Влез

View Full Version : Домашни маски срещу черни точки

alskdjfhg
03-25-2013, 21:55
http://jenite.bg/5-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-_l.a_i.271326.html

Някой ползвал ли ги е и ако да може ли мнения??

FuckingFreak
03-26-2013, 06:53
Черните точки се махат само с изстискване, доколкото знам. Иначе съм чувала и за такава с аспирин. Що не пробваш сама и гледаш какъв е ефекта, разбирам да изисква да много средства, ама не.

mycel
07-30-2013, 08:34
Черните точки се махат само с изтискване, да. Пълна заблуда и търговски трик е, че изчезват след миене на лицето с гелове, мазане с кремове и т.н. Могат да се повлияят от тях, но напълно проблемът не може да се разреши. То и от черни точки до черни точки има разлика - някои са по-мънички и изчезват действително след измиване, пилинг и съвсем лека екстракция, но далеч не всички са такива. Като цяло няма как да очаквате коренно решение на проблема от употребата на козметика, скъпа или евтина - черните точки представляват проблем на кожата и са сигнал за вътрешни нарушения в организма и най-вече за замърсявания. Черната точка в повечето случаи се пълни отвътре, т.е. мръсотията излиза от тялото. Много малко мръсотия от нея всъщност влиза отвън, както се мъчат да ни внуши козметичната индустрия. Не казвам, че външната мръсотия не влияе, просто 80% от съдържимото в черната точка си идва отвътре. Решението според мен се крие някъде в това да си очистиш тялото от всякакви гадости, които се поемат с храната, защото тя отдавна не е такава, каквото трябва да бъде. Всичките тези хормони в месото (аз съм го спряла от консумация преди повече от пет години), с които тъпчат животните, за да се уголемяват повече и да има повече месо после, остават в месото и при ядене отиват в тялото и прецакват лека-полека нормалните функции на организма, начините, по които той си регулира процесите и т.н. Нещата са взаимно свързани и черните точки, пъпките и т.н. са някаква реакция на тялото да се чисти, или пък могат да са сигнал за нарушена функция на мастните жлези, която може реално от всичко да е предизвикана, особено от храненето, храната и т.н. 80% от болестите и неразположенията при хората идват от гадостите в храните и неправилното хранене. Тъй, че петролната скъпа козметика не може да разреши тия проблеми с едно измиване, както ни се внушава, защото проблемът идва отвътре, самият организъм вече е замърсен и трябва да се изчисти. Отидох доста далеч от темата, но нещата са свързани. Не разчитайте на козметиката, че ще ви реши проблема. Не си давайте парите и не очаквайте чудеса. Използвайте само най-необходимите неща като крем за лице, тоалетно мляко, фондютен (ако ви се налага), измиващ гел т.н. За домашните маски - веществата в химичната козметика, които са отговорни за бързото проникване на активните съставки в кожата се съдържат и в естествените продукти в природата, просто трябва да се комбинират правилно, за да се подсилват едно-друго. Имат ефект, в пъти по-добър от нефтените бъркочи на съвременната козметична индустрия. Експериментирайте и ще видите.