View Full Version : Приятели-помощ!!
Нямам приятели и ще ми е от полза малко помощ,даже и малко friends.Не,че съм лош човек....Просто много трудно се сприятелявам.Когато някъде те попитат "Кой ти е най-добър приятел?"..аз направо се отчайвам,напълно.Не знам какво да правя..Ако още 4 години продължава така....просто не зная..
magneticfields
04-04-2013, 20:23
Не си само ти. Много хора са така. Истинското приятелство е нещо изключително рядко срещано в днешно време. А още по-трудно е да го намериш и забележиш. Приятелството се гради с години и много усилия и от двете страни, а само за миг може да се унищожи. Тези, които твърдят, че имат много приятели, може би, просто не могат да правят разликата между приятел и познат.Запомни, много малко хора могат да се похвалят с истинско притятелство, а който го притежава-притежава всичко.
На 15 години съм.Преместих се в гимназия 8 клас съм сега.Да знам нов клас,нови хора,всичко ново,но трябва по някакъв начин да се сприятеля с някого.Не мога да се похваля с това,че имам приятели,пък с най-добър....ВЪОБЩЕ
да,така е в началото на гимназията,но сега сме април месец,би трябвало досега да си опознал що годе съучениците си и да си завързал някакви приятелства ? Не знам, не си казал как общуваш с тях по време на училище и тн,но се съмнявам да седиш изолиран ,нали ?
Значи да има няколко хорица дето си общувам с тях.Но едните само пускат някви тъпи шеги.Подиграват се на тва което харесвам или казвам....Но има и някои които са добри с мен.Да,не стоя изолиран вссяко междучасие си бърборя там с 3-4 момчета.Единия е зубар,другия е някакъв мълчалив,странен.Третият пък е на моменти.Един път ще бъде весел,друг път отчаян.Просто нз.А и 100 % знаете,че има хора на групички.Общуват си,излизат заедно и т.н.Просто аз нямам такива,а бих искал да имам.Иначе съм мн добър,винаги помагам...
Кала и аз съм така :( Не съм лош човек, но просто нямам приятели. В междучасието си говоря с едни 3 момичета от класа ми. Не мога да ги нареча приятели, защото не са точно такива. Те са по-скоро познати, с които излизам говоря си, смея се и с които се прибирам до нас. На 13 съм и съм 7 калс и се надявам сега като влеза в ново даскало да намеря "сродни души" които да са с моите интереси и да не са такива идиоти като сегашните ми съученици.
Barrborka
04-13-2013, 18:15
Научете се да стоите сами някъде настрана, със слушалки в ушите или просто правете нещо САМИ. Аз също си нямам приятелки - съучениците ми ме набеждават за "зубърка". Но не е нужно толкова много в у-ще. И не се надявайте на "следващия клас", нещата едва ли ще се променят. Съжалявам, че го казвам, но е така. И щом има хора, с които да общувате, значи сте добре.
Това е всичко май.
П.С. Kaloqn9, не го наричай зубър. Ами ако не е? Знаеш ли колко е гадно да се стараеш, а накрая да ти говорят така? Замисли се, ами ако беше на негово място?
ch0c0late44
04-13-2013, 18:50
И аз съм тази година в друго у-ще,тя годината свърши,но аз приятели просто не мога да намеря.Срамежлива съм,трудно си намирам приятели..Класът ми е супер тъп,невъзможно е да се сприятеля с някого от там..Колкото да не седя сама в междучасията се лутам със няколко девойчета,не че искам,просто нямам избор 8-) Иначе как да те посъветвам...Аз от доста време съм свикнала с факта че сама ми е може би по-добре от колкото с хора.Вече дори и не ми пука.
nosferatu23
04-20-2013, 03:40
Нямам приятели и ще ми е от полза малко помощ,даже и малко friends.Не,че съм лош човек....Просто много трудно се сприятелявам.Когато някъде те попитат "Кой ти е най-добър приятел?"..аз направо се отчайвам,напълно.Не знам какво да правя..Ако още 4 години продължава така....просто не зная..
не те познавам но силно ти бих препоръчал да си калиш психиката още докато е време и не са ти смачкали самочувствието. не падай духом и не си показвай слабостите, хората обичат да ги използват като се подиграват на недостатъците . аз също имам вътрешна несигурност в някои отношения но просто не показвам нищо,и всеки има респект от мен ;) когато говорят за приятели и си изкарват комплексите по някоя друга тема , просто кимай с глава, ако те попитат пусни шега например че обама ти е пръв авер или нещо от сорта, отклони вниманието от себе си с шега
надявам се да съм помогнал
gugenceto2
04-20-2013, 11:34
Знай - винаги можеш да отбиеш болните теми и въпроси с шега. А ако си мислиш, че в групите всички са приятели се лъжеш. Всеки гледа да прецака другия, да го смачка и да се докаже като по-"готин". Честно казано на мен не ми е останал/а нито един приятел/ка от гимназията като изключим 1-2 момчета. Напълно съм съгласна с човека, който е писал над мен.
whitediamond
04-20-2013, 19:23
Съгласна съм с двете мнения над мен.
В днешно време истинското приятелство е изчезващ вид.
Най-добре намери хора,с които имате общи приказки,излизайте заедно,купонясвайте,нищо повече. Не споделяй лични неща или въобще не им споделяй абсолютно нищо. Да не ти дреме за абсолютно никой и нищо. Бъди позитивен,пускай шеги.
Не си струва да им помагаш или поне гледай да помагаш само на тези,които ти помагат.
SHPAIdURmeN
04-21-2013, 16:00
^
Просто трябва да знаеш, как да търсиш, а търсиш ли ще намериш. ;)