View Full Version : вечернен час ...
cvetitoyoy
04-05-2013, 19:48
Проблемът ми е следният: Майка ми ме държи като вързана в къщи. Тази година навършвам 17 ,а вечерния ми час е 20 и 30. С майка ми консенсус не можем да постигнем. Всяка година го водим този спор и всяка година едно и също. Зимата вечерният ми час беше до 20 и 30 , сменихме времето и вечерният ми час остава същия .... когато се опитах да проведа разговор по темата отговора беше - Ами,тогава другата зима ще си до 6 навън. Всеки път когато излизам гаджето ми (на 18 ) ме изпраща до вкъщи - до вратата (тя го и познава). По нейни думи ми има доверие , но по това къде и до кога да ме пуска не си личи. Идеи какво да правя с мамчето ?
DieselBlood
04-05-2013, 19:53
Майка ти се притеснява за тебе. Ти се радвай на това, че има родители, на които не им пука какво става с децата им. Аз обаче съм съгласен с майка ти. На 17 си - не си толкова голяма. Изчакай още малко, докато станеш на 18. Тогава ще и кажеш, че вечерен час не те лови и си ок. Баща ти какво мисли по този въпрос?
cvetitoyoy
04-05-2013, 20:03
Притеснява се но не виждам от какво - познава всичките ми приятели , включително и гаджето ми. Дори да стане нещо той винаги е с мен. Проблема е ,че за всичко е така. Ограничава ме от всичко възможно, без да съм направила нещо лошо. И в момента в който и кажа какво мисля по въпроса или противореча ме наказва за седмица от излизане.
Родителите ми са разделени.Имам си татко 2 от доста време(той си ми е отгледал едва ли не). Онзи ден , майка ми не беше в къщи и бяхме само с него. Решихме , че ще готвим торта и нямахме разни неща - в 8 и 30 отидох до магазина (бях с приятел съсед , защото не ми се ходеше сама), който е на 10-15 мин. от къщи , без да каже нищо. Но той дори и да мисли че имам право по въпроса няма да и каже нищо.
DieselBlood
04-05-2013, 20:10
Добре, план Б-кажи откъде си?
cvetitoyoy
04-05-2013, 20:12
София
cvetitoyoy
04-05-2013, 20:21
Както казах баща ми е на мое мнение ,но не и казва нищо.Според мен , защото не ми е истинския ми баща и не смее мн да се намесва във възпитанието. Причината е в това ,че като се стъмнело можело да ме изнасилят нарежат продадат ..... и още 100000 възможни неща ,които можело да ми се случа.
Amore-Mio*
04-06-2013, 16:16
Както казах баща ми е на мое мнение ,но не и казва нищо.Според мен , защото не ми е истинския ми баща и не смее мн да се намесва във възпитанието. Причината е в това ,че като се стъмнело можело да ме изнасилят нарежат продадат ..... и още 100000 възможни неща ,които можело да ми се случа.
И е напълно възможно, да.
Всички сме чували как някое момиче е било изнасилено и убито, и то не веднъж. И ако гаджето ти да бъде с теб, ако нещата се случат съвсем случайно и неочаквано, ако нападнат примерно и него - никой не може да ви помогне.
Притеснява се за теб, опитай се да я разбереш.
В много от родителите го има тоя "проблем" и е напълно разбираемо. И реално - не си толкова голяма, че да искаш да стоиш до полунощ навън, примерно. Изчакай още малко и тогава ще си излизаш без проблем.
ъъъъъъъъъъъъъъъъъ, на 17 си !? 8 и 30 е съвсем нормален и уверен вечерен час за 1 дете! След 10 годинки ще благодариш на майка ти за това!
magneticfields
04-07-2013, 07:36
Трай!Остава ти една година докато навършиш 18.
Позната история.
Аз също имах вечерен час 20:30,зимата,лятото понякога (много рядко) ме пускаха до 22:30.
Когато навърших 18,започнаха да ме пускат малко повече,като съответно знаеха къде отивам, и с кой съм.
Говорила съм много пъти,но нямаше успех.
Според мен,ако не става с приказки ще трябва да поизчакаш малко.
Ако пък искаш можеш да я попиташ да поседиш например след 20:30 някъде пред блока ти,с гаджето ти,или някъде наоколо където може да те види.
PainInTheAss
04-08-2013, 17:53
На 17 години попринцип имаш право по закон до 22:30 да висиш по нощите, но все пак е добре, че има някой, който да се грижи за теб. Някой ден когато порастнеш ще и бъдеш благодарна.. Все пак не живеем нито в 60-те нито в по добри времена!