Влез

View Full Version : Искам да отслабна

boobinceto69
04-11-2013, 13:16
Здравейте! Аз съм 7ми клас, на 13 години съм. Висока съм 1.67, тежа 64 кила.
Проблема ми е в корема. Бедрата ми също са големички, но корема ми е основния проблем.
Нямам волята да отслабна, а и повечето момичета, с които се "движа" в училище са слаби, а ядат много. Когато ходим до лавката те си купуват коли, вафли, джобове и всякакви такива вредни неща. Аз се стремя да не ям такива, но когато те си купуват, аз също се изкушавам и не мога..... Опитвам се да заменя чипсовете със солети, но ............. чипсовете са ми много по-вкусни и не мога да се удържа. Всяка седмица си казвам, че от другата седмица започвам да правя упражнения за корем и почвам да ям по-здравословно, но не се получава. В дома мога да се ограничавам, но на училище не мога. Мисля, че е заради най-добрата ми приятелки, която постоянно яде, а не дебелее (знаете, че има такива хора). Е, тя е една от тях. Искам да го сваля този корем до лятото........ Кажете ми какво да правя в училище, какви упражнения да правя или дори какво да спортувам, и как да се мотивирам да отслабна.
Знам, че килограмите ми за възрастта не са малко, така че ще се радвам да помогнете. :)

muhtesemfan
04-11-2013, 13:22
Почвай да тренираш

DisappointedDreamer
04-11-2013, 13:24
Няма такова чудо като упражнения за корем. Започваш тичане, каране на колело, плуване, фитнес, танцуване и т.н. Много движение. Спираш с тесто, бял хляб, намаляваш въглехидратите, сладкото. Наблягаш на чисто месо, зеленчуци, нискомаслено кисело мляко, и здравословни работи като цяло. Ядки, плодове, овесени трици, етц.

Не ти трябва друго. И на мен чипса ми вкусен ама вече изобщо не вкусвам или купувам.

boobinceto69
04-11-2013, 13:38
Има и друг проблем. Вкъщи когато готвят нещо, което е мазно, пържено и т.н. и когато откажа да ям, мама и тате ми казват да ям и искам, не искам няма как да не ям......

3oPuTy
04-11-2013, 13:54
Щом е така просто наблегни на тренировките и готово.

BonnieandClyde666
04-11-2013, 14:11
Воля ти трябва, бе, дете!

Pandishpanka37
04-11-2013, 14:41
Как да се мотивираш?
http://3.bp.blogspot.com/_K-3cJPG8hu4/SiW1-YwCq8I/AAAAAAAAEpA/45dlb-opjWs/s400/swimsuit1.jpg не искаш ли такъв корем?

или по-скоро такъв? http://shoesaremyweakness.blog.bg/photos/72487/original/26063_410335729358_505574358_5016721_1349681_n.jpg

Не искаш ли на плажа да изглеждаш така : http://www.teenviewsofia.com/upload/fck_editor/Image/723(138).jpg ?

Искаш, нали? Ами тогава работи по въпроса, постави си го за цел.
Аз лично съм 1.72-3 см и на 18.03 тази година бях 57 килограма, но просто реших, че ще това лято НАИСТИНА ще изглеждам както винаги съм искала. /то аз не че някога съм била дебела, не съм била дори и пълничка, но просто не съм перфектна, а искам да бъда :д/ Друг е въпросът, че на мен мотивацията ми е пиърсингът, защото много искам да си пробия пъпа и съм решила да го направя това нещо есента, но само ако изглеждам перфектно.
Таа на 18 март просто се събудих и реших, че започвам диета - избрах 90дневната. Започнах и спорт - тичам почти всяка сутрин преди училище /смятай някъде между 6 и 7 часа сутринта/ и отделно ходя на гимнастика. За 4 седмици съм свалила 3.5-8 кг и има видими резултати. Не са огромни, но те при мен няма и как да са огромни.

Мисълта ми е, че има ли желание, има и начин. До лятото имаш точно 11 седмици и 3 дена време. Какво чакаш, започвай още сега!
Успех.

ivankanka
04-12-2013, 12:00
А какво да правя с отпуснатия корем и големите паласки?

scrooper
04-12-2013, 12:38
Започни да се движиш и паласките ще се стопят.