Влез

View Full Version : Книги на английски език

HiEnAtA82
04-18-2013, 17:51
Здравейте! Ще участвам в състезание по английски и трябва да представя откъс от книга на един от следните автори - Capote, Fitzgerald, Salinger, Austen, Bronte, Sparks, Pratchett, Bradbury, Meyer, Margaret Mitchell, Tolkien, Lawrance, Baum, W.Golding, Murdoch, Rowling, Steinbeck, Heller, Hemingway. Трябва да е в рамките на 200 думи. Бих се радвала някой по-запознат с произведенията им да ми помогне с интересен и интригуващ откъс! Предварително, Ви благодаря! :)

DisappointedDreamer
04-18-2013, 19:41
Е, съзтезание е. Не можеш ли сам/а да си намериш?

Иначе, за Fitzgerald, Pratchett и Steinbeck мога да помогна.

HiEnAtA82
04-18-2013, 19:59
Мога, но не съм чела всичките автори на английски! Ще съм ти благодарна, ако помогнеш :)

DisappointedDreamer
04-18-2013, 20:13
^За кога ти трябва? И трябва ли да е на някаква определена тематика?

vladyman
04-19-2013, 09:06
Е Роулинг е авторката на Хари Потър, Стафани Майър е на Здрач, Толкин е автора на Властелина и Хобитът, а Пратчет на книгите за Света на диска. Сега ако кажеш, че не си чела никоя от тези книги то просто... А ако си чела, просто си спомни някой момент/сцена/пасаж който ти е направил силно впечатление и го издири в англииските версии.

DisappointedDreamer
04-19-2013, 10:34
Е Роулинг е авторката на Хари Потър, Стафани Майър е на Здрач, Толкин е автора на Властелина и Хобитът, а Пратчет на книгите за Света на диска. Сега ако кажеш, че не си чела никоя от тези книги то просто...

Ми, нито съм чела Потър, Здрач или пръстенът, и какво "просто..."? Моля, сподели.

vladyman
04-19-2013, 13:07
Но пък си чела някои от останалите в списъка, ака класиците. И освен това не ти пускаш теми от типа "имам половин час работа ама ме мързи, моля някой друг да я свърши вместо мен". Така, че предишният ми пост очевидно не се отнася за теб.

ПС: И все пак, да се фукаш с това, че не четеш книгите които четат "плебеите" е смешно, имай го в предвид в бъдеще.

DisappointedDreamer
04-19-2013, 13:18
С нищо не се "фукам". Глупаво е да определяш човек, който не е чел "плебеите" като "просто....". А на бас, че изобщо нямаше така да реагираш, ако ставаше на въпрос за класиките

HiEnAtA82
04-19-2013, 18:20
до Vladyman, за да не стане объркване... съжалявам, че ще обидя така - но ти наистина ли си толкова тъп, колкото звучиш? Пуснала съм тема за помощ - чела съм почти всичките на български, но не и на английски. Шеста съм в България, така че смятам, че нямам проблем, просто имам 1 седмицата, за която не мога да прочета книги за една година. Got it? :* Благодаря, че ме обиди, не че те попитах за мнение .. Сега можеш да си изнесеш ограниченото, тъпо, арогантно и комплексарско същество от моята тема!!!
до DisappointedDreamer - до 1 седмица трябва да съм го занесла, тема няма ;)