View Full Version : Чувствата наделяха над обидата
Първо ще ви помоля да няма упреци и обиди, защото няма как да върна времето назад и да променя нещата.Момиче съм, на 16години.Обикнах човек, който не познавах, не обикнах външноста му, а представата за него, която се луташе в главата ми.Научих се на много, а именно да бъда смела и да преследвам това което искам да притежавам-запознах се с него, разказах му за чувствата си, той прие всичко много положително, започнахме да си гооврим, да се усмихваме един на друг.В един момент дойде и се разбрахме, че ще излезем, но така и не се стигна до такава среща. да спомена на 18 години е.Видях, че вече е обвързан във фейсбук и адски се разочаровах, попитах го, а той грубо ми каза да престана да се занимавам с него.Приех го, бях решена да го оставя, не бях заслужила с нищо такова отношение.След малко ми писа момичето (така наречената му приятелка), започна да ми обяснява как е единствена, как няма повод за сравнение между мен и нея, как едва ли не съм отрепка, реших да запазя и последната капчица от останалата ми гордост и и отговорих, че няма повод за притеснение и, че не смятам вече да контактувам с него.Така и направих, бях толкова обидена, можех да понеса това, че иска да го оставя, но не и факта, че е стигнал до там да я моли да ми пише, с незнаино какви груби думи си е послужил за да я подтикне да ми пише.А тя толкова самонадеяна, смъкна самочувствието ми на 0..мина време макар и изпитвайки чувства към него, преодолях всичко и реших да се обвържа с човек, с който нямахме никакви чувства.. както и сами подразбирате нищо не се получи, след 3 седмици се разделихме,няколко дни след това и той се беше разделил с нея.. от тогава погледа му към мен се промени ОТНОВО.Гледа ме когато съм някъде в далечината около него, но когато се приближа - не смее да ме погледне, когато минавам навежда глава и поглежда по тъжен начин, сякаш всичко е било грешка, сякаш има срам, страх да ме погледне в очите..когато ме види физиономията му се променя Гледайки го в очите, макар и той да не смее да поглежда в мен, забравям всичко което ми причини и толкова ме обиди, на преден план излзиат само чувствата, за които съм готова да продължа и да се боря, да изгубя отново достйнството си.. Въпорсът е друг, както казха той не смее да ме погледне, дали от това, че е разбрал грешката си или от това, че съм му неприятна ..не знам, но просто искам да разбера дали съжалява и ако съжалява дали евентуално тоново ще можем да изградим нещо, да му покажа по някакаъв начин с действия, че той значи нещо за мен и по този начин да го подтикне ако наистина съжалява да направи нещо..
ShtrudeL
04-19-2013, 13:28
Все едно чета за себе си до половината на текста.. :О Т.е.. не прочетох останалото, защото приключих 'взаимоотношенията' си с оня жалък страхливец.
Едит: Добре.. прочетох го. Не бъди глупава. Ако не се беше разделил с приятелката си (която най-вероятно ТЯ го е зарязала), едва ли щеше да го направи заради теб. Не се занимавай с жалки страхливци. Не можел да те погледне в очите и бил тъжен? Моля ти се..
xXxPETYAxXx
04-19-2013, 13:38
Аз не схванах как така: "Обикнах човек, който не познавах", "запознах се с него, разказах му за чувствата си"?!
Като толкова го искаш, започни да контактуваш с него(пак).
paradosou
04-19-2013, 14:08
запознах се с него, разказах му чувствата си
Грешка. Сама казваш, че си се увлякла по представата за него, съответно ти е липсвал и ти липсва реален поглед. Окей, харесала си го и ти е завладял мислите, не сме роботи и не можем винаги да бъдем аналитични/да претегляме позитиви и негативи (пък и не трябва), ама с подобен род излияния още в началото някак се губи магията. И е много вероятно да се получи нелепа ситуация, в която другият реагира дръпнато.
В един момент дойде и се разбрахме, че ще излезем, но така и не се стигна до такава среща. Видях, че вече е обвързан във фейсбук и адски се разочаровах, попитах го, а той грубо ми каза да престана да се занимавам с него.
Класически пример за дребна душица. Харесало му е вниманието ти и се е завъртял край теб колкото да продължиш да му галиш егото, обаче в един момент е размислил и те е отрязал. Би трябвало още тогава да спреш да се занимаваш.
След малко ми писа момичето (така наречената му приятелка), започна да ми обяснява как е единствена, как няма повод за сравнение между мен и нея, как едва ли не съм отрепка...
Можеш само да му съчувстваш, че е имал такава приятелка. От километри си личи неувереността й, отделно женската злоба никак не й е чужда. Типично просто.
shmatarok
04-19-2013, 14:25
Много си се филмирала според мен и то за неща, за които няма смисъл. Направи услуга на себе си и не се занимавай с такива индивиди.
Според мен отново започваш да си градиш някакви измислени представи за него. Не си говорила с него, но обясняваш как съжалявал, срамувал се, тъжен бил...
Ако погледнеш реално, ще видиш, че такива момченца въобще не заслужават вниманието на толкова влюбени момичета като теб.
Тегли му една майна,не те заслужава.Това не е мъжка постъпка, да те обижда така,а още повече да намесва и трети човек.Ако си мазохист - давай,но ако държиш на себе си по- добре не се занимавай с него,само ще страдаш.Сега е направил така,а кой знае ако някой ден тръгнете как ще се държи и как евентуално може да те пренебрегва.Едва ли е човек,на когото можеш да се довериш.Твоето не са чувства,а много силно привличане.За да има чувства той трябва по някакъв начин да те е накарал да се чувстваш добре, да е направил нещо,да е споделил поне до някъде чувствата ти и най-малкото поне да сте приятели.Той просто ти харесва и те привлича.Ти може и да си хубаво момиче,но да си от хората,които като си харесат някого не се отказват,докато не го имат.
Amore-Mio*
04-19-2013, 17:46
Не се занимавай с него.
Не си насилвай късмета, просто той не е за теб!
Един нормален и възпитан човек, който е достатъчно зрял, за да контролира действията си, да мисли и говори разумно - няма да се държи по такъв долен начин.
Запази достойнството си и продължи напред.
В противен случай ще изгубиш себе си.
Ам.. сеш се че може да не те гледа, именно защото не си му приятна. Не че искам да те разочаровам, но... да гледа в земята ми мяза повече на... не искам да я гледам тая. Случвало ми се е нещо подобно мноооооооого отдавна.. момчето имаше приятелка, въпреки тва усети че нещо улитам по него и просто ми даваше материал да му вдигам самочувствието. В един момент му писна и почна дори да не говори с мен. Както и аз с него. По-добре въобще не се занимавай.... такива момчета са страшни тъпанари без извинение.
xXxPETYAxXx
04-20-2013, 05:09
Ама, много преувеличавате ми се струва. Какво толкова лошо е направило момчето, че чак да го редите така. Много се съмнявам, че е накарал гаджето си да ѝ пише, по-скоро тя е видяла чата им и е поела инициативата. И дори е възможно, ако са си писали и тогава ѝ е казал "грубо" да не се занимава с него, гаджето му да е била там и да го е подтикнала да го напише така.