Влез

View Full Version : Чувствата наделяха над обидата

sisi002
04-19-2013, 13:20
Първо ще ви помоля да няма упреци и обиди, защото няма как да върна времето назад и да променя нещата.Момиче съм, на 16години.Обикнах човек, който не познавах, не обикнах външноста му, а представата за него, която се луташе в главата ми.Научих се на много, а именно да бъда смела и да преследвам това което искам да притежавам-запознах се с него, разказах му за чувствата си, той прие всичко много положително, започнахме да си гооврим, да се усмихваме един на друг.В един момент дойде и се разбрахме, че ще излезем, но така и не се стигна до такава среща. да спомена на 18 години е.Видях, че вече е обвързан във фейсбук и адски се разочаровах, попитах го, а той грубо ми каза да престана да се занимавам с него.Приех го, бях решена да го оставя, не бях заслужила с нищо такова отношение.След малко ми писа момичето (така наречената му приятелка), започна да ми обяснява как е единствена, как няма повод за сравнение между мен и нея, как едва ли не съм отрепка, реших да запазя и последната капчица от останалата ми гордост и и отговорих, че няма повод за притеснение и, че не смятам вече да контактувам с него.Така и направих, бях толкова обидена, можех да понеса това, че иска да го оставя, но не и факта, че е стигнал до там да я моли да ми пише, с незнаино какви груби думи си е послужил за да я подтикне да ми пише.А тя толкова самонадеяна, смъкна самочувствието ми на 0..мина време макар и изпитвайки чувства към него, преодолях всичко и реших да се обвържа с човек, с който нямахме никакви чувства.. както и сами подразбирате нищо не се получи, след 3 седмици се разделихме,няколко дни след това и той се беше разделил с нея.. от тогава погледа му към мен се промени ОТНОВО.Гледа ме когато съм някъде в далечината около него, но когато се приближа - не смее да ме погледне, когато минавам навежда глава и поглежда по тъжен начин, сякаш всичко е било грешка, сякаш има срам, страх да ме погледне в очите..когато ме види физиономията му се променя Гледайки го в очите, макар и той да не смее да поглежда в мен, забравям всичко което ми причини и толкова ме обиди, на преден план излзиат само чувствата, за които съм готова да продължа и да се боря, да изгубя отново достйнството си.. Въпорсът е друг, както казха той не смее да ме погледне, дали от това, че е разбрал грешката си или от това, че съм му неприятна ..не знам, но просто искам да разбера дали съжалява и ако съжалява дали евентуално тоново ще можем да изградим нещо, да му покажа по някакаъв начин с действия, че той значи нещо за мен и по този начин да го подтикне ако наистина съжалява да направи нещо..

ShtrudeL
04-19-2013, 13:28
Все едно чета за себе си до половината на текста.. :О Т.е.. не прочетох останалото, защото приключих 'взаимоотношенията' си с оня жалък страхливец.

Едит: Добре.. прочетох го. Не бъди глупава. Ако не се беше разделил с приятелката си (която най-вероятно ТЯ го е зарязала), едва ли щеше да го направи заради теб. Не се занимавай с жалки страхливци. Не можел да те погледне в очите и бил тъжен? Моля ти се..

xXxPETYAxXx
04-19-2013, 13:38
Аз не схванах как така: "Обикнах човек, който не познавах", "запознах се с него, разказах му за чувствата си"?!
Като толкова го искаш, започни да контактуваш с него(пак).

paradosou
04-19-2013, 14:08
запознах се с него, разказах му чувствата си
Грешка. Сама казваш, че си се увлякла по представата за него, съответно ти е липсвал и ти липсва реален поглед. Окей, харесала си го и ти е завладял мислите, не сме роботи и не можем винаги да бъдем аналитични/да претегляме позитиви и негативи (пък и не трябва), ама с подобен род излияния още в началото някак се губи магията. И е много вероятно да се получи нелепа ситуация, в която другият реагира дръпнато.

В един момент дойде и се разбрахме, че ще излезем, но така и не се стигна до такава среща. Видях, че вече е обвързан във фейсбук и адски се разочаровах, попитах го, а той грубо ми каза да престана да се занимавам с него.
Класически пример за дребна душица. Харесало му е вниманието ти и се е завъртял край теб колкото да продължиш да му галиш егото, обаче в един момент е размислил и те е отрязал. Би трябвало още тогава да спреш да се занимаваш.

След малко ми писа момичето (така наречената му приятелка), започна да ми обяснява как е единствена, как няма повод за сравнение между мен и нея, как едва ли не съм отрепка...
Можеш само да му съчувстваш, че е имал такава приятелка. От километри си личи неувереността й, отделно женската злоба никак не й е чужда. Типично просто.

shmatarok
04-19-2013, 14:25
Много си се филмирала според мен и то за неща, за които няма смисъл. Направи услуга на себе си и не се занимавай с такива индивиди.

xoxi
04-19-2013, 15:38
Според мен отново започваш да си градиш някакви измислени представи за него. Не си говорила с него, но обясняваш как съжалявал, срамувал се, тъжен бил...
Ако погледнеш реално, ще видиш, че такива момченца въобще не заслужават вниманието на толкова влюбени момичета като теб.

SuNsEt
04-19-2013, 15:48
Тегли му една майна,не те заслужава.Това не е мъжка постъпка, да те обижда така,а още повече да намесва и трети човек.Ако си мазохист - давай,но ако държиш на себе си по- добре не се занимавай с него,само ще страдаш.Сега е направил така,а кой знае ако някой ден тръгнете как ще се държи и как евентуално може да те пренебрегва.Едва ли е човек,на когото можеш да се довериш.Твоето не са чувства,а много силно привличане.За да има чувства той трябва по някакъв начин да те е накарал да се чувстваш добре, да е направил нещо,да е споделил поне до някъде чувствата ти и най-малкото поне да сте приятели.Той просто ти харесва и те привлича.Ти може и да си хубаво момиче,но да си от хората,които като си харесат някого не се отказват,докато не го имат.

Amore-Mio*
04-19-2013, 17:46
Не се занимавай с него.
Не си насилвай късмета, просто той не е за теб!
Един нормален и възпитан човек, който е достатъчно зрял, за да контролира действията си, да мисли и говори разумно - няма да се държи по такъв долен начин.
Запази достойнството си и продължи напред.
В противен случай ще изгубиш себе си.

feikk
04-19-2013, 21:56
Ам.. сеш се че може да не те гледа, именно защото не си му приятна. Не че искам да те разочаровам, но... да гледа в земята ми мяза повече на... не искам да я гледам тая. Случвало ми се е нещо подобно мноооооооого отдавна.. момчето имаше приятелка, въпреки тва усети че нещо улитам по него и просто ми даваше материал да му вдигам самочувствието. В един момент му писна и почна дори да не говори с мен. Както и аз с него. По-добре въобще не се занимавай.... такива момчета са страшни тъпанари без извинение.

xXxPETYAxXx
04-20-2013, 05:09
Ама, много преувеличавате ми се струва. Какво толкова лошо е направило момчето, че чак да го редите така. Много се съмнявам, че е накарал гаджето си да ѝ пише, по-скоро тя е видяла чата им и е поела инициативата. И дори е възможно, ако са си писали и тогава ѝ е казал "грубо" да не се занимава с него, гаджето му да е била там и да го е подтикнала да го напише така.