PDA

View Full Version : Прахосница

weheartiit
04-20-2013, 10:30
Хрумна ми идея за тази тема,защото туко-що си направих
огроменн списък с нещата,които ми "трябват",а кой знае кога ще
ги купя. :D Не мога да спестявам ,никак.Винаги като видя нещо и ми харесва
трябва да го купя на момента.С нашите често се караме за това,че харча обикновенно
за глупости и не мога да чакам.Поне сега положението е малко по-добре
от преди.Малка съм още и не мога да работя сериозно,но лятото мисля
да си намеря нещо защото иначе много тормозя нашите.
Та вие как сте? Как спестявате? Обичате ли да пазарувате често ?
За какво най-често харчите пари? Можете ли да определите себи си
като прахосница ? :)
Та да надявам се темата да се хареса.

mimijessi
04-20-2013, 10:49
Как спестявате? Ами не спестявам, но баба като ми даде и.. :D
Обичате ли да пазарувате често ? Да :D
За какво най-често харчите пари? За дрехи и за козметика
Можете ли да определите себe си
като прахосница ? да..

Your.Passion
04-20-2013, 11:02
Как спестявате? Много трудно,но все пак спестявам.
Обичате ли да пазарувате често ? Че коя жена не обича?
За какво най-често харчите пари? Най-вече козметика.И дрехи.
Можете ли да определите себи си като прахосница ? Не винаги.Смисъл имало е и такива случаи когато много съм харчила,но се случва много рядко.В повечето случаи се въздържам докато не събера пари. А и вече съм на възраст на която трудно,но все пак мога да си намеря работа.Само за лятото си намирам работа ама после..

mimsssssss
04-20-2013, 12:03
Как спестявате? Джобни :д Обикновено излизам 1-2 в месеца. През другото време ако ми трябва нещо като дрехи, обувки, техника, направо казвам на нашите и като имат ми дават.
Обичате ли да пазарувате често ? Обичам. И сама обичам също. По принцип ме нервират хора, които не мерят дрехи или които казват тва няма да ми стане или сигурно няма моя номер и т.н. Обичам да пазарувам с приятеля ми най-много. Казва ми как вижда нещата през неговите очи, а не както повече биха казали "Супер си". Ценя мнението на малко хора, така че в повечето случай излизам сама :Д
За какво най-често харчите пари? Дрехи. Обувки. Забавление - лунапарк, кино, боулинг и т.б.
Можете ли да определите себе си като прахосница ? Мога. При положение, че мога да карам с три чифта обувки, а аз искам нови два... Но си пазя нещата и винаги имам нещо ново в гардероба, което още не съм обличала.

bloodyF
04-20-2013, 12:06
Ох, ми, да, прахосница съм. Нямам спестявания, не мога да имам. Харча всяка стотинка, но пък не мисля, че е толкова лошо, т.к. пари се изкарват. Имам приятелка, която спестява от години и не си харчи парите..
Някакво тъпо ми се струва, да , имаш пари за черни дни, ама ако не ги харчиш, а само искаш от вашите?! Няма логика.

strawberry88
04-20-2013, 17:50
Oo, определено съм прахосница. :D Много трудно пестя.Най-често харча за дрехи, обувки, козметика и храна.

fizzyg
04-20-2013, 18:26
Определено умея да спестявам,от малка съм така и това много ме радва.
И естествено,за да дам цел на процеса ''Спестяване'',обичам да пазарувам. Мнооого.
Най-често харча пари за козметика и дрехи.
А дали съм прахосница..според мен всеки има различен аспект за това определение. През последните 1-2 месеца обмислям покупките си (за козметика говоря) и съм в процес на научаване да купувам каквото ми трябва,а не когато нещо ми хареса да го купя без да му мисля. Естествено понякога не се сдържам и се втурвам към касата,но забелязвам видимо подобрение в сравнение с предните няколко месеца. Но относно към коя страна спадам - на прахосница или не,заемам неутрална позиция 8-)

purple00
04-20-2013, 18:37
Как спестявате? Никак :D
Обичате ли да пазарувате често ? Определено
За какво най-често харчите пари? козметика, аксесоари и дрехи, обувки :D
Можете ли да определите себи си като прахосница ? В повечето случаи :(