Влез

View Full Version : Как и от какво да спестя пари

_sLaDuRaNa_
04-20-2013, 14:12
Здравейте! :* Чрез тази тема искам да ми дадете съвет как да спестя пари и по-точно от какво. Родителите ми не са от най-богатите но не са и от най-бедните. Не мога постоянно да точа пари от тях :D Обичам модата,постоянно гледам предавания свързани с това. Малко е трудно да съм в крак с нея като нямам пари ....... пък и незнам дали има работа за моята възраст! Моляяяяяя ви помогнете ми

PeaceOfMe
04-20-2013, 14:19
На колко си? Можеш да раздаваш флаери примерно.
Или да си правиш сандвичи, за да не си харчиш джобните.

_sLaDuRaNa_
04-20-2013, 14:28
да това с правенето на сандвичите вече го правя но съм в пубертета и трябва да ям трудно ми е да се лишавам от храна защото ме боли корема и не ми е добре мога да припадна :(

TheBeliever
04-20-2013, 14:40
Никой не те кара да се лишаваш от храна, а да не си харчиш парите за боклуци като вафлички и кроасани.

NewMessage
04-20-2013, 16:08
Като за начало приеми, че си все още дете. Като пораснеш ще работиш и ще си изкарваш пари, които да харчиш за храна и сметки, а за мода пак няма да ти остават. Свиквай, живота и теб ще смачка.

_sLaDuRaNa_
04-20-2013, 16:36
знам живота мачка наред а лошото е че съм още малка а той ме е направил на нищо :D

NewMessage
04-20-2013, 19:19
Taкова е... купувай си по - евтини дрехи, не е нужно да имаш много. И си гледай кефа. :)

BrainDamage
04-20-2013, 20:33
Във вторите употреби, ако си късметлийка може да имаш много добри попадения.. буквално за стотинки :) Друг е въпроса, че може да ти е неприятно, че може би някой го е носил преди теб, но има и чисто нови неща с етикетите.

mimsssssss
04-20-2013, 20:50
Да кажем, че вашите ти дават по 2лв. на ден. Това са по 10лв. на седмица, 40лв. на месец общо. Което значи, че всеки месец може да си купуваш що годе хубави дрехи. Например едни дънки 20лв. и една блуза 20лв. Груба сметка.
Отделно от вас си носи сандвич и някакъв плод, може и ядки, термос с кафе/чай/сок.
Имам една касичка в коридора и съм инструктирала мама да пуска рестото от хляба, което е 10ст и рестото от цигарите си, което е 30ст. На ден взима два хляба и две кутии цигари и стотинките ги пуска вътре :) Може да си направите такава семейна касичка от буркан примерно, украсен и с надпис да речем "тостер" или там за каквото ще събираш.
Друга идея примерно да се разбереш с вашите всяка събора/неделя да ти дават някакви пари да пазаруваш храна и да им сготвиш ти - отначало някакви лесни неща, рестото си събираш за теб :) Така хем нещо ще ги отмориш тях, хем полезно за теб.