PDA

View Full Version : Изкарва ме извън нерви...

Little_problem
04-24-2013, 18:58
Принципно никога не пиша по форуми ама просто ми трябва малък съвет или по скоро да си споделя проблема :)
Такам лятото започнах да си пиша с едно момче, станахме най-добри приятели и преди няколко месеца тръгнахме, което беше едно от най-хубавите неща които са ми се случвали...Имаме 3 години разлика и той сигурно скоро ще замине да учи в чужбина, а да и той е 12 клас, което значи матури, изпити и тем подобни. Първоначално връзката ни вървеше супер добре като той не е романтичен или нещо подобно, но често казваше по нещо мило, стоеше заради мен до късно, пишехме си постоянно и т.н. но в последните 2-3 седмици нещо му стана сякаш не е той. Спря да ме целува толкова често, пишем си по рядко а за виждането ни е още по голям проблем защото сме различни смени, а последната събота уж ми каза да се видим излезнах и той ми каза нямаше смисъл да идваш и на мен ми стана супер тъпо...Знаех си, че има странен характер ама не очаквах до там. Освен това няколко месеца преди да тръгнем той скъса с момиче в което беше много влюбен а на мен никога не ми е казвал, че ме обича или нещо подобно. Замисляла съм се аз да му кажа нещо подобно но не искам да му повишавам още повече егото.
Колкото и да му се ядосвам не мога да скъсам с него защото най-малкото искам да сме си приятели, а и май си го обичам. Та да си попитам дали аз съм виновна или какво някой да ми даде някакъв съвет да говоря ли с него или не като той няма и да ми каже и да има нещо?!?

paradosou
04-24-2013, 19:36
последната събота уж ми каза да се видим излезнах и той ми каза нямаше смисъл да идваш
Супер грубо. Би трябвало той да се чуди как да се извини за неадекватното си поведение, ти няма какво да умуваш. Дори да си го издразнила с нещо, дори да има някакви странични причини, които не са свързани с теб...не е оправдана тая изцепка. Когато има някакъв проблем или натрупано напрежение, най-разумно е да поговорите нормално и да се изясните, без остроти като в случая.

да говоря ли с него или не като той няма и да ми каже и да има нещо?!?
За какво ти е някой, който задържа нездравословно много в себе си и в един момент това избива и се стига до нелепи/нараняващи ситуации? Опитай все пак да говориш с него, не го оставяй да се измъква с някакви половинчати отговори. Не бъди досадно настойчива, но му дай да разбере, че наистина се интересуваш от случващото се.

Little_problem
04-24-2013, 19:46
Ми да сигурно ще пробвам да поговоря с него, но все пак не искам да се карам с него все пак ще сме заедно за още от 2 до 4 месеца. Ще се опитва да не ми обяснява ама сигурно ще настоявам, защото наистина няма смисъл с някой който не държи на мен, нищо че това би ми се отразило доста зле все пак ми беше и най-добър приятел :)

Little_problem
04-29-2013, 19:07
Тъй като ми е трудно да говоря с хората на важни теми и да се карам с тях не ми се получи да говоря и с него :D но за сметка на това разбрах как е най-лесно да се върне той към старото него...ревност му била майката :D просто така се получи, че едно момче започна да ми нахалства и първия път като разказах на приятеля ми не му пукаше, но като му казах, че другия ми е правил комплименти и т.н. и усетих как му стана тъпо и веднага започна да си ме гушка и целува пак :) нищо, че пак ми прави проблеми ама тва си е друга тема :D просто реших да споделя :)

melany94
04-29-2013, 20:08
Виж сега човека е напрегнат. В момента е в адски гаден период, предстоят му матури и всякакви изпити от които до голяма степен му зависи живота. Абсолютно нормално е да е такъв, потърпи още малко и ще видиш, че нещата ще се оправят.

HollyGolightly
04-29-2013, 20:27
Това, че е под напрежение не оправдава грубото му държание. Нищо не му пречи да ти обясни, че има много неща на главата и, че ще се държи малко по-дистанцирано известно време.Най-малкото е можел да се извини, че ти говори по такъв начин.
Ако пък още не е превъзмогнал предишната си приятелка е трябвало сам да се спре и да не се впуска в нови връзки. Не мисля, че ти си виновна за каквото и да било, освен ако не си премълчаваш нещо. Опитай се да поговориш с него и му кажи как се чувстваш, не му викай, това няма да помогне. Питай го какво му се върти в главата и защо е такъв.

Amore-Mio*
04-29-2013, 20:27
Напрегнато му е, опитай се да го разбереш.
Изключително гаден период е в момента и му е изключително трудно с тия матури, изпращания, дипломи, работа.

melany94
04-29-2013, 20:36
Това, че е под напрежение не оправдава грубото му държание. Нищо не му пречи да ти обясни, че има много неща на главата и, че ще се държи малко по-дистанцирано известно време.Най-малкото е можел да се извини, че ти говори по такъв начин.
Ако пък още не е превъзмогнал предишната си приятелка е трябвало сам да се спре и да не се впуска в нови връзки. Не мисля, че ти си виновна за каквото и да било, освен ако не си премълчаваш нещо. Опитай се да поговориш с него и му кажи как се чувстваш, не му викай, това няма да помогне. Питай го какво му се върти в главата и защо е такъв.
Той си мисли, че тя и сама може да се , близо е до акъла.

fenastz
04-29-2013, 20:39
Разкажи ни за бившата му.

HollyGolightly
04-29-2013, 20:43
Той си мисли, че тя и сама може да се , близо е до акъла.
Да, тя може да се усети за какво става въпрос, тя може и да го зареже без да дава обяснение, тя може много неща сама да направи. Тук става въпрос за уважение към човека с когото си. Ако той с нея не може да споделя и да и казва как се чувства, то тогава защо се водят, че са заедно. Нали точно от това се състои една връзка.
И стига сте го оправдавали с това напрежение, не е единственият, който минава през нещо такова.

melany94
04-29-2013, 20:53
Да, тя може да се усети за какво става въпрос, тя може и да го зареже без да дава обяснение, тя може много неща сама да направи. Тук става въпрос за уважение към човека с когото си. Ако той с нея не може да споделя и да и казва как се чувства, то тогава защо се водят, че са заедно. Нали точно от това се състои една връзка.
И стига сте го оправдавали с това напрежение, не е единственият, който минава през нещо такова.
Въпроса е ,че за него може и да е по-важно и просто да не му пука и да не му се занимава да се обяснява. Гадно е, че го казвам, но го има като вариант.

HollyGolightly
04-29-2013, 21:02
В такъв случай авторката да се замисли, струва ли си нервите този човек и да вземе някакви мерки. Разбираемо е, че той е зает и му е важна оценката, но не може приятелката му изобщо да не му е важна.

Little_problem
04-30-2013, 19:57
Мда и аз се чудя доста често дали съм му важна, но знам как ще му стане много гадно ако се скараме и съм 95% сигурна, че едва ли ще допусне да ме изгуби знам супер раздвоена съм защото например днес се държа мило просто не го разбирам и да знам, че му е трудно но мисля, че и аз си заслужавам поне малко от малко вниманието му...въпроса е, че ми е адски трудно да говоря с него за това, но каквото и да се случва ще е след Великден, защото той замина за няколко дена :) все пак мисля, че малко ми помогнахте да осъзная, че не трябва да оставям нещата да се оправят от самосебеси и ако имате още някакви идеи споделяйте, че ми е трудничко малко :D :D