View Full Version : Насилие вкъщи .
Prosto_flegma
04-25-2013, 08:30
Ами... не знам как да започна! Баща ми е пълен психопат и след, като разбра,че майка ми му е изневерила започна да ни бие (мен и майка ми) Вече почти 2 месеца се случва това... 2 дена е нормален ..не ни закача,нито нищо..на третия откача без никаква причина и става побой ! Майка ми вече не прилича на нищо и все ми казва,че нещата уж щяли да се оправят .. ако стане по-зле щяла да се разведе с него . Не разбирам още колко по-зле ?! Следващата стъпка е да я убие... снощи пак имаше побой... риташе майка ми ..а мен ме удряше с юмруци и ми трескаше главата в парното! Лошото е,че имам по-малък брат на 9 години и ми е гадно за него,защото след 2-3 години ще започне да бие всичко наред.. от малък се травмира,а не искам това да се случва..та .. как да постъпя ? какво да направя? на кой да се обадя,за да спре този тормоз ?!
Роднини нямаш ли? Говори с някой чичо, леля, баба, дядо... Посъветвай се първо и тогава заедно търсете помощ.
Prosto_flegma
04-25-2013, 08:38
имам..всички знаят,но няма как да помогнат,защото и тях ще започне да ги бие..забога,той бие и баща си !
http://nasilie.eu/?p=1652
Prosto_flegma
04-25-2013, 09:04
мерси !
Майка ти ще се страхува да се обади на някой за помощ. Не чакай баща ти да ви посегне още n-пъти, а използвай някой от телефоните, когато го няма в жилището. Посъветвай се с тях и бъди хладнокръвна, не казвай на никой за обаждането. Изтрий си хронологията от компютъра, когато влизаш в подобни сайтове (Ctrl+H) и изтривай номерата от телефона, когато звъниш от мобилен. Роднините ви са жалки, ако го направиш ще се окаже, че си най-смелата в семейството.
nosferatu23
04-25-2013, 12:19
Ами... не знам как да започна! Баща ми е пълен психопат и след, като разбра,че майка ми му е изневерила започна да ни бие (мен и майка ми) Вече почти 2 месеца се случва това... 2 дена е нормален ..не ни закача,нито нищо..на третия откача без никаква причина и става побой ! Майка ми вече не прилича на нищо и все ми казва,че нещата уж щяли да се оправят .. ако стане по-зле щяла да се разведе с него . Не разбирам още колко по-зле ?! Следващата стъпка е да я убие... снощи пак имаше побой... риташе майка ми ..а мен ме удряше с юмруци и ми трескаше главата в парното! Лошото е,че имам по-малък брат на 9 години и ми е гадно за него,защото след 2-3 години ще започне да бие всичко наред.. от малък се травмира,а не искам това да се случва..та .. как да постъпя ? какво да направя? на кой да се обадя,за да спре този тормоз ?!
Толкова ли те е страх че да не се обадиш на полицията ? Нека го задържат за няколко часа, ще пуснете жалба и двете, или само ти, все тая , гаранция ще насере. С удоволствие бих му смачкал тъпата мутра за жалост няма как да стане
whitediamond
04-25-2013, 13:03
Подайте жалба в полицията и ще стане кротък,като агънце !
Какви са тези роднини,толкова ли не могат да се обърнат към органите на реда...
Действай момиче !
anonymous708973
04-25-2013, 13:45
Викай полиция в момента да побоя. Ако може анонимно, ако не може - предупреди ги да си траят.
Какви са тези роднини
Да... Всички знаят, а никой нищо не прави, защото ако се съберат 5-10 човека, ще ги е страх той да не ги бие? Хич не ми се връзва това.
ccdesigns
04-25-2013, 19:43
Не виждам как ше стане тва всички роднини да ги е страх от него. Че той къв е. Че те кви са. Не могат да се съберат 5 човека и да му разбият главата с някоя лопата, айде бе.
whitediamond
04-25-2013, 19:49
Въпросният баща да не е Кобрата или Кличко,че всички роднини така да се спичат...
girlwithblueeyes
04-25-2013, 20:19
Аз пък не знам защо майка ти го търпи и не предприема нещо . Напуснете го това което става у вас не е нормално и здравословно не само за физиката ами и за психиката ви . Потърсете помощ от полицията и най-важното потърсете си правата не му бъдете изтривалки .
PullMeCloser
04-25-2013, 20:20
Не виждам как ше стане тва всички роднини да ги е страх от него. Че той къв е. Че те кви са. Не могат да се съберат 5 човека и да му разбият главата с някоя лопата, айде бе.
Да... тъпа история, глупави хора, сори, че го казвам. Не може всеки да си ходи като кон с капаци, а да се очаква подобрение. Верно викай полиция анонимно и говори сериозно с майка ти, търпи ли й се такова физическо и психическо насилие. Най-жалкото и глупавото в историята е, че тя си е направила избора, а си затваря очите за последствията върху теб и брат ти. На коло години си?
Amore-Mio*
04-26-2013, 15:55
Обади се в полицията!
Защото, ако чакаш майка си, явно цял живот ще се налага да търпиш него и нещата, които причинява и ще причинява на теб и на семейството ти.
SHPAIdURmeN
04-28-2013, 14:47
Май ни представиха...,
КЕЧМАНИЯ 2013
(залезът на семейните отношения) !!! :D
П.С. Яко тролче, най-вече частта с парното :D
aбе момиче, как може майка ти да не го е оставила още? Предполагам, че ще е доста слабохарактерна и страхлива. Или в най-краен случай- мазохистка. Единственият изход от това е майка ти да се разведе с него и да си хванете пътя на друго място....Със сигурност не е лесно, но какво предпочитате- да живеете като нормални хора без насилие, или всеки ден да треперите да не би баща ти пак да ви пребие....
Успех!
pifiella
05-04-2013, 20:10
Страх.Това е разковничето.
За домашното насилие мога да утре да пиша,но на всички ни е ясно,че майка ти няма да си тръгне,защото я е страх.Ти няма да извикаш полиция,защото те е страх,че ненормалника ще разбере и после ще стане още по-зле. Роднините няма да се намесят,защото не е тяхната къща и не ги засяга пряко.
Не си мислете,че като се обади в полицията нещата ще се оправят.То трябва ограничителни,медински,сви детели,защитено жилище,ако няма къде да отидете.Дълга история.
Но поне вие бие от месец,тоест психиката на майка ти не е все още смачкана и унизена до край и това дава надежда,че тя ще го остави,защото е едно да ти посяга от месец,а друго е цял живот да го търпиш да те мачка,я заради децата,я заради жилището.Но не трябва,не трябва да позволява това да ви се случва,не трябва да допуска да ви се деформират психиките.
Има една агенция "Анимус" тя работи с жертви на насилие и имат безплатни правни консултации,може да им се обадиш и просто да си говорите,защото знам,че трябва смелост да излезеш и да кажеш - "Здрасти,непознати,аз съм Иван и ме е страх да се прибера в къщи,защото баща ми ми удря главата в парното всяка вечер",примерно.
Не си мисли,че майак ти не иска да си тръгне.Няма човек,който да желае доброволно да изживее нещо подобно,но винаги има причини,които ти или аз не можем да разберм,винаги има едно "НО",което е основано но страх и безсилие,защото се получава една привързаност към насилника,една заучена безпомощност,която те държи в ада,(психологически доказано е).
Ако искаш ми пиши на лично,да си "поговорим".
Позната история...но в случая майка ти е виновна защото позволява и ти и малкият ти брат да се травмирате!Моята беше смела а и аз я подкрепях...полиция,задържа не за няколко часа,събрахме си багажа и се изнесохме...да видиш сега как ни моли да се върнем а аз не искам и да го погледна!Успех и не чакай да стане по-зле :)