View Full Version : 1АЕГ или НФСГ/НТБГ
BeHappy^^
04-29-2013, 18:05
Какво Ви е мнението за тези гимназии?
Коя е по-добра?
Ако вляза в 1АЕГ какво мога да работя напр. след това, защото напр., ако вляза в НФСГ/НТБГ ще изляза с някаква професия? Помогнете.
Честно казано бих искала 1АЕГ, но пък мама и тате ме карат, ако имам достатъчно бал за НФСГ/НТБГ...
От тбг няколко човека познавам, както и техни съученици. Друсалки са повечето - едно приятелче направо на дъното го завлякоха :D То си е до човек, де.
Най-добре ще направиш с някоя приятелка да си влезете заедно в някое даскало - абсолютно все тая е къде учиш, стига да учиш, разбира се. Не се възприемаш за някакво животно, че да се буташ в най-'строгия' зоопарк да те дресират според мен. Ти си знаеш ...
BeHappy^^
04-29-2013, 18:48
Ами мнението ми за друсащите се лапета е, че те са навсякъде.. И според мен не е все тая къде ще учиш. Нали все пак образованието е частица (за мен голяма частица) от твоето бъдеще? Аз търся начин за сравнение: с какво мога да се реализирам от двете гимназии и търся безпристрастно мнение. Все пак мерси! ^^
Ох, виж, права си от една страна. Опитвам се обаче да ти кажа, че реализацията ти не зависи от това къде си влязла и с какъв успех, а от усилията, които полагаш и времето, което отделяш.
В прав текст - ако влезеш в тбг/нфсг ще трябва да изучаваш допълнителен материал, който е доста вероятно изобщо да не ти потрябва. В университет не се влиза с изпит по счетоводство и там к'вото учат, а с диплома за средно образование повече от секретарка не го виждам как ще те вземат.
Съдейки по написаното ще запишеш някой ден, та гледай от и без това калпавата ни образователна система, която те задължава да зубриш куп материал, който НЯМА! да ти потрябва, да извлечеш някаква полза.
За мен 1АЕГ е правилният избор в случая, тъй като поне език ще научиш.
И все пак съветът ми е да си влезеш в някое квартално даскало с някоя приятелка и да си прекараш 4 щастливи години. Най-малкото няма да ти осерат дипломата с ниски оценки по предмети, които считаш за маловажни, но си длъжна(нещо, което е типично български феномен) да изучаваш, тъй като нямаш право сама да си определяш курса на обучение.
Ще ме разбереш някой ден, ама вече ще са ти свалили общия успех с половин единица и ще е късно.
BeHappy^^
04-30-2013, 06:36
Съгласна съм, но не и с това за кварталните училища...Но пък аз все още съм си наумила за 1ва АЕГ, а и тя ми съвсем близко. И това с приятелка- да с две приятелки сме натам. :)
whitediamond
04-30-2013, 09:21
Според мен 1АЕГ си е по-добър избор.
Най-малкото е,че ще научиш езика. Другото според мен зависи от теб.
Относно реализацията-сигурно си наясно,че без висше едва ли ще имаш голяма реализация. Разбира се в чужбина е по-добре,но определено не е за всеки. 40-50 % от тези,които завършват 1АЕГ учат в чужбина,за НФСГ/НТБГ не знам.
Принципно,като завършиш НФСГ/НТБГ ще имаш знания по счетоводство,финанси,търго вия,което ще ти е от полза,ако ще кандидатстваш някоя от тези специалности.