View Full Version : Съседско куче и лай
nosferatu23
04-30-2013, 16:25
съседите ми са абсолютни селяци , наскоро си взеха някакъв помияр , държат го 24/7 в някаква барака в двора си която е метър на метър , не го разхождат никога , не го хранят ,гледал съм да му хвърлят домати и сух хляб , и то на седмица веднъж , стои вързан в бараката на синджир.помияра лае по цял ден и нощ и се тръшка в бараката си.развъждат и котки,и после ги пускат на улицата като пораснат.в момента района е пълен с техните пумяри и котки.направих им културно забележка но тва за тях е нормално,не могат да схванат как може всеки ден да храниш куче,или пък да го разхождаш.
не искам да трепя животното защото вината не е негова,пък и така собствениците му селяци никога няма да разберат , просто ще вземат следващият помяр да го мъчат. не искам и да ги бия тъй като ще подадат оплакване , делим ограда...
знам че в щатите имат закони за тия работи ама тука не знам как стоят нещата.
кой може да разреши тоя проблем ? в смисъл инстанция
еми обаждаш се в в някой кучкарник
nosferatu23
04-30-2013, 16:31
еми обаждаш се в в някой кучкарник
какво ще рече "кучкарник " ?
girlwithblueeyes
04-30-2013, 16:40
Troll
Violenza
04-30-2013, 16:41
Подаваш жалба в районната община, където описваш ситуацията.
nosferatu23
04-30-2013, 16:56
Подаваш жалба в районната община, където описваш ситуацията.
а онея идиоти от екоравновесие занимават ли се с подобни случаи ?
FuCKkK13
04-30-2013, 17:23
гадно говориш за животинчето... по-добре използвай някои епитети към ''стопаните'' му
vladyman
04-30-2013, 18:41
Местиш се, друго спасение няма. Държавата не може да направи нищо, тъй-като идиотите не нарушават никой важен закон, а на никой не му се занимава с по-маловажните закони. Екоравновесие се интересуват единствено да лапат държавната субсидия и им е през чепа за теб. Не искам да те плаша, но наистина освен да се преместиш друго решение (в рамките на закона) не виждам.
Ако нямаш нищо против да заобиколиш закона обаче, то можеш да направиш следното: да платиш някой лев на инспектор който да дойде и да им друсне на селяните акт. За неправилно гледане на животни, за липса на документи на животното, за изхвърляне на животни на улицата, за тормоз над съседи и т.н. Общата стойност на такъв акт ще е няколкостотин лева, но тъй-като е съвкупност от актове идиотите няма да могат да обжалват (могат, но не е лесно). Също така, инспектора трябва да им обясни в детайли какво точно ще им се случи ако не си платят акта или ако го платят, но продължат да си вършат глупостите. Проблемите с този похват са два, първо, много трудно ще намериш инспектор на който да му се занимава и две, селяните веднага ще разберат, че ти си насъскал инспектопра срещу тях, което може да има неприятни последици за теб.
Моят личен съвет е да се преместиш ако е възможно.
nosferatu23
04-30-2013, 19:06
Местиш се, друго спасение няма. Държавата не може да направи нищо, тъй-като идиотите не нарушават никой важен закон, а на никой не му се занимава с по-маловажните закони. Екоравновесие се интересуват единствено да лапат държавната субсидия и им е през чепа за теб. Не искам да те плаша, но наистина освен да се преместиш друго решение (в рамките на закона) не виждам.
Ако нямаш нищо против да заобиколиш закона обаче, то можеш да направиш следното: да платиш някой лев на инспектор който да дойде и да им друсне на селяните акт. За неправилно гледане на животни, за липса на документи на животното, за изхвърляне на животни на улицата, за тормоз над съседи и т.н. Общата стойност на такъв акт ще е няколкостотин лева, но тъй-като е съвкупност от актове идиотите няма да могат да обжалват (могат, но не е лесно). Също така, инспектора трябва да им обясни в детайли какво точно ще им се случи ако не си платят акта или ако го платят, но продължат да си вършат глупостите. Проблемите с този похват са два, първо, много трудно ще намериш инспектор на който да му се занимава и две, селяните веднага ще разберат, че ти си насъскал инспектопра срещу тях, което може да има неприятни последици за теб.
Моят личен съвет е да се преместиш ако е възможно.
нямам намерение да си променям навиците заради някакви селски пръчки
мерси за подробното мнение и ми даде добра идея , че за липса на документи могат да ги глобят , нали въведоха някакъв закон и е задължително да се регистрират животните и ваксинират , за чиповете вече не знам на моито куче като го имах не му слагаха такива неща . ако глобата е няколко стотин лева ще им се доплаче .....и по други параграфи сигурно може да ги хванат но не съм запознат
инспектор имам една позната ама тя е от ХЕИ мисля че няма нищо общо ? иначе няма да има неприятности за мен тъй като се славя с малко интересна репутация из района и нали знаеш мълвата се разпространява бързо чрез клюки , от селяк на селяк тъй да се каже ;) според мен трябва всеки да си търси правата и да си решава проблемите , не да си мълчи както ние българите сме свикнали , да ни тъпчат
знам че си голям..........
Troll
:smt052
girlwithblueeyes
04-30-2013, 19:16
Такива като тези стопани са за затвор
Кой тъпак взима домашно животно ако ще го мъчи
nosferatu23
04-30-2013, 19:26
Такива като тези стопани са за затвор
Кой тъпак взима домашно животно ако ще го мъчи
миличка , на селяка му доставя огромно удоволствие да си вземе един въшкарник колкото да лае и да ги уведомява ако влезе някой тъмнокож субект да им краде кози и т.н и това не е село , а централен район.проблема е че това куче лае постоянно , надали ако влезе някой да им краде скъпоценните рубини (селски домати) или козите , ще им направи впечатление :smt023
girlwithblueeyes
04-30-2013, 19:30
Кучето лае защото стопаните му са тъпанари ако го гледаха свястни хора нямаше да е така :)
nosferatu23
04-30-2013, 19:38
разбира се , и най тъпия помяр да е , има нужда от физически упражнения , дори изразени като проста разходка , също и калорична храна....както и да е.....:smt023