Влез

View Full Version : Дразнителите - как да се справим с тях

apple8
05-05-2013, 08:48
Христос Воскресе , значи към моя проблем , по принцип съм весело момче , но като видя дразнители от мъжки род , такива по отракани, с по -голямо самочувствие някакси се свивам в черупката си , губя дума , нямам настроение , може би заради превъзходството си някак си ме карат от весел да ставам точно обратното . Същия проблем е и с приятелите от едно време , тогава сме се разбирали , но сега нещата не стоят така и като се видим гледам най-бързо да свърши разговора .Какво да направя да не се чувствам по този начин , защото дразнители ще има винаги ???

Amore-Mio*
05-05-2013, 09:30
Воистина Воскресе!

Просто разбери, че никой не е перфектен, завършен и идеален. И точно заради това няма смисъл от това свиване в черупката*, а напротив - докажи себе си и възможностите си. Докажи характера си, мъжествеността си.

Лично за мен, тия отраканите са ми много смешни. Едни жалки същества, мислещи се за велики и най-добрите. Или поне според моето разбиране на "отракани".

bogitooo12
05-05-2013, 12:04
Воистина Воскресе!!!
Моят съвет към теб е просто да спреш да им обръщаш внимание ;) От личен опит ти го казвам :)))

EinGutesKind
05-05-2013, 20:15
Хубаво е човек да има самочувствие, но в нормални граници. Вместо да се свиваш, пробвай да ги копираш, да станеш поне до някаква степен като тях. Даже се сближи повече ако можеш с някой. С какъвто се събереш, такъв ставаш.

Positive_SouL
05-06-2013, 22:34
Воистина Воскресе!!!
Моят съвет към теб е просто да спреш да им обръщаш внимание ;) От личен опит ти го казвам :)))

Няма да стане от личен опит ти го казвам! Докато другите се смеят на ебавките им те ще продължават да се правят на забавни и интересни и да дразнят невинния човек. Има и такива които не се ебават с тебе а се опитват да те командват. И при тях начина не е този. Най лошо е да си мълчиш! Ако някой ти каже че си глупак и ти не отвърнеш какво му пречи да продължи да ти говори така и в един момент цялата компания започва да те възприема като глупак.
Всеки има своя начин да се справя аз няма да претендирам със своя начин защото той е правилен за мене но може би само за мене си остава такъв, тъй като отделните личности се стремят към различни постижения, имат различни възприятия за света и себе си, израстнали са в различни среди, в дадена област някои знаят малко други много и по тази причина моя съвет няма да бъде разбран и правилно практикуван :)
Няма лесен начин каквито и съвети да се изпишат те ще са само и единствено едно успокоение и мотивация за тебе, но без решение :)
Според мене проблемите ти не са в дразнителите, а в изградения ти характер, който в бъдеще ще те прави недоволен от себе си заради други проблемни за тебе ситуации, в които не знаеш как да действаш. Открий себе си като характер, ценности, мечти, планове, цели абе всичко което другите имат а ти нямаш и заради това си без самочувствие!

~The Smile~
05-08-2013, 10:11
По принцип аз ги пренебрегвам. Опитай и ти-не им обръщай внимание, не говори с тях. И така могат и да спрат да те дразнят. Веднъж едно момче ми се подиграваше, аз не му обръщах и грам внимание, даже не го поглеждах и той спря, защото си направи извода, че съм скучна и все ще го пренебрегвам, когато почне със своите подигравки.
Затова не обръщай внимание на тези, които те дразнят.

Chacho
05-08-2013, 10:19
Никога не пренебрегвай хората, само защото това ще ги накара да спрат. Пренебрегвай ги, ако наистина не искаш да контактуваш с тях. Най-достойно би било да си отстояваш мнението винаги. Не провокирай боеве, а им говори истината в очите.

И мисли самостоятелно. Оценявай нещата сам, а не зависи от чуждата оценка. Така, каквото и да ти говорят, ще те подразнят само тогава, когато наистина решиш да се вслушаш в тях и критиката им е основателна. Останалото ще е безсилно срещу теб.

prosto_chovek
05-08-2013, 19:09
Ако имаш самочувствие и не мислиш, че т.нар. "дразнители" са нещо повече от теб (най - често не са), няма да се чувстваш така. Ти сам ги изкачваш нагоре в йерархията спрямо теб и се получава все едно говориш с шефа ти, може би подсъзнателно те е страх да не се подиграят с теб, може би да не ти направят нещо, чувстваш ги по - силни. Това трябва да промениш и всичко ще е наред. Мисли за това ти какъв си, а не тези срещу теб какви са и се дръж равнопоставено с тези хора. Бъди достоен човек. А "достойният човек говори високо и гледа в очите" ("Вчера", 1989). Прави го, ще ти помогне.