View Full Version : Дразнителите - как да се справим с тях
Христос Воскресе , значи към моя проблем , по принцип съм весело момче , но като видя дразнители от мъжки род , такива по отракани, с по -голямо самочувствие някакси се свивам в черупката си , губя дума , нямам настроение , може би заради превъзходството си някак си ме карат от весел да ставам точно обратното . Същия проблем е и с приятелите от едно време , тогава сме се разбирали , но сега нещата не стоят така и като се видим гледам най-бързо да свърши разговора .Какво да направя да не се чувствам по този начин , защото дразнители ще има винаги ???
Amore-Mio*
05-05-2013, 09:30
Воистина Воскресе!
Просто разбери, че никой не е перфектен, завършен и идеален. И точно заради това няма смисъл от това свиване в черупката*, а напротив - докажи себе си и възможностите си. Докажи характера си, мъжествеността си.
Лично за мен, тия отраканите са ми много смешни. Едни жалки същества, мислещи се за велики и най-добрите. Или поне според моето разбиране на "отракани".
bogitooo12
05-05-2013, 12:04
Воистина Воскресе!!!
Моят съвет към теб е просто да спреш да им обръщаш внимание ;) От личен опит ти го казвам :)))
EinGutesKind
05-05-2013, 20:15
Хубаво е човек да има самочувствие, но в нормални граници. Вместо да се свиваш, пробвай да ги копираш, да станеш поне до някаква степен като тях. Даже се сближи повече ако можеш с някой. С какъвто се събереш, такъв ставаш.
Positive_SouL
05-06-2013, 22:34
Воистина Воскресе!!!
Моят съвет към теб е просто да спреш да им обръщаш внимание ;) От личен опит ти го казвам :)))
Няма да стане от личен опит ти го казвам! Докато другите се смеят на ебавките им те ще продължават да се правят на забавни и интересни и да дразнят невинния човек. Има и такива които не се ебават с тебе а се опитват да те командват. И при тях начина не е този. Най лошо е да си мълчиш! Ако някой ти каже че си глупак и ти не отвърнеш какво му пречи да продължи да ти говори така и в един момент цялата компания започва да те възприема като глупак.
Всеки има своя начин да се справя аз няма да претендирам със своя начин защото той е правилен за мене но може би само за мене си остава такъв, тъй като отделните личности се стремят към различни постижения, имат различни възприятия за света и себе си, израстнали са в различни среди, в дадена област някои знаят малко други много и по тази причина моя съвет няма да бъде разбран и правилно практикуван :)
Няма лесен начин каквито и съвети да се изпишат те ще са само и единствено едно успокоение и мотивация за тебе, но без решение :)
Според мене проблемите ти не са в дразнителите, а в изградения ти характер, който в бъдеще ще те прави недоволен от себе си заради други проблемни за тебе ситуации, в които не знаеш как да действаш. Открий себе си като характер, ценности, мечти, планове, цели абе всичко което другите имат а ти нямаш и заради това си без самочувствие!
~The Smile~
05-08-2013, 10:11
По принцип аз ги пренебрегвам. Опитай и ти-не им обръщай внимание, не говори с тях. И така могат и да спрат да те дразнят. Веднъж едно момче ми се подиграваше, аз не му обръщах и грам внимание, даже не го поглеждах и той спря, защото си направи извода, че съм скучна и все ще го пренебрегвам, когато почне със своите подигравки.
Затова не обръщай внимание на тези, които те дразнят.
Никога не пренебрегвай хората, само защото това ще ги накара да спрат. Пренебрегвай ги, ако наистина не искаш да контактуваш с тях. Най-достойно би било да си отстояваш мнението винаги. Не провокирай боеве, а им говори истината в очите.
И мисли самостоятелно. Оценявай нещата сам, а не зависи от чуждата оценка. Така, каквото и да ти говорят, ще те подразнят само тогава, когато наистина решиш да се вслушаш в тях и критиката им е основателна. Останалото ще е безсилно срещу теб.
prosto_chovek
05-08-2013, 19:09
Ако имаш самочувствие и не мислиш, че т.нар. "дразнители" са нещо повече от теб (най - често не са), няма да се чувстваш така. Ти сам ги изкачваш нагоре в йерархията спрямо теб и се получава все едно говориш с шефа ти, може би подсъзнателно те е страх да не се подиграят с теб, може би да не ти направят нещо, чувстваш ги по - силни. Това трябва да промениш и всичко ще е наред. Мисли за това ти какъв си, а не тези срещу теб какви са и се дръж равнопоставено с тези хора. Бъди достоен човек. А "достойният човек говори високо и гледа в очите" ("Вчера", 1989). Прави го, ще ти помогне.