View Full Version : ИСКАМ СУТИЕН!!!!!!!
anonimzi
05-05-2013, 14:40
Здравейте! Знам че има много теми като тази, но не мога да открия отговор на проблема си в тях!Та ето как стоят нещата:аз съм на 14 от около година нося бюстие беше голям зор докато си го взема и накрая малко потайно си го купих та хайде майка ми ги хареса и свикна с тях.Но от много време искам да сложа сутиен не че имам чак толкова голяма нужда от него , но вече всички около мен носят дори такива с размери като моите , че и по малки.Но проблема е че не мога да кажа на майка ми да ми вземе пък и сама не мога-МНОГО СЪМ СРАМЕЖЛИВА.А освен това се притеснявам как ще реагира - да не стане нещо от сорта "Много си малка за такива неща, какво ще слагаш в него , не ти трябва носи си бюстиетата". Не знам по тяхно време на колко са слагали сутиени но аз искам сега ;D.
Другия проблем е че майка ми ще каже че сутиена само ще ме стяга и ще ми спира растежа на гърдите - баба ми все така казва.Не знам дали е вярно - да не си остана с такива гърди :( защото майка ми почти няма никакви нз защо и да не остана и аз така нещо от гени или по наследство въпреки че май другите от рода си имат нз Пък и как мама има по малки цици от мен а носи а аз не :D
давайте съвети плс
Имаш 3 избора.
1) Казваш на майка ти, че и другите ти приятелки носят и ти искаш също.
2) Купуваш си сама. Продавачката няма да те изяде. По-опитните само като ти погледнат бюста и ще разберат кой номер носиш.
3) Не й казваш нищо и продължаваш да си ходиш със бюстиетата.
Други начини няма. Избирай си.
anonymous929647
05-05-2013, 14:53
Просто избери подходящ момент и й кажи, че вече имаш нужда от сутиени. И аз се притеснявах преди месец, но мама ми беше купила сутиени и бюстиета и си седяха в чекмеджето , но един ден реших, че и аз искам и просто започнdх да си слагам и мама видя като ги слагам за пране и мисля, че се зарадва. Даже вече като сме по магазините ме пита дали ми трябва нов и така :) Говори с нея и, ако е строга, изчакай известно време да свикне с мисълта, че си пораснала :)
AngelAntichrist
05-05-2013, 15:08
Какво срамно има? Всички носят бельо, а не може цял живот мама да ти пазарува. :)
Отиди с някоя приятелка, ако толкова се притесняваш.
И на мен ми беше филм първият път, но всичко е в главата ти - на продавачката или ще й е безразлично, или ще ти се зарадва. Във всеки случай ще помогне, това й е работата.
Отиди в някой хубав магазин за бельо и всичко ще мине добре.
На майка си кажи, че искаш да си вземеш един, за да видиш какво е и да си подготвена за в бъдеще + за да си го носиш с белите блузи. Не прави от мухата слон и тя няма да го направи.
Мхмм.
Значи, така стоят нещата, момичетата ги е срам да кажат на майките си, че искат сутиен, а момчетата ги е срам да кажат на бащите си, че искат да си обръснат „ девствените “ мустачки.. :p
petia955
05-05-2013, 19:03
Хаххаха като се сетя как бях същата картинка и ме беше срам да кажа на майка ми, че искам сутиен и си купих един тайно и го криех дакато един ден не ме видя как го прибирам хаха :D :D
Не се притеснявай, няма от какво, след време ще го разбереш и ще се смееш като мен. Кажи на майка ти, пък ако не ти разбере минаваш към вариант 2 и си купуваш сама и го криеш :D но да се надяваме че до там чак няма да се стига.
Пълни глупости за спирането на растежа на гърдите . Аз започнах да нося сутиен на десет години - в края на четвърти клас и от тогава до сега гърдите ми си порастнаха още . Най-добре седни сериозно поговори с майка си , ако не склони- кажи че ще си купиш сама и отиди и си купи . Няма нищо срамно . Провери в интернет какви ще са ти мерките , отиди в някой магазин за бельо и поискай да пробваш някой сутиен . Накрая иска или не майка ти , вече ще е твърде късно да те спира .
Не знам кое му е срамното на това да искаш сутиен. Казах на майка ми да ми вземе, после когато започнах да се ориентирам в размерите започнах да си вземам сама. Няма нищо срамно.
ledenakrasota
05-05-2013, 20:13
Майка ти да не е капут, че да ти забрани да носиш сутиен?! Имаш цица, носиш сутиен. Точка. Я, се стегни. Утре пред гадже ще ходиш по прашки. Вземи приятелка и си купи сама сутиен. Варианти всякакви.
А сигурна ли си, че имаш нужда от сутиен? Защото като видя някое хлапе, което си е сложило сутиен, а е плоско като дъска.. е много тъжна гледка.
Ако наистина имаш нужда от сутиен, говори с майка си. Няма от какво да ти е неудобно, тя би могла да ти помогне с избора. Другият вариант е да идеш с приятелка и да си купиш сама.
И сутиена не спира растежа на гърдите.
Сутиена не спира растежа, бюстието е по-вероятно да им спре растежа хихи.
Ама за какво ти е бе, бюстието е перфектно.
simona-t
05-16-2013, 07:36
А сигурна ли си, че имаш нужда от сутиен? Защото като видя някое хлапе, което си е сложило сутиен, а е плоско като дъска.. е много тъжна гледка.
Ако наистина имаш нужда от сутиен, говори с майка си. Няма от какво да ти е неудобно, тя би могла да ти помогне с избора. Другият вариант е да идеш с приятелка и да си купиш сама.
И сутиена не спира растежа на гърдите.
и аз мисля така.......Пък и има лапета по 5-ти и 6-ти кас, които вече носят.....Да не казвам че съм виждала и 4-ти
и аз мисля така.......Пък и има лапета по 5-ти и 6-ти кас, които вече носят.....Да не казвам че съм виждала и 4-ти
То в 5ти и аз носех, ама имах какво да сложа в него. А плоско момиче сложило сутиен за нищо.. е много смешна гледка.
malkasladka
05-16-2013, 10:10
21 век?!? Отиди и си купи сама, консултирай се с продавачката и обясни, че за първи път си купуваш сутиен, нямам нищо срамно в това, освен това майка ти какво очаква? Че ти си на 14!! Не можеш завинаги да си останеш малка! И това, че няма ли да ти пораснат е пълна глупост, най-много да ти увиснат ако не носиш сутиен...
BlackWings
05-16-2013, 10:24
Хаха , ох направо ми изникна картинката сякаш беше вчера - как аз тайно си купувам първия сутиен. И аз бях там някъде на 14 , да не съм била и на 15.
Разбирам те много добре , и моята майка е същата , не се е сещала много много за разни такива мои женски нужди , пък и не сме били толкова близки че да и кажа. Абе чудя се как толкова не им идва на акъла на тези майки , момичетата им растат и това е нормално. Какъв е този стремеж да не им позволяваш да порастват , и да ги засрамваш само. Че и аз бях срамежлива , и картинката става пълна.
Та спести си парички , отиди с приятелка в някой по-голям магазин където няма да ти вървят по петите досадни продавачки (ако те притесняват) , избирай , пробвай и си купи. Не е страшно :)
Ти ако я чакаш майка ти и до 30 може да не си проносила сутиен.
Щом си на 14 смятам, че си достатъчно голяма, за да носиш сутиен ! Кажи на майка си и според мен ще те разбере не вярвам да е толкова консервативна.
~sweeettt~
05-17-2013, 19:15
На 12 съм и много исках бюстиета майка ми все ми викаще .. много стягаш, кво ще слагаш в тях и един ден след един клуб отидох и ис взех казах й мамо виж кво си взех и й го показха и тя нищо не каза хареса го..:)) същото е но за сутиен кажи й че ще си купиш пък кво аз кат си купувах и превръзки и бюстиета продавачката също е била като тебе нито ще те изяде нито ще ти се смее
~sweeettt~
05-17-2013, 19:17
То в 5ти и аз носех, ама имах какво да сложа в него. А плоско момиче сложило сутиен за нищо.. е много смешна гледка.
и тея 4клас какво слагат вътре :D освен по дебелите но при тех няма лошо по - добре бюстиета и то з ада не прозират :))
~TrueLove~
05-18-2013, 09:49
Според мен сутиена, който е най-подходящ независимо дали си по-надарена или не е Бриджитка. Обожавам го, стои красиво и не те стяга може и без презрамки да се носи.
Имам поне 10 вида :D
Подходящ е за всяко момиче.
http://www.beljoto.com/lormar-bra-iband.html
Amore-Mio*
05-18-2013, 13:36
Щом си могла да си вземеш бюстие - можеш да си вземеш и сутиен.
Няма кой знае каква разлика, пък и все пак трябва да се научиш сама да си взимаш нещата, от които имаш нужда. И все пак съм на мнение, че ако говориш с нея - няма да ти каже тия неща, които си мислиш. 14 си е напълно нормална възраст.
Аз, като се позамисля, нося сутиен от 12-годишна.
vesinceto
05-19-2013, 10:50
първият ми сутиен го купих сама и бях 6 клас.Или кажи на майка си, или си го купи сама няма нищо странно в това
Имаш 3 избора.
2) Купуваш си сама. Продавачката няма да те изяде. По-опитните само като ти погледнат бюста и ще разберат кой номер носиш.
Други начини няма. Избирай си. ахам
JuStElly
06-05-2013, 22:10
Като вземете да се страхувате от майките си... тя ти е МАЙКА, ако на нея не кажеш, на кой?
hellgod2
06-06-2013, 08:13
Момче съм . Това е същото като първото бръснене при нас :3
beautifulxbitch
06-17-2013, 08:10
Това че сутиена спирал растежа на гърдите НЕ е вярно ! Аз сложих на 11 и половина, сега съм на 13 ии има ОГРОМНА разлика в размера на сутиена ! :)
Момче съм . Това е същото като първото бръснене при нас :3
не точно :D зависи от родителите, на мен баща ми ми каза: -Ела да ти покажа как да се бръснеш и това беше. :D
Your.Passion
06-17-2013, 18:14
Имаш 3 избора.
Ей т'ва е.
FuCKkK13
06-17-2013, 18:32
просто отиваш и си купуваш сама ако наистина има какво да сложиш в него.. предполагам ти трябва чашка А или Б ама най-вероятно А.. отиваш и си взимаш ... няма да те изядат.. или ако чак толкова те е срам на някоя твоя кака( сестра/братовчедка) можеш да кажеш и да отидеш и тя да ти вземе...
това ако има какво да сложиш наистина в сутиена.. иначе недей щото 1во е много грозно 2ро си личи и няма смисъл и 3то след време ще ти се иска да тръгнеш без сутиен особено по жегите 8-) 8-) 8-)
megi05050105
06-19-2013, 09:27
звачи .....аз един път на голямото междучасие отидох с една приятелка и си харесах сутиен и и казах да ми го остави .след като свърших училище казах на мама че съм си харесала сутиен и съм казала а продавачката да ми го запази .мама просто ме попита колко сттрува и ми даде парите
И ГОТОВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Anastasiq5910
07-13-2013, 10:33
Имаш 3 избора.
да!!!
A koi e nai-malkiq razmer sutieni
crazy_mofo
10-19-2013, 22:30
Най-малкият размер е 65, а големина на чашката А.