PDA

View Full Version : Мнения за ЧПГ Дружба, СПЕШНО !!!

magcho99
05-18-2013, 18:24
Tака, имам спешна нужда от мнения за това училище, защото след два дни мога да отида и да се запиша, а не знам какво да правя. По принцип хората от различни националности не ми пречат(дори и турците), така че това не е причина да не ми хареса там. Когато приятелите ми разбраха къде смятам да уча, всички казаха, че не си заслужава, но не знам дали не е от завист, защото половината ще останат в най-забутаното училище в града (от Перник съм :) ) Та ако има някой, който име преки наблюдения върху училището - моля да пише !!! Благодаря Ви предварително :) :)

Daniie
05-18-2013, 18:28
Учила сам в Дружба Пловдив мога да ти кажа най добрите училища на България ..

Daniie
05-18-2013, 18:32
Определено ще ти хареса работят с таблети с интерактивни дъски които единствено в цяла България са само в Дружба също така ще ходиш по целия свят на ескурзии ще имаш богат чуждоезиков речник и много добри условия за учене и училищата са им уникални На прав път си ! :) Няма да сгрешиш

magcho99
05-18-2013, 18:42
Благодаря ти мнооооооооооого :) Имах нужда от мнение на човек, който наистина знае какво е, а не "чул-недочул" :D :D

Daniie
05-18-2013, 19:04
Моля няма да съжеляваш :)

Lambda
05-18-2013, 20:03
Абе да ти кажа училищата са уникални и са наляти много пари в тая работа, ама не си заслужава. защото там не се учи нищо освен един английски, който можеш да научиш навсякъде.... И второ- За бога там е фрашкано с турци! Миналия месец май беше ходих в Софийското училище и правих един тест за БГ и МАТ. 50 въпроса - 25 БЕЛ, 25 МАТ. Тръгнах си 1 час по-рано и не си проверих задачите и се класирах някъде 32 от доста хора. Препоръчвам ти, ако си добър в български и математика да се местиш в некоя софийска гимназия :)

П.П. Като гледам правописа на горният потребител не мисля, че е от най-умните. Май не е имала някакъв избор между Дружба и др ЧАСТНИ училища :)

magcho99
05-19-2013, 16:01
Хей :) И аз ходих на състезанието и съм 29 :) А за турците - и по-горе бях написала, че не ме притесняват, даже напротив. Пък и има доста китайци ( мечта ми е да науча китайски). Базата адски много ме привлича, пък и от разговорите с родители на деца там останах с впечатления за доста сериозно учене, особено ако си на общежитието( какъвто ще бъде и моят случай) :) И все пак - благодаря ти за мнението :)

magcho99
05-19-2013, 16:06
П.П. От както се интересувам за това училище разбрах, че имаме позната учителка от там, която казва, че излизайки от ЧПГ Дружба, няма как да не знаеш английски, турски и испански. В междучасията се говори само на английски. Ако си на общежитие всяка вечер от 6 до 8 учиш с учител, който ти помага ако не си разбрал нещо в час. Така че не мисля, че не се учи там. Е, със сигурност в СМГ ги стягат повече, ама ... :) :)

mira1
03-18-2016, 18:30
Детето ми учи в ЧСОУ Дружба .До миналата година беше много добро,но всичко се промени след след смяната на директора.Дисциплината е на ниво нула.Учителите по определени предмети не могат да контролират децата.Никаква заинтересованост към учебният материал.С турците няма никакъв проблем. Една майка на която детето и учи в 5 клас ми разказа,че детето и било нападнато от майката на китайче от същият клас бутала детето и и му крещяла. Майката на детето е разговаряла с директора на училището.За момента все още не е оказано съдействие. А това което е написал magho ,че по коридорите в междучасията се говори на английски не е вярно.Ние вече сме решили да сменим училището.За нас не е толкова от значение материалната база,а държим детето ни да получи добро образование.

magcho99
04-20-2016, 11:59
Съживихме тема от преди няколко години, но все пак ще си изкажа мнението. Все пак реших да уча в ЧПГ Дружба, изкарах там 2 години и в края на девети клас се преместих. Мненията, с които разполагах преди да се запиша, се оказа напълно грешни. След смяната на ръководството нещата станаха още по-зле, училището е препълнено с деца от цяла България, които почти нямат ниво, дискриминацията се усеща, говоря за гимназията, учителите са много по-заинтересувани от клюки за личния живот на учениците, отколкото за учебния процес (е, има и изкючения, разбира се, но са малко), а пансиона наподобяваше прилично поддържан затвор, сега мисля, че има ремонт и е по-приличен. След дълги драми и лични проблеми с учители и некоректно ръководство, реших да се преместя. Не препоръчвам училището на умни, амбициозни и самостоятелни деца, защото никое от тези качества не е толерирано в Дружба, даже напротив. И въпреки че научих доста там, повече за живота, от колкото по биология и литература, не бих изпратила моето дете там. Преди някой да реши да отиде там, трябва много внимателно да го обмисли, защото драмите и проблемите в това училище са всеки ден.