View Full Version : Нисък бал..
worthless_shit
05-23-2013, 19:12
Здравейте. Пиша тук,защото искам да ми дадете съвет. Както знаете,минаха изпитите за 7 клас. Проблема е че,когато изчислих резултатите си горе-долу, видях че бала ми се образува някъде към 23-25,което е страшно и унизително малко. Имах такива големи амбиции, а сега ... просто не знам какво да правя. Ако можете да ми дадете насоки за гимназии или други съвети,ще съм Ви много благодарна.
Моля ви, спрете вече. Нищо не е казано, докато не излязат окончателните резултати. Балът за прием зависи от много неща, така че още има време.
Не си казал/а откъде си, момиче или момче, къде искаш да кандидатстваш.. Съвет така не можем да дадем :)
^ Нищо не е казано, но нали не смяташ, че като ти си сметнеш приблизителен бал 23-25, ще се окаже, че в действителност той е 35. Може да се различава с този, който си предположил, че ще имаш, но не с много. И е момиче. :D
До автора - ако си от София, може да се пробваш в НПМГ, там доста е паднал балът в последно време, но пак е училище на ниво. (горе-долу) http://offnews.bg/index.php/72151/smg-bi-nemskata-po-bal-v-priem-2012-za-gimnaziite - това са баловете на училищата от миналата година и можеш да пробваш в паралелката с география или физика, дано и тази година са подобни, за да си намериш място. И все пак се чудя как си изкарала толкова ниски оценки на тези лесни изпити?
~The Smile~
05-24-2013, 06:54
Първо-успокой се! Още не са излезли резултатите. Ти как така разбра, че ще имаш такъв бал? Чакай, след около десетина дни (мисля) ще излязат. Не бързай да си даваш самооценка. Мисли позитивно! Може да имаш по-висок бал. Още нищо не е сигурно. Пък и като се притесняваш, ще стане по-лошо. А пък ако се окаже, че имаш по-висок бал, ще излезе, че си се притеснявала напразно! :)
Не съм много наясно, но за бал 23 това не означава ли 3-ки и на двата изпита? Ако си момче с нисък бал ще те приемат в много "елитни" училища така и или иначе.
Момиче е бе, вижте последната дума от коментара ѝ!
зависи от града, в който искаш да учиш. Давам пример с Пловдив и Стара Загора. преди мм.. 7 години:Д, когато аз кандидаствах в Пловдив баловете на всички гимназии бяха много високи,докато в Стара Загора бяха ниски
perry_the_platypus
05-24-2013, 08:37
Правите си някакви сметки без кръчмар. Изчакайте до 4 юни, ще си видите ОКОНЧАТЕЛНИТЕ резултати и ще си сметнете бала. Щом си момиче, Ломоносов е подходящо, хахаха.
За НПМГ трябва да държи изпит, а срокът за подаване на заявления изтече.
scrooper
05-24-2013, 08:54
Е как ще имаш големи амбиции и няма да вържеш 4 на изпитите? Май преувеличаваш с този нисък бал.
Иначе си пиши най - елитните и желани гимназии на първите места, и после продължавай да нареждаш училища според бала от миналата година. Защото в училище най - важна ти е средата от връстници, а високият бал попринцип отсява най-големите тъпунгери.
Ми да си се постарала повече...но успокой се - щом няма да влезеш в хубава гимназия,това НЕ е края на света..
П.С. В НПМГ са ниски баловете,защото се правят вътрешни изпити.
И аре един съвет от мен : Не съдете училището по бала на зайците,който са имали миналата година,а по техните успехи по-нататък (олимпиади,състезания,в какви университети са влезли след 12 кл и т.н.)
mrankoniiii
05-24-2013, 14:55
^ Нищо не е казано, но нали не смяташ, че като ти си сметнеш приблизителен бал 23-25, ще се окаже, че в действителност той е 35. Може да се различава с този, който си предположил, че ще имаш, но не с много. И е момиче. :D
До автора - ако си от София, може да се пробваш в НПМГ, там доста е паднал балът в последно време, но пак е училище на ниво. (горе-долу) http://offnews.bg/index.php/72151/smg-bi-nemskata-po-bal-v-priem-2012-za-gimnaziite - това са баловете на училищата от миналата година и можеш да пробваш в паралелката с география или физика, дано и тази година са подобни, за да си намериш място. И все пак се чудя как си изкарала толкова ниски оценки на тези лесни изпити?
Да бе надявай се да го земат в НПМГ с 23 бал
Amore-Mio*
05-24-2013, 15:33
Доколкото знам, окончателните резултати не са излезли, така че не знам как така си си сметнала бала. Инак, пиши си пак най-желаните от теб училища на първите места и все някъде ще те приемат. В крайна сметка открай време баловете доста понамаляват из училищата.
irrationalDecision
05-24-2013, 20:52
В крайна сметка открай време баловете доста понамаляват из училищата.
Нищо подобно. Баловете за прием в хубавите училища на пръв поглед даже чувствително се покачват спрямо тези от предишни години. Но то не е , защото наборите стават примерно по-умни, а защото изпитите стават по-лесни. През 2009, при доста труден изпит по математика, в хубавите езикови в София се влизаше с бал около 32 , който сега ще остави всеки извън понятието "хубаво училище". Баловете просто не бива да се сравняват, те зависят пряко от сложността на изпита в конкретната година.
Абе няма страшно, все ще влезеш някъде.
Не се лъжи за славата на "елитните" училища. Принципно фасадата лъже, а за България това е закон.
Не се лъжи за славата на "елитните" училища. Принципно фасадата лъже, а за България това е закон.
+1 Mного правилно! ..
Нищо подобно. Баловете за прием в хубавите училища на пръв поглед даже чувствително се покачват спрямо тези от предишни години. Но то не е , защото наборите стават примерно по-умни, а защото изпитите стават по-лесни. През 2009, при доста труден изпит по математика, в хубавите езикови в София се влизаше с бал около 32 , който сега ще остави всеки извън понятието "хубаво училище". Баловете просто не бива да се сравняват, те зависят пряко от сложността на изпита в конкретната година.
Точно затова става въпрос. Аз като кандидаствах имах бал 31 с много добър и на двата изпита, а оценката ми по математика беше най-високата в целия клас. И пах влязох в "най-реномираното" училище уж тук. Баловете се менят всяка година, защото изпитите са различни. Но в момента са значително по-лесни от преди 5 години, да не говорим за преди 10.