PDA

View Full Version : Влюбена съм в бившия на моя приятелка!



Madlenita
05-26-2013, 20:48
Здравейте хора...имам малък проблем.Влюбена съм в бившия на една моя много близка приятелка.С него сме приятели и често излизаме заедно.Последния път когато излязохме той се държа доста мило с мен.Хванахме се два или три пъти за ръка,гушна ме съвсем леко,пя ми, после един приятел ни пускаше музика от тела и двамата танцувахме.Свързват ни много неща-родени сме на една и съща дата,имаме едни и същи любими песни,и двамата така да се каже сме душата на компанията,и двамата сме леко перковци.За сега сме си просто приятели и нищо повече.Проблемът е, че приятелката ми не знае, че го харесвам.Аз просто незнам как да и го кажа и незнам как ще реагира.Пък и тя още леко го харесва.С него бяхме си говорили има ли още чуства към нея и той каза, че преди много я харесвал, но вече не е така.Аз това и го казах, за да не живее в илюзията, че той още я харесва.Но незнам как да й кажа, че го харесвам.Преди да тръгнат и двете си падахме по него,но когато тръгнаха с него си останахме приятели и аз спрях да го харесвам.
1.Може ли да ми кажете как да и го кажа без да и стане гадно?
2.Да му кажа ли, че го харесвам и ако да как без да го уплаша?

П.П-Благодаря предварително за съветите и моля без хейтване!

marin4itu
05-27-2013, 07:17
Първо кажи на приятелката си.

valdesbg
05-27-2013, 08:16
Филма на нея да не и е гадно спада към научната фантастика. Ако са си приключили отношенията - няма смисъл да стъпваш на пръсти, когато иде реч за собственото ти щастие. И все пак би било добре да разбереш каква им е историята, за да знаеш евентуално теб какво би те очаквало. Няма кво да му казваш на него - целунете се :)

BlackFlower
05-27-2013, 19:20
Филма на нея да не и е гадно спада към научната фантастика. Ако са си приключили отношенията - няма смисъл да стъпваш на пръсти, когато иде реч за собственото ти щастие. И все пак би било добре да разбереш каква им е историята, за да знаеш евентуално теб какво би те очаквало. Няма кво да му казваш на него - целунете се :)

Точно, на нея така или иначе ще и е кофти. Но пък не си струва да си жертваш собственото щастие. ;)
Но според мен ще е хубаво да помислиш кой от двамата ти е по-ценен, защото според мен, когато тя разбере, отношенията ви ще се развалят(дори да казва, че не и пука и външно да изглежда така ) .

XTREMEFREERIDE
05-28-2013, 10:55
Подкрепям Влади за целувката.

А по темата като цяло ще ти кажа да бъдеш много внимателна. От 2-3 години съм в една компания, в която стана много мазало заради точно такива сменявания на гаджета. Дори аз първо бях с едно момче, след това (и до днес, вече година и половина) съм с негов приятел. Но при нас нямаше проблем, защото всичко беше чисто, точно и ясно. Пък и с голям промеждутък от време. В други случаи обаче се скапват много приятелства. Изясни за себе си какво е положението на приятелката ти спрямо него. След това поговори с нея. Пък ако става нещо, нека е без скрито-покрито - да се знае. Така е най-добре.

Amore-Mio*
05-29-2013, 11:52
Аз изобщо не мога да разбера за какво трябва сама да попречиш на щастието си, заради това, че те са бивши. Искам да обърна специално внимание на бивши: вече не са заедно и .. се е видяло, че нещата помежду им няма как да се получат. Така, че си действай смело и ако се получат нещата - супер. Тогава можеш са седнеш и да й обясниш нещата, и толкова.