Влез

View Full Version : Имам нужда от чуждо мнение.

SweetV1025
05-31-2013, 15:06
Здравейте,пиша тук,защото ми се иска да чуя мнения на непознати хора за ситуацията ми в момента,а и имам чувството,че ако напиша всичко някъде,ще си прочистя главата малко.Ако имате желание да помогнете с мнение или съвет,ще бъда много благодарна.Който няма желание,моля не спамете излишно. :)

С приятеля ми излизахме година и половина,като преди това се харесвахме 8 месеца някъде.Нещата станаха най-накрая.Имахме доста трудна връзка на моменти,имахме проблеми,главно свързани с неговия страх от обвързване и отговорности и моята настойчивост и безцеремонност.Двамата сме много трудни характери - инатливи,избухливи,егоисти ,не се справяме много с признаването на чувствата си и тнт.За мен той беше единствения човек,който някога ме е карал да се чувствам така,привързахме се един към друг,споделяхме си едва ли не всичко и преодолявахме проблемите помежду си с компромиси и труд,свикнахме с другия.По принцип аз съм си чист егоист и правенето на компромиси ми е изключително трудно,също така и слабостите към друг човек ми се отразява взривоопасно,избухлива съм и то много,имам много високи изисквания към себе си и към околните,още повече към човека,който е с мен.Той е много странен тип човек,трудно споделя,изживява си нещата сам вътре в себе си,не си признава чувствата и даже се страхува малко от тях,като цяло обаче е много интелигентен,умен и възпитан човек с ценности и поглед към живота.Харесвам го като човек,държа на него и мнението му е важно за мен в житейски и личен аспект.Всичките ни приятели свикнаха с нас,въпреки че не се държахме интимно пред тях и споделят мнението,че сме си родени един за друг,обичаме се,дори и да не си го показваме и един ден ще живеем заедно. :D

Докато бяхме заедно и двамата направихме много грешки,причинявахме болка на другия и се държахме зле.Общо взето той не си позволяваше да се отдаде на чувствата си,дистанцираше се от време на време,беше го страх от това да се обвърже с мен(аз съм му първата сериозна приятелка и първа в интимен план),защото между нас винаги ставаше сериозно,дори да не го искаме,а аз не можах да приема,че мога да имам такава слабост към някого и се държах безцеремонно и на моменти даже обидно.Както вече казах,и двамата направихме много грешки.Аз бях по-готова на сериозно обвързване от него,но на моменти го притисках повече отколкото трябва.Но въпреки всичко много го обичах.Той не знам дали ме е обичал,никога не ми го е казвал,както и аз на него(писала съм му го само.)Самата идея ме изпълваше със страх-да бъда толкова слаба пред някого.

Преди 7 месеца нещата рязко се влошиха след най-хубавия ни период заедно.Преди също ни се беше случвало и от време на време започвах да си мисля,че нещата са твърде прецакани,за да се оправят и трябва да се разделим,но ме беше страх да го изгубя.Той поиска време да помисли и след около месец ме изпревари и направи това,което и аз от известно време мислех за редно.Дадохме си "дълга почивка един от друг",той ми каза,че иска да остане без мен за известно време и да реши какво иска и дали изобщо иска нещо, че след време,когато и двамата сме по-зрели хора може наистина да се получи между нас,че това между нас щяло да продължи много дълго и няма да можем да си поживеем.Беше ми кофти,но осъзнах,че е прав и имаме нужда от това.Още на другия ден се уверих,че това е правилният избор.Комуникацията ни се подобри значително,вече нямаше напрежение между нас.Той ми звънеше и си говорехме с часове както преди,само че не излизахме като двойка.След празниците с приятели бяхме на екскурзия и с него прекарахме част от едната нощ сами заедно(мисля,че е ясно какво искам да кажа).Забелязах,че той се държеше по-различно и внимателно.След като се прибрахме се чухме само един път за 2-3 седмици.Започнах да излизам друго момче,за да видя как ще се почувствам.Една вечер видях,че бившият ми е обвързан с някакво момиче.На другия ден (Св.Валентин) той ми се обади през нощта и ме провокираше да го попитам за това.Попитах го дали е вярно и дали я харесва наистина и той ми каза да.Аз откачих и започнах да я обиждам и да си искам всичко,което съм му дала обратно,но той ми отказа и преди да ми затвори ми каза,че съм паднала на много долно ниво.Чувствах се ужасно унизена и бясна след този разговор и бях решена да му причиня болка.В последствие се оказа се,че моя приятелка познава момичето и аз реших,че докато не се убедя със сигурност(с очите си) в сериозността на връзката им,няма да повярвам,че не е просто провокация.Е,убедих се,че са наистина заедно и просто изключих.Едва ли не го изгоних от главата си,изтрих всички наши песни и ликвидирах всичко,което свързвах с него.Седмица след това започнах да си контактувам с друго момче.Харесахме се и нещата станаха много бързо.Той е по-голям от мен и имах оптимистични очаквания.През това време започнах да осъзнавам колко глупаво съм се държала с бившия ми приятел в предишната ситуация,нямах право да му търся сметка след като се бяхме разделили и бях направила лошо впечатление за себе си.Реших,че вече няма да си позволявам да бъда толкова първосигнална и избухлива и ще се държа с него като нормален човек,за да поправя грешките си.С другото момче тръгнахме,но още от момента,в който това се случи,започнах малко да се колебая.Седмица по-късно правих малко събиране за рождения ми ден и реших да поканя и бившия си,за да заровим томахавката веднъж за винаги.Вечерта преди това,той ми се обади,поговорихме за пръв път от повече от месец и ми каза,че ще дойде на събирането.Новия ми приятел не искаше да дойде,а и реших,че е още рано да го водя навсякъде със себе си и не настоях.Това щеше да ми даде шанс да поговоря с бившия си и ако имам шанс да обясня държанието си.И така,той дойде и още от вратата се залепи за мен,цяла вечер стояхме прегърнати.В един момент един от приятелите ми ме попита "къде е гаджето".Бившият ми се отдръпна учудено и ме попита "какво гадже,това шега ли е,сериозно ли е,кой е?" и подобни.Аз му отговорих,че не е шега и съм сериозно обвързана.Той,обаче,пак ме прегърна,все едно това е без значение.После ме помоли да изляза с него да пуши навън,придружих го и се спотаихме на тъмно в един гараж на близо.Е,няма какво да обяснявам-награбихме се там.Единственото,което сме си казали беше: аз:в момента правя нелегални неща,той:само ти ли?,просто бяхме твърде обезумели,за да си говорим.После всичко си беше по старому.Той беше с неговата приятелка,аз с моя приятел.Нещата с него,обаче,започнаха да не ми харесват.Оказа се много влюбчив,натрапничав,обсебв ащ и колосално различен от мен,но все пак го харесвах малко,но много по-малко,отколкото той мен.Един ден бившия ми приятел трябваше да ми върне нещо важно и се видяхме след часовете (учим в едно училище,една смяна и се виждаме всеки ден),после бяхме в една посока и той ми предложи да се возя с него.Возихме се и си говорихме и когато слязохме той ме помоли да остана за малко с него и ме целуна пак.Този път беше много по-нежно,просто се прегръщахме и се стискахме здраво,без да говорим,просто стояхме прегърнати,гледахме се в очите,все едно не сме се виждали от месеци.Три дни по-късно разбрах,че е скъсал с приятелката си.Не знаех дали да се радвам или не.Всеки ден го виждам,виждам как ме гледа.Всеки път като останем насаме по случайност,първото нещо,което ме пита е за гаджето ми и подобни,прегръща ме за довиждане,докосва ме всеки път,разбрах,че носи две мои снимки в себе си,беше ги показал на най-добрите ми приятелки,на последния купон беше питал най-добрия ми приятел как съм,не беше докоснал друга и беше сам,независимо,че е свободен.С гаджето ми върви от зле на по-зле.Тръпката ми към него изчезна съвсем.Просто няма как да не се замисля,че има някого,към когото изпитвам много повече и този някой прави всичко по-добре.Изобщо е лудница.Не знам какво точно искам сега.С новия ми нещата са кофти и мисля да приключа,но не съм на 100% сигурна.Влюбена съм в бившия си и ми липсва той и това,което имахме,поучих се от грешките си,държа се различно и искам да му го покажа,но не съм сигурна,че мога да се върна при него без да си изясним някои неща.Бих започнала всичко начисто,но не знам как е при него.Е,какво мислите? Само без hate моля :)

DisappointedDreamer
05-31-2013, 15:13
нелегални? О.о

мисля, че отдавна си искала предишния да се върне. Как може да не поканиш гаджето си на рожденния си ден, защото цитирам е "нов и не искам да го мъкна навсякъде", а в същото време каниш бившия, под претекст да забравите миналото, само и само да си навреш езика в неговото гърло?

не подкрепям. нищо не мисля. късай с настоящия, оправяй се с бившия.

SweetV1025
05-31-2013, 15:21
Не съм имала намерения да си "навирам езика" в ничие гърло.Поканих го,за да си оправим отношенията като хора.Това,което се случи там не го очаквах изобщо.Сегашният ми приятел е адски ревнив и никога не би разбрал причината да поканя бившето си гадже,без значение обстоятелствата,а и в началото той не искаше да идва,защото сме "малки".

DisappointedDreamer
05-31-2013, 15:23
На колко си и на колко е гаджето ти?

Няма значение дали си го очаквала. Допуснала си го.

prosto_chovek
05-31-2013, 15:25
Я на два реда някой да разкаже какво пише момата.

SweetV1025
05-31-2013, 15:29
Гаджето ми е на 18,аз съм на 17-пет месеца ни е разликата.

DisappointedDreamer
05-31-2013, 15:29
Я на два реда някой да разкаже какво пише момата.

Бивш, скъсали, той с друго момиче, тя друго момче. Тя го кани на рд-то си, за да забравят лошото минало, но не кани сегашното си гадже. Онзи идва, бившия, натискат се (целувки, прегръдки, ау), с ясното съзнание, че тя е "сериозно обвързано", 'щото тя му го била казала. И сега авторката се чуди какво мислим и какво да прави.

SweetV1025
05-31-2013, 15:33
Поканих го,той не пожела да дойде и просто не му настоявах.

prosto_chovek
05-31-2013, 15:36
Това е лишено от всякаква логика. Защо ще пренебрегне гаджето си, за да се сдобрява с бившия си, на рождения си ден? Честно, аз не съм толкова ревнив, колкото казва, че е гаджето й, но и аз не бих разбрал подобно нещо, а явно в случая й има защо да бъде ревнив. Какво да мисля - постъпила е по възможно най - тъпия начин, очевидно не обича приятеля си, да остави момчето и да не го занимава с глупости, да ходи при бившия си.

prosto_chovek
05-31-2013, 15:38
Поканих го,той не пожела да дойде и просто не му настоявах.

Ооо, противоречиш си:

Поканих го,за да си оправим отношенията като хора.Това,което се случи там не го очаквах изобщо.Сегашният ми приятел е адски ревнив и никога не би разбрал причината да поканя бившето си гадже,без значение обстоятелствата

Значи ти искаш да кажеш, че приятелят ти на драго сърце е знаел, че ще каниш предишния си, супер ревнив е, но му е било все тая и те е оставил да си с бившия си, за да се сдобрявате. Казваш, че имате разлика 5 месеца, но той не идва, защото сте малки. Нещо не е наред с логиката ти.

SweetV1025
05-31-2013, 15:40
Пак ще кажа-поканих гаджето си,той реши,че не иска да идва и да, не би разбрал защо каня бившия си,нито каква е ситуацията с нас.Не знаеше,че той ще идва,не съм му го казала специално точно поради причината,че е адски ревнив.Да,исках да се сдобря с бившия си,защото го ценя като човек и не исках да сме в кофти отношения след толкова дълга връзка и толкова преживелици.Признавам,пост ъпих нечестно,но ситуацията не се разглежда само от станалото въпросната вечер.

DisappointedDreamer
05-31-2013, 15:42
защото го ценя като човек

оо, цениш го по скоро като любовник.

http://i.actualno.com/club.bg/files/2013/01/07/rrrsrr-srsrrs-rrrrr_b1183ba603.jpg

И наградатааа за месец май получаваш ти. Честито!!

prosto_chovek
05-31-2013, 15:43
Той е ревнив и няма да те разбере, но ти си поканила и предишния си? Според мен просто той не е дошъл и ти затова си поканила бившия си, сега лъжеш гаджето си, че си била с приятелки, примерно, той нищо не знае, може би не е знаел, че и парти ще правиш. Рано или късно ще разбере от общите познати, които са били с вас. Не го лъжи, казах ти как трябва да постъпиш според мен.

SweetV1025
05-31-2013, 15:50
оо, цениш го по скоро като любовник.

http://i.actualno.com/club.bg/files/2013/01/07/rrrsrr-srsrrs-rrrrr_b1183ba603.jpg

И наградатааа за месец май получаваш ти. Честито!!

Изобщо не е така.Но явно на вас най-голямо впечатление от целия разказ ви направи това,че сме се целували...много сме преживяли заедно и нямам предвид секс.

Той е ревнив и няма да те разбере, но ти си поканила и предишния си? Според мен просто той не е дошъл и ти затова си поканила бившия си, сега лъжеш гаджето си, че си била с приятелки, примерно, той нищо не знае, може би не е знаел, че и парти ще правиш. Рано или късно ще разбере от общите познати, които са били с вас. Не го лъжи, казах ти как трябва да постъпиш според мен.
1.Да,поканих предишния си,какъв точно проблем е,че исках да сме в добри отношения?Вече казах,това,което се случи беше изневиделица и изобщо не очаквах той да направи подобно нещо.
2.Не съм поканила бившия си,само защото гаджето ми реши да не идва,това е възможно най-далече от истината.
3.Знаеше,че ще правя събирането,не го лъжа,че съм била с приятелки,знаеше дори къде беше заведението и кога беше партито,както и колко хора съм поканила.В последствие му казах,че съм поканила и бившия си е бил там.

prosto_chovek
05-31-2013, 15:53
А знае ли за бившия ти? Проблемът е там, че чисто морално е тъпо да поканиш бившия ти на рожден ден, на който си поканила и сегашния ти, който казваш, че е много ревнив.

SweetV1025
05-31-2013, 15:59
Още докато планирах събирането и му споделих идеите за мястото и тнт,гаджето ми ми каза,че не иска да идва и след дълго мислене в последния момент поканих бившия си,първо защото исках да се помирим и второ,защото въпреки всичко останало е важен за мен,а на събирането бяха само най-близките ми хора.
+ в момента се разглежда само една случка на фона на цялата история,защото на съфорумничката й е направило впечатление само това и нещата изглеждат различно.Прочети останалото от темата.

prosto_chovek
05-31-2013, 17:00
Абсолютно в нито един момент не съм обсъдил това, че сте се натискали и целували, ако прочетеш какво съм ти писал. Тъпо си постъпила. Виж, че съм прав за това, че гаджето ти не знае, че си била с бившия ти на рождения ти ден? Самата ситуация, че го криеш от него, знаеш, че няма да му е приятно, не е правилно, не би го направила, ако го обичаше достатъчно.

Мисля, че и ти го осъзнаваш, а тук просто очакваш някой, който е бил в подобна ситуация да ти каже от своята гледна точка, че не си само ти и това да те накара да се почувстваш по - добре, защото въпросът "какво да правя" при така зададените параметри няма реален отговор. Или ще ти се каже - не казвай на гаджето ти и всичко е наред, което за мен не е така, или това, което аз ти казах.

SweetV1025
05-31-2013, 17:05
Гаджето ми знае,че той беше там,знае,че сме се целунали.Казах му малко след това,защото ми беше кофти.Ядоса се адски,но не на мен ,а на бившия ми.
Вече признах колко тъпа е била ситуацията,не постъпих правилно спрямо новото си гадже,просто чувствата си казаха думата.
Да,не "обичам" новия си приятел в същинския смисъл на думата.Обичането не става за 2 месеца според мен,поне не ми се е случвало + това при нас различията сериозно си проличават понякога.

prosto_chovek
05-31-2013, 17:07
Добре, казала си му, той ти е простил, заедно сте, какъв точно е твоят въпрос в този случай?

SweetV1025
05-31-2013, 17:16
Изобщо е лудница.Не знам какво точно искам сега.С новия ми нещата са кофти и мисля да приключа,но не съм на 100% сигурна.Влюбена съм в бившия си и ми липсва той и това,което имахме,поучих се от грешките си,държа се различно и искам да му го покажа,но не съм сигурна,че мога да се върна при него без да си изясним някои неща.Бих започнала всичко на чисто,но не знам как е при него.Е,какво мислите?
Въпросът ми е за ситуацията и как изглежда тя,защото съм объркана и не знам какво да мисля или направя в момента.

r0073x
05-31-2013, 17:27
Правиш патешки изпълнения и после "кой ми сра в гащите ?"

Уточни си, кого искаш, защо и какво точно искаш от него ? Щом новият не те прави щастлива и нямаш тръпка към него, разделете се. По-добре така, отколкото да оставиш с времето да се привърже още повече и накрая да му разбиеш сърцето. Щом искаш при бившия, пробвай. Но бивш(а) си остава бивш(а) и точка по въпроса.

prosto_chovek
05-31-2013, 17:27
Аз ти отговорих 6 пъти, колежката 1, това прави 7 отговора дотук, единодушни.

tigity
05-31-2013, 17:41
няма смисал да слушаш хората по горе ситуацията е ясна - имали сте нужда да си починете един от друг - един много умен човек е казал : Пусни това което обичаш да си тръгне, ако се върне значи всичко м/у вас е било истинско, ако не се върне значи нищо не е имало. Явно наистина се обичате, точно това време за размисъл ви е дало ясна представа за отношенията ви :) Пожелавам ти успех. Послушай сърцето си в случая.

LadyTerrible
06-01-2013, 16:01
Търкулнало се гърнето и си намерило похлупака.Явно ти и бившият ти сте си един за друг.И двамата сте изневерили,за да сте заедно,лъгали сте половинките си и не ви е интересувало,че другия е обвързан.