View Full Version : За или против брака
Просто не знам къде се намира и какво се прави, уе. Волята и желанието го имам.
Aeternal
06-19-2013, 20:33
На мен ми е интересно защо *почти* всяка жена иска да сватба. Какво има в този остарял ритуал, освен старостта му(традицията)?
Ако двама души желаят да си уредят финансовите отношения, има и други граждански договори, брака не е единствения начин, така че елемента с сигурността е леко пресилен.
Ако някой си мисли, че се правя на тъп задавайки такива въпроси, сигурно е прав, защото наистина не разбирам.
therichbitch
06-19-2013, 20:35
Просто не знам къде се намира и какво се прави, уе. Волята и желанието го имам.
Цъкаш в/у ник-а ѝ и там има опция ЛС. Натискаш го и оттам няма начин да не се оправиш, като имейл е.
Защото жената е в бяло, жените обичат да са в бяло. Защото е център на вниманието, дори да е някоя пълничка. Защото иска да сподели радостта си, от любовта.. от тва че е намерила сродната си душа.. със семейството и приятелите и още много други неща.. на прима виста толкова....
На мен ми е интересно защо *почти* всяка жена иска да сватба. Какво има в този остарял ритуал, освен старостта му(традицията)?
Ако двама души желаят да си уредят финансовите отношения, има и други граждански договори, брака не е единствения начин, така че елемента с сигурността е леко пресилен.
Ако някой си мисли, че се правя на тъп задавайки такива въпроси, сигурно е прав, защото наистина не разбирам.
Значи има разлика между брак и сватба, нали?
Всяка жена иска сватба, щото тайно си мечтае да прилича на принцеса, с дълга рокля, да е център на внимание и да е най-красивата :cool:
@102, щракаш с левия бутон на мишката ей тука в ляво върху ника ми, ще ти се отвори нещо като падащо меню, щракаш (пак с левия бутон на мишката :cool:) на лично съобщение и пишеш
Aeternal
06-19-2013, 20:44
Значи има разлика между брак и сватба, нали?
fuck if i know..
Предполагам че има, ама в момента не мога да я смеля.
fuck if i know..
Предполагам че има, ама в момента не мога да я смеля.
Бракът е съюзът между двама души.
Сватбата е повод да хвърлиш няколко хиляди и да се пофръцкаш с нов тоалет :cool:
Бракът може да мине и без сватба :)
Сватба е дето се напиваш и тя гледа лошо, а брак е дето се подписваш да си й роб за доста дълго време.
Aeternal
06-19-2013, 20:50
Бракът е съюзът между двама души.
Сватбата е повод да хвърлиш няколко хиляди и да се пофръцкаш с нов тоалет :cool:
Бракът може да мине и без сватба :)
Ок, при това положение, какъв е смисъла от брака, като се махне момента с бялата рокля и принцесата?
Какво се явява, един вид стъпка, ниво на връзка - излизаме, живеем заедно, сгодени и финално бракувани?
Това ми беше идеята всъщност, като махнеш свадбата(традицията) и елемента на сигурността(щото можете да се разберете по друг начин) какво остава?
Ок, при това положение, какъв е смисъла от брака, като се махне момента с бялата рокля и принцесата?
Какво се явява, един вид стъпка, ниво на връзка - излизаме, живеем заедно, сгодени и финално бракувани?
Това ми беше идеята всъщност, като махнеш свадбата(традицията) и елемента на сигурността(щото можете да се разберете по друг начин) какво остава?
сваТба, моля те... :)
Няма как да ти отговоря на тоя въпрос, защото всеки приема брака различно за себе си. Може да е въпрос на възпитание, следователно възприятие, че е нормално да си женен за човека, с когото живееш. Може да е елемента на сигурност, финансова стабилност и прочие. Може да е религиозно обосновано. Хиляди причини, за всеки различни. За това и все повтарям, че към брака всеки подхожда според собственото си убеждение.
Няма как да ти отговоря на тоя въпрос, защото всеки приема брака различно за себе си. Може да е въпрос на възпитание, следователно възприятие, че е нормално да си женен за човека, с когото живееш. Може да е елемента на сигурност, финансова стабилност и прочие. Може да е религиозно обосновано. Хиляди причини, за всеки различни. За това и все повтарям, че към брака всеки подхожда според собственото си убеждение.
и ако има различия в тези убеждения се разделят
моооля ти сА
още не мога да го приема
Ама ако щеш го приемай. Аз не те карам.
Aeternal
06-19-2013, 21:06
За това и все повтарям, че към брака всеки подхожда според собственото си убеждение.
Или липсата му. :D
Абе аз един път се постарах да го напиша правилно, ама с "д" изглежда по-привлекателно :Д
Или липсата му, да.
Идва от сваТове.
Ама ако щеш го приемай. Аз не те карам.
ама ок
това го разбрахме, но отдавна не съм срещала нещо толкова нелепо и затова се възмущавам..
ама ок
това го разбрахме, но отдавна не съм срещала нещо толкова нелепо и затова се възмущавам..
Повтарям: не квалифицирай като тъпи неща, които просто не проумяваш.
Повтарям: не квалифицирай като тъпи неща, които просто не проумяваш.
може би си права
Нелепо е да не си разбрала все още, че различните хора реагират различно при една и съща ситуация.
На мен пък не ми харесват дългите рокли с обръч, воал и бла бла. Това по повод принцесите. :cool:
както и да е
Aeternal
06-19-2013, 21:14
Идва от сваТове.
Интересно, тва не го знаех.
ама ок
Въобще не е нелепо, на повечето хора представата им за живота след определена възраст е толкова обвързан с идеята че ще са женени, че не е възможно да си представят обратното.
На същите тези хора като им кажеш че не искаш брак те гледат като неандерталец.
Въобще не е нелепо, на повечето хора ...
На повечето ....
ти го каза
моите убеждения са много различни
ти го каза
И кви са, би ли ги споделила...?
Aeternal
06-19-2013, 21:23
ти го каза
И аз не намирам смисъл в брака, обаче за мнозинството е нещо важно. Това, че ти не го разбираш, не го омаловажава.
като цяло всичко се върти около това, че съм склонна да се съглася с човека до мен и неговия избор и няма да се налагам
не съм нито за, нито против
другото са подробности
Aeternal
06-19-2013, 21:27
като цяло всичко се върти около това, че съм склонна да се съглася с човека до мен и неговия избор и няма да се налагам
другото са подробности
А би ли се съгласила да си с човек който не иска да има деца, като ти искаш?
Или обратното?
другото са подробности
Точно за това не проумяваш, че за някой бракът може да е от съществено значение и ако другият отказва, това е основание за раздяла.
@Ivaaaaa, пет ли са "а-тата", хаха, прозвуча малко слабохарактерно и като човек без капка лично мнение в себе си.. или си малка.. сигурно последното....
А би ли се съгласила да си с човек който не иска да има деца, като ти искаш?
Или обратното?
амии децата са нещо съвсем различно
те са отговорност и, ако ги сравнявам брака, той ми изглежда като ммм нещо несериозно
смис това вече може да е повод за раздяла
аз не искам деца, поне засега 8-)
някак не мога да поема тази отговорност и нз дали мога да се справя
и ако един ден реша да поискам дете и човека до мен не желае това може би това ще е причина за раздялата
@Ivaaaaa, пет ли са "а-тата", хаха, прозвуча малко слабохарактерно и като човек без капка лично мнение в себе си.. или си малка.. сигурно последното....
хахахахах
нз просто така ми дойде отвътре в тоя момент 8-)
а дали съм малка, ами сигурно :Д
амии децата са нещо съвсем различно
те са отговорност и, ако ги сравнявам брака, той ми изглежда като ммм нещо несериозно
http://media.tumblr.com/tumblr_m90wfcGTFI1runu5v.gif
казано с други думи
тъпо е да се разделиш, заради нещо толкова как да го кажа мм повърхностно, но децата са друга тема и е повод за раздяла, макар че знам ли
не мисля, че има изобщо двойки, които не искат деца
не мисля, че има изобщо двойки, които не искат деца
Има.
Има и двойки дето не правят секс. Ама не им пречи да са си женени и щастливи.
Спри се.
защо 8-)
Има.
Има и двойки дето не правят секс. Ама не им пречи да са си женени и щастливи.
не знам, не се сещам за никакъв такъв пример може 8-)
Ти си като кон с капаци.
Разшири си малко мирогледа, защото в бъдеще това може да ти навреди. На мама мусаката вероятно не е най-добрата, която съществува, просто е единствената, която си опитвала.
Ти си като кон с капаци.
Разшири си малко мирогледа, защото в бъдеще това може да ти навреди. На мама мусаката вероятно не е най-добрата, която съществува, просто е единствената, която си опитвала.
ок аз не те обиждам
подхождаш лошо
мисля, че е точно обратно, но ок ..
Не съм се опитвала да те обидя. Беше просто сравнение и съвсем чистосърдечен съвет :)
Факт е, че заклеймяваш като тъпи неща, които не разбираш. И твърдиш, че не съществуват неща, които просто не си срещала. Това е ограничен мироглед. Гледаш на света само от собствената си камбанария и приемаш мисленето си за меродавно за останалите. Не е добре.
Аз приемам, че има хора, които не разбират брака и не го подкрепят, но не твърдя, че това е тъпотия, само защото аз съм привърженик. Нали?
Споко бе, къде видя обида.. даже напротив, дава ти приятелски съвет.
А, бил чистосърдечен.....
Не съм се опитвала да те обидя. Беше просто сравнение и съвсем чистосърдечен съвет :)
Факт е, че заклеймяваш като тъпи неща, които не разбираш. И твърдиш, че не съществуват неща, които просто не си срещала. Това е ограничен мироглед. Гледаш на света само от собствената си камбанария и приемаш мисленето си за меродавно за останалите. Не е добре.
Аз приемам, че има хора, които не разбират брака и не го подкрепят, но не твърдя, че това е тъпотия, само защото аз съм привърженик. Нали?
да, разбирам
вниквам в нещата, които казваш
просто изказвам моята гледна точка, моята позиция и как аз виждам нещата
lyuba991
06-22-2013, 12:22
Зависи доколко намеренията на твоя човек към теб са сериозни ;)