Влез

View Full Version : Доверие...вяра,надежда

bah
06-06-2013, 20:17
Здравейте! Имам любовен проблем.. да колкото и да мислих ,че точно аз никога няма да се влюбя и ще имам проблеми от такова естество .. е случи се неизбежно е.. и се надавям за съвет...

Имам сериозна приятелка от 8 месеца (първата ми такава ( не не съм някой сдухльо ,който преди не е бил с момичета,бил съм с не малко ))Така до този момент аз не се бях влюбвал не познавах това чувство..е влюбих се в това момиче и вече 8 месеца сме заедно..вярно,че сме се карали много ,но няма как и когато се караме почти винаги аз отстъпвам и се примирявам ,извинявам се,потъпквам моето мнение само и само да сме добре и да сме щастливи.Приятелката ми е малко инат,твърдоглава и както никой друг така и тя не обича да я критикуват и гледам да не се сърдя за каквото и да било,но има неща които не ми харесват и и ги казвам и тя ми се цупи...случвало ми се е да ми се сърди защото и се сърдя..и куп други такива ,но не това е важното...според мен аз никога не съм бил повода за скандал (вярно ако я питате ще каже друго ,но всеки гледа от неговата си камбанария) когато ми стане тъпо за нещо наистина важно тя казва : "айде стига си се цупил,усмихни се... " И ако него направя тя ми се сърди.По цял ден искам да съм с нея ,давам мило и драго да съм с нея.. тя е жената за мен... никога не съм я изоставял ,не съм и давал повод да се съмнява в чувствата ми...

Така нека минем към ситуацията..Тя има бал след 1 година и трябва да платят сега коверта... при което тя ми казва:Айде да не идваш в ресторанта защото искам да съм с класа...последна вечер ни е ще дойдеш в дискотеката.. И аз разбираш ли седя като гръмнат...добре викам..мислих мислих и като разумно същество се сетих ,че тя не иска да ми плати коверта които е около 100 лева ( аз така или иначе нямаше да и дам да ми го плати сам щях да си го...) и от дума на дума стигнахме до това ,че тя разбираш ли не е сигурна ,че след 1 година ще сме заедно...А твърди ,че ме обича ,че дава всичко за мен ,че иска да е с мен и тн тн тн... на което аз вярвам.. и след като я попитах защо се съмняваш в това ,че няма да сме заедно ....тя ми каза ами помисли си ... може да не съм сигурна в теб ... не знам дали няма да ме скъсаш.. и аз изпадам с още по голям шок от всичко случващо се.. заявява ми ,че само се цупя не съм усмихнат ии се караме само заради мен... вчера ми се сърди ,че не съм и обърнал внимание..което не е така.. но това е друг въпрос..

Та нали когато обичаш някой ти искаш да си с него ,вярваш ,че ще си с него...ИСКАШ ДА СИ С НЕГО и няма да позволиш той да си тръгне,независимо дали ти дава сигурност или не или там какво му викате...поне за мен е така ,а аз наистина я обичам...

Моля ви за съвет..май стана малко дълго..дано сте ме разбрали ако има нещо ще обеснявам...

girlwithblueeyes
06-06-2013, 20:22
Мацката просто не е сигурна по отношение на бъдещето ви .
Това с карането и цупенето ми е познато да болак и аз го правех но първите 3 месеца след това с много разговори нещата при нас се хармонизираха
А това за класа ами аз не виждам нищо лошо пък в желанието й . Да ти си приятелят й но с онези хора е била 5 години и може би повече няма да ги види . Балът си е бал само за випуска поне според мене . Това си е техен момент а не на цял куп народ . Виж за дискотеката се е съгласила такаче не виждам проблема .

Violenza
06-06-2013, 20:25
И за най-стабилните бракове не се знае дали ще изкарат още година, той за 8 месечна връзка с ученичка се коси. :D Да не говорим колко е тъпо да ходиш и ти там, при положение, че тя ще си е с класа.

bah
06-06-2013, 20:29
Виж.. тя първо ме излъга..че иска да е там с класа и другите...после след като аз и подметнах ,тя ми каза аз от къде да знам ,че няма да те блъсне кола... ,че ще сме заедно ? Това ми обидното... че не вярва ,че ще сме заедно и ми се сърди на мен ,че не вярва ,че аз не съм и дал сигурността... и тя не ми я е дала ,но аз вярвам нали ? Тя е късала с мен 5 пъти и на другия ден пак сме заедно ,аз трябва да съм не сигурния...не тя.. ако знам с кое тя не вярва във връската ни аз ще го променя само ,че и тя не знае с кое мое действие го правя.. само казва само ми се цупиш ,а не е така повярвайте ми..вие ще скачате ли от радост като ви кажат такава новина ?... А тези нови са всеки ден... нормално е да ти става тъпо

girlwithblueeyes
06-06-2013, 20:31
Колебае се според мен това е причината в край на сметка й престой студенство а ако то е в друг град нещата стават сложни .

bah
06-06-2013, 20:34
не е в друг град... няма смисъл да се колебае..когато сме заедно тя ми казва как ще се казва детето ни..но просто не разбирам за каква сигурност говори... след като по цял ден съм с нея изпращам я говорим с по телефона нон стоп с скайп сме заедно 24/7 сме заедно... не съм и дал и секунда да се поколебае в чувствата ми и да мисли ,че може да има друга..

girlwithblueeyes
06-06-2013, 20:37
А може би това че непрекъснато ще заедно я дразни малок или много . Да двойка сте но всеки човек има нужда от пространство .

bah
06-06-2013, 20:40
дал съм и свобода и всичко каквото иска..не това.. и друго си мисля ... ти обичаш някой... искаш да си с него .. надяваш се да си с него... не виждамм причина да се съмняваш ,че ще сте заедно.. дори и да се, ти все пак ще направиш всичко възможно за да останете заедно да се бориш за него... а не да не го каниш на бала си като му казваш ако няма да се набутвам с 100 лева щото може да не сме заедноо..АМИ ако сте ??! няма ли на него да му стане гадно..?

bah
06-06-2013, 21:42
някойййййййййййййй ?

bah
06-06-2013, 21:48
Тъпоо ми е ,че тя иска от мен да съм перфектенн а тя самата не е... в една връзка трябва да се оценяват нещата които другия прави за теб независимо дали ти харесват или не.....

FuCKkK13
06-06-2013, 22:21
Мацката просто не е сигурна по отношение на бъдещето ви .
Това с карането и цупенето ми е познато да болак и аз го правех но първите 3 месеца след това с много разговори нещата при нас се хармонизираха
А това за класа ами аз не виждам нищо лошо пък в желанието й . Да ти си приятелят й но с онези хора е била 5 години и може би повече няма да ги види . Балът си е бал само за випуска поне според мене . Това си е техен момент а не на цял куп народ . Виж за дискотеката се е съгласила такаче не виждам проблема .
съгласна съм.. просто тя мисли реално над нещата,а ти не искаш да я разбереш и мислиш по детинския начин .. а и 100лв. не са малко пари.. а представи си се разделите и ти си на бала и и се гледате като гръмнати...
просто наистина помисли дали не си и дал някой друг повод да мисли така и я разбери... просто е осъзнала че не всичко е розово,а на теб не ти се иска да повярваш,че това е живота и че дори след 30 години брак не можеш да си сигурен дали винаги ще си с тоя човек

FuCKkK13
06-06-2013, 22:22
Тъпоо ми е ,че тя иска от мен да съм перфектенн а тя самата не е... в една връзка трябва да се оценяват нещата които другия прави за теб независимо дали ти харесват или не.....

просто поговорете... рано или късно ще си свикнете на кусурите - така се прави хубава връзка

r0073x
06-07-2013, 07:23
Имаш тъпа лигла до себе си, която е с теб, колкото да се намира на работа и да има някой, който ѝ тича по гъза.
Човек, който наистина обича, вярва, че това нещо ще бъде завинаги. Щом отсега играе "нероден Петко", значи или няма сериозни намерения с теб за бъдещето си, или се надява на бала да се забавлява по начин, който ти не би одобрил, и затова не иска да присъстваш там. Дръж се по-резервирано и ѝ покажи, че подобно отношение към бъдещето на връзката ви те кара да се чувстваш неприятно.
А като се видите, много ясно, че ще играе ролята на влюбена. Ама нещо не се връзва - страх я е, че може да я зарежеш в рамките на тази 1 година, ама иначе измисля имена за детето ви един ден ?!
Съвет: тази те държи, защото просто няма по-добра алтернатива от теб на този етап.

marilyn
06-07-2013, 09:43
Не сте пораснали още достатъчно. Тя ясно, че има кусури, то и ти имаш. Всички имаме. Не знам какви са тия вашите връзки, дето все скандали имате и тн., ама явно тя си е детенце още. Щом се държи така, както описваш.

Иначе относно бала е права. Това е последният ден с класа и ти нямаш място там. Освен това всичко може да се случи за една година. Не си мислете, че всичко е вечно като по филмите.

marin4itu
06-07-2013, 10:15
Не сте пораснали още достатъчно. Тя ясно, че има кусури, то и ти имаш. Всички имаме. Не знам какви са тия вашите връзки, дето все скандали имате и тн., ама явно тя си е детенце още. Щом се държи така, както описваш.

Иначе относно бала е права. Това е последният ден с класа и ти нямаш място там. Освен това всичко може да се случи за една година. Не си мислете, че всичко е вечно като по филмите.

Кратко, точно и ясно!

Chacho
06-07-2013, 10:27
Ако връзката ви е здрава, няма да коментирате ежедневно как да си оправите проблемите и да се обвинявате един друг.

На твое място не бих се опитвал да й насадя чувството, че ще останете вечно заедно. Нека сама си го почувства.

И гледай да не й ходиш толкова по свирката. Не се старай да бъдеш перфектен по нейн модел, а се старай да бъдеш перфектен според собствените си разбирания.

Ако цялото време в караници го обърнете в полезно действие, ще се чувствате много по-добре.

И си мисля, че вината е изцяло в теб, че не си я накарал да ти се доверява и да гледа в твоята положителна посока. Момичетата не искат да си перфектен, дори не искат почти нищо, съвсем малко внимание и жестове, за да ги накараш да се чувстват така.

Прочети една книжка за PickUp (в твоя случай отново бих препоръчал Дон Жуан Библията) и се опитай да извлечеш от цялото четиво малко изводи за настроението на приятелката ти и за собственото си поведение. (Ако наистина седнеш да четеш, фокусирай се върху InnerGame-ът и ценностите)

fenkaaa
06-07-2013, 19:58
... и все пак,дори самият ти не можеш да си сигурен,какво ще стане след време !

analgin
06-08-2013, 18:56
*куверт

Това ,че не иска да си с нея в хотела на бала не означава , че едва ли не ви вижда разделени . Щом ти е казала ,че иска да присъстваш в дискотеката ( което е нормално , защото първото събиране си е за випуска и не е кой знае колко подходящо да си там ) не мисля ,че трябва толкова да се притесняваш и да се вкарваш в някакви филми ,че ти няма доверие , просто гледа реално на ситуацията , времето до бала не е малко и много неща могат да се променят .