View Full Version : Искам да го изненадам
druzilla
06-08-2013, 10:25
Ам не съм сигурна точно за тук ли е темата,но.. Искам да изненадам приятеля ми и понеже веднъж той ми каза,че трябва някой път да си направим пикник реших,че нещо подобно ще му хареса.Ще взема любимия му алкохол,обаче не знам каква храна.Той обича уиски и се чудя с какво ще върви (понеже аз не съм по алкохола :Д) за това ви моля да ме посъветвате каква храна да взема,той обича да яде всичко общо взето :D и да изразите мнение дали идеята ми ще му хареса.Знам,че аз си го познавам най-добре,но искам и чуждо мнение,понеже се притеснявам да не се окаже тъпа идея.. :D
marin4itu
06-08-2013, 12:31
Уискито аз го обичам с ядки: бадеми, фъстъци, кашу, или с шоколад. Може и тортичка, пак шоколадова.
bringitonx
06-08-2013, 12:31
Явно си достатъчно добър слушател и те интересува неговото мнение,което е нормално в една връзка и е доста добре.Браво!
Та .. щом го е казал,значи може би иска да ти покаже с това,че му се ходи на пикник,но той не знае как да организира всичко.Момчетата са така.
Според ме трябва да вземеш достатъчно храна ... храна,която ядете заедно най-често и си забелязала,че харесва.
Дори,ако можеш да готвиш,направи нещо сама и му кажи,че си се потрудила и се надяваш да му хареса.
За алкохола и аз не мога да ти помогна.И аз не съм много-много по него.Не знам с какво върви.Само знам,че върви с мезе.
Вземи някакъв салам и го нарежи или направи салата.
Вземи също любимото му безалкохолно.Виждала съм,че баща ми винаги пие уискито,водката,ракията или каквото и да е със салата и безалкохолно.Не знам дали е само при него,но така знам.
Е надявам се да го изненадаш и всичко да е супер!
УСПЕХ!
marin4itu
06-08-2013, 12:34
По принцип салатата върви с ракия. Основното месо или спагети или там нещо друго, с бира или вино. Уискито по-скоро за ядки или десерт.
HarabeishoOrGoHome
06-08-2013, 12:51
Уиски с бадеми е страхотно!
Към уискито най-добре вземи бадеми (общо взето някакви ядки). За останалата храна- помисли какво обича и му сготви точно това. За десерт аз бих направила някакъв кекс (кексчета), защото ще съм сигурна, че няма да се разпаднат и нямат нужда от хладилник :Д
Не е тъпа идеята, щом го е споменал, значи го иска :) При всички случаи ще го изненадаш приятно.
sneering
06-08-2013, 12:58
По принцип салатата върви с ракия.
http://img-cache.cdn.gaiaonline.com/48273e4ba8d2c1a6d5801c7ef114a683/http://i508.photobucket.com/albums/s327/TehMerchant/You-Dont-Say-Meme-Rage-Face-Nicolas.png
druzilla
06-08-2013, 13:02
Благодаря ви за мненията.Аз обаче не мога да готвя и няма кой да ангажирам да го направи вместо мен,за това си мислех за пица или нещо такова и аз не знам точно.Иначе това с кексчетата е много добра идея.Искрено се надявам да му хареса. :)
xXxPETYAxXx
06-08-2013, 15:26
Само на мен ли, когато чуя пикник ми идват на ум сандвичи? :D И евентуално безалкохолни и бири, но чак пък твърд алкохол... Освен, ако няма да пренощувате там, това не ми изглежда най-уместния вариант. Ама ти си знаеш.
Все тая какво ще яде преди това, уискито, за разлика от виното например не се пие по време на храненето. Така че вземаш каквото искаш за ядене + мезе за уискито, което вече ти казаха какво да бъде - шоколад, бадеми, фъстъци или други ядки.
Алкохола най-сладко ми идва с хубави мезета -
салами, луканки, филета, бекон;
кисели краставички с водка е идеално;
хапки паниран кашкавал;
също така и салата от печени чушки
идеята е супер
AnarchyBoy
06-08-2013, 18:50
Само на мен ли, когато чуя пикник ми идват на ум сандвичи? :D И евентуално безалкохолни и бири, но чак пък твърд алкохол... Освен, ако няма да пренощувате там, това не ми изглежда най-уместния вариант. Ама ти си знаеш.
Все тая какво ще яде преди това, уискито, за разлика от виното например не се пие по време на храненето. Така че вземаш каквото искаш за ядене + мезе за уискито, което вече ти казаха какво да бъде - шоколад, бадеми, фъстъци или други ядки.
Това.
kalpazanka
06-08-2013, 19:15
И аз съм за мезетата с алкохол, а не със салати. Можеш да направиш солени мъфини, а ако не искаш занимавка, мини през Билла/Кауфланд и вземи нарязани мезета и готови салати. Даже и готови мъфини се продават вече- 6 за 2 лв.
И аз мисля, че уискито не е подходящо за пикник, но ти си знаеш (:
"Уиски и бадем са голям тандем!" :D
"Уиски и бадем са голям тандем!" :D
+
Мхм.
Като чуя пикник си представям някаква зелена поляна с малко езерце, в което има лодка. Кошница за пикник, в която има някакви симпатични сандвичи, може и някакви кюфтета от зеленчуци като тиквички и картофи, солени мъфини с четири вида сирена, примерно; за десерт нещо като мъфини, като браунис-чийзкейк с малини.
И студена бира. :Д
anonymous708973
06-09-2013, 01:41
Уискито наистина не е най-добрата идея за пикник, но пък има един готин вариант - от всички уискита продават малки шишенца по 50 мл. Суперсладурски са и е далеч по-удобно от огромната бутилка.
За пикник лично аз бих направила:
- 2-3-4 салати - млечна, зеле и моркови, само моркови със зехтин, марулки с варени яйца и репички, просто нарязано доматче
- миникюфтенца - месни, картофени
- някакви хапки и зеленчукови мезенца, общо взето сладки мънички неща - гриловани тиквички, бейби царевички, мъфини
- някаква свястна луканка
- питчици
Слагаш и една бутилка сок/студен чай, едно одеало, покривка и салфетки и си готова.
Идеята е прекрасна бтв, най-накрая някой, който е слушал партньора си.
galaxy29
06-22-2013, 23:18
http://i.imgur.com/sdjtRCD.jpg :oops:
на пикник не отиваш на вечеря или угощение, за мен пикник е полянка на красиво място под дърво, което остава ваше, шарено одеало, приказна кошничка, палачинки или сандвичи или бисквитки, чай в термос и чашки, водичка, шарени салфетки, карти, книжка и залез когато сте напът към вкъщи
lyuba991
06-23-2013, 06:56
Уиски с бадеми е страхотно!
+1 ;)
BlueFace
06-23-2013, 23:58
Е, това е то пикник, знаех си, че на пикниците, на които съм бил им липсва нещо. Мислих си, че е храна, но чак сега разбирам, че е уиски! Но само да не забравиш, да вземеш и една хладилна чанта с лед, защото единственото нещо по-лошо от пикник без уиски е усики без лед ; )
Здравейте,имам един въпрос относно темата и ще съм много благодарна ако споделите мнението си :)
Моят приятел има рожден ден другата седмица и реших да го изненадам по малко по-различен начин.Бих искала да организирам пикник за нас двамата.Но тъй като е и нещо като подарък(естествено има и нещо друго) исках да е по -специален ,в смисъл да взема нещо по-различно за хапване ,а не както обикновените пикници.Наистина искам да прекараме много добре ,а и ние имаме нужда понеже той учи и работи в друг град и .... се виждаме рядко.Ще взема музика,някакво одеало ,на което да сядаме,ноооо храната :?
Благодаря много!!!