Влез

View Full Version : Висше военноморско училище във Варна

fama
06-09-2013, 17:12
Здравейте, от няколко дена насам започнах да търся информация за този университет , защото ми предстои догодина кандидатстване . Преди изобщо не си бях и помислила да се ориентирам натам , но по стечение на обстоятелствата ми стана интересно и оттук-оттам разбрах , че е доста добро училище и си заслужава. Въпросите ми са няколко и се надявам наистина ако имате някаква информация да ми отговорите, защото се интересувам много.
Като за начало- има ли момичета , които учат там и доволни ли са? И изобщо има ли някой от тук , който да учи там ? Мислите ли, че едно момиче ще може да се справи там ? Интересува ме специалността Мениджмънт и ако знаете нещо от личен опит или ваши приятели, моля споделете ми .
Всичко , което ми кажете би ми било в плюс , така че се надявам да ми помогнете. :))))

klimatronik
06-09-2013, 18:24
Здравейте, от няколко дена насам започнах да търся информация за този университет , защото ми предстои догодина кандидатстване . Преди изобщо не си бях и помислила да се ориентирам натам , но по стечение на обстоятелствата ми стана интересно и оттук-оттам разбрах , че е доста добро училище и си заслужава. Въпросите ми са няколко и се надявам наистина ако имате някаква информация да ми отговорите, защото се интересувам много.
Като за начало- има ли момичета , които учат там и доволни ли са? И изобщо има ли някой от тук , който да учи там ? Мислите ли, че едно момиче ще може да се справи там ? Интересува ме специалността Мениджмънт и ако знаете нещо от личен опит или ваши приятели, моля споделете ми .
Всичко , което ми кажете би ми било в плюс , така че се надявам да ми помогнете. :))))

Знам само,че това е най-доброто училище и е признато в цял свят. Учи се много математика и не е лесно. Ако ти се занимава с морето :Д - за там си.

anonymous895156
06-09-2013, 18:45
Значи.. на пролетните математически състезания тази година (бяха във варна) ни разведоха в целия град. Отидохме и до това училище, защото е един от символите на Варна.
Има обсерватория точно до сградата, там се провеждат занятия по астрономия. Дисциплината е на най-високо ниво. Учи се много, много математика.
Ходихме на по-интересните места в училището. Има една огромна стая само с корабни въжета, на които се връзват морски възли. Много е яко ;д
Има двигатели на кораби, на подводница :Д, всякакви.
Бяхме и в една.. а бе стая ли беше, какво беше, ама е симулатор за стрелба. Стреляхме с пистолети (незаредени, към тях има прикрепени лазери) и всякакви картечници и автомати. Много съм точен ^^
Има и тренажор на кораб. Стаята е от най-ново поколение, все едно си на истински кораб - даже подът се люлее и поизвърта.
Останах с впечатлението, че дисциплината е страхотна. Не видях ученици от там, само казаха, че голяма част от тях после се занимават с морска търговия, стават математици и така нататък.

anonymous895156
06-09-2013, 18:50
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FWELFZn5ABU#!

fama
06-11-2013, 06:23
Никой не знае повече така ли ........

spas4ovoto
06-11-2013, 16:45
Ако говориш за специалността "Мениджмънт на водния транспорт", правилно си се ориентирала. Имам познати, които работят там и са ми казвали, че е особено популярна сред момичетата, така че това смятам, че ти отговаря на въпроса. Като реализация, също е доста перспективна. Работа има, а и заплащането е добро. Що се отнася до образованието, всичко е на много високо ниво, учи се и доста математика, както вече споменаха.

Тренажорите са вече три, ако не се лъжа, но те се ползват главно от студентите и курсантите от "Корабоводене" и т.н.

Така че, действително изборът ти далеч не е лош и те съветвам сериозно да го обмислиш. Надявам се да съм бил полезен. Ако имаш други въпроси, питай на лично, иначе може да не те отразя, защото напоследък не влизам много често тук.

marin4itu
06-12-2013, 08:36
Моя съученичка учи там. Не мога да ти кажа каква специалност е, но от 8ми клас се занимаваше много, ама много сериозно с математика. На изпита изкара максималния брой точки.

klimatronik
06-12-2013, 09:49
Моя съученичка учи там. Не мога да ти кажа каква специалност е, но от 8ми клас се занимаваше много, ама много сериозно с математика. На изпита изкара максималния брой точки.
те приемат и с ниски оценки там... но после те късат още първата година и всички студенти ходят на частни уроци..