Влез

View Full Version : Един сън

sonik12
06-09-2013, 23:11
Незнайно как се озовах в една клиника. Всъщност тъкмо излизах от нея с още двама мой приятели. Изведнъж забелязах едно момиче, което веднага ми грабна вниманието. Едва- едва пристъпваше по стъпалата нагоре, като се придържаше за парапета. Изражението на лицето ясно показваше, че не е уверена и дори се страхува. Очите и бяха широко отворени, но сякаш нищо не виждаха. В този миг се втурнах към нея и я хванах за ръката, като единственото което казах беше: “Ще ти помогна”. Усмихна се по начин, който ми показа че няма нищо против. Придружих я до лекарския кабинет. Оказа се че има проблем с очите, по – точно, временно загубено зрение, и сега беше на преглед(демек, оправяше се). Не знаех защо я чакам, но когато излезе от кабинета веднага отново я хванах за ръката, а на нея сякаш и стана приятно от това, (или път от това че я чаках?!) Седнахме на пейката и тогава тя ме попита: Защо ми помогна, защо остави приятелите си? Аз стоях безмълвен и само леко се усмихвах. След кратко неловко мълчание и отговорих:
- Ами знам ли, имаше нужда от помощ, не исках да те оставям.
-Да, но дори не ме познаваш!
- Да, но..... и до тук, не знаех какво да кажа. Тя се усмихна и стана, като попита дали искам да остана още малко с нея. Естествено че се съгласих, да не бях луд да и откажа. До такава степен ми се бе набила в кухата глава, че единственото което виждах беше нейното лице, единственото за което мислех беше отново то...! И така, вървяхме по пътя, като си говорихме, главно закачки, но изведнъж гласа и се промени. Ставаше и лошо, трудно можеше да си поеме въздух. Веднага я попитах къде живее. Не беше далече, но накрая направо си я носех. Бързо намерих апартамента и веднага я положих на дивана. Стъписан звъннах на едни приятел, но осъзнах че няма с какво да ми помогне и се обадих на върза помощ. Свалих блузата си и намокрена я положих на челото и, защото гореше. Дадох и вода и я оставих да си почине.... и явно съм заспал в чакането. Когато се събудих, тя прокарваше пръст по бузата ми и се усмихваше. На вън беше вече тъмно. Първото нещо, което изрече беше:
- На такъв джентълмен, къде му е приятелката?.... изобщо не обърнах внимание на думите и, а веднага я попитах как е. Явно съм бил доста притеснен, щом тя ми отговори:
-Оуу, колко сладко. Недей така, спокойно. По- добре съм.
Тогава станах и и казах, че ще тръгвам за да може да си почине и понечих към вратата..Тя се засмя още с отварянето на вратата и ме попита, да не би да ми е горещо? Дали от това че бях още сънен или заради друго, изобщо не бях забелязал, че съм без блуза. Върнах се и седнах, а тя ме гледаше някак.... мило. Усмихваше ми се. След кратко мълчание, тя пордума:
Все пак не ми отговори, но както и да е. Наистина много ти благодаря, че ми помогна. Не знам какво бих направила сама!? – когато каза- сама, се сетих за нейния въпрос и я попитах същото. Атговорът и беше както леко оклончив, така и доста директен, който ме накара да си задам много въпроси. А всъщност: “не и до преди малко!”…….
До тук, на татък става лично вече, пък и нека сам си предсави края, такъв какъвто на него му харесва!

lipecek
06-10-2013, 09:31
Бате мн яко ! По едно време ми стана мн готино и някак си странно ! Почти подобна е историята на един мой приятел. Така се запозна с приятелката си а вече и годеница :)

HarabeishoOrGoHome
06-10-2013, 11:39
Много добър сън. :)

DisappointedDreamer
06-10-2013, 12:15
Потърси НякойТам да си дискутирате сънищата заедно.

Niakoitam
06-10-2013, 13:09
Потърси НякойТам да си дискутирате сънищата заедно.

Ето ме любов моя! Разговорите с мен ли започнаха да ти липсват вече. :D
Не знам това сериозно ли беше макар,че ми изби на лека иронийка,но пък щом ме призова ще се опитам да помогна на човека.

Та към автора.Попринцип не се наемам да тълкувам чужди сънища камо ли пък ако не познавам живота от реалността на даденият човек,защото и при мен понякога даже може да го тълкувам грешно и е факт,че за разтълкуването на сънищата всеки човек познавайки живота си в най-малки детайли е най-способен да вникне в символиката на собственото си съзнание.И да показват сънищата нещо, аз не съм чак толкова напреднал в разтълкуването им. Мога да ти дам обаче една идея,която ми хрумва за да насоча мисълта ти в дадена посока.Елементите от сънят ти ми показват една метафора за символика.Не е казано,че съня ще се развие за един ден.Може да са нужни дни,месеци,дори години.Но като цяло това,което виждам е следното.Помощ на нуждаещо се момиче в даден етап от живота ти породена от доброта може да отключи в нея благодарност и любовни чувства към теб от своя страна прераствайки в любов въпреки твоето колебание дали сте просто приятели или нещо повече в даден момент.Ти поемаш иниациативата по подаването на ръката в трудният за нея момент, а тя поема иниациативата в преминаването на отношенията ви от просто приятелски дори и много добри приятелски в любовни.Това виждам аз от моята позиция и гледна точка.Останалите тълкувания зависят от теб и живота ти. :)

DisappointedDreamer
06-10-2013, 14:19
15 минути съм се смяла :Д

Авторе, ако изобщо искаш да се занимаваш с тълкуване на сънищата си ти препоръчвам да си купиш съновник. Или пък просто да гледаш в интернет.

Това намирам според съня ти:

Сънуваш ли, че си помощник на някой, ще се чувстваш пренебрегнат или недооценен.
http://sanovnik.bg/l-4192-Помощ

БОЛНИЦА - близки ще ти помогнат да се отървеш от дългове или ще те измъкнат от трудно положение.
http://www.sanovnikat.com/sanovnik-talkuvane-bolnica-snkБолница.html

Сам можеш да продължиш избирайки елементи от съня си, пишейки в гугъл + съновник. Оттам нататък сам си преценяваш.

Аз не вярвам на такива тинтири минтири. Веднъж сънувах пантофката на Пепеляшка, което според съновника означаваше, че ми предстои пътуване. Е, наистина заминах за друга страна. Друг път сънувах война, което отново според съновника означаваше пожар. Е, сградата до нас изгоря. :Д Но не съм superstitious.

едит: НякойТам, можеш да пишеш хороскопи във вестници :Д мисля, че ще ти се отдава и доста бабички и дядовци ще ти вярват.

urlittlelady
06-10-2013, 17:41
сънищата понякога са в преносно значение, но понякога се случва и точно това, което си сънувал. Може би със съвсем малки разлики. При мен е доказано и вярвам напълно. Пък другите, ако искат :D

sonik12
06-10-2013, 20:34
Абе вие сте опасни бе :D

looney tunes
06-10-2013, 20:48
15 минути съм се смяла :Д

Авторе, ако изобщо искаш да се занимаваш с тълкуване на сънищата си ти препоръчвам да си купиш съновник. Или пък просто да гледаш в интернет.

Това намирам според съня ти:

Сънуваш ли, че си помощник на някой, ще се чувстваш пренебрегнат или недооценен.
http://sanovnik.bg/l-4192-Помощ

БОЛНИЦА - близки ще ти помогнат да се отървеш от дългове или ще те измъкнат от трудно положение.
http://www.sanovnikat.com/sanovnik-talkuvane-bolnica-snkБолница.html

Сам можеш да продължиш избирайки елементи от съня си, пишейки в гугъл + съновник. Оттам нататък сам си преценяваш.

Аз не вярвам на такива тинтири минтири. Веднъж сънувах пантофката на Пепеляшка, което според съновника означаваше, че ми предстои пътуване. Е, наистина заминах за друга страна. Друг път сънувах война, което отново според съновника означаваше пожар. Е, сградата до нас изгоря. :Д Но не съм superstitious.

едит: НякойТам, можеш да пишеш хороскопи във вестници :Д мисля, че ще ти се отдава и доста бабички и дядовци ще ти вярват.

Т'ва със съновника е пълна глупост, веднъж сънувах, че ми е паднал зъб, а тълуванието за това беше че ще почине някои близък. Слава Бого за сега не се случило нищо такова...

DisappointedDreamer
06-10-2013, 20:51
Не съм казала, че е вярно. Прочети поста ми внимателно и ще видиш, че сама заявих, че не вярвам в такива истории.

И все пак, много зависи от това в кой ден си го сънувал/а. :Д Хах, млъквам.

valdesbg
06-11-2013, 08:07
И одеалото паднало като се събуди, нали? Раздела с лично творчество е маааалко по надолу.

П.П. Дриймър, с хора оперирани от чувство за хумор недей да приказваш. По здравословно е за двете страни.

fenastz
06-11-2013, 17:45
Ебаси детайлното описание

Аз сънувах някакви зелки май

YoUcANNOtiMaGiNe
06-12-2013, 10:38
valdes, нямаше нужда от ирония... човекът е писал, че става въпрос за сън, както се вижда от заглавието.
Авторе, много поетично и увлекателно. Пробвал ли си да пишеш разни неща, изглежда имаш потенциал...
Интересно как си спомняш толкова подробно съня, но и да си го поукрасил е някак много въздействащо и същевременно толкова реалистично. Мога само да ти кажа, че ми изпълни деня с тази тема. =)

valdesbg
06-12-2013, 12:04
Момата с готик аватар - държиш ли да обясня защо написаното е авторова измислица а не реален сън? Верно че се обаждам като черна станция, ама..

asp1r1n94
06-13-2013, 07:27
Хареса ми как пишеш, четох с интерес! Наистина е доста сюрреалистично, но все пак хубаво.Можеш да се пробваш да пишеш книги или разкази като този :)
Като станеш от сън и не помниш големи подробности, а понякога и нищо...
Как си помниш съня толкова подробно ?
Иначе сънищата са подсъзнателни желания, които в повечето случаи не бихме направили в живота, сам си прави изводи.

AnzaRe
06-13-2013, 14:07
Ей го бестселъра

sonik12
06-13-2013, 14:56
И одеалото паднало като се събуди, нали? Раздела с лично творчество е маааалко по надолу.

П.П. Дриймър, с хора оперирани от чувство за хумор недей да приказваш. По здравословно е за двете страни.

Добре де, сега какъв ти е проблема, че се заяждаш? Като не ти харесва- ми просто подмини! Няма нужда да губиш както своето, така и нашето време с безмислени коментари, така де.....
Иначе, ДА, повечето сънища не ги помниш или поне частично, но има и такива, които си ги спомняме по някакъв начин, знам ли :D