PDA

View Full Version : Не мога да реша какво да уча

dennicca
06-14-2013, 08:26
Вероятно не съм единствената. Колебая се между няколко неща. Интересните предмети са ми химия, биология, математика, български, езици. Не искам да уча медицина и ако е нещо с химия или биология искам да е само с едно от двете. Някакви предложения за нещо, свързано с тези предмети, но също така и което ще има реализация? Не искам да ми казвате, че не може вие да решавате аз какво ще уча, искам само някакви идеи и насоки. Също ми се иска и да е някаква по-активна професия, не да седя цял ден зад компютър...

dennicca
06-14-2013, 08:34
Нещо свързано с туризъм също ми представлява интерес ,но се опасявам, че ще ми трябва доста георгафия и за кандидатстване, и че ще се учи там, а не мога да я понасям.

Photographer-drm
06-15-2013, 09:53
Психология, ако искаш с английски език МИО :)

girlwithblueeyes
06-15-2013, 13:33
Биология-Молекулярна Биология . Но в чужбина тук знам че не е развита много много
С езици можеш за някаква фиология да кандидастваш .

klimatronik
06-15-2013, 14:00
Биология-Молекулярна Биология . Но в чужбина тук знам че не е развита много много
С езици можеш за някаква фиология да кандидастваш .

В тази молекулярна биология има колкото си щеш химия. После само малък процент от най-добрите заминават и се реализират успешно в чужбина. Останалите работят към фармацефтични фирми или в хранително-вкусовата промишленост, така че по-добре да запише в хранително вкусовия университет.
И като искаш активна професия... въобще не ти трябва да записваш висше...

girlwithblueeyes
06-15-2013, 14:13
Химията и Биологията често се съпъстват една друга . Едва ли има вариант едното да е без другото поне малко . Не съм много запозната всъщност. Опцията с фиологиите е много добра . Да но тя иска добре платена работа а затова трябва висше. Не би трябвало ако ще става певица ,модел и подобните .

klimatronik
06-15-2013, 14:24
Химията и Биологията често се съпъстват една друга . Едва ли има вариант едното да е без другото поне малко . Не съм много запозната всъщност. Опцията с фиологиите е много добра . Да но тя иска добре платена работа а затова трябва висше. Не би трябвало ако ще става певица ,модел и подобните .

Съгласен съм... химията винаги върви заедно с биологията..
За жените е задължително да карате висше, но добре платена работа въобще не го изисква. Повечето бизнесмени са започнали от нулата, със средно. Висшето може да си го караш задочно, докато през това време да работиш и реализираш. А също така, много хора записват висше, вече когато са напреднали успешно в бизнеса им, за да им помогне Но като цяло университета не те подготвя , не ти дава знания как да се реализираш..

girlwithblueeyes
06-15-2013, 14:28
Да но ти дава все пак някаква насока . Има си специалности които без висше нямат реализация . Едва ли ще станеш добър адвокат без да си завършил право . Да има стажове но те вървят заедно със следването .

klimatronik
06-15-2013, 14:32
Да но ти дава все пак някаква насока . Има си специалности които без висше нямат реализация . Едва ли ще станеш добър адвокат без да си завършил право . Да има стажове но те вървят заедно със следването .
За такива професии висшето е задължително, но имах предвид ,че не винаги ти трябва за да печелиш

girlwithblueeyes
06-15-2013, 14:34
Дам не висшето ще те направи добър бизнесмен .
Но пък и има професии при което си е задължително .
Това исках да кажа :D

yakuza_
06-15-2013, 14:38
Едва ли някой от тук може да ти помогне какво да учиш. Седни и реши сама, че след 4 години да не се чудиш защо си го учила.

klimatronik
06-15-2013, 14:39
Дам не висшето ще те направи добър бизнесмен .
Но пък и има професии при което си е задължително .
Това исках да кажа :D

да... но за съжаление само в една нормална държава е така... сега уж по закон всеки е задължен да има определено висше, за определена работа - но кой го пита? или си го купува за 1 година..

girlwithblueeyes
06-15-2013, 14:43
Ами не знам всички около мен са прависти :D освен майка ми . Но за нейната професия образование не е нужно
За бизнеса се иска нюх и новаторство а много хора го нямат . Трябват и пари и т.н а държавата често не помога .

Nakadah
06-16-2013, 07:31
Активна професия само с химия или биология -> Професор. 4 години бакалавър, 1-2 Мастер и 4 PhD. Това е ако можеш да имаш добри оценки през цялото време..

А що стана дума за бизнес и за образование. В Университет където се изучават бизнес науки не те учат как да бъдеш бизнесчовек а как да си бачкатор за такъв. Въобще не ти трябва образование и е просто загуба на време.