Влез

View Full Version : ПСИХОЛОГ

pamito14
06-14-2013, 11:31
Добър ден!
Искам да попитам как да говоря с майка си за психолог някак си ме е срам да и обясна, че имам нужда да отида да по говора и да видя какво точно правят преди бях говорила с нея ама реагира доста странно и аз взех да се смея и и казах шегувам се, и смених темата беше преди година сигурно моля ако може някой да даде съвет или ако му се е налагало как е направил как е постъпил . Благодаря предварително на всички за отделено време . Темата не зная за къде е ако трябва нека администраторите да я преместят :)

heartshapedbox
06-14-2013, 13:07
По каква причина искаш да отидеш, ако не е тайна?
Майка ти би трябвало да разбере, ако е наясно с проблема, поговори спокойно с нея.

nationalAdvisor
06-14-2013, 14:26
Не е нормално 14 годишни да ходят на психолог. Какъв е проблемът, който те тревожи :)

sashinka95
06-14-2013, 14:32
Как е реагирала? Просто й кажи, че имаш нужда. Годините нямат значение.

girlwithblueeyes
06-14-2013, 14:39
Глупости не било нормално да се ходи на психолог на 14 години . Психолога не е само когато имаш конкретен проблем а човек с който можеш да споделиш ежедневието и проблемите в него . Много пъти най-близките ни не и изслушват или са погълнати от самите тях . Просто настоявай пред майка ти и заедно потърсете добър психолог защото не всички са такива .

nationalAdvisor
06-14-2013, 14:47
Четеш ли какво пишеш? Как ще е нормално едно 14 годишно момиче да ходи на психолог. Това са глупости насадени от филмите и интернет.

"че имам нужда да отида да по говора и да видя какво точно правят" да видела, какво точно правят...

Как 14 годишно дете, което незнае още къде се намира иска "да отиде да види, как е на психолог" ...

102
06-14-2013, 14:50
Нямаше ли психолози в даскало...? Имам спомен, че са ме препращали от Съветите там.... помогнах на бедната жена повече отколкото тя на мен, после ме гонеше по коридорите, за да си чатим допълнително. Не че и преди тва не ме гонеше за първата ни и единствена среща. За мен тва са простотии, ама началството (директорката и класната) го изискаха по начин на който не можех да откажа. Не ти трябват такива глупости, поговори с майка си най-добре.

girlwithblueeyes
06-14-2013, 14:50
Напротив самата аз от дете ходя на психилог точно защото имам нужда да споделям
Не е глупост а въпрос на възприятие

xoxi
06-14-2013, 15:23
Училищните психолози са добра опция. В интернет също могат да се намерят много онлайн психолози, но повечето са със заплащане.
Ако е само до споделяне, почти всяка социална мрежа може да свърши работа. Има сайтове за анонимни истории, а пък и този форум не е за изхвърляне, стига да е готов човек да бъде разкъсан от всякакви мнения.

pamito14
06-14-2013, 18:04
girl права си ами аз по принцип искам да споделям ежедневието а в училище имаме педагогически съветник ама е доста по различно от психолог и не съм на 14 профила е стар на 17-години съм зная какво искам и защо го искам просто нз как да го направя girl къде ходиш колко плащаш

girlwithblueeyes
06-14-2013, 18:30
Живея в Мюнхен такаче едва ли моята психоложка ще ти бъде от полза .
Настоявай пред майка си ако трябва я хвани за ръка и азедно потърсете някой но внимавайте с избор
Педагогическият психолог пък ще е грешка уж да печелят доверието ни пък всичко изпяват на родителите . При всичко си остава за вас двамата .

pamito14
06-14-2013, 18:35
girl наясно съм с педагогическите съветници дори на учителите съучениците и прочие защо избра да потърсиш кво почувства как се получи всичко това :) майка ми не е при мен в чужбина е работи и нз как да и го поднеса да изчакам май да си дойде нз просто :)

girlwithblueeyes
06-14-2013, 18:45
Говори с нея по телефона

Violenza
06-14-2013, 18:49
Четеш ли какво пишеш? Как ще е нормално едно 14 годишно момиче да ходи на психолог. Това са глупости насадени от филмите и интернет.

"че имам нужда да отида да по говора и да видя какво точно правят" да видела, какво точно правят...

Как 14 годишно дете, което незнае още къде се намира иска "да отиде да види, как е на психолог" ...

Да потърсиш помощ, когато смяташ, че ти е нужна, не е глупост, а е най-правилното нещо, което човек може да направи. Ама простият човек свързва психолога с менталните увреждания.

Авторке, майка ти най-вероятно се е притеснила първия път като си й казала. Особено щом живее далече, сигурно си е помислила, че се е случило нещо, което не й споделила. Следващия път й обясни ситуацията точно както направи на нас.

pamito14
06-14-2013, 18:56
виоленза мс за съвета може би ще пробвам като си дойде ами мене ме хваща срам и един вид ми се доревава като зема да и казвам за това и нещо по сериозно да е пак така нз защо съм такава странна :Д ако имах и приятели може би нямаше да е така

nationalAdvisor
06-14-2013, 19:14
Violenca, незнам дали последното изречение от първия абзац е за мен или просто така звучи, но не е добре да слагаш етикети на човек, който не познаваш. Още повече на човек като мен.

Второ - психолозите се занимават със здрави хора, психиятрите се занимават с хора в лошо ментално здраве.

Трето - психолозите са чиста проба шарлатани и един достатачно интелегентен човек би се справил и без тях, избирайки една от между многото възможни опции.

pamito14 - опитай се да поговориш с майка си за проблемите, които имаш. Тя би ти указала по-голяма упора и помощ от измислените психолози.

Какъвто и да е проблемът, ако отговора не е в теб, никой психолог не може да ти помогне. Просто ти трябва човек, на който вярваш, да ти укаже малко упора.

Какъвто и да е проблемът ти е преодолим.

pamito14
06-14-2013, 19:34
Не ме дообърквайте ако обичате един вика иди друг няма смисъл аз сам чувала доста добри неща за психолозите а и има една 116111 детска линия говорила съм с тях тя е до 18г и са ме насочвали и те на психолог а те самите са психолози но казват друго е на живо да се видиш с човек

nationalAdvisor
06-14-2013, 19:41
Аз не я разубеждавам.

Форумът по същество е място за мнения. Нали така? Дали тя ще послуша мен или теб е изцяло нейно решение.

Ако ме познаваше, щеше да знаеш, какъв човек съм. Уви, нямаш този късмет.

Относно така нареченото "розово балонче":
1. дали родител разбира детето си и дали родителят е цвете са две различни неща.
2. чувството, което момичето описа, при казването на майка си е срам, а не страх. Като добавим и това, че работи в чужбина, а вероятността да го прави е детето и да е по-добре, е много голяма => майка и е достатачно голямо "цвете".

Относно разбирането- щом уточнихме, че вероятността да е кадърен родител е голяма => вероятността съответно да разбере детето си е положителна, ако аргументите на детето са правилни и подходи правилно.

julian8787
06-14-2013, 20:21
Здравей!

От това, което пишеш и което разбирам, започвам да си мисля, че нямаш проблем, а търсиш по-скоро човек, който да те изслуша. Може би искаш съвети, насоки... Чувстваш се объркана и мяташ духа си насам-натам. Едно посещение струва около 20/30 лева. Сесиите, часовете са два пъти седмично. Така, в една/две или повече сесии тревожностите изчезват. Но трябва да знаеш, че един професионалист в тази сфера няма да направи така, че клиентът му да придобие зависимост към него. Мисията на психолога е да те научи на увереност и вяра в себе си, за да можеш сама да се справяш в живота. Следователно, ако обичаш, избий си от главата тази идея за вечно споделяне. Не е нужно, дори е вредно.

Ако толкова много те е срам да споделиш с майка си, то формулирай ясно, кратко и точно исканията си на бял лист. След това го предай на майка си. Кажи й: Мамо, всеки път щом понеча да ти обяснявам за нуждата си от психолог, аз се изчервявам. Реших да ти напиша писмо, то не се черви.

Успех!

pamito14
06-14-2013, 20:48
jiluan8787 благодаря ти много става ама трябва да е като си дойде това с листа а иначе да по скоро имам нужда да споделя с някой сега нямам и компания с която да излизам и ми е малко тегаво имам само 2 момичета супер близки сме ама някак си нз странно ми е скучно ми е не са постоянно в града и не се получава толкова просто нужда от споделяне :)

baby_baby
07-02-2013, 20:46
Какво те тревожи?

AngelAntichrist
07-03-2013, 05:39
Не е нормално 14 годишни да ходят на психолог. Какъв е проблемът, който те тревожи :)

В една цивилизована държава, например Германия (обясняваше един психолог), когато кандидатстваш за работа те питат дали ходиш. При положителен отговор гледат с по-добро око на теб. Защото по този начин показваш, че се грижиш за себе си и духовната си хигиена.
На 14 не е нормално и на гинеколог да ходиш - стой си с болезнената менструация, гъбичките и теченията.
Много ме е яд, че млади хора са наследили онова шибано соц. мислене. Майка й е 35-40, а ти си на 15-20, какво ти е оправданието? Където не трябва сме поамериканчени, а иначе...
Просто, ако нещо те заболи, като нормален човек търсиш помощ.
И за твое сведение точно след 12 годишна възраст вече могат да се поставят сигурни диагнози за доста болести и разтройства. Едно 14 годишно хлапе може да е болно от много неща - както от ананкастно разстройство, така и от рак. И в двата случая не зависи от него, и няма нищо по-логично от това да отиде да се лекува, за да живее възможно най-пълноценно.

Пами, процедурата е следната. Отиваш при ДжиПито и му казваш, че искаш направление за психолог и го питаш къде да отидеш. Той ще те насочи към детско крило, което е удобно за теб и отиваш. Пробвай без майка си, ако имаш 16 едва ли ще е проблем. Само, ако ти изписват лекарства ще трябва нейно позволение, но зависи...
Ако това не ти изнася провери дали имате училищен психолог.
Ако имаш желание ми драсни едно ЛС и ще измислим с какво мога да бъда полезна. :) Ако си от София мога да обясня на някой за положението ти и да те приеме без майка ти, но това само на теория, защото нищо не знам за случаят ти.