View Full Version : разстояние между зъбите
shakshak
06-22-2013, 15:14
имам редки зъби и съм решила да си слагам фасети. въпроса ми е няма ли да се получат много големи зъбите защото това разстояние трябва да се запълни...те моите попринцип са си големи.
KumchoValcho
06-22-2013, 16:29
Не разбирам. Имаш разстояние между предните 2 зъба или м/у всички зъби?
Разстоянието м/у предните 2 зъба е супер сладко и чаровно
In*The*Face
06-22-2013, 16:57
Разстояние между зъбите може да се оправи и с брекети. Посети ли ортодонт преди да минеш на плана с фасетите? Аз не съм особено голям фен, особено в по-ранна възраст.
Разстояние между зъбите може да се оправи и с брекети. Посети ли ортодонт преди да минеш на плана с фасетите? Аз не съм особено голям фен, особено в по-ранна възраст.
и аз мисля така
възползвай се от шини или брекети, после може да съжаляваш за фасетите
Шините са за прибиране на зъби, ако са напред.. изобщо за оправяне на захапката. Брекетите ще ти помогнат, ако е малко разтоянието 1-2 месеца предполагам ще си с тях.
In*The*Face
06-22-2013, 19:08
Брекети не се слагат за 1-2 месеца независимо колко малък е проблема в зъбите. Обикновено се носят около година, защото ако се свалят по-рано има риск зъбите да се разместят обратно.
Брекетите се носят в зависимост от това колко са ти криви зъбите. Имам познати, носили ги по 2-3 месеца, аз лично съм носила около година и половина, но моят случай беше по-тежък. След брекетите задължително трябва да носиш шини, за да не се деформират отново.
In*The*Face
06-22-2013, 19:29
С всичко написано съм съгласна с изключение на месеците. Не знам при какви ортодонти са ходили твоите познати, но никой добър зъболекар не би поставил брекети за 2-3 месеца, мога да го гарантирам. А пансът зъбите на твоите познати да се изкривят и върнат обратно в страрото си състояние е огромен при толкова кратък период на престой на брекетите.
Ми нали именно затова се носят шини? То ако искаш и 5 години ги носи тези брекети, махнеш ли ги, не носиш ли шини - деформирането им е гарантирано.
Какъв е смисъла за едно малко разстояние между зъбите да носиш брекети 3 години, примерно? След като на 3-4ти месец са си наред, след това слагаш шини и всичко е 6 ?
Най-добре се консултирай с ортодонт. Няма смисъл от ранна възраст да си слагаш фасети
In*The*Face
06-22-2013, 19:39
Не, не всичко е 6. Няма как зъбите да се наместят и да свикнат с новите си места за 2-3 месеца при положение, че са им били нужни години за това, независимо какъв е проблемът. Никой не говори за 3 години, а за една какъвто е минимумът на носене на брекетите.
Аз също съм носила преди време 1 година заради кучешки зъб. След това трябваше да нося 1 година нощно апаратче, което се счупи на 2-рия месец, а ортодонтката ми беше в чужбина. Не съм го носила и зъбите ми не са се деформирали, но периодът в който брекетите са притискали и намествали зъбите ми е бил достатъчен.
Ето тук има достатъчно информация
http://www.smilesart.com/getting-orthodontic-braces
Във всеки форум на ортодонт можеш да попиташ, ако се съмняваш в написаното, но аз съм категорична по отношение на краткия период от време. Да се подложиш на лепенето, на увреждането на имайла на зъба, на натиска и болката в зъбите при затягането на железата за 2-3 месеца е абсурд.
Ми всъщност носих шини около месец след брекетите и след това не исках дори да го виждам и ми се бяха деформирали. Бяха започнали да минават напред повече от нужното и трябваше отново да сложа брекети. Така че не е от голямо значение дали ще стоиш с брекети 1 година за малък проблем.. или просто е индивидуално.
shakshak
06-23-2013, 13:26
доколкото знам ще ми излезе по скъпо ако поставя брекети.цената на лингвални брекети само на горната челюст колко е горе долу ?
In*The*Face
06-23-2013, 15:36
доколкото знам ще ми излезе по скъпо ако поставя брекети.цената на лингвални брекети само на горната челюст колко е горе долу ?
По-скъпо от качествени фасети?! Глупости! Да не говорим, че така ще оправиш твоите собствени зъби за цял живот, а фасетите ще трябва да се сменят в един прекрасен момент. Мисля, че в интернет можеш да си направиш справка за цените, работи се на различни тарифи.