Влез

View Full Version : разстояние между зъбите

shakshak
06-22-2013, 15:14
имам редки зъби и съм решила да си слагам фасети. въпроса ми е няма ли да се получат много големи зъбите защото това разстояние трябва да се запълни...те моите попринцип са си големи.

KumchoValcho
06-22-2013, 16:29
Не разбирам. Имаш разстояние между предните 2 зъба или м/у всички зъби?
Разстоянието м/у предните 2 зъба е супер сладко и чаровно

In*The*Face
06-22-2013, 16:57
Разстояние между зъбите може да се оправи и с брекети. Посети ли ортодонт преди да минеш на плана с фасетите? Аз не съм особено голям фен, особено в по-ранна възраст.

пAteNцЕ
06-22-2013, 17:05
Разстояние между зъбите може да се оправи и с брекети. Посети ли ортодонт преди да минеш на плана с фасетите? Аз не съм особено голям фен, особено в по-ранна възраст.

и аз мисля така
възползвай се от шини или брекети, после може да съжаляваш за фасетите

nyxu
06-22-2013, 17:37
Шините са за прибиране на зъби, ако са напред.. изобщо за оправяне на захапката. Брекетите ще ти помогнат, ако е малко разтоянието 1-2 месеца предполагам ще си с тях.

In*The*Face
06-22-2013, 19:08
Брекети не се слагат за 1-2 месеца независимо колко малък е проблема в зъбите. Обикновено се носят около година, защото ако се свалят по-рано има риск зъбите да се разместят обратно.

nyxu
06-22-2013, 19:09
Брекетите се носят в зависимост от това колко са ти криви зъбите. Имам познати, носили ги по 2-3 месеца, аз лично съм носила около година и половина, но моят случай беше по-тежък. След брекетите задължително трябва да носиш шини, за да не се деформират отново.

In*The*Face
06-22-2013, 19:29
С всичко написано съм съгласна с изключение на месеците. Не знам при какви ортодонти са ходили твоите познати, но никой добър зъболекар не би поставил брекети за 2-3 месеца, мога да го гарантирам. А пансът зъбите на твоите познати да се изкривят и върнат обратно в страрото си състояние е огромен при толкова кратък период на престой на брекетите.

nyxu
06-22-2013, 19:31
Ми нали именно затова се носят шини? То ако искаш и 5 години ги носи тези брекети, махнеш ли ги, не носиш ли шини - деформирането им е гарантирано.
Какъв е смисъла за едно малко разстояние между зъбите да носиш брекети 3 години, примерно? След като на 3-4ти месец са си наред, след това слагаш шини и всичко е 6 ?

Alira
06-22-2013, 19:36
Най-добре се консултирай с ортодонт. Няма смисъл от ранна възраст да си слагаш фасети

In*The*Face
06-22-2013, 19:39
Не, не всичко е 6. Няма как зъбите да се наместят и да свикнат с новите си места за 2-3 месеца при положение, че са им били нужни години за това, независимо какъв е проблемът. Никой не говори за 3 години, а за една какъвто е минимумът на носене на брекетите.

Аз също съм носила преди време 1 година заради кучешки зъб. След това трябваше да нося 1 година нощно апаратче, което се счупи на 2-рия месец, а ортодонтката ми беше в чужбина. Не съм го носила и зъбите ми не са се деформирали, но периодът в който брекетите са притискали и намествали зъбите ми е бил достатъчен.

Ето тук има достатъчно информация
http://www.smilesart.com/getting-orthodontic-braces

Във всеки форум на ортодонт можеш да попиташ, ако се съмняваш в написаното, но аз съм категорична по отношение на краткия период от време. Да се подложиш на лепенето, на увреждането на имайла на зъба, на натиска и болката в зъбите при затягането на железата за 2-3 месеца е абсурд.

nyxu
06-22-2013, 19:41
Ми всъщност носих шини около месец след брекетите и след това не исках дори да го виждам и ми се бяха деформирали. Бяха започнали да минават напред повече от нужното и трябваше отново да сложа брекети. Така че не е от голямо значение дали ще стоиш с брекети 1 година за малък проблем.. или просто е индивидуално.

shakshak
06-23-2013, 13:26
доколкото знам ще ми излезе по скъпо ако поставя брекети.цената на лингвални брекети само на горната челюст колко е горе долу ?

In*The*Face
06-23-2013, 15:36
доколкото знам ще ми излезе по скъпо ако поставя брекети.цената на лингвални брекети само на горната челюст колко е горе долу ?

По-скъпо от качествени фасети?! Глупости! Да не говорим, че така ще оправиш твоите собствени зъби за цял живот, а фасетите ще трябва да се сменят в един прекрасен момент. Мисля, че в интернет можеш да си направиш справка за цените, работи се на различни тарифи.