Влез

View Full Version : Моля за малко съвети...

itkof
06-23-2013, 19:32
От около година баща ми започна да пие и да пуши по много аз и майка ми говорим с него, но на него явно не му пука, отговаря с :
- Ако искате ще се изнеса
- Какво ви пречя да не ви бия
и темподобни оправдания вече незнам какво да правя с него, усещам че в най скоро време той ще каталяса. Моля някой по компетентен, ако може да даде някой полезен съвет как да се справим....

pamito14
06-23-2013, 20:30
Ако той самия не потърси помощ не се осъзнае никой не може да го направи :)

psyStatic
06-24-2013, 11:54
Според вас той има ли проблем с алкохола?Зависим ли е или това е резултат от нещо случило се?Как така изведнъж ли е започнал да злоупотребява? Не трябва да му говорите за 'пиенето'. По скоро трябва да разберете има ли някаква причина за това,как се чувства той, говорете....запомни че всяка зависимост е строго индивидуална,за да се пребори баща ти със зависимост от алкохол(ако има такава). Той първо трябва да признае съществуването й, след това да види проблемите и вредата,която тя поражда и чак тогава да започне промяната. Като за начало- бъди му приятел, бъди му слушател, говорете си за неща различни от алкохола. Същото важи и за майка ти. Правете нещо заедно, моли го за помощ(накарай го да ти бъде полезен,хубаво е да се почувства така). Борбата с алкохола е сложна. При всеки е различна,терапевтичната помощ е най-добра, но не винаги е възможна. Опитай се да разбереш,защо пие или по-точно защо точно сега?

pamito14
06-25-2013, 20:22
Колкото и да звучи смешно радвай се че не е агресивен(не ви посяга)

Balloon
06-25-2013, 20:27
От личен опит ти казвам: ако не опита да се поправи най-добре е да се изнесе. След време ще разбереш, че не е чак толкова лошо. :)

pamito14
06-25-2013, 20:34
абсолютно всичко се отразява на психиката ти колкото и да не усещащ още :)