PDA

View Full Version : Проблем с родителите



GospodinOtkat
06-25-2013, 14:09
Здравейте!

Имам сериозна приятелка от 3 години. Тя е прекрасна, усмихната, напориста и грижовна. Връзката ни е направо непоклатима. Карали сме се най-много два пъти за дребни глупости просто много си пасваме. Казва, че много ме обича и ми го е показвала хиляди пъти както и аз на нея. Минавали сме заедно през всякакви трудности и обичта ни се е доказала. Всички ни дават като двойка за пример.

Наскоро решихме, че искаме да си имаме дете. Бях събрал едни пари които да ни помогнат в началото, но родителите ми разбраха за какво са и ми ги взеха, сега не искат да ми ги върнат, защото и дума не искат да се чуе за деца. А това са мои спестени пари, вече дори си правехме планове. Пробвах хиляди пъти да говоря с майка ми и баща ми, да ги убедя, че това е мое решение и да си ми ги върнат, ама те не, та не, даже баща ми вече излиза от стаята като повдигна темата. Приятелката ми е много търпелива и нищо не казва щото това все пак са майка ми и баща ми и не иска да ги обиди и да се меша, аз се разправям, ама виждам че вече и на нея й се отразява зле и го потиска в себе си.

Как да ги убедя, че те не трябва да се мешат и че си е между мен и моето момиче това, та да ми върнат спестяванията?

Chacho
06-25-2013, 14:35
А родителите ви що не искат да си имате дете? Много странно ей така напук да са ви взели парите :D

И някак си много превъзнесено ми се струва цялото. Жената е хубава, послушна, обича ме, аз нея, бебето, ма нема парите..

GospodinOtkat
06-25-2013, 14:47
Не искат щото мислят че няма да можем да го гледаме. Но и аз и тя се чувстваме готови, от половин година го обсъждаме и сме го решили. Те обаче нищо не искат да чуят и си знаят тяхното.

tori
06-25-2013, 14:50
Ако наистина си на 24 както пише, те нямат право да ти пипат парите, да ти забраняват и да се бъркат във връзката ти. Единственото, което се сещам за причина да не искат, е това, че може би учите още и може би нямате собствен дом.

Take_That
06-25-2013, 14:50
Да не би да не харесват приятелката ти и да смятат, че не е подходяща за теб?

GospodinOtkat
06-25-2013, 14:52
Живяхме една година заедно, наскоро се върнах при нашите и тя при техните като напуснахме квартирата и сега щяхме да си търсим нова.

GospodinOtkat
06-25-2013, 14:54
Ако наистина си на 24 както пише, те нямат право да ти пипат парите, да ти забраняват и да се бъркат във връзката ти. Единственото, което се сещам за причина да не искат, е това, че може би учите още и може би нямате собствен дом.

И двамата сме на 19 просто не исках да си давам точната рождена дата. Тая година завършихме, няма да учим.

GospodinOtkat
06-25-2013, 14:56
Да не би да не харесват приятелката ти и да смятат, че не е подходяща за теб?

Не, те много я харесват, ама не щат да чуят за дете.

Много ми е гадно че не ме разбират и не мога да потърся подкрепа от родителите си.

Take_That
06-25-2013, 15:00
Седни и поговори с двамата (не позволявай на баща си да излиза най-демонстративно от стаята), просто ги помоли и им кажи, че искаш да говориш с тях и да го обсъдите като големи и разумни хора. В крайна сметка това е твоят живот, разбирам, че родителите се опитват да ни предпазват от грешки, но в случая (поне според мен) те не са прави. Както казах това е вашият живот(твоят и на приятелката ти) и вие решавате как ще го живеете, не бива родителите ти да слагат бариери и да пречат на щастието ви, в крайна сметка с приятелката ти имате сериозна връзка. Поговори с тях, дано те разберат, а какво смятат нейните родители по този въпрос?

anonymous929647
06-25-2013, 15:01
Заплаши ги, че ако не ти върнат парите, ще се самоубиеш или тях ще убиеш :D

GospodinOtkat
06-25-2013, 15:08
Ами като говоря с тях е като да говоря със счупена грамофонна плоча. Опитвам се да им обясня, че няма нищо лошо като искаме дете и че можем да се справим, ама те си налагат мнението. Аз се отказах от подкрепата им, макар че ми е болно на сърцето, но поне да ми дадат парите. Не искам да се съдя с тях, все пак ги обичам и са ме отгледали.

Приятелката ми няма родители, отгледана е от баба си и дядо си.

LadyTerrible
06-25-2013, 15:33
Може би мислят,че не си готов? Действително и на мен не ми звучи добре - на 19,само с основно образование да си направите бебе.Хубаво е ,че се обичате,но не знам дали сте си дали сметка за всичко,което ще се случи в живота ви след бебето,а него не можете да го върнете обратно.Според мен вашите се опитват да ви предпазят от грешка,щом харесват приятелката ти,значи най-вероятно мислят,че ви е рано.

shusha
06-25-2013, 15:35
Тършувай из вкъщи дали не са ги скрили?! :D Приклещи ги и им обясни. Честно казано, ти се чудя за голяма крачка, която сте решили да направите. Успех :)

anonymous708973
06-25-2013, 15:47
И двамата сме на 19 просто не исках да си давам точната рождена дата. Тая година завършихме, няма да учим.

Нормално да ти ги вземат. И аз щях да си третирам сина като лапе, ако той се държеше лапешки като теб.
Преди да тръгнете да си правите дете, що не обмислите нещо много основно: Това дете има нужда от ПАРИ. И то не от парите от абитуриентския ти бал, а от МНОГО пари всеки месец. Как възнамеряваш да му ги осигуряваш? Кво, приятелката ти ще бачка като сервитьорка, а ти като Бог знае какво, защото ме съмнява да си на "ти" с високоплатените професии, в които можеш да минеш и без висше... И двамата ще бачкате часове за никви пари, ще плащате наеми, сметки, храна и ще гледате дете? Пардон, ще го гледат родителите ви, защото вие няма да имате времето. Това ли ти е представата за "оправяне"?

Завърти ли се животът ти около дете, забрави да имаш нервите да седнеш да учиш висше поне в следващите 5 години, ако не и повече.

Вземи се в ръце и помисли.

GospodinOtkat
06-25-2013, 16:05
Не искаме да учим, защото имаме други цели. Аз се занимавам с уеб програмиране, а приятелката ми е работи като барманка, но иска да се занимава с рисуване, за което не иска висше а и аз не искам щото само си затривам времето с това. Работя от вкъщи, ще мога да го гледам макар че искаме приятелката ми да остане първите няколко години с него а аз ще работя две работи и така мисля че ще се получат нещата. Щяхме да се изнесем на квартира и имахме пари да се установим в София и нашите го знаят.

tori
06-25-2013, 16:08
Вярно сте малки, а и това основно само за къде? Изчакайте няколко години, осигурете си живота и тогава чак.

GospodinOtkat
06-25-2013, 16:11
Много хора с висше нямат работа а аз имам вече стаж. И защо ни е да чакаме като мога да си взема спестяванията и да си работя и с тях да си се установим??

TheBeliever
06-25-2013, 16:14
Първо ги започни тези "две работи", изнеси се от гнездото, поживейте напълно самостоятелно (без вашите да ви плащат наемите и сметките) година-две и тогава прави дете.

Щом мама и тати все още имат властта да ти вземат джобните значи не си дорасъл да бъдеш родител.

GospodinOtkat
06-25-2013, 16:19
Парите ми са на тяхна сметка, щото искаха да ми ги пестят и не съм си мислил, че ще им посегнат, пък тогава бях малко по-малък. Имам 8хил. лева на сметката и ми бяха достатъчни да си намерим квартира да си продължа с тая работа. Приятелката ми пък щеше да почне при неин познат в едно заведение.

TheBeliever
06-25-2013, 16:23
Ти в момента имаш ли стабилен доход? Остави ги тези 8 хиляди, преди края на годината ще сте ги изхарчили, даже без бебе. Можеш ли с твоето "програмиране" да осигуряваш ежемесчните разходи за едно домакинство? Сега, в този момент. Не в някакво имагинерно бъдеще.

In*The*Face
06-25-2013, 20:37
Съжалявам за откровението, но аз може би бих постъпила по подобен начин с моето дете, ако на 19 години ми каже, че иска да има дете заедно с приятелката му току завършили средното си образование и без никакви ясни планове за бъдещето. Нямам нищо против това, че сте млади, дори напротив - адмирирам това, но ти не даваш вид на човек, който знае какво точно ще прави с живота си. Приятелката ти дори няма да има право на майчинство. Да не говорим, че още не знаете къде ще живеете. По принцип винаги съм била на мнение, че когато двама човека се обичат и искат да създадат семейство няма нужда да изчакват с години "идеалният" момент, защото такъв не идва. Винаги има едно...нека първо завършим, да си намерим работа, да се устроим, да изкараме и магистратура, да се издигнем в кариерата и годините минават. Вие обаче ми се струвате прекалено неподготвени.

Парите които ще са ви необходими на месец за сметки и квартира са около 450-500лв. МИНИМАЛНО. Това обаче е без консумативите за бебето, които ще са ви в най-добрия случай (с лишения) около 250-300лв. и то при положение, че приятелката ти кърми, което няма как да знаем. До тук ти трябва работа за 800лв.,но това е без храна и дурги консумативи. Ако приемем, че тя ще гледа детенцето, а ти ще трябва да ги издържаш ти трябва работа поне за 1000лв. месечно, за да живеете горе-долу прилично.

chtlsy
06-25-2013, 20:43
Първо си мисля, че е дебилно да ти вземат ей така парите на тая възраст, тъй като вече си пълнолетен, второ, че пък е дебилно да искаш дете, щото макар и да си пълнолетен, още си на 19. Още дори нямаш висше образование, за да имаш добре платена работа, как се виждаш с тва дете?

PainMonopoly
06-25-2013, 22:21
Майната им на парите, които са ти взели, ще се намерят други. Ако не се намерят, явно не си готов, един баща трябва в продължение на десетилетия да има доходи, с които да изхранва децата си.

Намери си работа, изнеси се от вас, плащай си всичко сам, контролирай си сам парите, в даден момент ще си стъпиш на краката и ще можеш да осигуриш условията за бебе.

Иначе щом се чувстваш готов, значи си готов, всеки се чуди дали е готов до 35, после затова няма български деца.

LadyDi
06-26-2013, 05:46
Това обаче е без консумативите за бебето, които ще са ви в най-добрия случай (с лишения) около 250-300лв. и то при положение, че приятелката ти кърми, което няма как да знаем.
И при положение, че го повиват с пелени, дето са за многократна употреба.
Само памперсите месечно излизат около 300 лв.
А едно бебе няма нужда само от памперс и мляко, за да живее.

In*The*Face
06-26-2013, 06:10
И при положение, че го повиват с пелени, дето са за многократна употреба.
Само памперсите месечно излизат около 300 лв.
А едно бебе няма нужда само от памперс и мляко, за да живее.

Да, да и говорим за минимални месечни. А преди това минимум 2000лв. ще им отидат за креватче, столче за кола (ако имат), дрешки, коритце и т.н.

Още по-преди това толкова трябва да се дават за изследвания и избор на екип при раждането.

Та с две думи тези 8хил. ще изчезнат докато се осъзнаете.

GospodinOtkat
06-26-2013, 07:53
Вие надали сте изкарвали по толкова пари а и много семейства си гледат децата с по малки доходи от наште. Майка ми вчера ми каза че ако вляза да уча ще ми ги върне. Писна ми да си налага мнението щото тя е била с основно и аз затва трябвало да карам висше от което няма абсолютно никакъв смисъл. На всичко отгоре приателката ми ми каза че иска до края на седмицата да се разбера с нашите щото й е писнало вече което за нея е много нетипично да реагира така ама я разбирам то и на мен ми дойде до гуша.

Едни приятели ще ми дадат креватче и количка щото и те имаха бебе и ще ни помагат.

GospodinOtkat
06-26-2013, 07:55
А баща ми се е обаждал на приателката ми и и е казал че ми промива главата вече се чудя дали да не ги съдя и дали мога въобще

LadyDi
06-26-2013, 08:00
За какво да ги съдиш? :lol:

GospodinOtkat
06-26-2013, 08:01
За обсебване

LadyDi
06-26-2013, 08:15
Бих написала няколко реда с "хаха", но подозирам, че ще се засегнеш...

Ти си пълнолетен. Изнеси се от вас и прави каквото искаш. Хем се държиш още за полата на мама, хем жената ти е виновна, че не ще да ти гледа бебето.

GospodinOtkat
06-26-2013, 08:18
Е аз щях да се изнеса сега за това ми бяха парите и не съм казал че жена ми не иска да ми гледа бебето тя иска да го гледа и не ми е виновна за нищо. А от майка ми искам само да си взема спестяванията щото и на вас няма да ви е приятно да ви вземат парите за които сте работили

LadyDi
06-26-2013, 08:22
Е аз щях да се изнеса сега за това ми бяха парите и не съм казал че жена ми не иска да ми гледа бебето тя иска да го гледа и не ми е виновна за нищо. А от майка ми искам само да си взема спестяванията щото и на вас няма да ви е приятно да ви вземат парите за които сте работили

Не говорех за жена ти, а за майка ти.
Я кажи, тия 8 хил. лева от къде са? Защо са на сметка на твоите родители, ако ти си пълнолетен?
И ако имаш документи, които доказват, че парите са си твои, тогава можеш да ги съдиш. Но пак подозирам, че нищо няма да направиш :)
Не за друго, ами просто можеше да измислиш друга история...

AnzaRe
06-26-2013, 08:30
Малки сте е кви деца кви 5 лева е

GospodinOtkat
06-26-2013, 08:31
Защото ги събирам откакто бях на 16 тогава почнах да правя сайтове като фрийлансър. Не работех на договор а си намирах клиенти през нета и е така си беше временна работа. Първоначално помагах на един приятел той ми даваше парите после почнах сам а сега трябваше да отивам в софия и да работя за една фирма с компютри точно програмиране на сайтове. И не съм знаял че нашите ще ми ги откраднат щото тогава искаха да ми ги внесат на сметка а да не ги харча за глупости и така си останаха на тяхната сметка.

Аз не искам да се съдя с тях и знам че нищо не мога да докажа в съда ама е така да разберат че им говора сериозно щото изобщо не ме слушат.

GospodinOtkat
06-26-2013, 08:31
Малки сте е кви деца кви 5 лева е

Преди време хората са раждали на по 17 18 а и мама ме е родила на 17. Що да сме малки кво ни пречи като го искаме?

tori
06-26-2013, 08:36
Оф, бе. Човека иска бебе от приателката си, кво му говорим за пари, образование и подобни?! Те имат 8 хилки и живота им е уреден. Работата ще я работи от вкъщи, а приателката му ще рисува. И мисли да съди родителите си, защото не му дават парите, които са събирали за да учи.

GospodinOtkat
06-26-2013, 08:41
Оф, бе. Човека иска бебе от приателката си, кво му говорим за пари, образование и подобни?! Те имат 8 хилки и живота им е уреден. Работата ще я работи от вкъщи, а приателката му ще рисува. И мисли да съди родителите си, защото не му дават парите, които са събирали за да учи.

Май ми се ебаваш ама не разбирам тва с парите и образованието щото съм със средно ама изкарвам средно по 1500-1800 на месец, каквито малко от вас изкарват и на приятелката ми дохода е около 700-1000 лева зависи от бакшишите. Много хора с образование работят за по малко пари и накрая излизат големи идиоти. Става въпрос че и двамата искахме работа в софия и да се изнесем и тия пари ни трябваха точно в момента.

питах само как да поговоря с родителите си не да ми обяснявате какво мога и не мога ама така е в български форум

AnzaRe
06-26-2013, 08:43
Авторе мога да те оборя само с едно нещо.
Преди е било друго време сега е по-трудно за отглеждане особено на вашите години :)

LadyDi
06-26-2013, 08:45
Пак не разбрах защо са на тяхна сметка.
Аз имам сметка от 16 годишна и си е на моето име.

А как да поговориш с тях - с думи.. Тва са си твоите родители, ние как да ги накараме да ти върнат парите?
И като изкарвате общо по близо 3000 на месец, изнесете се на квартира. Живейте заедно, докажете че сте отговорни и тогава си правете бебета.

tori
06-26-2013, 08:47
Май ми се ебаваш
Май прасетата са зелени и летят. Май.

GospodinOtkat
06-26-2013, 10:28
Мисля да им кажа че ще взема пари от лихвари аз няма да взема наистина ама сигурно наще ще ми ги дадат като чуят нещо такова. Кво мислите?

LadyDi
06-26-2013, 10:28
Сигурно. Пробвай.

GospodinOtkat
06-26-2013, 10:43
казваш да се изнеса ама ние искахме да направиме сватба и не мога просто всичко да зарежа ей така

иначе е сега говорих с майка ми и тя ми вика че го прави за мое добро и че ако отида при лихвари няма да ми ги даде и няма да ме погледне. незнам вече какво да правя и се чувствам самотен тя приятелката ми е до мен но заедно се чувстваме сами щото най близките ми хора застават срещу нас а такова предателство никога не съм и очаквал

Chacho
06-26-2013, 11:13
Мързи ме, не ми се троли повече.

LadyDi
06-26-2013, 11:29
Мързи ме, не ми се троли повече.

Не знам защо вярват, че ако са упорити като магаре на мост, хората в крайна сметка ще им се вържат...

Chacho
06-26-2013, 11:36
Не знам защо вярват, че ако са упорити като магаре на мост, хората в крайна сметка ще им се вържат...

GospodinOtkat го регнах вчера, отчасти от скука, ма исках да видя няколко човека, които подозирам за тролове, какъв смисъл намират в това, откъде идва упоритоста и доколко можеш да бъдеш последователен.

В тоя ред на мисли, вдигам си подозрението с една идея към рабалка и подобните, както и към npp :D

LadyDi
06-26-2013, 11:37
Що трябваше да казваш, че си ти?

Chacho
06-26-2013, 11:42
Щото беше глупаво и не искам да го крия.

LadyDi
06-26-2013, 11:44
:)

Да заключвам ли или ще чакаш впечатления?

Chacho
06-26-2013, 11:44
Можеш да lockваш

Само ще добавя, че е изключително лесно да поддържаш имиджа на valentao и подобните

LadyDi
06-26-2013, 11:47
Мхм.