View Full Version : Малко помощ и съвет отностно притесненията?!
LadyPinky
06-27-2013, 01:41
Здравейте,момиче съм на 16(почти 17).За първи път пиша в този форум с надеждата да ми помогнете :)
Не живея в България и не знам толкова добре английски...тук има хубави момчета и дори са ми писали във фейсбук и са ми казвали че съм хубава и че искат да излезем.Не знам защо но все си мисля,че щом не знам добре езика и няма какво да си говоря с тях и мисля,че ще изглеждам адски глупаво с този мой развален английски или че няма да мога да ги разбера какво ми казват :( Винаги съм си мислела,че изглеждам смешно отстрани защото съм адски срамежлива,не съм докосвала и цигара,не пия,не съм "кифла" такива които повечето момчета харесват!Наистина искам да имам сериозна връзка,но не знам как да започна ;( Имам някакви комплекси,въпреки,че най-добрата ми приятелка казва,че няма от какво да ме е срам!Не знам как да се държа на среща,за какво да си говорим и така...Много ми става гадно когато гледам другите около мен сладки двойки и бих искала и аз да имам нещо талкова хубаво с някое добро и подходящо момче за мен а не някой напушен простак,който гледа само дупе,гърди и говори само за секс...и най-вече да може да се говори с него и да ми бъде не само мое гадже но и приятел на който мога да разчитам...въпреки,че е наистина много трудно да се намират такива момчета в днешно време особено на тази възраст 16,17,18..години.Понякога си мисля,че искам невъзможното :D
Съгурна съм,че тук има по-опитни от мен и могат да ми помогнат с преодоляването да срама и комплексирането :) Благодаря!
Wednesday666
06-27-2013, 05:47
Добре, защо не опиташ да учиш сама английски?
Не е толкова труден, има супер много самоучители и в нета, и по книжарници.
Другият вариант е някакъв курс, ако ти се занимава.
А срама и комплексирането.. За срамът не съм сигурна, че се преодолява..
Опитай се да го преглътнеш, когато усетиш, че примерно започва да те е срам - повтаряй си "ще се справя" и не се оставяй на срама си да те превземе.
Колкото до комплексите - смятам, че ако научиш добре езика, вече няма да са толкова осезаеми комплексите и ще се чувстваш по-добре.
Хората навън са толерантни. Това че не говориш ангийски добре или с акцент, някой хора даже намират за привлекателно.
Ти си момиче, така че ти е по лесно. Момчетата идват при теб... а ти ги гониш?! Приеми че щом някой проявява интерес то е заради това че те е харесал.
Take_That
06-27-2013, 07:24
Хората навън са толерантни. Това че не говориш ангийски добре или с акцент, някой хора даже намират за привлекателно.
Ти си момиче, така че ти е по лесно. Момчетата идват при теб... а ти ги гониш?! Приеми че щом някой проявява интерес то е заради това че те е харесал.
+1 Точно така, а и в крайна сметка вярвам, че щом ти пишат във фб са наясно с това, че си чужденка и т.н Остави тези притеснения настрана, незначителни са(та това е един език все пак), ако човекът отсреща те харесва и наистина иска да бъде с теб няма да има значение как говориш езика, той ще иска да опознае теб самата ;) Давай смело напред
PainMonopoly
06-27-2013, 07:38
Имам абсолютно същия проблем с езика, само че с немския. Заради него малко или много не съм се интегрирал успешно сред германците. Не че ми е толкова зле немския, напротив, имам сертификат с доста добри оценки, просто като го говоря ме обзема една параноя, че звуча като идиот. Езика колкото и да го учиш, няма да го научиш, ако не го използваш. За да говоря добре немски, знам, че трябва да се мъкна с германци, ама не се мъкна с германци, защото не говоря добре немски. Омагьосан кръг.
Само че ако за тези 2 години съм бил склонен по-скоро да се покрия и да се поддам на страховете си и заради това не съм свикнал с езика за няколко месеца, не е като да съм можел да се покрия напълно. Откакто започнах да имам и предмети на немски в университета, станах доста по-уверен. Пак ми е нервно, ама нямах избор, трябваше да напредна, прекарах 2-3 месеца затворен вкъщи учейки неща на немски, накрая само немски ми беше в главата.
С теб ще се случи същото. Ще останеш някакво време където си и ежедневието ти ще е на английски и няма да имаш избор освен да ти се подобри. В началото ще е тегаво, стресиращо, отвратително. После ще спре да ти пука. Няма как да решиш този проблем изведнъж, изисква се време, просто трябва да знаеш, че ще се реши впоследствие. Още повече, че си по-малка и би трябвало да учиш езици по-лесно.
За другото няма да коментирам, според мен си в интеграционния филм, който оказва влияние и върху социалния и върху любовния ти живот. Този филм е много тежък и понякога трае години, но няма как. Живота в чужбина е едно от най-тежките изпитания, които може да ти се случи, няма как да избягаш от трудностите и ужасите, просто се иска време.
dark_girl
06-27-2013, 13:46
Винаги съм си мислела,че изглеждам смешно отстрани защото съм адски срамежлива,не съм докосвала и цигара,не пия,не съм "кифла" такива които повечето момчета харесват!
В много случаи,когато едно момиче започне да пуши и тъй нататък е точно,защото си мисли,че не е готина.
НЕ ГО ПРАВИ ЗА ДА СИ ГОТИНА!
Такива момичета харесват само някакви „гъзари".Ако си падаш по друг тип момчета,не се превръщай в такава,каквато не искаш.И за теб ще се намери подходящия човек,който те харесва,защото си такава,каквато си.
И ако излезеш на среща все ще си намерите някаква тема,нещата стават от само себе си.За английския не се притеснявай-никога не е късно да го научиш.Той е много лесен,с по интензивно обучение и курсове ще си го научила за няколко месеца.Когато майка ми се е преместила в Германия е научила немския за 3 месеца.С курсове,но разликата е,че тя го е учила на място.И все пак той е по-труден,а щом може да се научи толкова бързо .. Това не бива да те притеснява.
sexa_na_kompleksa
06-27-2013, 17:29
Научи добре езика, за да може да се оправяш по принцип, не само във флирта с момчетата. И колкото повече се притесняваш толкова по-лошо ще става - и с говоренето, и с флирта. А и не си мисли, че на човекът отсреща му е по-лесно отколкото на теб. ; ) Тук може да намериш малко идеи, за какво да разговаряш с момче по време на среща: http://www.neznam.bg/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/29-%D1%84%D0%BB%D0%B8%D1%80%D1%82-%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8/1328-%D0%A2%D0%B5%D0%BC%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%BF%D0%BE-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%B0
Жестовете се разбират от всички народи. Усмивката, влюбеният поглед, държенето на ръце.
DisappointedDreamer
06-27-2013, 17:56
Жестовете се разбират от всички народи. Усмивката, влюбеният поглед, държенето на ръце.
Но не и клатенето на глава :Д Всъщност, имаше статия с доста жестове, които в една държава означават нещо дружелюбно, а в друга - обявяване на война.
Ще я потърся. Интересна беше. ^^
Имам абсолютно същия проблем с езика, само че с немския. Заради него малко или много не съм се интегрирал успешно сред германците. Не че ми е толкова зле немския, напротив, имам сертификат с доста добри оценки, просто като го говоря ме обзема една параноя, че звуча като идиот. Езика колкото и да го учиш, няма да го научиш, ако не го използваш. За да говоря добре немски, знам, че трябва да се мъкна с германци, ама не се мъкна с германци, защото не говоря добре немски. Омагьосан кръг.
Хахахаха, това все едно аз съм го писала :D В Англия доста по-бързо и лесно научих английски, отколкото сега в Германия уча немски, ама какво да се прави.
Другите са ти дали достатъчно точни и ясни съвети, аз само ще допълня, че ако тръгнеш да излизаш с някой местен, нивото на английския ти доста бързо ще се покачи ;) Междувременно, можеш например да си пишеш с някоя приятелка, която знае езика достатъчно добре, само на английски и да я помолиш да те поправя, когато грешиш.
DisappointedDreamer
06-27-2013, 18:23
http://www.oksinia-bg.com/pages.aspx?id=97
http://www.lubopiten.com/400-zhestove-koito-mogat-da-vi-struvat-zhivota.html
Ето за това говоря, Конвикт :Д
BlueFace
06-27-2013, 22:12
Ти сама знаеш, че използваш това, че не знаеш добре езика само като извинение. Докато не почнеш да се поставяш в ситуации, които те изкарват от зоната ти на комфорт нещата няма да се променят. А и комуникацията с хората ще ти помогне да увладееш по-добре езика. И повярвай ми щом е привлечен от теб изобщо няма да му прави впечатление дали му говориш на развален английски.
Оправи си английския, настина не е толкова труден, а и можеш и сама да се справиш ако нямаш възможност да ходиш на уроци.
Не си мисли, че всички ще те мразят или няма да те приемат, защото говориш с грешки. Това не е вярно. А и мога да ти кажа, че като общуваш с още хора, говориш английски дори с грешки, така се учи човек. В началото правиш грешка след грешка, после покрай тях свикваш.
HollyGolightly
06-29-2013, 02:38
Доколкото разбирам си в страна, в която се говори предимно на английски? Не си пропускай шанса, ако постоянно си мислиш за това колко глупаво изглеждаш или звучиш отстрани и се притесняваш да говориш, никога няма да го промениш това. За да научиш един език ти трябва практика. Именно чрез комуникация с хора ще го подобриш. И аз преди се притеснявах, че имам акцент, когато говоря, ама като ги гледам колко ми се радват и всички притеснения ми минават.
Колкото до момчетата, общувай с тях, опитай се да ги опознаеш и ще видиш, че колкото повече говориш с тях, толкова по-лесно ще ти е, думите ще започнат сами да си идват на мястото.
btw: как може да те е срам и да се чувстваш смотана, понеже не пушиш и не пиеш :?