View Full Version : Нямам идея какво да правя
Teenage Madness
06-27-2013, 14:37
Здравейте,аз съм момче на 16.Отскоро започнах да се занимавам с едно момиче и отначало всичко беше ок,говорехме си,смеехме се и тн.Много хлътнах по нея, а доколкото разбрах и тя по мен.Скоро дори мислех да поговоря с нея и да я попитам дали иска да опитаме да станем нещо повече от приятели.Винаги съм се държал добре с нея,правя и комплименти,гледам да бъда до нея ако има някакви проблеми или просто иска да поговори с някого.Както казах всичко беше супер,докато един ден не започна да се държи грубо и винаги когато говорим за нещо(без значение за какво,винаги се стигаше до момент,в който тя ме нараняваше).Не знаех дали усеща,че на мен не ми беше много приятно,но се опитах да проявя разбиране(или просто си мислех,че аз вземам нещата твърде насериозно). Когато я попитах защо се държи така,сърдита ли ми е за нещо? Тя ми отговори,че не знае, и че денят и е бил натоварващ(как може да не знае??).Отново проявих разбиране,все пак на всеки се случва да има такъв ден(доколкото знам не й е дошло).На следващия ден излязохме на кафе с нейните приятели и мина супер,помислих си,че сме се сближили още повече,и че вече и няма нищо.Но вечерта отново започна,докато си чатим да ме наранява.Имах чувство,че с всеки изминал ден тя се отдалечаваше все повече от мен.Но не можех да си обясня защо?Почти 100% сигурен съм,че няма друг,и че не играе двойна игра(опознах я и знам,че не е такава).Забелязах,че докато сме навън тя се държи супер мило с мен,но когато си пращаме SMS-и или си чатим е различна.Започнах да мисля,че проблема е в мен,и че съм направил някоя грешна стъпка,която я отблъсква.Вече не знам какво да направя...
Благодаря предварително за отделеното от вас време.
paradosou
06-27-2013, 14:45
Успокой малко страстите, 'нараняване' звучи доста силно в твоя случай 8-).
Има минимална вероятност да си втълпяваш и момичето просто да не отговаря по начина, по който на теб ти се иска. Ако е реално груба, изобщо не си и помисляй да се държиш като мекотело, да й се умилкваш и да я разпитваш за причината. Не бъди поредната изтривалка.
Щом толкова искаш да имаш нещо с нея, викни я нявън още няколко пъти, виж как ще се държи и направи каквато прецениш крачка. Не отлагай прекалено много, но и не пришпорвай събитията.
Разплаках се, я сподели как те наранява.
Teenage Madness
06-27-2013, 16:20
Ами как...Можеби наистина съм преувеличил,но да ми каже,че ми няма доверие.Това наистина го приех навътре.
пич сам каза, че от скоро си пишете, нормално да ти няма кой знае какво доверие...не го приемай толкова навътре. От сега ти го казвам, но и сам ще се увериш по-нататък - не е добре за момче да бъде чак толкова чувствително
Teenage Madness
06-27-2013, 16:40
Да, знам че наистина не е много добре и ще се опитам да не бъда.
magneticfields
06-27-2013, 17:16
Може би е усетила, че хлътваш по нея, а не би искала да сте нещо повече от приятели.
Take_That
06-27-2013, 17:26
А защо не я поканиш да излезете само двамата (а не с компания), все пак сам каза, че я харесваш и искаш да сте нещо повече от приятели, тогава се опитвай да прекараш малко повече време с нея (в реалното, а не виртуалното пространство), опитай се да я опознаеш. Виж, ако наистина се държи много зле с теб, както каза някой преди мен, не се дръж като мекотело, в крайна сметка ти си момче, бъди мъж на място (от опит знам, че, когато нещо не ми харесва още на първо четене трябва да си го кажа, така че и на теб - щом нещо не ти харесва, просто поговори с нея, проблемите не се решават като се отлагат във времето)
BlueFace
06-27-2013, 22:30
Прекалено си наивен, държиш се като плужек, оставил си я да ти се качи на главата, с поведението си си се превърнал в нейна приятелка. Като се занимаваш с някакво момиче, трябва да и покажеш, че си тежиш на мястото. Трябва да демонстрираш недвсусмислено намеренията си, а не да протакваш във времето с надеждата нещо магически да се случи без да полагаш усилия. Това, че продължаваш да и търпиш глупостите и да и вървиш след гъза само я отблъсква от теб.
Прекрати разговорите във виртуалното пространство, покани я на среща, задай и въпросите, които искаш, бъди директен, без увъртане, изисквай ясен отговор и не се оставяй да бъдеш воден за носа. Недомлъвките и увъртанията от нейна страна само те държат закачен на въдицата и.
Надявам се да съм ти бил от помощ. Докато не предприемеш някаква промяна ще си седиш в friend зоната : )
NikafNqkaf
06-28-2013, 09:49
"Скоро дори мислех да поговоря с нея и да я попитам дали иска да опитаме да станем нещо повече от приятели". Ама не уе, ти пък, помисли си такъв, има време. Тя ще те изчака цял живот. Мисли си за действия. Не ги предприемай.
Аре, няя се правя на бастун повече, ся сериозно по темата. Само с мислене не се постига нищо. С чакане не се постига нищо. Постига се с действия. Ако си останеш с мисленето и чакането тя ще се отдалечава и отдалечава, а ти ще махаш с бялата кърпичка зад нея.
Това, че я разсмиваш е положително. Браво. Продължавай. Това, че й правиш комплименти НЕ е положително. Помага, ама само ако са с мярка тия комплименти, а съм на 100% сигурен, че я заливаш с тях. Това, като го правиш, само вдигаш нейната цена и сваляш своята. А момичетата харесват мъже с по-висока цена от тяхната собствена, или аре, поне да са наравно. Та комплиментите МНОГО по-рядко. Даже вече хич, след като си прекалил. Гледаш да си до нея? "гледам да бъда до нея ако има някакви проблеми или просто иска да поговори с някого". Това с други думи казано е, гледам да й тичам след дупенцето и да съм лесно достъпен. С това отново си сваляш цената, а освен това си и досаден или в най-добрия случай ужасно се забавлява, че си има почитател.
"докато един ден не започна да се държи грубо". Докато един ден не й писна от теб, защото си ПРЕКАЛЕНО досаден ( вариант едно ) или просто си й ПРИЯТЕЛ и не й е допада мисълта, че се опитваш да прекрачиш границата. И в двата случая се бори със зъби и нокти да те разкара.
"Когато я попитах защо се държи така,сърдита ли ми е за нещо? Тя ми отговори,че не знае, и че денят и е бил натоварващ(как може да не знае??)". Очаква се от момиче да не може да ти каже горното ми параграфче директно. Пък дори и по компютъра или телефона.
"Забелязах,че докато сме навън тя се държи супер мило с мен,но когато си пращаме SMS-и или си чатим е различна". Тя през PC-то и телефона не може да ти го каже, пък да не говорим на живо.
Изводът е, че водиш загубена битка. Бягай далече от нея, отдръпни се рязко. Има някъв шанс да ти пише след това. Но има по-голям шанс да не ти пише.
И да, сигурно съм малко грубичък, но просто това е ИСТИНАТА. Това, което можеш да направиш сега е да си преусмислиш поведението с жените и да го промениш, за да не допускаш същата грешка втори път.
@BlueFace ти е дал добри съвети, можеш да започнеш от тях.
Tyler The Creator
06-28-2013, 10:15
Когато се държиш като женски полов орган, мацката те приема за кифленската и приятелка. Няма как да ти се качи на главата и да имате връзка. Не бъди п*тка. Никога. За никоя. Много ти е сбъркан подхода и манталитета към мацките. Пича над мен ти е казал всичко точно и яссно.
Teenage Madness
06-28-2013, 10:50
Благодаря ви за бързите и коректни съвети.Да...явно имах нужда истината да ме ''удари'' и да се осъзная малко.Чак сега виждам колко ''тъпо'' съм се държал,че съм бил много досаден,а да не говорим за комплиментите.Нямам много опит в това(да си го кажем...почти никакъв),но всеки се учи от грешките си.Ще послушам съвета на @NikafNqkaf да се отдръпна рязко и просто ще чакам.Ако ми пише или иска да излезем няма да се бавя и ще действам.Ако ли не...ще го погледна от добрата страна(тази ''случка''ми даде добър урок)и ще продължа напред.Отново ви благодаря,направо ми отворихте очите :)
NikafNqkaf
06-28-2013, 11:22
Шанса, както казах е малък, ама нищо не пречи да опиташ. И другото - не ги използвай тия facebook и скайп глупости нон стоп за разговори с момичета, които харесваш, те ПРЕЧАТ. Като ти хареса момичето, идеята е да се виждаш с нея и да имаш повече разговори на живо, отколкото пред PC-то. В скайп и фейсбук идеята е да си уредиш срещата с тях, всичко след това е безсмислено и САМО ПРЕЧИ. Успех! Ако имаш някви въпроси - пиши ;]
BlueFace
06-28-2013, 11:50
Защо тя трябва да ти пише, че да излезете, че чак тогава да "действаш"? И какво действане като пак тя ще води хорото,а ти покорно ще я следваш. Много хора така от нерешителност цял живот се чудят "какво щеше да е ако бях направил еди си какво". И това не важи само за любовния живот. Ако искаш да получиш точен и ясен отговор, трябва да си го поискаш. Нещата няма да се случат с чакане, поеми живота си в собствените си ръце, вместо да чакаш вечно някой друг да взима решенията вместо теб.
А по темата с комплиментите - Комплименти трябва да се правят, но умерено. Нещо малко, но на място. Излизате на среща - казваш и, че изглежда много красива. Имате момент на някаква близост - казваш и, че ухае много приятно. Такива комплименти се оценят от стойностните момичета, които имат реална самооценка за себе. Но има attention whores, които си просят коментари с изказвания тип "ох, много съм дебела" , "ох супер гозна съм" с ясното очакване веднага да се впуснеш да я разубеждаваш и да и наговориш куп мили думи, които да нахранят глада и за внимание. И точно така улавят повечето наивни момченца за на въдиците си. Така че не се хващай на такива изказвания, кажи нещо незаинтересовано колкото да отбиеш номера или прсото директно игнорирай коментара и и захвани друга тема.
Една връзка трябва да бъде равнопоставена. Когато и двете страни си тежат на мястото, никой не се възползва от другия, правят се взаимни компромиси, а не както в твоя случай вечно ти да си този, който едва ли не пренебрегва себе си заради нея.
NikafNqkaf
06-28-2013, 12:39
@BlueFace, а ти какво очакваш? Да вземе да й пише пак и то нещо от сорта на: "Много те харесвам, ако и ти ме харесваш, ай да излезнем, ай, ай. Искам точен и конкретен и ясен отговор.", при положение, че тя се опитва да му "избяга" по всякакъв начин и му е дала какви ли не знаци за това? Така хубаво ще го отсвири... Ако не говориш за конкретната ситуация, а по принцип - така е, той трябва да е водещ и инициатор, но никога и прекалено открит с коментари от сорта на много те харесвам, и то още в началото, щото се губи цялата тръпка. Тя трябва да се чуди известно време дали я харесва или не и трябва да се провокира, трябва да е в недоумение, трябва нещо да я гложди, което става с закачки, с недоизказани изречения, с докосвания и др. (тук не говорим за период от един месец игрички примерно, хахаха, това не трябва да продължава дълго време, щото има обратен ефект, тва нещо е хубаво да се използва в НАЧАЛОТО). Така ще е една стъпка напред и след това вече може да си действа открито.
Иначе с другото, което си писал съм абсолютно съгласен.
Прекалено си набиваш филми.Явно си твърде настоятелен и си измисляш цяла връзка.Момичето очевидно няма кой знае какъв интерес,поне засега,и не те взима на сериозно.Когато излизате,тя се е съгласила на това-мила е,общителна е,сичко е 6.Но като й пишеш,може пък да има друга работа,не й е до тебе.Ти прекалено много си се вкарал в тая история,а тя не.
BlueFace
06-28-2013, 13:50
@NikafNqkaf Не, очаквам да и пише "Искам да се видим, кога си свобода да излезем?" . Аз не питам въпроси от сорта на "искаш ли да бъдем нещо повече от приятели", правил съм го веднъж в 6ти клас. Когато изляза на среща с момиче и имам чувството, че сме се опознали на едно базисно ниво и си прекарваме добре знам, че е дошъл моментът да действам и я целувам. До сега не са се дърпали... Когато има химия се усеща, ако и тя изпитва същото ще ти отвърне на целувката.
Контактът в онлайн пространството е лош, защото собствените ти желания могат да те накарат да интерпретираш думи на чиста любезност като любовен знак. За това срещите и опознаването трябва да стане лице в лице. Там от всеки жест, дума, интонация (освен ако не си тотално сляп и не схващаш намеци) можеш да разбереш дали има интерес и от другата страна.
Аз не му казвам да отиде и да и се нахвърли да се натискат директно или да започне със " Здрасти, харесваш ли ме?" Но няма нищо лошо и да я попита, вместо да чака с напразни надежди. Смятам, че това да можеш да заявяваш чувствата си към друг човек е положително качество. Не говоря за някакви бозави любовни обяснения. Казваш и "От известно време си чатим и излиаме, беше ми приятно, допана ми, мислех си, че и ти изпитваш същото, но от държанието ти получавам смесени сигнали. Смятам, че и за двамата ще е по-добре ако изясним нещата веднъж и завинаги".
Всичко в заигравката и флирта е игра на думи. Трябва така да си изиграеш картите, че на нея да и стане пределно и недвусмислено ясно, че я харесваш без да и казваш "Харесвам те" .
Tyler The Creator
06-28-2013, 13:58
Варианта да се дръпне моментално е по-удачен. И без т'ва щетите са нанесени вече и се е осрал до шия, ако още 1 път я пита да излизат и край...
NikafNqkaf
06-28-2013, 18:39
Тъкмо тръгнах да пиша отговор и видях, че Tyler ми е взел думите от устата :D
В нормална ситуация твоето решение е адекватно, но както обясни Tyler, в този случай с още една стъпка напред ще се осере тотално.
Take_That
06-29-2013, 15:02
Защо тя трябва да ти пише, че да излезете, че чак тогава да "действаш"? И какво действане като пак тя ще води хорото,а ти покорно ще я следваш. Много хора така от нерешителност цял живот се чудят "какво щеше да е ако бях направил еди си какво". И това не важи само за любовния живот. Ако искаш да получиш точен и ясен отговор, трябва да си го поискаш. Нещата няма да се случат с чакане, поеми живота си в собствените си ръце, вместо да чакаш вечно някой друг да взима решенията вместо теб.
А по темата с комплиментите - Комплименти трябва да се правят, но умерено. Нещо малко, но на място. Излизате на среща - казваш и, че изглежда много красива. Имате момент на някаква близост - казваш и, че ухае много приятно. Такива комплименти се оценят от стойностните момичета, които имат реална самооценка за себе. Но има attention whores, които си просят коментари с изказвания тип "ох, много съм дебела" , "ох супер гозна съм" с ясното очакване веднага да се впуснеш да я разубеждаваш и да и наговориш куп мили думи, които да нахранят глада и за внимание. И точно така улавят повечето наивни момченца за на въдиците си. Така че не се хващай на такива изказвания, кажи нещо незаинтересовано колкото да отбиеш номера или прсото директно игнорирай коментара и и захвани друга тема.
Една връзка трябва да бъде равнопоставена. Когато и двете страни си тежат на мястото, никой не се възползва от другия, правят се взаимни компромиси, а не както в твоя случай вечно ти да си този, който едва ли не пренебрегва себе си заради нея.
Съгласна съм. Според мен това, че ще я покани на среща не означава, че пак ще тича след нея, поне ще опита, тя като му откаже, ще му откаже, в крайна сметка не е последното момиче на земята, а момчето поне няма да се чуди: "какво щеше да стане ако я бях поканил".
Авторе, мисля, че трябва да последваш съветите на BlueFace, но в крайна сметка ти си решаваш. Просто бъди мъж на място, а не нейна приятелка ;)
lisi4ety
07-01-2013, 08:27
Може би е усетила, че хлътваш по нея, а не би искала да сте нещо повече от приятели.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++ !!!
Обмисли го тоя вариант, не се хвърляй ти в някакви твои заключения.
Tyler The Creator
07-01-2013, 10:26
Съгласна съм. Според мен това, че ще я покани на среща не означава, че пак ще тича след нея, поне ще опита, тя като му откаже, ще му откаже, в крайна сметка не е последното момиче на земята, а момчето поне няма да се чуди: "какво щеше да стане ако я бях поканил".
Авторе, мисля, че трябва да последваш съветите на BlueFace, но в крайна сметка ти си решаваш. Просто бъди мъж на място, а не нейна приятелка ;)
Ами той така или иначе няа да се чуди, при положение, че тя всячески му е показвала, че не иска нищо повече...
LadyTerrible
07-01-2013, 17:38
Според мен малко навътре си го взел.Отскоро се занимавате,момичето може да не е сигурно в чувствата си,може някой да я е наранил преди теб и затова да ти е казала,че ти няма доверие.Казваш,че като сте на живо се държи нормално и си изкарвате добре,така че те съветвам да не избързваш много,дай време на нещата и не я притискай.Дръж се мило и уважително,за да си сигурен,че не я обиждаш.Когато дойде правилният момент,ще ти стане ясно какво ще става.
«Sђαdow»™
07-03-2013, 00:02
Сръчкай я във fb. Или я свали. Тая е много добра!
http://www.academy.mvr.bg/Archive_v.Sleda/Vtori_Broi/images/Orujia/13.jpg ГЛАДКОЦЕВНА ПУШКА ТИП ПОМПА "МОЗБЕРГ"
Fantasyyy
07-03-2013, 19:55
Успокой се малко.Момичето може би още не знае какво по-точно изпитва към теб.Сигурно е объркана и не знае дали иска да сте повече от приятели.А това че ще чакаш тя да ти пише първа дали иска да се срещетнете е пълна глупост.Просто я питай дали иска да се видите и кога,така ще уточните нещата,а не по fb или skype.