Влез

View Full Version : изневяра

anonimchetoyy
06-28-2013, 17:57
здравейте . ще карам направо проблемът е там че баща ми живее във Гърция вече 7 година с майка ми не са разведени но се налага да живеят разделени защото той работи там . та наскоро разбрах че майка ми му изневерява . видях и смс-ите и съобщенията във фб .. какво да сторя . да му кажа или не ?
п.с сори ако не е за тук тази тема :)

AlokiNn
06-28-2013, 18:00
От една страна знам как се чувстваш, но те са зрели хора и знаят какво правят. Така нито ще помогнеш, нито ще направиш нещо. Най-вероятно и баща ти го прави, все пак е човек. За това ги отави на мира. Но ако искаш да вземеш страна - най-добре 1во поговори с майка ти за да ти станат нещата по-ясно. :)

Fisherman
06-28-2013, 19:26
Най-вероятно и баща ти го прави, все пак е човек.

извиняй пич,ама изневярата е доста далече от нещо човешко

anonimchetoyy
06-28-2013, 19:28
м да а и баща ми не го прави.. сигурна съм

AlokiNn
06-28-2013, 19:38
Да 7 години без секс и жена ;) Да знаеш

Това е пирамидата на Маслоу. За да стигнеш до най-горното ниво трябва да покриваш най-долните. Сексът като физеологична нужда седи в дъното на пирамидата. 7 години са доста, за да може човек да издържи без секс.

http://psychoanalyst.ru/i/hierarchy000.jpg (http://www.dazzlejunction.com/generators/image-generator.php)

Fisherman
06-28-2013, 19:59
Като си некадърен,не се жени тогава.Всички проблеми са решени :)

baby_baby
06-28-2013, 20:46
По-добре не му казвай

xXxPETYAxXx
06-28-2013, 21:31
За 7 години, мислиш ли, че не му е минало през акъла, че това може да се случи. Трай си там. Пък, може и да са се разбрали да са сексуално свободни.

marilyn
06-29-2013, 08:22
Не бързай да обвиняваш. Предполагам не им е било много готино на вашите като е трябвало да се разделят така. Но може и да са се разбрали, смисъл... да са решили да си набавят нуждата от секс. То си е нормално 7 години да не стоиш на сухо.

Не се меси там, където не ти е работа.

NikafNqkaf
06-29-2013, 08:56
Трай си. Много хора биха постъпили така, ако са в брак, а всъщност 7 години не се виждат с половинката си, според мен си е нещо нормално.

И да, Fisherman, НОРМАЛНО е. Когато на човек му липсва нещо си го търси. Ако не може да го намери при единия човек го търси при друг. Единствената причина да не са се развели до сега е всъщност авторката.

anonimchetoyy
06-29-2013, 11:55
ами не не са се разбрали .. да са така .. дори един път се караха защото той си мислеше че му изневерява но тя уж го убеди че не .. а и те се виждат .. баща ми си идва почти на всеки 2 месеца ..

^^..Stay Strong..^^
06-29-2013, 12:16
е как да говори бе . майка и едвали ще и каже иди кажи на баща си че му изневерявам . по-добре не казвай на никой нищо

BlueFace
06-29-2013, 12:24
Подари му рога за рождения ден : )

Когато 7 години да виждаш човека, с кого си само за няколко дни на всеки 2 мсеца е напълно нормално чувствата им един към друг да изстинат. Щом майка ти е изпитала нужда да му изневери е трябвало да говорят. Най-вероятно майка ти го прави в тайна, защото си мисли, че при развод ти ще бъдеш наранена. Но очевидно не се прикрива добре. Подкрепям хората, които казаха, че трябва първо да говориш с нея. Според мен бракът на вашите е приключил...

Smrazqvashta
06-29-2013, 13:08
Не можеш да си сигурна дали той не и изневерява.
Не мисля, че е редно да се месиш. А, ако го направиш бъди наясно, че взимаш страна, тази на баща ти в случая. Иначе не пречи да поговориш с майка ти, чуй и нейната гледна точка.

Smrazqvashta
06-29-2013, 13:14
Авторката е писала на всеки два месеца, което въобще пък не е много дълъг период.

Много ми е интересно как обяснявате, че не й влизало в работата. Това е нейното семейство, как няма да я засяга.

Да, коригирах се. Аз отначалото прочетох години и направо се стъписах, но 2 месеца наистина не е много и според мен.

sneering
06-29-2013, 13:21
Неговата изневяра,която даже е под съмнение е сто пъти по простена,от изневярата на скучаещата и мързелива жена,която чака някой да и плати интернета за да продължи да си чати с други. Неговото е от нужда,нейното е от скука и простотия.
Има разлика от изневяра до изневяра!

Smrazqvashta
06-29-2013, 13:26
Неговата изневяра,която даже е под съмнение е сто пъти по простена,от изневярата на скучаещата и мързелива жена,която чака някой да и плати интернета за да продължи да си чати с други. Неговото е от нужда,нейното е от скука и простотия.
Има разлика от изневяра до изневяра!

Не съм съгласна. Изневярата си е изневяра, независимо обстоятелствата. Защо смяташ, че едната е по оправдана от другата? Причини винаги ще се намерят, ако даденият човек е решил да изневери. Аз не видях авторката да казва, че майка и не работи и баща и ги издържа. Ако е така можем да наречем изневярата на майка и изключително грозна и нагла - да. Но чак да оправдаме тази на бащата (ако има такава) не мисля, че е правилно.

sneering
06-29-2013, 14:09
Не съм съгласна. Изневярата си е изневяра, независимо обстоятелствата. Защо смяташ, че едната е по оправдана от другата? Причини винаги ще се намерят, ако даденият човек е решил да изневери. Аз не видях авторката да казва, че майка и не работи и баща и ги издържа. Ако е така можем да наречем изневярата на майка и изключително грозна и нагла - да. Но чак да оправдаме тази на бащата (ако има такава) не мисля, че е правилно.Мисълта ми беше в успоредни изневери,че едната е по простена от другата.Изневярата е пройзводно на нуждата от секс,която пречи на концентрацията и работния процес,изразходвайки физиологичните си нужди без да влагаш продължение и чувства,за мен е донякъде простения вариант.
Втория вид изневяра е от скука и от онова усещане да преживееш нещо различно,хората с най-опростено ежедневие,липса на задачи и социален живот,страдат от най-голяма нужда от сексуални влечения,като изключим пубертета.Този втори вид изневяра според мен не е простен..защото е типично аборигенски,да преживееш нещо хубаво по бързата процедура без да си се трудил в нищо друго и даже ощетяваш някого.
Според мен изневярата масово тече по тези два пътя,в които единия е доста по оправдан от другия.

Smrazqvashta
06-29-2013, 14:14
Мисълта ми беше в успоредни изневери,че едната е по простена от другата.Изневярата е пройзводно на нуждата от секс,която пречи на концентрацията и работния процес,изразходвайки физиологичните си нужди без да влагаш продължение и чувства,за мен е донякъде простения вариант.
Втория вид изневяра е от скука и от онова усещане да преживееш нещо различно,хората с най-опростено ежедневие,липса на задачи и социален живот,страдат от най-голяма нужда от сексуални влечения,като изключим пубертета.Този втори вид изневяра според мен не е простен..защото е типично аборигенски,да преживееш нещо хубаво по бързата процедура без да си се трудил в нищо друго и даже ощетяваш някого.
Според мен изневярата масово тече по тези два пътя,в които единия е доста по оправдан от другия.

Разбирам какво искаш да кажеш. Звучи ми изключително нелогично да изневеряваш, защото ти е скучно или пък само заради "тръпката". Изключително безсмислен процес бих казала. Аз смятам, че изневярата е един единствен вид - първият, който посочи ти. Но така и не успях да намеря причина, която да може да ме накара да я оправдая. Дори и не влагането на чувства и емоции, както спомена ти.

Aquafresh4o
06-29-2013, 14:14
ne gi slyshai kyrwite kwo ti kazwat normalno e edna jenena dwoika s deca da prawi kompromisi kaji na bashta ti da znae s kwa skymriq e

anonimchetoyy
06-29-2013, 14:32
1 не баща ми не ни издържа и мама работи . . нейното по-скоро не е нужда от секс а е от липса на забавление .. ако му кажа той ще я изгони и ще се разведат а аз трябва да заема страна .. а не знам какво да сторя

sneering
06-29-2013, 14:35
Разбирам какво искаш да кажеш. Звучи ми изключително нелогично да изневеряваш, защото ти е скучно или пък само заради "тръпката". Изключително безсмислен процес бих казала. Аз смятам, че изневярата е един единствен вид - първият, който посочи ти. Но така и не успях да намеря причина, която да може да ме накара да я оправдая. Дори и не влагането на чувства и емоции, както спомена ти.
Причината може би е,че когато влезнеш в обувките на отсрещния и имаш обич към него,си готов да го разбереш за всичко което прави,и като се намесят такива оправдаващи ситуацията нещица и някак си преглътваш цялото си его и гняв.

psychopath
06-29-2013, 14:36
Аз пък не мисля, че трябва да си траеш и да не се месиш, напротив.
Става дума за твоето семейство и родителите ти имат отговорност към това семейство, както и ти.
Съвсем различно е, когато са замесени повече от двама души, в случая - дете и няма нищо общо с някаква си връзка без ангажименти и отговорности.
Не е редно, нито е редно да отидеш далече от семейството ти, за да им осигуриш по-добър живот, а да получаваш това.
А дори и да нещата да не стоят точно така, отново не е редно това да се случва!

anonimchetoyy
06-29-2013, 14:41
да но ако му кажа той ще иска развод ? ? :(

Smrazqvashta
06-29-2013, 15:14
Причината може би е,че когато влезнеш в обувките на отсрещния и имаш обич към него,си готов да го разбереш за всичко което прави,и като се намесят такива оправдаващи ситуацията нещица и някак си преглътваш цялото си его и гняв.

Мхм, за жалост, тук има много истина.

Авторке, аз предлагам друг вариант. Погледни нещата от твоята гледна точка. Не от тази на родителите ти, не от страна на отегчената ти майка, не от страна на предаденият ти баща. Само и единствено от твоята. Какво искаш ти, авторке? Искаш те да са заедно - мълчиш. Искаш те да се разделят - казваш му. Може да звучи хипер мега егоистично, още повече, че това е твоето семейство, но понякога е нужно човек да помисли и за себе си.

Fisherman
06-29-2013, 15:42
И да, Fisherman, НОРМАЛНО е. Когато на човек му липсва нещо си го търси. Ако не може да го намери при единия човек го търси при друг. Единствената причина да не са се развели до сега е всъщност авторката.

Какво да,изневярата прави връзката безмислена,изневерите са за тия простаци,които практикуват "приятели с привилегии".Брака е пълно отдаване един на друг,както казах по-горе ако си некадърен и не можеш да поддържаш връзка въобще не се хаби да се жениш.

NikafNqkaf
06-29-2013, 16:40
Абсолютно съм ЗА това, че изневярата е дебилно нещо, особено пък ПРИ ЖЕНЕНИ ДВОЙКИ СЪС СКЛЮЧЕН БРАК.

"както казах по-горе ако си некадърен и не можеш да поддържаш връзка въобще не се хаби да се жениш."

Те още от началото на връзката си, преди да се оженят са предполагали, че някой от тях е некъдърен и ше изневери на другия, ако изобщо са имали идеята да се женят тогава. Да не говорим за деца. Искам да кажа, че това е нещо, което ПРОСТО се случва и не се знае от самото начало, че ше се случи и зависи от обстоятелствата, които ще се проявят по-нататък в живота на двамата.

Пък и представете си, майка гледаща детето си сама, ходеща нон стоп на работа, чудеща се как да свърже двата края, с никаква подкрепа от никъде, трябва да готви, пере, чисти, а освен това, когато нещо се развали тя да го оправи, тя да играе ролята на мъж и жена едновременно 7 години, имаща съпруг по документи и единствената пречина да не се е развела до сега с него е, защото иска най-доброто за детето си и по всякакъв начин се опитва да й помага и да й предостави нормален живот, въпреки това че бащата е в чужбина и се връща на два месеца за няколко дни? Вие изобщо можете ли да си представите кви усилия изисква тва? И кво, в такъв случай тя ше си продължи да си действа по програма, като някъв робот ли? Без да има нужда от подкрепа, без да изпитва никви чувства, да е твърда като камък? На много малко хора в нейното положение им се получава всъщност.

heartshapedbox
06-29-2013, 17:33
Поговори с майка си.

DENKAZ
06-29-2013, 21:51
Кажи на баща си.

hadesm
06-30-2013, 08:50
Има два варианта.

Ако ситуацията при майка ти е любовна, то връзката с баща ти е свършена... няма защо да се лъжете, накарай майка ти да говори с баща ти ...

Ако ситуацията при майка ти е сексуална, хем да иска постоянен секс партньор хем баща ти да праща парички от гърция... е никой не заслужава това, камо ли баща ти!

Може да има и други варианти и ситуации... Моя съвет е никога не ги обвинявай в нищо, опитай се да опишеш ситуацията като външен човек, и да знаеш от мене, по добре развод отколкото несподелена връзка :(

MsBonbon
06-30-2013, 21:48
Хмм..и аз съм попадала на чатове на майка ми и съм чувала някой друг разговор по телефона и много пъти съм се чудила дали изневерява на баща ми(той си е при нас,не в чужбина),но и за секунда не ми е минавало през ум да му казвам нещо...не знам аз съм на мнение,че не трябва да се меся във взаимоотношенията им

AlokiNn
07-01-2013, 00:10
Всички моралисти и т.н, които са заклети фенчета на сериозните връзки:
И аз предпочитам сериозните връзки, но знаете ли какво означава 7 год?

Половината от вас преди 7 години не сте имали лични карти. Хората са големи и зрели. Остави ги те да решават своето бъдеще ;)

John_Deep
07-01-2013, 17:01
здравейте . ще карам направо проблемът е там че баща ми живее във Гърция вече 7 година с майка ми не са разведени но се налага да живеят разделени защото той работи там . та наскоро разбрах че майка ми му изневерява . видях и смс-ите и съобщенията във фб .. какво да сторя . да му кажа или не ?
п.с сори ако не е за тук тази тема :)

Ама ти мислиш ли, че баща ти 7 години си играе на джобен тенис и не поглежда чуждо? Да не са от стомана?