Влез

View Full Version : инвалидна количка

K()|_iBrI
06-30-2013, 20:08
Здравейте, наскоро си счупих крака при един нелеп инцидент. Откакто ме изписаха съм в инвалидна количка и не знам до кога ще продължи. В къщи се оправям с новото ми превозно средство, но родителите ми искат да са навсякъде с мен като съм навън. Представете си какво ми е да излезна с приятели и майка или татко да се мъкни с мен. Обикновенно сме по паркове и кафета и там е достъпно за мен, а и приятелите ми също искат да ме разкарват, но наще се противят и без тях не мога да излизам. Как да им обясна( и докажа), че аз и приятелите ми сме достатъчно отговорни?

tori
06-30-2013, 20:13
Притесняват се, щоото си със прясно счупен крак още, а и возилото не се тика лесно. Разберете се да те оставят някъде си и като искаш да се прибираш, да идват да те вземат.

K()|_iBrI
06-30-2013, 21:35
Не става, можело да се утрепя някаде, искали да са до мен

sashinka95
07-01-2013, 13:12
Не може ли някой от приятелите ти да те взима от вас?

Slobbery
07-01-2013, 16:58
На колко си?

In*The*Face
07-01-2013, 17:03
Нормално е да се притесняват. Подобно нещо за много деца си е вид забавление, да те бутат, да тичат с теб и т.н. Едно на ръка, че инвалидната количка е скъпо съоръжение и друго, че подобни игри могат да бъдат опасни. А ти по препоръка на лекари ли използваш количка вместо патерици или решението е на вашите?

sexa_na_kompleksa
07-02-2013, 06:54
Нормално е да се притесняват, особено ако си и по-малка. Предложението на Тори не е лошо - разбирате се с приятелите да се чакате в определен час в някакво заведение/пейка в парка. Казваш на вашите да те закарат до там и после да дойдат след 2-3-4 часа, с уговорката да стоите там. Така няколко пъти и после може да кажеш на родителите си, че някой от приятелите ти внимателно ще те придружи до дадено място, а родителите да те вземат от там. Дай им малко време да свикнат със ситуацията и всичко ще бъде наред. А и нали си временно с количка? : )

K()|_iBrI
07-02-2013, 09:54
На колко си?
16

K()|_iBrI
07-02-2013, 09:58
Нормално е да се притесняват. Подобно нещо за много деца си е вид забавление, да те бутат, да тичат с теб и т.н. Едно на ръка, че инвалидната количка е скъпо съоръжение и друго, че подобни игри могат да бъдат опасни. А ти по препоръка на лекари ли използваш количка вместо патерици или решението е на вашите?
Заради лекарите

K()|_iBrI
07-02-2013, 10:04
Нормално е да се притесняват, особено ако си и по-малка. Предложението на Тори не е лошо - разбирате се с приятелите да се чакате в определен час в някакво заведение/пейка в парка. Казваш на вашите да те закарат до там и после да дойдат след 2-3-4 часа, с уговорката да стоите там. Така няколко пъти и после може да кажеш на родителите си, че някой от приятелите ти внимателно ще те придружи до дадено място, а родителите да те вземат от там. Дай им малко време да свикнат със ситуацията и всичко ще бъде наред. А и нали си временно с количка? : )
1 Момче съм :д иначе им предложих такъв вариант и са сагласни, благодаря на всички:)