View Full Version : Планина
Обичате ли да ходите на планина или сте от мързеливите? Колко често ходите на планина и средно какво време отделяте? Любими места,дестинации и бъдещи. Как бихте описали,че ви действа чистия въздух.. малко далече от града и мръсния въздух, доста зеленина и природа. Срещате ли по някоя животинка? Споделай те всичко свързано с планините. Може даже някой път да се съберем да ходим заедно стига да има сериозни.
_sLaDuRaNa_
07-03-2013, 07:45
аз обичам да хода на планина. Не хода много често на ако отида отивам за 1 седмица. Предпочитам планината заради чистия въздух пред града. Но зависи по кое време на годината отидеш ако отидеш зимата няма да има доста зеленина :D
Обичам да ходя, даже доста. Всъщност любимата ми част е, като се завъртят пържолите върху скарата.
Обикновено ходя, когато има ваканция, по време на годината съм в #биад.
JusttMee_16
07-03-2013, 14:22
Попринцип ходя на планина всяко лято за по 1 седмица на Рила. Качаме се с майка ми и баща ми ПЕША, а НЕ с ЛИФТ до Седемте Рилски езера и спим на палатка. Аз и татко си взимаме китарите и свирим на тях. Пеем български и небългарски песни, ядем лютеница и си разказваме вицове. Определено обииичам времето прекарано в планината! :)
ivan.gergov.5
07-03-2013, 19:09
Да, обичам да ходя на планина. Когато не се занимавам с университета, ходя по няколко пъти на месец. Средно отделям 2 дни. Любим преход може би е Храбрино-Върховръх-Персенк-Бяла Черква-хижа Здравец-Пловдив. Място - Трите чучура, на 1.5ч. път от Храбрино. За това лято планирам повторно изкачване на връх Ботев, с повечко късмет ходене до Кончето в Пирин(това ще си е страшничко, ако се осъществи), по възможност качване на връх Мусала, също така повторно ходене до Седемте рилски езера. Чистият въздух ми действа добре, но повече ми харесва да се отдалеча от града. На последната си екскурзия видях доста голяма сърна и 2 змии. Не ходя по хижи, само на палатки. Може да звуча като печен турист, но не е така. :D
На екскурзиите ни(винаги сме 2ма души) често се губим, поради липсата на маркировка, често не знаем къде отиваме. В ходенето на планина НЕ търся 3 часово преход, след което просване на някоя полянка и бичене на айляк. Отивам заради приключението. Не ходя и с планински водач. Харесва ми усещането, че от мен все пак зависи развоят на екскурзията, а не просто трябва да следвам някакъв човек, който знае къде отиваме и как ще стигнем там. Правил съм и зимни екскурзии на палатка.
http://prikachi.com/images/14/6291014n.jpg :)
също така повторно ходене до Седемте рилски езера.
Може ли да разкажеш малко за маршрута? Лесен ли е, колко време отнема? Очертава се май да ходя.
Обичам.
С компанията често ходим из планините и горите да тичаме, понеже ни е близо и е страшно удобно. Ако е за тичане, в седмицата поне 2 пъти ходим и прекарваме по няколко часа. За почивка много рядко ходим, сигурно по-малко и от 5 пъти в годината. Ходим лятото с приятели на палатки, но аз лично предпочитам спорта. Няма по-зареждащо нещо от чистия въздух, когато си капнал от умора. Любими места нямам, нито бъдещи планове. Решаваме на момента къде, кога...
Животинки срещаме от време на време, но почти винаги безобидни (най-често сърни). Няколко пъти сме виждали отдалеч диви прасета, но винаги се разминаваме без близки срещи с тях.
ivan.gergov.5
07-03-2013, 20:08
Може ли да разкажеш малко за маршрута? Лесен ли е, колко време отнема? Очертава се май да ходя.
Ами на нас ни отне 3 дни. Тръгнахме от Пловдив, отидохме в Самоков и там спахме. От там нагоре към Рилските езера минахме покрай някаква хижа, чието име сега не си спомням. Спахме на езерата и на другия ден надолу минахме през хижа Скакавица, където се отбихме до водопада. След това слязохме в Дупница (въщност не си спомням до къде слязохме, но по едно време ни взеха на стоп и ни закараха до някакво селище, чието име отново не си спомням, откъдето взехме автобус за Дупница, откъдето пък взехме автобус за София( някъде в 11 без нещо вечерта отпътувахме от София), откъдето пък с влак стигнахме до Пловдив. Времетраенето определено може да варира, но както казах, със стопа и всичко, при положение, че първия ден имахме работа в Самоков и се наложи да спим край града, на нас ни отне 3 дни. Не знам дали ти бяха полезни подробностите, но ако имаш търпение, ще се свържа с колегата и ще го питам - по принцип той помни доста добре маршрутите ни.
О, мерси много. Не, не е толкова наложително да питаш колегата си, аз добих представа. :)