View Full Version : ЗА ПРЪВ ПЪТ ЩЕ СИ БОЯДИСЪМ КОСАТА
Здравейте мацки. От няколко месеца насам съм решила да се боядисъм и ще ми е за пръв път. Косата ми е кестенява (гъста) и искъм да я изсветля, но без да я обезцветявам. Не искъм да е руса, а светло кестенява. Ясно е че ще отида на фризьор, но все пак искам да разбера колко ще навреди на косата ми, дали ще пада. И понеже доста я изправям с пресата дали ще гори повече или ще цъвти. Каквито и съвети да знаете, моля ви споделети ги, но нека да бъдат компетентни.
marin4itu
07-12-2013, 09:11
БоядисЪм
ИскЪм
ЦъВти
+ споделетИ
И на мен направо ми се набиха в погледа...
"Ясно е че ще отида на фризьор, но все пак искам да разбера колко ще навреди на косата ми, дали ще пада."
Ще изсуши косата ти. Едва ли ще започне да пада, освен ако не си алергична към някоя от съставките в боята.
"И понеже доста я изправям с пресата дали ще гори повече или ще цъвти."
Да, ще гори повече. Спри да ползваш преса или поне намали употребата, унищожаваш си косата. Косата цъФти, защото не достига себум (естествена мазнина) до краищата и те се изсушават, а когато в допълнение на това я боядисваш и гориш с преса, е нормално да се съсипе. В тази връзка разгледай снимките тук, може да видиш какво релано си причиняваш с пресата http://www.hennafox.com/blog/2009/10/косата-под-микроскоп
strawberry88
07-12-2013, 09:56
Естествено, че ще навреди боядисването, няма как.Аз се боядисах за първи път април месец и още ми е, като току що боядикана косата.Не иска да пада цвета и това е.Много съжалявам, че го направих.Така че ако не си напълно сигурна, недей! :Д
нидей дъ съ бойдъсваш шото ши ти цавти косътъ и ши изгури
Русият цвят ще е много подходящ за теб. (Нищо лично към блодинките)
heartsdesire
07-12-2013, 12:19
Провери в интернет, има една рецепта как да си я изсветлиш с лайка, русото после е много симпатично.
Иначе те съветвам да не си изправяш косата толкова често.
А също и да се научиш да пишеш. :)
hardsoultosave
07-12-2013, 14:30
моля те иди на училище вместо да губиш време, боядисвайки косата си..
моля те иди на училище вместо да губиш време, боядисвайки косата си..
Това си помислих като прочетох темата.