View Full Version : Някой за диетата Саут Бийч?
mimi.1235
07-12-2013, 13:49
Здравейте! Надявам се тук да намеря някой, който да иска да кара с мен диетата Саут Бийч. Това е диета, която е изготвена от кардиолог за пациентите му и е подходяща и за хора със сърдечни проблеми. Тя представлява лишение от каквито и да е въглехидрати за 2 седмици и след това захранване малко по малко с тях и последния етап е режим, който се изгражда за цял живот. Първия етап, както вече казах, е спиране на въглехидратите за 2 седмици. За въглехидрати в случая се броят всички захарни, тестени, бобени и оризови изделия и плодовете. Не скачайте веднага "Как така без плодове?", всъщност в плодовете се съдържа голямо количество фруктоза, която е въглехидрат. Не се позволяват също и млечни продукти с високо маслено съдържание, като кашкавал, кисело мляко и прясно мляко. Може да се яде неограничено количество от позволените храни колкото пъти на ден сте гладни (ГЛАДНИ, а не нямащи какво да правите и сте решили да ядете). Във втората фаза се започва захранване като се гледа всеки от въглехидратите как ви действа на стомаха. Ако от дадено нещо коремът ви се подува, боли ви или ви се гади се спира приема му за цял живот. Най-добре е в едно от храненията да се добави нещо, което е било забранено през първия етап. Третия етап е продължение на втория. При него се консумира всичко, което не сте изключили при втория етап. При нужда от сваляне на килограми след приключване на диетата се започва наново от първи етап.
И крайната сметка от цялото това е: от първи етап свалени между 4 и 6 килограма, от втори - в зависимост колко дълго го продължите и как се захранвате, защото не може още на първия ден да се натъпчете с шоколад и да очаквате да свалите килограми. По време на третия етап естествено не се свалят килограми. По време на диетата може да се спортува. Най-важното е, че не чувствате безсилие, не се чувствате зле и килограмите не се връщат. Миналата година през лятото изкарах първи етап и свалих 5 килограма, но зимата си ги качих, поради лакомия :D Понеже вкъщи нямаше голям избор от храна, в която няма въглехидрати се наложи 2 седмици да ям само варени яйца, сирене и домати, но резултата накрая беше очевиден и много хора ми го казваха. Ако имате въпроси питайте и ще се радвам ако някой се присъедини към мен и заедно отслабваме :)
DisappointedDreamer
07-12-2013, 13:53
То, кои sа "позволените храни"?
Ъъх О.о
mimi.1235
07-12-2013, 14:03
Ами например яйца, сирене, зеленчуци без картофи (забравих да ги спомена горе) бобени и оризови. Меса, но без пилешка кожа, свинско и пилешки бутчета (пак съм ги забравила) И за пиене вода, кафе и чай, но без захар или мед в тях. Накратко всичко, на което се казва въглехидрат се изключва + някои допълнителни неща.
FuckingFreak
07-12-2013, 15:27
О да, киселото мляко има висок маслен процент, но сиренето е "позволена храна", fuck logic....
mimi.1235
07-12-2013, 16:11
О да, киселото мляко има висок маслен процент, но сиренето е "позволена храна", fuck logic....
Има разлика от кисело мляко до кисело мляко и от сирене до сирене.
FuckingFreak
07-12-2013, 16:34
И каква е разликата, ако можеш да ми обясниш? Не е като да не съм се интересувала и бих искала да ти разясня малко, щото гледам си нямаш и понятие. Етикетите "0,1% мазнини" на млякото са маркетингов трик за заблудените женички, които си мислят, че има голяма разлика между него и нормалното, и че от пълномасленото кисело мляко се дебелее. А истината всъщност е че за да бъде сгъстено, му се добавя палмово масло, и този 0,1% е количеството на животинските мазнини. При сирената има "лайт" варианти, като и при тях не е много по-различно - пък и дори да е лайт, сирене с под 12г мазнини няма, което пак ми е много странно как е в "разрешените", след като очевидно мазнините са сведени до минимум. Друг е въпросът, че всичко опира до количества.
Все пак всеки решава дали да яде максимално доближаващите се до истински млечни продукти (тоест пълномаслените), или да яде палмова мас. :)
DownloadVirus
07-12-2013, 16:41
Вземи ограничи и още малко продукти..После да няма тема 'нямам цикъл вече от половин година ,моля помогнете' . Диетата е за хора със сърдечни проблеми,а не за здрави хора.Ти като нямаш диабет ,защо не си биеш инсулин?
mimi.1235
07-12-2013, 19:21
Вземи ограничи и още малко продукти..После да няма тема 'нямам цикъл вече от половин година ,моля помогнете' . Диетата е за хора със сърдечни проблеми,а не за здрави хора.Ти като нямаш диабет ,защо не си биеш инсулин?
Диетата не е за хора със сърдечни проблеми, просто я е измислил кардиолог и е подходяща и за тях. Другото, което е вече съм карала първата част от тази диета и нямах абсолютно никакви проблеми. Нито веднъж не съм се почувствала зле или нещо подобно. Другото, което е тази диета е идеална за лятото, защото не натоварва организма. Изпитвана е от много хора и те са на същото мнение като мен. Това, че вие не я харесвате е ваш проблем. Според мен е идеалната диета, защото се лишаваш само от въглехидратите и можеш спокойно да си се наяждаш. Другото, което е аз проблеми с цикъла си имам по съвсем друга причина и никога няма да чакам 6 месеца, за да отида на лекар и не бих поискала помощ във форум за здравен въпрос.
mimi.1235
07-12-2013, 19:22
И каква е разликата, ако можеш да ми обясниш? Не е като да не съм се интересувала и бих искала да ти разясня малко, щото гледам си нямаш и понятие. Етикетите "0,1% мазнини" на млякото са маркетингов трик за заблудените женички, които си мислят, че има голяма разлика между него и нормалното, и че от пълномасленото кисело мляко се дебелее. А истината всъщност е че за да бъде сгъстено, му се добавя палмово масло, и този 0,1% е количеството на животинските мазнини. При сирената има "лайт" варианти, като и при тях не е много по-различно - пък и дори да е лайт, сирене с под 12г мазнини няма, което пак ми е много странно как е в "разрешените", след като очевидно мазнините са сведени до минимум. Друг е въпросът, че всичко опира до количества.
Все пак всеки решава дали да яде максимално доближаващите се до истински млечни продукти (тоест пълномаслените), или да яде палмова мас. :)
Ще се съглася с теб, защото не съм напълно запозната :)
DownloadVirus
07-12-2013, 21:09
Малоумно е да избягваш мазнините.Мазните меса зехтина жълтъците са най-. Дано не я направи някой младеж тая работа,че като нищо може да стане някой гаф оная му работа да не става,заради липсата на мазнини.
mimi.1235
07-13-2013, 18:06
Малоумно е да избягваш мазнините.Мазните меса зехтина жълтъците са най-. Дано не я направи някой младеж тая работа,че като нищо може да стане някой гаф оная му работа да не става,заради липсата на мазнини.
1. Не се избягват мазнините, а въглехидратите.
2. Диетата е пробвана от много хора по света и никой от тях не е имал никакви проблеми с нея.
По-добре ли е да се правят диети от рода на чаена диета, водна диета и подобни? Тази е 100% ефикасна и не оставаш гладен, а се засищаш, защото няма ограничение в количеството погълната храна, което го има дори в диети, които са смятани за най-добри. И никой не е казал, че не могат да се ядат жълтъци. Препоръчвам ти преди да говориш да вземеш в интернет да прочетеш малко повечко за тази диета и да видиш и отзивите и на другите хора.
Rebirthing
07-13-2013, 20:44
И мозъкът ти с какво ще се храни ?! Въглехидратите са жизнено важни и трябва да заемат най-голям процент от дневното ядене. Въпросната диета която така горещо препоръчваш е нищо повече от една обикновена кетонна диета, която стресира организма ти и може да доведе до дехидратиране, проблеми с бъбреците и черният дроб ако ядеш твърде много протеин, а не приемаш никакви въглехидрати. А може да доведе и до ацидоза, и аритмия ако ядеш твърде много мазнини.
Спирането на въглехидратите е огромна глупост. Ще си патиш много от това.
mimi.1235
07-13-2013, 21:33
Добре, видя се, че никой няма да се реши да прочете самостоятелно повече. Ето няколко линка за тази диета:
http://dieti.rozali.com/populiarni-dieti/p7885.html
http://www.tialoto.bg/a/29-dieti/2135-taynite-na-dietata-saut-biych/
http://apteka.framar.bg/30030263/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D1%83%D1%82-%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%87-%D0%B4-%D1%80-%D0%B0%D1%80%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%82%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BD
Хайде, сега и разговор на възрастни за този план на хранене:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=466021.15
И така, надявам се вече да съм успяла да оборя доводите на предните и да мотивирам някого да отслабне за дота по-дълго време, отколкото със стандартните диети.
strawberry88
07-13-2013, 22:40
Другото, което е тази диета е идеална за лятото, защото не натоварва организма.
Хаха, сигурно.
Rebirthing
07-14-2013, 00:53
Добре, видя се, че никой няма да се реши да прочете самостоятелно повече. Ето няколко линка за тази диета:
http://dieti.rozali.com/populiarni-dieti/p7885.html
http://www.tialoto.bg/a/29-dieti/2135-taynite-na-dietata-saut-biych/
http://apteka.framar.bg/30030263/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D1%83%D1%82-%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%87-%D0%B4-%D1%80-%D0%B0%D1%80%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%82%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BD
Хайде, сега и разговор на възрастни за този план на хранене:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=466021.15
И така, надявам се вече да съм успяла да оборя доводите на предните и да мотивирам някого да отслабне за дота по-дълго време, отколкото със стандартните диети.
Съжалявам, но няма как да обориш това, което казва медицината с някакви линкчета от сайтчета съдържащи статии написани от напълно некомпетентни хора. Гледайки забранените храни то няма храна, която да е въглехидратна. Е, обясни ми тогава от къде си набавяш въглехидратите ?!
Да не говорим, че да свалиш 8-12 кг. за 2 седмици е адски нездравословно. Безвъглехидратна диета или нисковъглехидратна диета като начин на живот няма да ти донесе нищо добро. Само като гледам менюто на въпросната диета ми се гади - бекон, обезмаслени гадости и кафе с подсладител. Кое му е полезното ? Цял живот ли смяташ да караш на това ?
malkasladka
07-14-2013, 08:53
Добре и в крайна сметка на вода и §ай ли се кара?
И какво като има висок маслен процент?
За да усвоиш 25 грама белтъци (100ккал) ти изразходваш 30ккал, тоест 30%, айде кажи ми сега дали не ти товари организма. :)
DownloadVirus
07-14-2013, 20:54
1. Не се избягват мазнините, а въглехидратите.
2. Диетата е пробвана от много хора по света и никой от тях не е имал никакви проблеми с нея.
По-добре ли е да се правят диети от рода на чаена диета, водна диета и подобни? Тази е 100% ефикасна и не оставаш гладен, а се засищаш, защото няма ограничение в количеството погълната храна, което го има дори в диети, които са смятани за най-добри. И никой не е казал, че не могат да се ядат жълтъци. Препоръчвам ти преди да говориш да вземеш в интернет да прочетеш малко повечко за тази диета и да видиш и отзивите и на другите хора.
Е ти каза без меса червени и без жълтъци,сега друго пееш.Смешни са подобен тип диети,ми може при хора с такива проблеми да дава резултат..Иначе като видях само какви сайтове си линкнала(бг-мама розали и не знам си какво) ми става ясно за какъв чеп е тази диета.Чаени диети и смятани за най-добри (няма такива) са абсурд,на д-р доцент 'Тъпа съм кат' ръб'
Ou7oFmYhEaD
07-15-2013, 04:39
Като не можете да си изградите правилно хранене, което се прави с години защото научавваш все по нови и нови неща за храната и как да се храниш за да имаш хубава фигура и почвате разни диети за 1 седмица за 2 седмици, свалиш 5 кг и после качиш 7, докога така?
BonnieandClyde666
07-15-2013, 05:58
Е ти каза без меса червени и без жълтъци,сега друго пееш.Смешни са подобен тип диети,ми може при хора с такива проблеми да дава резултат..Иначе като видях само какви сайтове си линкнала(бг-мама розали и не знам си какво) ми става ясно за какъв чеп е тази диета.Чаени диети и смятани за най-добри (няма такива) са абсурд,на д-р доцент 'Тъпа съм кат' ръб'
:lol: :lol: :lol:
DownloadVirus
07-15-2013, 08:17
:lol: :lol: :lol:
К'во са смееш,ма овцо?
BonnieandClyde666
07-15-2013, 08:38
не се смея на теб, а на на д-р доцент 'Тъпа съм кат' ръб! Ама, веднага трябва да обидиме! ;)
Може с романтична нотка да го е казал.
BonnieandClyde666
07-15-2013, 09:12
^Съмнявам се.
Ама ти привлече вниманието....
Изглежда ми като пълна идиотия :D
BonnieandClyde666
07-15-2013, 09:41
Ама ти привлече вниманието....
Ни най-малко!
DownloadVirus
07-15-2013, 12:59
не се смея на теб, а на на д-р доцент 'Тъпа съм кат' ръб! Ама, веднага трябва да обидиме! ;)
Пиши в гоогле диетата на и излизат всякакви диети на подобни.Това е трагично,а не смешно :(
Може с романтична нотка да го е казал.
Точно такава ще да е :)
mimi.1235
07-17-2013, 11:19
Явно всички са спали в часовете по биология. Въглехидратите се пазят в човешкото тяло по формата на гликоген. Съхраняват се в скелетните мускули (дупето, краката, корема, ръцете и др.). Човек може да издържи месец без изобщо да се храни камо ли пък 2 седмици без въглехидрати. Мога само да ви кажа, че това е един много лесен и ефективен начин на хранене. За неразбралите в 2 и 3 етап се ядат въглехидрати. Храниш си се нормално, но не се тъпчеш по цял ден с шоколади, хлябове, мекици и подобни. През деня като се храним не усещаме какво ни дразни стомаха, а когато е раздразнен се надува, получават се газове и е неприятно. След първия етап, когато започнеш да добавяш въглехидратите, усещаш кое как ти действа на стомаха. Аз например тогава разбрах че от хляб ме боли корем и не се чувствам добре. При всеки човек всеки въглехидрат действа различно. Най- хубавото е, че не е нужно да се следват менютата, а са дадени като примерни, за да се разбере по-добре с какво можеш да се храниш. И аз не обичам бекон и не ям бекон, но си сготвих пилешки гърди с домати и кашкавал (въпреки, че не е разрешен) и подправки. Вкусно е и ако искаш можеш и цяла тава да изядеш, защото кашкавала е съвсем малко и не пречи. Вече от 3 дни съм на диетата и мога да ви кажа, че се чувствам лека, добре и първите резултати започват леко да се виждат. Всеки един от нас се нуждае от такова пречистване на организма в даден момент. Не е задължително да е чрез такава диета, но е хубаво всяка година за малко да се спираме от дадена група продукти, за да може токсините, които се натрупват на местата, където се складира тази група продукти, да се освободят и да бъдат изхвърлени.
DownloadVirus
07-17-2013, 11:32
Храни се по лийнгейнс протокол и ще се пречистиш. Малко по-дълги фастове правиш просто и всичко ще е ок.
Иначе плацебо ефекта при теб е на лице.
mimi.1235
07-18-2013, 21:25
Няма плацебо ефект, повярвай ми. Пък дори и да го има важното е, че свалям килограми, а не ме интересува как. Не търся пречистване, ако го търсех него щях да избера друг начин, а не диета за отслабване. Просто съм го добавила като един от плюсовете на диетата. Може би малко хора разбират точно за какво се прави тя и как би трябвало да подейства на тялото и здравето ни, но няма значение. Вече 4-ти ден съм на диетата и се чувствам прекрасно. За жалост в жегите трябва да се пият много течности, а аз забравям когато излизам да си взимам вода и по някое време ми става малко лошо, но това се преживява, просто трябва да се сещам и за нея. Ниска съм и всеки килограм отгоре ми се личи много и сега съм 45 килограма. Трябват ми да сваля още 5, за да изглеждам както трябва и тези 5 ще ги сваля с диетата. Другите 7-8 са свалени преди това от нерви и прекалено много тъга по едно и също време. Надявам се, че някой ще започне диетата, защото тя само би могла да ви помогне и то за дълго време, а не както някои казват сваляш 5, качваш 7. Това няма нищо общо с истината, ако се научите да се храните правилно и ако изпълните втория етап правилно. Надявам се да помогна на някого.
FuckingFreak
07-19-2013, 07:54
Сваляш килограми, викаш.
Не винаги свалянето на килограми е равно на сваляне на мазнини ;)
fuck dis shit.
Здравословно, изчистено, пълноценно хранене до края на живота ти...
ftw.
А къде остана факта, че всеки организъм е различен?! различните храни и упражнения влияят различно на всеки.Ако това момиче смята, че режима й действа освобождаващо защо вие се месите и твърдите,че не е вярно?