View Full Version : Искам нов телефон
mitko1pr
07-17-2013, 18:30
.
Че твоят е боклук - боклук е.
Но каква е основателната причина да дадат 1000 лева за телефон на 13 годишно хлапе?
едит: Кой по-точно модел ти е телефонът, щото има няколко с това име. При повечето не виждам за какво ти е по-хубав телефон, като си на 13?
mitko1pr
07-17-2013, 18:37
.
Ами на 11 ми купиха лаптоп за 1500 лева миналата година таблет за това сега очаквам нов телефон. Еми щото този не го издържам нито игрите вървят, малък екран, има проблеми с картата памет и имам най-скапания тел от всички в класа.
Ползвай си телефона и таблета, тогава. И не виждам защо парадираш с факта, че лаптопа ти струва 1500 лева. Това не са много пари за лаптоп.
sToyAncHo
07-18-2013, 14:22
до колкото виждам тук мненията: алооо на 13 знаеш ли с какъв телефон бях аз? телефон ти трябва, за да разговаряш, за смси и евентуално интернет, защото понякога наистина се налага. а ти мрънкаш, че нямаш телефон за 1000 лева, въпреки, че имаш таблет и лаптоп. пхаха I don't want to live on this planet anymore. слез на земята и се поинтересувай как се изкарват парите..
fUcKsMiLe
07-18-2013, 23:23
И аз искам да пътувам до луната, ама не може.
За какво ти е модерен телефон? Трябва ти някой, на който да ти звънят.
Нали за това е телефон. Всичко останало е каприз.
продай си таблета + някой друг лев от вашите и си купи телефон с интернет и с всичко, ще ти върши същата работа като таблета, че и повече
днешните деца искат от най скъпото понеже да се правят на тежкарчета... аз на твоята възраст се радвах че имам Sumsung a55 ти тука искаш телефон над 1000 лева ее шш ало я се замисли ваще как изкарват пари и тогава искай телефон над 1000 лева. Аман от деца като искате нещо скъпо ходете работете не само да седите пред компютрите и да цъкате LoL и да чакате всичко от мама и тати.
Няма да го ползваш толкова. По-добре ги помоли за нещо друго. Сега подрастваш. Карай ги да ти купят малко тежести - някви дъмбели, можеш да почнеш да тренираш. Ако почнеш на 13-14, до 17-18 примерно ще си машина, което малко на твоята възраст го постигат. Тия с телефончетата ще бият чекии, ти ще забиваш мацки с nokia3310
Mickey G.
07-28-2013, 13:35
Ми аз на твоята възраст (че даже бих казала с година по-малка) тъкмо си бях взела хубаво телефонче и като казвам хубаво, имам в предвид тъчскрийн.
Не е нищо особено - Samsung Galaxy 550.
Сапунче бих казала :D
Както и да е .. Сега съм на 15 и вече карам 3 години с този телефон и познай какво?
Хич не ми е притрябвало да си го сменям!
Имам си безплатни минутки и смс-и към приятелите и съм си доста добре така.
Като цяло телефон не ти трябва за гъзария, а да се чуваш с приятелите и близките :)
anonymous895156
07-28-2013, 14:11
Не мисля, че е редно 20+ годишни да дават мнения от типа "Аз на твоята възраст нямах и не ми липсваше". То е просто невъзможно да сте имали, от там и няма как да оцените липсата му.
Иначе е глупаво да искаш iPhone. Смартфон като за тази възраст може да е Galaxy Ace 2, Lumia 520 и т.н. Аз самият не се чувствам отговорен, за да разнасям 800+ лева в джоба си, какво остава за 11-12-годишните.
От друга страна, не е особено правилно да казват, че телефонът ти е само за звънене - да, може да е било така преди 10 години, но днес нещата са различни. А и това не е телефон, това е смартфон - разликата е от небето до земята.
Аз пък мога да заявя, че компютърът е само за работа, че не са ни нужни повече от 1gb ram за нормално ползване, но ето, че всички "нарушават" тези правила. Затова е нагло да дават подобни укори.
На теб ще ти е некомфортно да си с толкова скъп телефон, щом му се нарадваш. Всичко, за което ще го използваш, се свежда /вероятно/ до приложения, мобилен интернет и снимки (освен комуникация). Един смартфон от ≈300 лева ти върши тази работа идеално.
И друго нещо, което искам да ти кажа - важно е не толкова какъв ти е телефонът, а как го използваш. Една позната, която е на твоята възраст, има айфон 4 или 5. Тъй като тегли приложения безразборно и не си почиства от глупости паметта, той спича като за световно. А едно момиче от предишния ми клас има Galaxy Ace (3-4 пъти по-евтин от iphone), понеже знае как да го използва и внимава, той й върши перфектна работа във всяко едно отношение.
Schliwobeatz
07-30-2013, 10:07
Не мисля, че е редно 20+ годишни да дават мнения от типа "Аз на твоята възраст нямах и не ми липсваше". То е просто невъзможно да сте имали, от там и няма как да оцените липсата му.
Иначе е глупаво да искаш iPhone. Смартфон като за тази възраст може да е Galaxy Ace 2, Lumia 520 и т.н. Аз самият не се чувствам отговорен, за да разнасям 800+ лева в джоба си, какво остава за 11-12-годишните.
От друга страна, не е особено правилно да казват, че телефонът ти е само за звънене - да, може да е било така преди 10 години, но днес нещата са различни. А и това не е телефон, това е смартфон - разликата е от небето до земята.
Аз пък мога да заявя, че компютърът е само за работа, че не са ни нужни повече от 1gb ram за нормално ползване, но ето, че всички "нарушават" тези правила. Затова е нагло да дават подобни укори.
На теб ще ти е некомфортно да си с толкова скъп телефон, щом му се нарадваш. Всичко, за което ще го използваш, се свежда /вероятно/ до приложения, мобилен интернет и снимки (освен комуникация). Един смартфон от ≈300 лева ти върши тази работа идеално.
И друго нещо, което искам да ти кажа - важно е не толкова какъв ти е телефонът, а как го използваш. Една позната, която е на твоята възраст, има айфон 4 или 5. Тъй като тегли приложения безразборно и не си почиства от глупости паметта, той спича като за световно. А едно момиче от предишния ми клас има Galaxy Ace (3-4 пъти по-евтин от iphone), понеже знае как да го използва и внимава, той й върши перфектна работа във всяко едно отношение.
Според мен пък имаме право, защото въпреки че нямаше телефони и лаптопи и т.н., имаше други неща, които искахме, но нашите не можеха да си ги позволят. И въпреки това не беше болка за умиране.
Особено като бях на 10- 11, когато за 1- ви път ме тресна пубертета, ми се смееха в класа че нямам маратонки с баркод и шапка с 12 шева. Това беше края на 90- те, мн. бедни години за семейството ми, а съучениците ми бяха деца на мутри и имаха всичко.
Както ти искаш лаптоп и телефон, така аз съм искал дискмен и уредба. Same shit, different gadgets.