Влез

View Full Version : Библейският Бог - тиранин или любящ баща?

3aBuCu
07-22-2013, 14:17
Исая

34:1 Приближете се народи, за да чуете, И внимавайте, племена; Нека чуе земята и това, което я изпълва, Светът и всичко, което се произвежда от него.
34:2 Защото Господ негодува спрямо всичките народи, И пламенно се гневи на всичките им множества; Обрекъл ги е на изтребление, Предал ги е на клане.
34:3 Също и убитите им ще бъдат разхвърлени, И вонята от труповете им ще се дигне, И планините ще се разтопят в кръвта им.
34:4 И цялото небесно множество ще се разложи, И небето ще се свие като свитък; И цялото му множество ще падне Както пада лист от лоза, И като паднал лист от смоковница.
34:5 Понеже ножът Ми се напи в небесата, Затова, ето, ще слезе за съдба върху Едом, Да! върху людете, които Аз обрекох на изтребление.
34:6 Ножът Господен е пълен с кръв, Затлъстя с тлъстина, С кръвта на агнетата и яретата, С тлъстините на овнешките бъбреци; Защото Господ има жертви във Восора, И голямо клане в Едемската земя.
34:7 Дивите волове ще слязат с тях, И телците с биковете; Земята им ще се напои с кръв, И пръстта им ще затлъстее с тлъстина.

................

Тук, библейския Бог, говори яростно, гневно, за нож, изтребление, клане, трупове, кръв и тлъстини.

Такъв ли е истинският Творец на света ?

pishoncho
07-22-2013, 16:13
Като не ти харесва толкова Яхвето що си си турил символа на режим който силно се афилира с Християнството до толкова, че войниците му да са задължени да носят катарами на които пише "Бог с нас" бе?

Да сме възможно най - edgy ли?

Otis_Driftwood
07-22-2013, 16:38
Като не ти харесва толкова Яхвето що си си турил символа на режим който силно се афилира с Християнството до толкова, че войниците му да са задължени да носят катарами на които пише "Бог с нас" бе?

>Намеквайки, че Хитлер не е използвал християнството единствено за да привлече повече хора към идеите си....

Ако имаше поне малко познания за истинското лице на националсоциализма, като философия, а не комерсиализирания вариант, който е бил пробутван на германското население, а след това и допълнително изкривен от еврейската пропаганда, то нямаше да пляскаш глупости. Идеологията на Хитлер има общо със средновековната, рицарска концепция за християнството, но тя е толкова далечна от приказките на чифута Иешуа, че е по-скоро продукт на европейските традиции, отколкото на глупости за равенство.

ПП: Това обаче не променя факта, че автора на темата е edgy.

3aBuCu
07-22-2013, 19:58

Обратното не съм твърдял, просто исках да чуя мнението на религиозните фанатици.

Nam3less3
07-22-2013, 20:50
Първо научи разликата между Стария и Новия Завет.
Иначе е смешно нацистофил да пуска такива теми.

npp
07-22-2013, 22:13
Исая

34:1 Приближете се народи, за да чуете, И внимавайте, племена; Нека чуе земята и това, което я изпълва, Светът и всичко, което се произвежда от него.
34:2 Защото Господ негодува спрямо всичките народи, И пламенно се гневи на всичките им множества; Обрекъл ги е на изтребление, Предал ги е на клане.
34:3 Също и убитите им ще бъдат разхвърлени, И вонята от труповете им ще се дигне, И планините ще се разтопят в кръвта им.
34:4 И цялото небесно множество ще се разложи, И небето ще се свие като свитък; И цялото му множество ще падне Както пада лист от лоза, И като паднал лист от смоковница.
34:5 Понеже ножът Ми се напи в небесата, Затова, ето, ще слезе за съдба върху Едом, Да! върху людете, които Аз обрекох на изтребление.
34:6 Ножът Господен е пълен с кръв, Затлъстя с тлъстина, С кръвта на агнетата и яретата, С тлъстините на овнешките бъбреци; Защото Господ има жертви във Восора, И голямо клане в Едемската земя.
34:7 Дивите волове ще слязат с тях, И телците с биковете; Земята им ще се напои с кръв, И пръстта им ще затлъстее с тлъстина.

................

Тук, библейския Бог, говори яростно, гневно, за нож, изтребление, клане, трупове, кръв и тлъстини.

има разлика между истинският Бог Отец и Бог като цяло, защото истинският Бог Отец е съвършено добър Бог, докато Бог като цяло може да бъде и зъл, точно такова явление е било и (онова на) "Йехова", в чиято основа е бил истинският Бог Отец, но за съжаление в онези времена дявола също е имал власт да участва в същото явление представяйки се за самият Бог/Йехова, именно по този начин са се появили постановленията за отвръщане на злото с зло и за причиняване на зло уж като праведно възмездие, а този пасаж, който си извадил от Исая е относно съдбоносността на вечността, тъй като вечността е хем периодична хем безкрайна, понеже тя е цикъл с начало и край, като винаги непосредствено след краят и започва следващото и начало, както стрелките на часовника правят множество пълни завъртания около/на скалата без прекъсване, така и вечността е кръг с начало и край, който се върти непрекъснато, поради което е едновременно циклична и безкрайна, и проблемът е че в краят на всяка вечност (става така че) истинският Бог Отец без да иска претърпява нещо като смърт, което всъщност е преход от Неговата Зряла форма към формата Му на Семе, поради което вселенското творение губи своят вседържител и така явлението на "тъмнината" се освобождава и поглъща всичко разрушавайки цялото вселенско творение, поради което душите падат от Раят озовавайки се в нейните смъртни обятия, ето защо Бог пророкува чрез Исая как Небето и Земята се сриват в краят на всяка вечност и така всички души отпадат от благодатта на живота, който могат да имат единствено в истинският Господ Бог, попадайки в крайният стадий на поглъщащото ги явление на "тъмнината", който е пълната смърт, точно това пророк Исая е обрисувал в посоченият от теб пасаж, понеже вечността е както двд-диск с един и същ филм непрестанно възпроизвеждащ се в режим повторение, поради което всички събития от тази вечност ще се повторят по абсолютно същият начин във всяка следваща, но с тази разлика че ще има смяна на ролите за душите с една стъпка напред за всяка поредна вечност, поради което всяка душа ще премине през всички възможни роли на вечността заедно с техните съдби, а това за съжаление е свързано с множество мъки, които в Библията са изобразявани като "лееща се кръв", ето защо пише че "планините ще се стопят в кръвта" на душите, понеже това означава че има излъннен с мъки кръговрат на смяна на ролите за всички души през повторенията на вечността, тъй като истинският Бог Отец преминава през преход на връщане към Семенната Си форма и после повторно израстване до Зряла(-та Си) форма, като механизмът на този процес е автоматичен, поради което точната последователност никога не се губи във времевата безкрайност, така че Библията си има свой собствен език, който е базиран на староеврейският и старогръцкият, но смисъла на думите е строго дискретен, поради което има разлика между староеврейски и библейски староеврейски както и между старогръцки и библейски старогръцки, например ако в тълковният речник думата "блудница" означава жена, която проституира или прелюбодействува, то същата дума на определени места в Библията означава: духовно/религиозно беззаконие

3aBuCu
07-24-2013, 22:01
има разлика между истинският Бог Отец и Бог като цяло, защото истинският Бог Отец е съвършено добър Бог, докато Бог като цяло може да бъде и зъл, точно такова явление е било и (онова на) "Йехова", в чиято основа е бил истинският Бог Отец, но за съжаление в онези времена дявола също е имал власт да участва в същото явление представяйки се за самият Бог/Йехова, именно по този начин са се появили постановленията за отвръщане на злото с зло и за причиняване на зло уж като праведно възмездие, а този пасаж, който си извадил от Исая е относно съдбоносността на вечността, тъй като вечността е хем периодична хем безкрайна, понеже тя е цикъл с начало и край, като винаги непосредствено след краят и започва следващото и начало, както стрелките на часовника правят множество пълни завъртания около/на скалата без прекъсване, така и вечността е кръг с начало и край, който се върти непрекъснато, поради което е едновременно циклична и безкрайна, и проблемът е че в краят на всяка вечност (става така че) истинският Бог Отец без да иска претърпява нещо като смърт, което всъщност е преход от Неговата Зряла форма към формата Му на Семе, поради което вселенското творение губи своят вседържител и така явлението на "тъмнината" се освобождава и поглъща всичко разрушавайки цялото вселенско творение, поради което душите падат от Раят озовавайки се в нейните смъртни обятия, ето защо Бог пророкува чрез Исая как Небето и Земята се сриват в краят на всяка вечност и така всички души отпадат от благодатта на живота, който могат да имат единствено в истинският Господ Бог, попадайки в крайният стадий на поглъщащото ги явление на "тъмнината", който е пълната смърт, точно това пророк Исая е обрисувал в посоченият от теб пасаж, понеже вечността е както двд-диск с един и същ филм непрестанно възпроизвеждащ се в режим повторение, поради което всички събития от тази вечност ще се повторят по абсолютно същият начин във всяка следваща, но с тази разлика че ще има смяна на ролите за душите с една стъпка напред за всяка поредна вечност, поради което всяка душа ще премине през всички възможни роли на вечността заедно с техните съдби, а това за съжаление е свързано с множество мъки, които в Библията са изобразявани като "лееща се кръв", ето защо пише че "планините ще се стопят в кръвта" на душите, понеже това означава че има излъннен с мъки кръговрат на смяна на ролите за всички души през повторенията на вечността, тъй като истинският Бог Отец преминава през преход на връщане към Семенната Си форма и после повторно израстване до Зряла(-та Си) форма, като механизмът на този процес е автоматичен, поради което точната последователност никога не се губи във времевата безкрайност, така че Библията си има свой собствен език, който е базиран на староеврейският и старогръцкият, но смисъла на думите е строго дискретен, поради което има разлика между староеврейски и библейски староеврейски както и между старогръцки и библейски старогръцки, например ако в тълковният речник думата "блудница" означава жена, която проституира или прелюбодействува, то същата дума на определени места в Библията означава: духовно/религиозно беззаконие

Много интересна интерпретация все едно слушам костюмираните пичовете, които предния ден ми чукаха на вратата да ме просвещават във "вярната религия". А в моментът, когато го обърна на физика просто останах потресен. В общи линии не каза нищо, но поне разбрах защо не съм религиозен - християнството е прекалено сложно, за да го разбера ... явно IQ-то ми е недостатъчно, за да стигам до такива дълбоки разсъждения.

npp
07-26-2013, 09:43
Много интересна интерпретация все едно слушам костюмираните пичовете, които предния ден ми чукаха на вратата да ме просвещават във "вярната религия". А в моментът, когато го обърна на физика просто останах потресен. В общи линии не каза нищо, но поне разбрах защо не съм религиозен - християнството е прекалено сложно, за да го разбера ... явно IQ-то ми е недостатъчно, за да стигам до такива дълбоки разсъждения.

въпрос на правилна вяра е, не на интелигентност

Fang
07-27-2013, 08:35

http://24.media.tumblr.com/tumblr_m3u1au28G51rqfhi2o1_250.gif

Верно бе...

Otis_Driftwood
07-27-2013, 12:52

А как знаеш, че вярата е правилна? Нека позная, вярваш че е така.... Значи въпросът не е само до вярването, а и до вяра в самото вярване.... Бахти inception-а.

http://www.gifsforum.com/images/gif/mind%20blown/grand/72642296-mind-blown-.gif

defender
07-27-2013, 15:12
вече виждам един търсещ истината доктор (някак си така по-интелигентно ми стоиш).............. това е напредък................. търси, който търси намира, пише го в Библията.

Otis_Driftwood
07-27-2013, 16:12
вече виждам един търсещ истината доктор (някак си така по-интелигентно ми стоиш).............. това е напредък................. търси, който търси намира, пише го в Библията.

Точно, който търси - намира. Само че това е нож с две остриета по отношение на истината, защото търсената и желаната истина не винаги отговаря на обективната истина. А тогава какъв е смисъла от търсене на истината, ако тя е само субективно отражение на вътрешни мотиви? Това е само подобие на истината, търсено и намерено - точно както търсачът е искал да го намери, за себе си, в своя полза. Затова истината не се търси.

ПП: Грам не ме интересува как стоя в очите ти. Ако имаш нещо съществено да кажеш - кажи и ще обсъждаме. Интерперсоналните ролеви игри, както вече в не една тема се видя, само развалят неутралната обективност на всяка една дискусия. Уви, това не зависи само от мен.

Ivaaaaa
07-27-2013, 16:43
много сте сбъркани...
аз съм нихилистка, атеистка и тнт и изобщо не мога да ви разбера
като болни сте

3aBuCu
07-27-2013, 19:49
http://forum.bodybuilding.com/attachment.php?attachmentid=3913453&stc=1&d=1322834417

defender
07-27-2013, 22:44
едно нещо не мога да разбера , защо атеистите се мислят за тарикати. ............ :D

npp
07-28-2013, 08:50
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m3u1au28G51rqfhi2o1_250.gif

Верно бе...

А как знаеш, че вярата е правилна? Нека позная, вярваш че е така.... Значи въпросът не е само до вярването, а и до вяра в самото вярване.... Бахти inception-а.

http://forum.bodybuilding.com/attachment.php?attachmentid=3913453&stc=1&d=1322834417

въпрос на любов към човеците е - това е вярата, ако наистина обичаш другите, тогава ще предпочиташ само добри неща за тях, ето защо обикновено истинските Светии пребиваващи в този свят са необразовани и нищожни по отношение на интелигентност, но понеже имат съвършена любов към останалите човеци/одушевени и затова търсят истинският Бог с цел да изходатайствуват/издействуват възможно най-съвършено спасение/осигуряване за всички тях, понеже това по принцип са най-обикновени човеци, които стават истински Светии именно поради голямата си любов към човечеството, понеже точно тя ги кара да търсят/призовават Онзи, Който наистина е истинският Бог с цел да измолят/изходатайствуват от Него съвършено спасение/осигуряване за всички човеци/души, и точно така те Го намират и се оказват първи в Божието Царство, понеже космоса е пълен с милиарди галактики, от които във всяка една от тях има милиарди слънца, около немалко от тях кражат планети като тази тук пълни с човеци, от които макар и един много малък процент се оказват истински Светии, така щото истинският Господ Бог събира своите Светии от цялата вселена, дори и да събере само по 1000 истински Светии от всяка населена с човеци планета, това умножено по милиарди такива планети прави хиляди милиарди истински Светии

"А те(т.е. а хората), като гледаха дързостта на Петра и Иоана и бяха вече забележили, че са неграмотни и неучени човеци, чудеха се; и познаха, че са били с Исуса." Деяния 4: 13,

"Аз съм добрият пастир, и познавам Моите, и Моите Мене познават, също както Отец познава Мене, и Аз познавам Отца; и Аз давам живота Си за овцете. И други овце(сиреч, и други Светии) имам, които не са от тая кошара(сиреч, които не са от тази планета), и тях трябва да доведа; и ще чуят гласа Ми; и ще станат едно стадо с един пастир. Затова Ме люби Отец, защото Аз давам живота Си, за да го взема пак." Йоан 10: 14-17,

"видях и чух глас от много ангели(сиреч, от много истински Светии) около престола и живите същества и старците; (и числото им беше десетки хиляди по десетки хиляди и хиляди по хиляди): и казваха с висок глас: Достойно е Агнето, което е било заклано(сиреч, достоен е истинският Господ Бог, Който е съвършено Добър), да приеме сила и богатство, премъдрост и могъщество, почит, слава и благословение." Откровение 5: 11-12,

"След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно. Очите Му бяха огнен пламък, на главата Му бяха много корони и носеше написано име, което никой не знаеше, а само Той; и беше облечен в дреха, попръскана с кръв; и името Му беше Божието слово. И небесните войски, облечени в бял и чист висон, следваха подир Него на бели коне." Откровение 19: 11-14

когато числото на истинските Светии се попълни напълно, тогава ще дойде свършекът, и това ще стане съвсем скоро, защото числото им е вече почти попълнено за изминалите около 5-6 хилядолетия досега

"Гледах догдето се положиха престоли(сиреч, докато числото на истинските Светии се попълни), и Старият по дни седна(сиреч, и тогава истинският Бог се събуди от хилядолетният си полусън), чието облекло беше бяло като сняг(сиреч, чиято слава беше съвършено праведна), и космите на главата Му като чиста вълна(сиреч, и Неговата премъдрост съвършено добра), престолът Му - огнени пламъци(сиреч, Неговото управление изобилен живот за всички човеци/души), и колелата Му пламенен огън(сиреч, и Неговите четири "ветрища" насищащи всички одушевени с благодат). Огнена река(сиреч, Слово на Живот) излизаше и течеше пред Него; милион служители Му слугуваха, и милиарди по милиарди стояха пред Него; съдилището се откри(сиреч, свършекът настъпи), и книгите се отвориха(сиреч, и Неговите съдби се откриха)." Даниил 7: 9-10,

"братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че частично закоравяване сполетя Израиля(сиреч, традиционните вярващи от Божият Завет), само докато влезе пълното число на езичниците(сиреч, пълното число на истинските Светии от езичниците)." Римляни 11: 25,

"И на всеки от тях(сиреч, на всеки от истинските Светии) се даде по една бяла дреха; и рече им се да си почиват още малко време, докле се допълни числото и на съслужителите им и братята им, които щяха да бъдат убити като тях." Откровение 6: 11,

"След това видях четири ангела, стоящи на четирите ъгъла на земята и държащи четирите земни ветрове, за да не духа никакъв вятър по земята, нито по морето, нито върху някое дърво. И видях друг ангел да се издига от изток, у когото беше печата на живия Бог; и той извика с висок глас към четирите ангела, на които бе дадено да повредят земята и морето и каза: Не повреждайте земята, нито морето, нито дърветата, преди да ударим печат върху челата на слугите(т.е. на истинските Светии) на нашия Бог. И чух числото на подпечатаните(сиреч, числото на истинските Светии), сто и четиридесет и четири хиляди(сиреч, пълното число) подпечатани(сиреч, истински Светии) от всичките племена на израилтяните(сиреч, от всички вярващи):" Откровение 7: 1-4

вярата е проява на чиста любов към всички човеци/души на вселената, докато интелигентността не е приоритет във вярата

"Бог избра глупавите неща на света, за да посрами мъдрите; също избра Бог немощните неща на света, за да посрами силните; още и долните и презрените неща на света избра Бог, да(сиреч, за да посрами възвишените и благородните)! и ония, които ги няма(сиреч, и онези които системата на човешката(666) религия/духовност счита за прекалено добри), за да унищожи тия, които ги има(сиреч, за да унищожи тези, които тя счита за справедливи, сиреч нейните неправди), за да не се похвали ни една твар пред Бога. А от Него сте вие в Христа Исуса, Който стана за нас мъдрост от Бога, и правда, и освещение, и изкупление; тъй щото, както е писано, "който се хвали, с Господа да се хвали"." 1 Коринтяни 1: 27-31,

"А относно идоложертвеното(т.е. що се отнася до вършенето/правенето на духовно/религиозно беззаконие): Знаем, че ние всички уж имаме знание да разрешим въпроса! Но знанието(сиреч, знанието във вярата) възгордява, а любовта назидава(също: смирява). Ако някой(сиреч, ако някой вярващ) мисли, че знае нещо, той още не е познал както трябва да познава. Но, ако някой люби Бога(сиреч, но ако някой наистина обича истинският Бог), той е познат от Него." 1 Коринтяни 8: 1-3

npp
07-28-2013, 09:36
Точно, който търси - намира. Само че това е нож с две остриета по отношение на истината, защото търсената и желаната истина не винаги отговаря на обективната истина. А тогава какъв е смисъла от търсене на истината, ако тя е само субективно отражение на вътрешни мотиви? Това е само подобие на истината, търсено и намерено - точно както търсачът е искал да го намери, за себе си, в своя полза. Затова истината не се търси.

ПП: Грам не ме интересува как стоя в очите ти. Ако имаш нещо съществено да кажеш - кажи и ще обсъждаме. Интерперсоналните ролеви игри, както вече в не една тема се видя, само развалят неутралната обективност на всяка една дискусия. Уви, това не зависи само от мен.

Истината е че никоя душа не предпочита да бъде сполетяна/връхлетяна от онова, което за нея е неприятно или вредно или най-малкото непоносимо, понеже дори и ако някой желае да му бъдат причинени непоносими за него мъки, бъде ли вкаран в такъв "ад", тогава не след дълго ще започне да желае освобождение от страданията - ето що е Истина, и точно това е и Истината в Библията, докато лъжата е че злото е полезно за човеците, но неприятното/вредното/непоносимото винаги е било лошо за душите, така че всяко причиняване на зло на човека/душата е неправда, или казано с други думи, неправда(-та) е когато някой човек/някоя душа страда някде, но има и невидима причина за наличието на зло, и тя е именно духовното беззаконие, което е най-невидимото от всички беззакония, понеже духовното е малко или много невидимо за физическото зрение, а именно вярата в/поклонението на какъвто и да е бог или господ(христос) с изключение на Онези, Които наистина са истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос (пример за фалшиви богове и христосовци са: сатана(-та), сат-чит-ананда, аум, брахма, вишну, шива, индра, ганеша, ваю, варуна, яма, аллах, кришна, буда, и пр.), а също и вярата в и следването/служенето/практиването на каквито и да било неправди във вярата, такива като ученията на: "карма", "самсара"(цикъл на прераждане), "пракрити"/"мая", "трите гуни", "югите", "калпите", "кундалини", "чакрите", "йога", "праните", "пранаяма", "трансцендентална медитация", "пратяхара", и въобще каквито е да било родове/видове неспасение и погибел, като дори и в християнството имаше неправди като например заменянето на същинската любов с традиционни/ритуални ценности, но какво остава за религии като сатанизмът, където съвсем открито се кланят на дяволът?!

Otis_Driftwood
07-28-2013, 12:30
^
http://www.youtube.com/watch?v=i7RbZNT5A2A

:smt001 Psychobabble... ohh Psychobable... :smt001

npp
07-29-2013, 10:35
кой от страна на истинският Бог те кара да вършиш някаква тежка работа?!, Той и Неговите люде не са експлоататори, а ако не причиняваш зло другиму тогава едва ли ще има и за какво да бъдеш наказван

BloodyDreamer
07-29-2013, 10:58
А наказанието не е ли причиняване на страдание?
За "доброто на човечеството" все някой трябва да страда. А какво е това добро, което иска благочестието на едни за сметка на други? Не е ли същото като това, което правят "лошите" хора, само че в по-обширен мащаб? Защо тогава едното е добро, а другото - лошо?

npp
07-30-2013, 10:49
имай предвид че първо злосторниците причиняват страдание на другиго, а наказанието за злодеянието обикновено може да дойде чак след това, и как си го представяш това за да може да има рай за човечеството все някой да трябва да страда?!, не ти ли се струва поне малко абсурдно това човечеството да живее добре за сметка на други, които все да трябва да страдат заради това?!, не е ли това все едно както ако някой все трябва да мъчи другиго за да може да е спокоен/удовлетворен?!, или все едно както нане казал: "мен да ми е добре, па на вуте нека му е зле", а що се отнася до саможертвата на истинските Светии, истината е че те не са длъжни да правят това, понеже никой от страна на истинският Господ Бог не ги задължава, обаче Те сами предпочитат да работят за пълното спасение в Бог и Исус на всички човеци за изобилен и вечен живот, понеже имат съвършена любов към всички, иначе едва ли щяха да го правят

BloodyDreamer
07-30-2013, 19:20
имай предвид че първо злосторниците причиняват страдание на другиго, а наказанието за злодеянието обикновено може да дойде чак след това, и как си го представяш това за да може да има рай за човечеството все някой да трябва да страда?!, не ти ли се струва поне малко абсурдно това човечеството да живее добре за сметка на други, които все да трябва да страдат заради това?!, не е ли това все едно както ако някой все трябва да мъчи другиго за да може да е спокоен/удовлетворен?!, или все едно както нане казал: "мен да ми е добре, па на вуте нека му е зле"

Еми а де, нали и аз това казвам. Въпросите ми са по-скоро реторични, но ако някой все пак им отговори, ще съм му благодарна.

npp
07-31-2013, 11:26
Еми а де, нали и аз това казвам. Въпросите ми са по-скоро реторични, но ако някой все пак им отговори, ще съм му благодарна.

отговорът е че злото царува само през първите около 5-6 хилядолетия от (началото на) вечността, след това истинският Бог го премахва веднъж завинаги до краят на вечността, ето защо е добре да се въздържаме от причиняване на зло другиму, понеже злото е преходно и никак не е добре да отвръщаме някому за злото с зло, а още повече на доброто с зло, това е и което е написано в Библията:

"Никому не връщайте зло за зло; промишлявайте за това, което е добро пред всичките човеци; ако е възможно, доколкото зависи от вас, живейте в мир с всичките човеци. Не си отмъстявайте, възлюбени, но дайте място на Божия гняв; защото е писано: "На мене принадлежи отмъщението, Аз ще сторя въздаяние, казва Господ". Но, "Ако е гладен неприятелят ти, нахрани го; Ако е жаден, напой го; Защото, това като правиш, ще натрупаш жар на главата му". Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто." Римляни 12: 17-21

понеже каквото правиш на другите в тази вечност, това ще ти правят и те в следващите вечности, защото вечността е хем безкрайна хем периодична, понеже всъщност е период с начало и край подобно на столетието и хилядолетието макар и по-продължителен от тях, но след краят на всяка вечност винаги започва ново начало на следваща поред вечност - така вечността е едновременно безкрайна и периодична подобно на въртенето на часовниковите стрелки около циферблата на часовника, които множество пъти стигат от 1 до 12 така щото въртенето им е хем безкрайно хем периодично, така и вечността е като двд диск с един и същ филм, който се въпроизвежда нон-стоп на режим повторение, всички събития от тази вечност ще се повтарят едно към едно през следващите завъртания на вечността, но с тази разлика че ролите на душите се сменят с една стъпка напред за всяка една поредна вечност, така щото всяка душа ще се въплати в личността на всеки един човек и на всяко едно одушевено същество, които са живели досега, и ще има същата съдба, която и те са имали, ето защо Господът - Исус Христос е казал:

"Не съдете, за да не бъдете съдени. Защото с каквато съдба съдите, с такава ще ви съдят, и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се мери..... И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците." Матей 7: 1-12

това е накратко

Ivaaaaa
07-31-2013, 15:38
едно нещо не мога да разбера , защо атеистите се мислят за тарикати. ............ :D

'щото сме тарикати :D

ReguL
07-31-2013, 15:46
А защо религиозните си мислят че девствеността е благодат?

Ivaaaaa
07-31-2013, 15:58
мдае
не мога да разбера защо сексът се смята за нещо греховно?!
бахти
някой ви е втълпил нещо и го следвате без да се замисляте

npp
07-31-2013, 22:40
сексът не е грях сам по себе си, но е едно от творенията на истинският Господ Бог, обаче поради реверсивният характер на духовната система на "тъмнината", сиреч да обръща нещата наопаки, сексът многократно бе оскверняван и превръщан в греховен чрез системата на човешката(666) духовност/религия

"А змията беше най-хитра от(т.е. и ето дявола дойде от "тъмнината", а (той) беше по-хитър в сравнение с) всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; но от плода на дървото, което е всред(т.е. което е отвъд) градината(сиреч, от "дървото", което за човека е "дърво" за придобиване на окултни/езотерични (по-)знания/способности), Бог каза: Да не ядете от него(сиреч, не бива да упражнявате/практикувате окултизъм/езотерика), нито да се допрете до него(т.е. нито да изследвате/изучавате тези неща), за да не умрете. А змията рече на жената: Никак няма да умрете; но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите(т.е. в вас ще се появявт трансцендентални/йогически/окултни възприятия/сетива) и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото(т.е. и ще станете вездесъщи като самият Бог бидейки всезнаещи и всемогъщи като Него). И като видя жената, че дървото беше добро за храна(т.е. че на пръв поглед изглеждаше подходящо за човека), и че беше приятно за очите(сиреч, и че на пръв поглед изглеждаше многообещаващо за човешкото същество), дърво желателно, за да дава знание(т.е. за да дава всезнание и всемогъщество), взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде. Тогава се отвориха очите и на двамата(т.е. тогава и в двамата от тях се появиха трансцендентални/йогически/окултни възприятия/сетива) и те познаха, че бяха голи(т.е. и от онзи момент нататък те започнаха да възприемат сексът и останалите Божии Творения като срамни/грешни/греховни); и съшиха смокинови листа та си направиха препаски(т.е. и изнамериха множество неправедни/лъжливи духовни/религиозни познания та си направиха човешка(666) духовност/религия започвайки по този начин да оскверняват Божиите Творения)." Битие 3: 1-7

BloodyDreamer
08-04-2013, 20:51
На мен пък ми е интересно защо религиозните хора си мислят, че като сложат два-три цитата от Библията, ще им повярваш. Или по-точно какво ги кара да си мислят, че вярата им е достоен аргумент пред атеист или човек от друга вяра. Отказала съм се да споря с религиозни хора на тема религия или философия, защото всяка втора тяхна дума е препратка към вярата им. Сериозно, ако не можеш да дадеш убедителен пример от живота, който ни заобикаля, в спор на тема за същия този живот, значи нещо куца.
(това няма нищо общо с първоначалната тема :D)

M37_Unseen
08-19-2013, 07:07
Любящ баща би бил, ако го провокираш да бъде такъв с мислите си.Ако имаш негативни мисли, тогава провокираш тиранина.Само да вметна, че под Бог разбирам Вселената.

SolusChristus
08-31-2013, 13:19
Точно ти с тази свастика ли ще диктуваш морал? :3 Ходи изтребвай старци (https://de.wikipedia.org/wiki/Aktion_T4) по болниците.

Господ е наредил много повече изтребления от това, което цитираш. Има един много хубав сайт, evilbible.com, където можеш да намериш всякакви подобни. Следващия път вземи нещо по-сериозно от там.

Има едни много 'мъдри' думи от една поредица игри, "There is no innocence, only degrees of guilt'. По същия начин, всеки от нас може да бъде осъден за слава Божия.

Аз като един поддръжник на идеите на националсоциализма пред сегашните псевдосоциалистически строеве, бих ти гарантирал, че християнството е най-добрата вяра за една праведна, национална държава (volkstaat), със силни морални ценности.

С нами Богъ. (Gott mit uns. ;) )

Исая

................

3aBuCu
08-31-2013, 21:39
Точно ти с тази свастика ли ще диктуваш морал? :3 Ходи изтребвай старци (https://de.wikipedia.org/wiki/Aktion_T4) по болниците.
Ооооо, педал, ти да не реши да се завърнеш? Свастиката я сложих като аватар, за да провокирам повърхностите ви и първосигнални реакции. Не съм нацист, расист и не нося никой от етикетите, които мизерното ти съществуване може да ми постави. Всъщност се учудвам колко съм толерантен към различните. За разлика от един истински 'духовно извисен' християнин, който би избягал като от прокажен от човек с различна вяра.

Господ е наредил много повече изтребления от това, което цитираш. Има един много хубав сайт, evilbible.com, където можеш да намериш всякакви подобни. Следващия път вземи нещо по-сериозно от там.
В темата не съм влагал никакъв смисъл, дори я копирах от друг форум 1 към 1. Интересно ми беше какви потребители го обитават в момента. Е... отново гъмжи от религиозни фанатици.

Има едни много 'мъдри' думи от една поредица игри, "There is no innocence, only degrees of guilt'. По същия начин, всеки от нас може да бъде осъден за слава Божия.
Обичаш игри с насилие, а?

Аз като един поддръжник на идеите на националсоциализма пред сегашните псевдосоциалистически строеве, бих ти гарантирал, че християнството е най-добрата вяра за една праведна, национална държава (volkstaat), със силни морални ценности.
Най-добрата вяра, за което и да е общество, е липсата на такава!

С нами Богъ. (Gott mit uns. ;) )
Sieg Heil!

SolusChristus
09-01-2013, 12:29
Ооооо, педал, ти да не реши да се завърнеш?

От много нямане какво да правя, реших да намина.

Свастиката я сложих като аватар, за да провокирам повърхностите ви и първосигнални реакции. Не съм нацист, расист и не нося никой от етикетите, които мизерното ти съществуване може да ми постави. Всъщност се учудвам колко съм толерантен към различните. За разлика от един истински 'духовно извисен' християнин, който би избягал като от прокажен от човек с различна вяра.

Никога не съм бягал от друговерци. Винаги съм готов да говоря за моята

В темата не съм влагал никакъв смисъл, дори я копирах от друг форум 1 към 1. Интересно ми беше какви потребители го обитават в момента. Е... отново гъмжи от религиозни фанатици.

Баш да гъмжи не е. :>

Обичаш игри с насилие, а?

Даже имам Dawn of War и Space Marine оригиналки в Steam.

Най-добрата вяра, за което и да е общество, е липсата на такава!

Да, наистина добре се получава в наши дни.

Sieg Heil!

Wir mussen den Fortbestand unserer Rasse bewahren und auch die Zukunft arischer Kinder sicherstellen.

3aBuCu
09-04-2013, 13:35
Баш да гъмжи не е. :>
Е що, бе, гледам познати образи. Нпп явно се е запалвал последно време, гейски не съм го видял още ама и по-добре. Цветомое го няма, може да се отдал в служба на шефа. Неймлес продължава да ръси същите глупости. И за мое съжаление не виждам гандалф ;( Сега има един идиот, дефендър, който нищо не грее от това, което му казваш. И все пак продължава да си ръси мозъчната помия, все едно, чета глупостите на гейския. :D

Даже имам Dawn of War и Space Marine оригиналки в Steam.
Някой ден ще си направим лан парти.

Да, наистина добре се получава в наши дни.
В наши дни ситуацията изобщо не е такава, каквато описвах. Към момента църквата все още има своето влияние.

Kaley
09-05-2013, 18:08
Исая 34:8 - Защото е ден на възмездие от Господа - демек става въпрос за събитията в последното време, когато очевидно ще бъдат наказани всички невярващи. Господ че е добър - добър е, ама ако съзнателно действаш против Него, пак ли добро да дава? Добър е, но справедлив.

yakuza_
09-06-2013, 07:19
Ако Господ е направил земята, кой е създал останалото? Как е намерил точния баланс на магнитното поле на земята, наклона на оста, всички едноклетъчни и многоклетъчни организми, как да живеят?

Kaley
09-06-2013, 12:31
Това не е ли друга тема? А по въпроса ти, Господ е създал всичко, не само земята.

yakuza_
09-06-2013, 13:01
Лекувайте се, имате нужда!

Kaley
09-06-2013, 17:49
Хaха, абе да ти кажа може и ние нещо да не сме в ред, ама и ти, ако вярваш, че всичко е създадено от случайността и големия взрив, и бля бля.

npp
09-06-2013, 19:01
Исая 34:8 - Защото е ден на възмездие от Господа - демек става въпрос за събитията в последното време, когато очевидно ще бъдат наказани всички невярващи. Господ че е добър - добър е, ама ако съзнателно действаш против Него, пак ли добро да дава? Добър е, но справедлив.

няма за какво да наказва добрите невярващи, Той наказва за причиняването на зло другиму, а не само заради неверие, или как би наказал детето си само защото не ти целува ръката?!, обаче ако причинява зло на брат си или сестра си тогава вече би имало някаква основателна причина да му се поскараш

"ако някои бяха без вяра, що от това? тяхното неверие ще унищожи ли Божията вярност? Да не бъде! но Бог нека бъде признат за верен, а всеки човек лъжлив(т.е. а всеки човек за некомпетентен в сравнение с Него), според както е писано: - "За да се оправдаеш в думите Си, И да победиш, когато се съдиш(т.е. когато вършиш делата Си на всеобщо спасение)"." Римляни 3: 3-4

Kaley
09-06-2013, 19:11
Какво значи добър невярващ? хахах. Ако някой не признава Божието име, дори и да не е правил зло, това, че не признава Бог е достатъчно. Всеки, който призове Господнето име, пише. А който не го прави?

npp
09-06-2013, 19:28
Какво значи добър невярващ? хахах. Ако някой не признава Божието име, дори и да не е правил зло, това, че не признава Бог е достатъчно. Всеки, който призове Господнето име, пише. А който не го прави?

а какво е Господното Име?!, не е ли любов към ближния?!, а що се отнася до вярата, не е ли достатъчно дори и това че нито един човек не би искал да понася неприятното или най-малкото непоносимото за него?!

"Възлюбени, да любим един другиго, защото любовта е от Бога; и всеки, който люби, роден е от Бога и познава Бога. Който не люби, не е познал Бога; защото Бог е любов. В това се яви Божията любов към нас, че Бог изпрати на света Своя единороден Син, за да живеем чрез Него. В това се състои любовта, не че ние сме възлюбили Бога, но че Той възлюби нас и прати Сина Си като умилостивение за греховете ни. Възлюбени, понеже така ни е възлюбил Бог, то и ние сме длъжни да любим един другиго. Никой никога не е видял Бога; но ако любим един другиго, Бог пребъдва в нас, и любовта към него е съвършена в нас. По това познаваме, че пребъдваме в Него и Той в нас, гдето ни е дал от Духа Си(сиреч, любов към ближния)." 1 Йоаново 4: 7-13,

"И Адам пак позна жена си и тя роди син, когото наименува Сит, защото тя думаше, Бог ми определи друга рожба, вместо Авела, тъй като Каин го уби. Също и на Сита се роди син, когото наименува Енос. Тогава почнаха човеците(т.е. така се оказа че човеците започнаха) да призовават Господното име." Битие 4: 25-26

ето как Господното име е когато праведният ражда праведен син, а той на свой ред също показва любов към другите човеци, понеже когато доброто е в обръщение, тогава мнозина стават праведни

Kaley
09-06-2013, 19:59
Господнето име означава Исус Христос. Деяния 4:11. Този е камъкът, който, пренебрегнат от вас зидарите, стана глава на ъгъла; и в никого другиго няма спасение;
12. защото под небето няма друго име, на човеци дадено, чрез което трябва да се спасим.
Любовта към ближния е част от християнството. Въждам, че си чел/а Библията, ама има нещо изкривено във вярата ти. А и, вяра без дела е мъртва вяра. Файда от нея.

npp
09-06-2013, 20:23
истината е че Името Му е "любов към другите", обаче любовта Му е съвършена понеже в нея има много във всяко отношение, от една страна е вярата на духовните служители, от друга страна е любовта на обикновените потребители("езичниците"), затова и има цяло Божие Слово и Писание, което говори за това обаче бидейки като разбъркан пъзел и пълно с мъчни за разбиране неща

"ако изпълнявате царския закон, според писанието: "Да обичаш ближния си като себе си", добре правите." Яков 2: 8,

"Защото целият закон се изпълнява в една дума, сиреч, в тая "Да обичаш ближния си както себе си"." Галатяни 5: 14,

"в които послания има някои неща мъчни за разбиране, които неучените и неутвърдените изопачават, както правят и с другите писания, за своята погибел." 2 Петрово 3: 16,

"Тогава, какво предимство има юдеинът(т.е. вярващият)? или каква полза има от обрязването(т.е. от вярата)? Много във всяко отношение, а първо, защото на юдеите се повериха Божествените писания." Римляни 3: 1-2,

"и носеше написано име, което никой не знаеше, а само Той; и беше облечен в дреха, попръскана с кръв; и името Му беше Божието слово." Откровение 19: 12-13

Kaley
09-06-2013, 20:34
Е, да, безспорно Бог е любов. Май обаче тръгнахме от едно, стигнахме до друго. Така или иначе, ако само обичаш, не значи, че вярваш в Бог. Това е едно от всичките неща, които вярващия, като такъв, трябва да изпълни.

defender
09-06-2013, 21:10
................

хубави работи говориш, .............

Въждам, че си чел/а Библията, ама има нещо изкривено във вярата ти. А и, вяра без дела е мъртва вяра. Файда от нея.

значи виждам, че все още не си чувала за нпп езичника-свидетел на словото................... интересно ми е как ще реагираш и когато чуеш "свидетелството" му за спящия бог.

Kaley
09-06-2013, 22:17
Ааааа, хахаха, не съм, осведоми ме :D значи няма смисъл да споря, а? А ти хейтъра ли си :) (без лоши чувства). С новите образи не съм запозната. Имаше един gandalfepi4, ама май го няма вече като гледам. Редовно си спорихме с него.

npp
09-06-2013, 23:25
Е, да, безспорно Бог е любов. Май обаче тръгнахме от едно, стигнахме до друго. Така или иначе, ако само обичаш, не значи, че вярваш в Бог. Това е едно от всичките неща, които вярващия, като такъв, трябва да изпълни.

дори и самият Господ - Исус Христос е посочил с притчите си че вярата не е най-голям приоритет, например притчата за сиромахът Лазар и богатият фарисей, как Лазар макар и невярващ отива в раят, а фарисеят макар и духовен храмов служител в ада, или пък притчата за пребитият от разбойници странник, на когото свещенникът и левитът не помогнали мислейки си че е по-важно да следват духовните/религиозните си традиции/ритуали, но самарянинът, който не бил вярващ, спасил изпадналият в беда

"Имаше някой си богаташ който се обличаше в мораво и висон(т.е. имаше някой си властен и възвишен духовен/окултен служител/работник), и всеки ден се веселеше бляскаво(т.е. и всеки ден се опиваше с блаженство/благодат). Имаше и един сиромах, на име Лазар, покрит със струпеи, когото туряха да лежи пред портата му, като желаеше да се нахрани от падналото от трапезата на богаташа(т.е. като търсеше някой духовен служител, който да му помогне); и кучетата дохождаха и лижеха раните му(т.е. и езичници идваха да му помагат, било то с пари, храна или облекло). Умря сиромахът; и ангелите го занесоха в Авраамовото лоно(сиреч, в раят). Умря и богаташът(т.е. умря и духовникът) и бе погребан. И в пъкъла, като беше на мъки и повдигна очи, видя отдалеч Авраама и Лазара в неговите обятия. И той извика, казвайки: Отче Аврааме, смили се за мене, и изпрати Лазара да натопи края на пръста си във вода и да разхлади езика ми; защото съм на мъки в тоя пламък. Но Авраам рече: Синко, спомни си, че ти си получил своите блага приживе, така и Лазар злините; но сега той тук се утешава, а ти се мъчиш. И освен всичко това, между нас и вас е утвърдена голяма бездна, така, че ония, които биха искали да минат оттук към вас, да не могат, нито пък оттам да преминат към нас. А той рече: Като е тъй, моля ти се, отче, да го пратиш в бащиния ми дом(сиреч, в храма на моята религия/деноминация, в който служех като духовен служител); защото имам петима братя(т.е. защото имам петима духовни съслужители там), за да им засвидетелствува, да не би да дойдат и те на това мъчително място. Но Авраам каза: Имат Моисея и пророците; нека слушат тях(т.е. нека да внимават на думите им). А той рече: Не отче Аврааме; но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят. И той му каза: Ако не слушат(т.е. ако не внимават на думите на) Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят." Лука 16: 19-31,

"И, ето, някой законник стана и Го изпитваше, казвайки: Учителю, какво да правя за да наследя вечен живот? А Той му рече: Какво е писано в закона, как четеш? А той в отговор каза: "Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа, с всичката си сила, и с всичкия си ум, и ближния си както себе си". Исус му рече: Право си отговорил; това стори, и ще живееш. Но той, понеже искаше да оправдае себе си, рече на Исуса: А кой е моят ближен? В отговор Исус каза: Някой си човек слизаше от Ерусалим в Ерихон; и налетя на разбойници, които го съблякоха и нараниха и отидоха си, като го оставиха полумъртъв. А случайно някой си свещеник слизаше по път, и, като го видя, замина си от срещната страна. Също и един левит, като стигна на това място и го видя, замина си от срещната страна. Но един самарянин, като пътуваше дойде на мястото дето беше той, и като го видя, смили се, приближи се и превърза раните му, като изливаше на тях масло и вино. После го качи на собственото си добиче, закара го в една гостилница и се погрижи за него. И на следния ден извади два динара и ги даде на гостилничаря и рече: Погрижи се за него; и каквото повече иждивиш, на връщане аз ще ти заплатя. Кой от тия трима ти се вижда да се е показал ближен на изпадналия всред разбойниците? Той рече: Онзи, който му показа милост. Исус му каза: Иди и ти прави също така." Лука 10: 25-37

npp
09-06-2013, 23:32
хубави работи говориш, .............

значи виждам, че все още не си чувала за нпп езичника-свидетел на словото................... интересно ми е как ще реагираш и когато чуеш "свидетелството" му за спящия бог.

мазньо, сякаш си готов и сатанински "задници" да "целуваш" но само и само да успееш в опозицията си срещу мен

Otis_Driftwood
09-07-2013, 01:08
мазньо, сякаш си готов и сатанински "задници" да "целуваш" но само и само да успееш в опозицията си срещу мен

http://prikachi.com/images/184/6533184L.gif

Хахаха, ебати форумната драма....

А ти хейтъра ли си
Буахахахахаха....

3aBuCu
09-07-2013, 01:13
Трима християни се карат кой е по-християнин.

defender
09-07-2013, 09:13
Ааааа, хахаха, не съм, осведоми ме :D значи няма смисъл да споря, а? А ти хейтъра ли си :) (без лоши чувства). С новите образи не съм запозната. Имаше един gandalfepi4, ама май го няма вече като гледам. Редовно си спорихме с него.

ами ган4о-мастърса вече израстна атеизма и май сега е вярващ ................... едно време като беше във форума той няколко пъти си смени това за какъв се определя - в началото беше атеист, а последно каза че е агностик и после в постовете му нищо не можеше да каже а само псуваше и накрая каза че е бил някакъв мастърс-психолог от Холандия и избяга.

А ти хейтъра ли си :) (без лоши чувства).

даааа, и знаеш ли още к`во ................. и съм секси, хихи

defender
09-07-2013, 09:26

любов ли е да го опишеш.
Я кажи тогава с колко сатанисти съм се съюзявал досега специално затова да съм срещу тебе .....................

дори и самият Господ - Исус Христос е посочил с притчите си че вярата не е най-голям приоритет,

абе npp, как да ти го кажем, че любов без вяра не е истинска любов бе. Нито вяра без дела (на любовта) не е истинска вяра. Те взаимно се допълват и посредством това самодопълване стават съвършени.

Ако казваш, че имаш любов то все едно казваш, че имаш и вяра, а ако казваш, че
имаш любов а нямаш вяра, то значи нямаш и любов, а се самозалъгваш - и твоето почти цялото ти "свидетелстване на словото" е такова самозалъгване.

npp
09-07-2013, 12:19
любов ли е да го опишеш.
Я кажи тогава с колко сатанисти съм се съюзявал досега специално затова да съм срещу тебе .....................

абе npp, как да ти го кажем, че любов без вяра не е истинска любов бе. Нито вяра без дела (на любовта) не е истинска вяра. Те взаимно се допълват и посредством това самодопълване стават съвършени.

Ако казваш, че имаш любов то все едно казваш, че имаш и вяра, а ако казваш, че
имаш любов а нямаш вяра, то значи нямаш и любов, а се самозалъгваш - и твоето почти цялото ти "свидетелстване на словото" е такова самозалъгване.

постъпваш по-лошо и от някогашните книжници и фарисеи, защото те поне не са смеели да противоречат повече на онези, които са им свидетелствували истинското Божие Слово след като са им го засвидетелствували, като немалко от тях дори са се покайвали, но ти продължаваш да си в опозиция и както дори съфорумникът "зависи" отбеляза, въобще не зачиташ думите на другите, но просто си продължаваш да се дъриш като бай ганьо пренебрегвайки преданието на истинските Светии, което е документирано в библейските писания, а в същото време се опитваш да налагаш някакво друго предание

а за вярата и любовта, след като толкова истинни свидетелства ти бяха засвидетелствувани посредством множество цитати и разяснения от Библията, но ти пак продължаваш да твърдиш неща, които истинските Светии не твърдят в Писанието, и не даваш библейски цитати, с които да докажеш твърденията си, това означава че лъжецът си ти, хора като теб просто се правят на безгрешни следвайки някаква си човешка религия, но показват злият си нрав съдейки цялото човечество че са грешници само защото не са вярващи като тях, докато невярващите/неокултистите не съдят тях, ето как притчите за Лазар и фарисеят, бирникът и фарисеят в синагогата, и изпадналият в беда, свещенникът, левитът и самарянинът, онагледяват това, понеже лошите духовни работници/служители само знаят да съдят другите, но в сравнение с тях не правят нищо по-добро за ближните си, с което се виждат по-лоши от всички, така че колко повече истинският Господ Бог би спасил един безобиден невярващ сиромах отколкото лош и осъдителен вярващ?!, а колко още повече Той би спасил хората, които правят добрини на другите макар и да са невярващи, отколкото лошите и осъдителни духовни работници/служители?!, защо Му е да осъжда безобидните и добрите хора след като те не са никаква заплаха за Него?! - защо да не ги спаси?!, че кой наистина добър/праведен родител би наказал добрите си деца само защото не са вярващи, а би поощрил лошите си деца, макар и те да са вярващи?!, защо безобидните и добрите невярващи да бъдат наказвани, а вярващите, които причиняват зло на другите и не правят нищо дбро на почти никого да бъдат наградени?!, дори и това когато някой вярващ се опитва да изкарва истинският Бог неправеден е достатъчно голям смъртен грях?!, но според както казва и самият Господ - Исус Христос, истинският Бог не е неправеден та да накаже безобидните и добрите хора макар и те да са невярващи, но Бог може да накаже най-много злите вярващи, според както е писано:

"Затова и ти си без извинение, о човече, който и да си, когато съдиш другиго; защото в каквото съдиш другия, себе си осъждаш; понеже ти, който съдиш, вършиш същото(сиреч, понеже най-малкото в миналите вечности ти си вършил същите неща, а и ще ги вършиш пак в следващите), А знаем, че Божията съдба против тия, които вършат такива работи, е според истината. И ти, човече, който съдиш ония, които вършат такива работи, мислиш ли, че ще избегнеш съдбата на Бога, като вършиш и ти същото? Или презираш Неговата богата благост, търпеливост и дълготърпение, без да знаеш, че Божията благост е назначена да те води към покаяние? а с упорството си и непокаяното си сърце трупаш на себе си гняв за деня на гнева, когато ще се открие праведната съдба от Бога, Който ще въздаде на всеки според делата му: вечен живот на тия, които с постоянство в добри дела търсят слава, почест и безсмъртие(сиреч, за всички човеци); а пък гняв и негодувание на ония, които са твърдоглави и не се покоряват на истината, а се покоряват на неправдата; скръб и неволя на всяка човешка душа, която прави зло, първо на юдеина(сиреч, най-голямо наказание за лошите вярващи/духовници/окултисти), после и на гърка(сиреч, а по-малко наказание за останалите лоши хора на света), а слава и почест и мир на всеки, който прави добро, първо на юдеина(сиреч, най-голяма награда за добрите вярващи/духовници), после и на гърка(сиреч, а по-малка награда за добрите невярващи/неокултисти). Понеже Бог не гледа на лице. Защото тия, които са съгрешили без да имат закон(т.е. без да следват/имат вяра/религия/окултизъм), без закон ще и да погинат; и които са съгрешили под закон(сиреч, следвайки/имайки вяра/религия/окултизъм), под закона ще бъдат съдени. Защото не законослушателите са праведни пред Бога; но законоизпълнителите ще бъдат оправдани(т.е. но изпълнителите на Св. Закон на истинският Господ Бог), (понеже, когато езичниците, които нямат закон(т.е. невярващите/неокултистите), по природа вършат това, което се изисква от закона(т.е. от Св. Закон на истинският Господ Бог), то, и без да имат закон(т.е. и без да следват/имат вяра/религия/окултизъм), те сами са закон за себе си, по това, че те показват действието на закона написано на сърцата им, на което свидетелствува и съвестта им, а помислите им или ги осъждат помежду си, или ги оправдават), в деня, когато Бог чрез Исуса Христа ще съди тайните дела(т.е. верческите//религиозните/окултните дела) на човеците(сиреч, на вярващите/религиозните/окултистите) според моето благовестие. Но ако ти се наричаш юдеин(т.е. вярващ/религиозен/окултист), облягаш се на закон, хвалиш се с Бога, знаеш Неговата воля, и разсъждаваш между различни мнения, понеже се учиш от закона(т.е. от Писанието); ако при това си уверен в себе си, че си водител на слепите, светлина на тия, които са в тъмнина, наставник на простите, учител на младенците, понеже имаш в закона(т.е. в Писанието) олицетворение на знанието и на истината, тогава ти, който учиш другиго, учиш ли себе си? Ти, който проповядваш да не крадат, крадеш ли? Ти, който казваш да не прелюбодействуват(т.е. да не издевателстват над другиго), прелюбодействуваш(т.е. издевателстваш) ли? Ти който се гнусиш от идолите, светотатствуваш ли(т.е. вършиш ли духовно/религиозно беззаконие)? Ти, който се хвалиш със закона(т.е. с Писанието), опозоряваш ли Бога като престъпваш закона(т.е. като престъпваш написаното в новозаветните библейски книги)? Питам това, защото според както е писано, поради вас се хули Божието име между езичниците(т.е. между невярващите/неокултистите). Понеже обрязването(т.е. понеже вярата) наистина ползува, ако изпълняваш закона(т.е. ако изпълняваш Св. Закон на вярата); но ако си престъпник на закона, тогава твоето обрязване(т.е. тогава твоята вяра) става необрязване(т.е. става(се оказва (че е)) грях). И тъй, ако необрязаният(т.е. ако невярващият) пази наредбите на закона(сиреч, ако най-малкото не престъпва/не нарушава Св. Закон на вярата), не ще ли неговото необрязване(т.е. неговото неверие) да му се вмени за обрязване(т.е. за вяра)?.....

npp
09-07-2013, 12:19
..... и оня, който остане в природното си състояние необрязан(т.е. невярващ), но пак изпълнява закона(сиреч, но прави само добрини), не ще ли осъди тебе(сиреч, не ще ли те изпревари в Божието Царство), който имаш писан закон и обрязване(т.е. теб, ти който следваш/имаш Писание и вяра), но си престъпник на закона(т.е. на Св. Закон на вярата)? Защото не е юдеин(т.е. не е праведен) оня, външно такъв, нито е обрязване(т.е. нито е вяра) онова, което е вънкашно в плътта; но юдеин(т.е. но праведен) е тоя, който е такъв вътрешно; а обрязване(т.е. а вярност) е това, което е на сърцето, в дух, а не в буквата; чиято похвала не е от човеците, а от Бога." Римляни 2: 1-29

виж че ти дори нито веднъж не си дошъл тук за да се опиташ да научиш другите на нещо полезно в качеството си на вярващ, който свидетелствува за вярата, нито веднъж не дойде да кажеш (примерно): "нпп, как според теб трябва да бъде молитвата?, дай пример за правилна молитва?", това твоето поведение, както и на докторчето, е под всякаква критика, все едно че няма разлика между вас двамата, той е сатанист, и ти сякаш си също такъв, защото отношението ти като вярващ е лошо, не си мисли че те съдя с всички тези думи, ние свидетелите макар и да говорим така, не съдим никого, но пак винаги се надяваме пред истинският Господ Бог за спасение за всички човеци, безброй много души на вселената охкат и пъшкат от неволя, а ти дори (и) да не си кажеш: "горките човеци/същества", но пак си тръгнал да дон-кихотстваш против невярващите, сякаш те ти дължат нещо, или сякаш кой знае какво зло всички те са ти сторили, вместо да правиш само добрини, ти пак се изживяваш като лошият служител на Бог от триото "добрият, лошият и злият", за хора като теб сякаш важното е да се изживяват като нещо или някой, а не спасението за човеците в истинският Господ Исус Христос, вместо да храниш всички други с добрата храна, според както е писано:

"Бъдете единомислени(т.е. добри) един към друг; не давайте ума си на високи неща, но предавайте се на скромни неща; не считайте себе си за мъдри. Никому не връщайте зло за зло; промишлявайте за това, което е добро пред(също: което е добро за) всичките човеци; ако е възможно, доколкото зависи от вас, живейте в мир с всичките човеци. Не си отмъстявайте, възлюбени, но дайте място на Божия гняв; защото е писано: "На мене принадлежи отмъщението(т.е. въздаянието), Аз ще сторя въздаяние, казва Господ". Но, "Ако е гладен неприятелят ти, нахрани го; Ако е жаден, напой го; Защото, това като правиш, ще натрупаш жар на главата му(сиреч, защото като правиш това, по тои начин ще го успокоиш и направиш той също на свой ред да прави добро на другите)". Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто." Римляни 12: 16-21

понеже не напразно е писано:

"И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения(т.е. да отправяте молитви, ходатайства, застъпничества и благословения) за всичките човеци, за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината(т.е. и всички те да станат добри). Защото има само един Бог и един ходатай(също: и един Господ) между Бога и човеците, човекът(т.е. одушевеното същество) Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички; за което аз бях поставен проповедник и апостол, (истина казвам, не лъжа), учител на езичниците във вярата и истината. И тъй, искам мъжете(т.е. вярващите мъже) да се молят на всяко място, като издигат ръце свети(т.е. показвайки/проявявайки само доброта/любов), а не гневни(т.е. а не враждебност/агресия) и препирливи(т.е. и интригантство/съперничество), Така и жените(т.е. така и вярващите жени) да украсяват себе си със скромна премяна(т.е. с скромност), със срамежливост(т.е. с смирение/кротост) и целомъдрие(т.е. и уравновесеност/трезвеност/здрав разум), не с плетена коса(т.е. не с горделивост/надменност) и злато(т.е. или тщеславие) или бисери(т.е. или (чрезмерна) мъдрост) или скъпи дрехи(т.е. или възвишеност), а с добри дела, както прилича на жени, които са се посветили на благочестието." 1 Тимотей 2: 1-10

дори и ние двамата свидетели да сме неграмотни, по отношение на Словото не сме тъпи, но както виждаш (без да се хвалим с себе си) на нас е дадено да познаваме цялото Писание и да изобличаваме всяка неправда във вярата, та дори и извън нея (според както е писано за нас в Библията), докато никой досега не е могъл да изобличи нас за каквото и да е (при все че ние никак не бързаме да съдим другиго, но търпим като най-последни в това отношение), защото и ние никак не вършим духовно/религиозно беззаконие, а всичко това разбира се дължим на Онзи, Който наистина е истинският Бог Отец, Когото никой никога не е виждал, а също и на Онзи, Който наистина е истинският Господ Исус Христос, понеже именно Те ни създадоха да бъдем така съвършени още от самото начало на настоящата вечност, всичко това казваме не за да се похвалим с себе си, но за да посочим за единствен добродеятел Онзи, Който наистина е иситнският Господ Бог, понеже нашето свидетелство не е от каквато и да е човешка традиция (при все че нямаме никаква секта/деноминация), но ние го получаваме директно от Самият Него, както и от Неговите истински Светии, така щото дори и още преди да прочетем библейските писания за първи път, ние пак свидетелствувахме Неговото Слово и знаехме какво е написано в Библията и какво не (като лично аз дори мога да засвидетелствувам за себе си че никога нито веднъж не съм чел цялата Библия от началото до краят) - нашата способност не е от самите нас, но от истинският Господ Бог, който ни прави способни да изпълняваме поставяната ни от Него мисия най-малкото да свидетелствуваме Неговото Слово за определеното време, като всеки от нас си носи "кръстът" сам без да разчита на каквато и да е (система на) човешка духовност/религия така както когато сукалчето търси гърдата на собствената си майка и не се доверява на друга, лично аз не считам себе си достоен да бъда пример на подражание, но свидетелствуваме всичко това специално заради теб и другите, които си мислите че ние сме лъжесвидетели/лъжепророци, но ето че нашето свидетелсво е истинно, ако и да не е прието по предание на каквито и да е човеци на земята

defender
09-07-2013, 12:27
а за вярата и любовта, след като толкова истинни свидетелства ти бяха засвидетелствувани посредством множество цитати и разяснения от Библията, но ти пак продължаваш да твърдиш неща, които истинските Светии не твърдят в Писанието, и не даваш библейски цитати, с които да докажеш твърденията си,

Истинската Библия: "Любовта е дълготърпелива, пълна с благост, ..................... на всичко вярва"
(т.е. на всичко вярва, каквото и казва обичания от нея)

лъжеСвидетелството на словото на нпп: "Обичай, ама може и да не вярваш".

които истинските Светии

Кои са тия твои истински Светии - назови имена - аааа да, това сте ти и твоя приятел "спасител-свидетел".

npp
09-07-2013, 12:50
Истинската Библия: "Любовта е дълготърпелива, пълна с благост, ..................... на всичко вярва"
(т.е. на всичко вярва, каквото и казва обичания от нея)

лъжеСвидетелството на словото на нпп: "Обичай, ама може и да не вярваш".

ние не забраняваме на никого да вярва, а даже и постоянно свидетелствуваме за вярата, но и не пришпорваме никого да става/бъде вярващ, понеже Бог е любов, а не насилие, понеже ето как ти осъждаше невярващите че са грешници само защото не вярват, с което проявяваше насилие вместо любов и търпение - ние двамата свидетели винаги сме казвали че от правилната вяра винаги има преимущество и никога не сме посочвали правилната вяра за безполезна, но и вярата изисква от вярващите да вярват че за истинският Господ Бог няма такова добро, което (да) е невъзможно за Него, но че всичко добро е абсолютно възможно за Него, дори и това да спаси всички невярващи/неокултисти съвсем директно, понеже Името Му е любов, а не омраза, понеже всеки, който мрази някакъв човек е човекоубиец, а в никой човекоубиец не пребъдва вечен живот(1 Йоаново 3:15), но ето че в истинският Господ Бог пребъдва(Деяния 3:15)

Кои са тия твои истински Светии - назови имена - аааа да, това сте ти и твоя приятел "спасител-свидетел".

и видял си ги, но пак казваш: "кои са те", такива като: Петър, Андрей, Йоан, Яков, Павел..... като не на последно място дори и самият Господ Исус Христос, а също и пророците: Исая, Данаил, Соломон, и пр. - всички такива са истински Светии

defender
09-07-2013, 13:08
ние не забраняваме на никого да вярва, а даже и постоянно свидетелствуваме за вярата, но и не пришпорваме никого да става/бъде вярващ, понеже Бог е любов, а не насилие, понеже ето как ти осъждаше невярващите че са грешници само защото не вярват, с което проявяваше насилие вместо любов и търпение - ние двамата свидетели винаги сме казвали че от правилната вяра винаги има преимущество и никога не сме посочвали правилната вяра за безполезна, но и вярата изисква от вярващите да вярват че за истинският Господ Бог няма нищо невъзможно, дори и това да спаси всички невярващи/неокултисти съвсем директно, понеже Името Му е любов, а не омраза, понеже всеки, който мрази някакъв човек е човекоубиец, а в никой човекоубиец не пребъдва вечен живот(1 Йоаново 3:15), но ето че в истинският Господ Бог пребъдва(Деяния 3:15)

аз цитирам словото и какво казва за любовта ............. а аз какъв съм и дали осъждам или не е нещо съвсем друго............ не извъртай темата .

и видял си ги, но пак казваш: "кои са те", такива като: Петър, Андрей, Йоан, Яков, Павел..... като не на последно място дори и самият Господ Исус Христос, а също и пророците: Исая, Данаил, Соломон, и пр. - всички такива са истински Светии

а на тебе кой ти е дал титлата "Свидетел на словото" и правото да ги лъжесвидетелстваш.

Kaley
09-07-2013, 13:14
Хахахха, големи сте образи. Понякога губя нишката за какво спорите... и тея дългите отговори, чак не ги прочитам.. Нпп, и последно какъв си?

defender
09-07-2013, 13:22
Нпп, и последно какъв си?

Аз ще ти кажа за какъв се представя нпп - езичник (защото не признавал християнството и не искал да се нарича християнин), свидетел на Словото, на който му се явява Христос, спасява го от 200 градуса температура при медитация, и преследване от трансцидентални магьосници, нпп умира, но Христос го възкресява и го прави Свидетел на словото. ................ говоря сериозно, така е казвал.............. и после като му чуеш свидетелството на словото - как не вярва в кръщението, как Бог спи в полусън, как не трябвало да вярваш, как отрича светите тайнства и свещениците, как вечността не била вечност ами повтарящи се цикли на прераждане и повторение, как Стария завет бил написан от дявола и много други ............. и направо почваш да се кръстиш с две ръце.

ПП: пък нека и той сам да си го каже.

npp
09-07-2013, 18:41
аз цитирам словото и какво казва за любовта ............. а аз какъв съм и дали осъждам или не е нещо съвсем друго............ не извъртай темата .

а на тебе кой ти е дал титлата "Свидетел на словото" и правото да ги лъжесвидетелстваш.

просто си нагъл, обаче така рискуваш да те сполети най-тежко наказание, по-добре се покай докато все още можеш, понеже за Бог неверието не е грях само по себе си, но духовното беззаконие е

npp
09-07-2013, 19:58
Аз ще ти кажа за какъв се представя нпп - езичник (защото не признавал християнството и не искал да се нарича християнин), свидетел на Словото, на който му се явява Христос, спасява го от 200 градуса температура при медитация, и преследване от трансцидентални магьосници, нпп умира, но Христос го възкресява и го прави Свидетел на словото. ................ говоря сериозно, така е казвал..............

тук си прибавил разкази от себе си, обаче не знаеш за всички онези неща, които ми се случиха, и които съм преживял и видял, защото не си присъствал там най-малкото понеже тогава или си бил зает с поднесената ти на тепсия православна идилия, или дори още не си бил вярващ, но както аз не зная всичко онова, което някога си преживял, така и ти не знаеш всичко за мен

"кой човек знае що има у човека, освен духът на човека, който е в Него? Така и никой не знае що има у Бога, освен Божият Дух." 1 Коринтяни 2: 11

и после като му чуеш свидетелството на словото - как не вярва в кръщението, как Бог спи в полусън, как не трябвало да вярваш, как отрича светите тайнства и свещениците, как вечността не била вечност ами повтарящи се цикли на прераждане и повторение, как Стария завет бил написан от дявола и много други ............. и направо почваш да се кръстиш с две ръце.

ПП: пък нека и той сам да си го каже.

отново изопачаваш свидетелството, което истинският Господ Бог свидетелствуваше чрез мен и моят брат по мисия, в което всеки един може да се увери просто като прочете всичките наши свидетелства в този раздел на форума (т.е. в постовете с потребителско име "npp" в раздел "Философия и Религия"), както и във всички останали форуми, където свидетелствувахме досега

кръщението се състои преди всичко в поучение в Божието Слово, а не просто в някакъв ритуал, според както е писано:

"Христос не ме е пратил да кръщавам, но да проповядвам благовестието; не с мъдри думи, да не се лиши Христовия кръст от значението си." 1 Коринтяни 1: 17

понеже какво ползува ритуала сам по себе си ако не е поучителното свидетелство за нещата във вярата, след като там е така че ако слепец слепеца води и двамата могат да паднат в ямата:

"Следвайте любовта; но копнейте и за духовните дарби, а особено за дарбата да пророкувате. Защото, който говори на непознат език, той не говори на човеци, а на Бога, защото никой не му разбира, понеже с духа си говори тайни. А който пророкува, той говори на човеци за назидание, за увещание и за утеха. Който говори на непознат език, назидава себе си; а който пророкува, назидава църквата. Желал бих всички вие да говорите езици, а повече да пророкувате; и който пророкува, е по-горен от този, който говори разни езици, освен ако тълкува, за да се назидава църквата. Кажете сега, братя, ако дойда при вас и говоря непознати езици, какво ще ви ползувам, ако ви не съобщя или някое откровение, или знание, или пророчество, или поука? Даже бездушните неща, като свирка или гъдулка, когато издават глас, ако не издават отличителни звукове, как ще се познае това, което свирят със свирката или с гъдулката? Защото, ако тръбата издадеше неопределен глас, кой би се приготвил за бой? Също така, ако вие не изговаряте с езика си думи с някакво значение, как ще се знае какво говорите? защото ще говорите на вятъра. Има, може да се каже, толкова вида гласове на света; и ни един от тях не е без значение. Ако, прочее, не разбера значението на гласа, ще бъда другоезичен за този, който говори; И тоя, който говори ще бъде другоезичен за мене." 1 Коринтяни 14: 1-11

и ако Бог Отец беше напълно буден, щеше ли да допусне толкова много милиарди човеци/одушевени същества да страдат толкова много в продължение на хилядолетия досега?!, че кой добър родител съвсем предумишлено би причинил такива злини на децата си?!, нима има нещо по-важно от живота?!

"Не е ли животът повече от храната, и тялото от облеклото?" Матей 6: 25,

"Той им каза: Кой човек от вас, ако има една овца, и тя в съботен ден падне в яма, не ще я улови и извади? А колко е по-скъп човек от овца! Затова позволено е да се прави добро в съботен ден." Матей 12: 11-12,

"Защото животът е повече от храната, и тялото от облеклото." Лука 12: 23,

"Защото какво би дал човек в замяна на живота си?" Марк 8: 37

изрично е написано че истинският Бог Отец изпада в състояние на полусън от седмият ден нататък в Битие 2:2-3 и Изход 20:8-11, затова и имаше нужда от вяра във Него, иначе едва ли щеше да има нужда от нея, понеже ако Той беше напълно буден, тогава щеше да осигури всички човеци/души с изобилен и вечен живот и нито един от тях нямаше да страда дори и малко, и така нямаше да има нужда от вяра и молитва, но досега Бог беше в състояние на полусън и трябваше да бъде събуден за да може проблемите да бъдат разрешени, които се явяват вследствие от Неговата непълна състоятелност, а като доказателство за това е достатъчно дори (и) просто написаното в книгата Битие 2:2-3 как Той е изпаднал в състояние на полусън в седмият ден и написаното в книгата Изход 20:8-11 за това как хилядолетия по-късно Той все още се намира в това състояние:

"И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина(т.е. от седмият ден нататък Той изпадна в състояние на хилядолетен полусън) от всичките дела, които беше създал. И благослови Бог седмия ден и го освети(т.е. и истинският Бог (съз-)даде вярата като средство за Неговото събуждане), защото в него си почина(т.е. защото от седмият ден нататък Той изпадна в състояние на хилядолетен полусън) от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил." Битие 2: 2-3,

"Помни съботния ден(т.е. винаги (вз-)имай предвид времето, през което истинският Бог се намира в състояние на полусън), за да го освещаваш(т.е. за да освещаваш Божието създание/творение докато Той се намира в това състояние на непълна състоятелност да се погрижи съвършено за всички човеци/одушевени веднъж завинаги). Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела(т.е. принципно сте напълно свободни да вършите всичко, с което не се причинява каквото и да е зло на който и да е от човеците); а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог(т.е. обаче докато Бог се намира в състояние на полусън), да не вършиш никаква работа(т.е. да не пропускате да пазите и възстановявате Мирът, Чистотата, Неприкосновеността, Здравето, Добродетелта, Целостта и въобще Благодатта, които Бог е положил в създанието/творението така щото всички човеци да имат живот и да го имат изобилно), ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти(т.е. нито в дейностите си), нито чужденецът, който е отвътре вратите ти(т.е. в вярата); защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина(т.е. но от седмият ден нататък Той изпадна в състояние на хилядолетен полусън); затова Господ благослови съботния ден и го освети(т.е. за това Той (съз-)даде вярата така щото духовниците/духовните служители да освещават създанието/творението докато Той се намира в състояние на полусън)." Изход 20: 8-11, .....

npp
09-07-2013, 19:59
.....
"И каза им: Тоя род с нищо не може да излезе, освен с молитва [и пост](т.е. освен с добра молитва и загриженост за спасението на човеците за изобилен и вечен живот в истинският Господ Бог)." Марк 9: 29,

"И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения(т.е. добри молитви, ходатайства, застъпничества, и благословения) за(т.е. за пълното спасяване на) всичките човеци, за(т.е. за пълното спасяване на) царе и за(т.е. и за пълното спасяване на) всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината(т.е. и всички те да станат добри/праведни). Защото има само един Бог и един ходатай между Бога и човеците, човекът(т.е. одушевеното същество) Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички; за което аз бях поставен проповедник и апостол, (истина казвам, не лъжа), учител на езичниците във вярата и истината. И тъй, искам мъжете(т.е. вярващите мъже) да се молят на всяко място, като издигат ръце свети(сиреч, като правят само добро), а не гневни и препирливи(сиреч, но не и зло), Така и жените да украсяват себе си със скромна премяна(т.е. така и вярващите жени да бъдат смирени), със срамежливост(т.е. с скромност) и целомъдрие(т.е. и благост), не с плетена коса(т.е. не с високоумстване) и злато(т.е. и тщеславие) или бисери(т.е. или чрезмерна мъдрост) или скъпи дрехи(т.е. или възвишеност), а с добри дела, както прилича на жени, които са се посветили на благочестието." 1 Тимотей 2: 1-10

а ако така нарицаемите "свети тайнства" и "свещеници" на православието или съответното християнство не са според написаното Слово в Библията какво правиме тогава?!, например къде в Новият Завет можеш да видиш (задължителен/наложителен) ритуал за бракосъчетание?!, или традиция за изповядване на греховете пред свещенник или друг човек след като самият Господ Исус Христос никъде в четирите евангелия не е посочил каквото и да било/е за изповядване?!, или пък традиция за ежедневно четене на Библията, която също се вижда да е "бабино предание" след като повечето от християните дори и до сега не разбират правилно написаното там при положение че са го чели неведнъж?! - едно е написано в Библията, а друго се прави в човешката религия и то все безполезни или неефективни неща, но делата на посочените в Писанието Светии никак не се виждат безполезни, нито неефективни?!

нито пък сме казали че вечността не е вечност, но мнозина пъти засвидетелствувахме че вечността е хем безкрайна, хем периодична, защото е (така да се каже) кръг, понеже след всеки неин край следва следващо нейно начало, както въртенето на стрелките на часовника е хем периодично, хем безкрайно, понеже стрелките на часовника непрестанно обикалят от 1 до 12 и така до безкрай, а и мнозина пъти изповядахме че по принцип няма никакви прераждания, но има вечност, която се повтаря, понеже е периодична и в същото време безкрайна, чрез смяна на ролите на душите с една стъпка напред за всяка поредна вечност

а колкото за дяволът и старият завет, в онези времена сатана е имал власт на небето и затова е имал известна власт да участва в написването на второзаконни постановления в старият завет, и това са всички онези за въздаване с зло: за отмъщение("зъб за зъб, око за око"), за убиване с камъни, за проклинане, за пренебрежение и изоставяне(заповедта за "разводно писмо"), и т.н., които Бог и Исус изобличиха че са несъвършени и (ги) анулираха още преди две хилядолетия:

"Аз няма вече много да говоря с вас, защото иде князът на този свят. Той няма нищо в Мене;" Йоан 14: 30,

"Сега е съдба на този свят; сега князът на този свят ще бъде изхвърлен вън. И когато бъда Аз издигнат от земята, ще привлека всички при Себе Си." Йоан 12: 31-32,

"А Исус, като извика пак със силен глас, издъхна. И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу(т.е. всички несъвършени/лоши постановления в Божият Завет бяха веднъж завинаги анулирани), земята се разтресе(т.е. духовните сили се разклатиха), скалите се разпукаха(т.е. всичката вътрешна власт на дявола му бе отнета безвъзвратно), гробовете се разтвориха и много тела на починалите светии бяха възкресени, (които, като излязоха от гробовете след Неговото възкресение, влязоха в светия град, и се явиха на мнозина). А стотникът и ония, които заедно с него пазеха Исуса, като видяха земетресението и всичко що стана, уплашиха се твърде много, и думаха: Наистина тоя беше Син на Бога. Там бяха още и гледаха отдалеч много жени, които бяха следвали Исуса от Галилея, и Му служеха; между които бяха Мария Магдалина, и Мария майка на Якова и на Иосия, и майката на Заведеевите синове." Матей 27: 50-56,

"и като изличи противния нам в постановленията Му закон(т.е. и като анулира всички несъвършени/лоши постановления в Завета), който беше враждебен нам(т.е. които бяха враждебни на човеците), махна го отсред и го прикова на кръста; и като ограби началствата и властите(т.е. и като отне всичката вътрешна власт на неправедните духовни/религиозни системи и сили), изведе ги на показ явно(т.е. изобличи ги чрез Своето Слово), възтържествувайки над тях чрез Него." Колосяни 2: 14-15

така че ето как ти отново лъжесвидетелствуваш, а обвиняваш нас двамата свидетели в лъжесвидетелствуване?!

Kaley
09-07-2013, 21:05
Мале мале. Не знам за другото, ама ти богохулстваш (не другите), като казваш, че Бог спи. Никъде не пише подобно нещо. Никъде няма Бог заспа или Бог не отговори на нечии молитви защото беше полузаспал. Пародия.. Пише, че Бог винаги ни наблюдава. Той не е човек, че да има нужда от сън. Ето за пример любимия ми псалм: Псалм 121

ПОМОЩ
1 (По слав. 120). Песен на възкачванията.
Издигам очите си към хълмовете,
От гдето иде помощта ми.
2 Помощта ми е от Господа,
Който е направил небето и земята.
3 Той няма да остави да се поклати ногата ти;
Оня, който те пази, няма да задреме.
4 Ето, няма да задреме нито ще заспи
Оня, Който пази Израиля.
5 Господ ти е пазач;
Господ е твой покров отдясно ти.
6 Слънцето няма да те повреди денем,
Нито луната нощем.
7 Господ ще те пази от всяко зло;
Ще пази душата ти.
8 Господ ще пази излизането ти и влизането ти
От сега и до века.

OoVasKoO
09-07-2013, 21:22
Да се смея ли, да плача ли ? :lol:

npp
09-07-2013, 21:38
Мале мале. Не знам за другото, ама ти богохулстваш (не другите), като казваш, че Бог спи. Никъде не пише подобно нещо. Никъде няма Бог заспа или Бог не отговори на нечии молитви защото беше полузаспал. Пародия.. Пише, че Бог винаги ни наблюдава. Той не е човек, че да има нужда от сън. Ето за пример любимия ми псалм: Псалм 121

ПОМОЩ
1 (По слав. 120). Песен на възкачванията.
Издигам очите си към хълмовете,
От гдето иде помощта ми.
2 Помощта ми е от Господа,
Който е направил небето и земята.
3 Той няма да остави да се поклати ногата ти;
Оня, който те пази, няма да задреме.
4 Ето, няма да задреме нито ще заспи
Оня, Който пази Израиля.
5 Господ ти е пазач;
Господ е твой покров отдясно ти.
6 Слънцето няма да те повреди денем,
Нито луната нощем.
7 Господ ще те пази от всяко зло;
Ще пази душата ти.
8 Господ ще пази излизането ти и влизането ти
От сега и до века.

ако имаш деца и не дай Си Боже стане пожар в къщата ви, ти би ли оставила децата си в ръцете на съдбата съвсем предумишлено вместо директно да ги спасиш от пожара преди да е станало късно?!, а ако никой добър човек не би изоставил децата си при такива обстоятелства, то колко повече Небесният Родител(Отец) не би оставил човеците, които е създал, в случай че е напълно буден?!, а какво би попречило на добрият родител да спаси децата си съвсем директно без да закъснее освен сънят?!, понеже ако има добър родител, който при такива обстоятелства не може да реагира навреме без закъснение, то той трябва да е онзи, който е заспал и който не може да се събуди веднага, така и небесният Отец бе в състояние на полусън, разбира се пак казваме ненапълно заспал, понеже ако Той заспи напълно тогава цялата вселена би изпаднала в колапс, понеже Той бе достатъчно буден за да поддържа например биологичните тъкани и клетки, както и молекулите, атомите и другите елементи в добро здраве и стабилна цялост

"И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него!" Матей 7: 11

в Псалм 121 се казва че Бог пази Израил и не ще допусне той да бъде сполетян от най-голямо зло, понеже Бог за съжаление не бе в състояние да опази напълно много от истинските Пророци и Светии, поради което Те бяха гонени, залавяни, измъчвани и убивани, дори и самият Божий Син бе сполетян от такава съдба, или както още е писано: "Убивани сме заради Тебе цял ден; Считани сме като овце за клане"(Римляни 8:36), и: "Оня, Който не пожали Своя Син"(Римляни 8:32), но е писано че Той най-много пази Израил, обаче какво значи "Израил"?!, нека да си припомним:

"А той рече: Няма да се именуваш вече Яков, но Израил, защото си бил в борба с Бога и с човеци и си надвил." Битие 32: 28

значи става въпрос за това как вярващите/праведните трябва да се борят против беззаконието, което се върши чрез човеци, но също и против неправдата, която е по причина на Бог, и че истинският Господ Бог пази най-много именно тези вярващи/праведни, така че ето как думите на библейското писание си имат точно определен смисъл, който не е разбираем от всеки, който чете Библията

Otis_Driftwood
09-08-2013, 13:25
Да проследим пътя на разсъждение..
1. Npp са (двама) християни.
2. Господ е добър. (по default)
3. Господ обаче не им помага.
4. Но как Господ е добър ако не им помага?
5. Много просто, Господ трябва да е заспал.
6. Но какъв е смисъла да боготвориш заспал и безсилен Бог?
7.Много просто, ако се молим достатъчно, някога в неизвестното бъдеще той ще се събуди и всичко ще бъде рай.
8. Но дотогава, всяко угодно дело може да се припише на полу-силата на полу-събудения Бог, а всяко неугодно дело - на полу-безсилието на полу-заспалия Господ.

Колко удобно.... хем те имат житейска мисия, хем Бог си остава добър.

Винаги ме изумява до какви измишльотини може да се стигне, когато хората се опитват да интегрират реалността в детските си вярвания....

ПП: Колкото до безмозъчния дефендър и още по-малоумната Kaley, те дори не осъзнават противоречието между реалността и измисления Бог-образ. Или по-скоро предпочитат да избягват осъзнаване на подобни несъответствия. При нпп поне има някаква форма на логическа последователност, въпреки че е "запълнил дупките" както му е удобно.

yakuza_
09-08-2013, 13:32
Хaха, абе да ти кажа може и ние нещо да не сме в ред, ама и ти, ако вярваш, че всичко е създадено от случайността и големия взрив, и бля бля.

Ами то си е така, а господ и динозаврите ли направи? Сигурно са му яли от ябълките от сорта "Виста бела" и решил да ги накаже. Според теб с какво е пълна земята?

defender
09-08-2013, 18:23
ПП: Колкото до безмозъчния дефендър и още по-малоумната Kaley, те дори не осъзнават противоречието между реалността и измисления Бог-образ. Или по-скоро предпочитат да избягват осъзнаване на подобни несъответствия. При нпп поне има някаква форма на логическа последователност, въпреки че е "запълнил дупките" както му е удобно.

няма никакво несъответствие, просто аз изхождам от знание което ти нямаш.................. затова на тебе ти се струват че има несъответствия, защото нямаш достатъчно познание за областта за която говориш ................. виж ако ми говориш за глупости за това как си бил извън бариерата, виж там ти силата....................... и ако не правиш друго, поне ме караш да се забавлявам.

npp
09-08-2013, 20:20
Да проследим пътя на разсъждение..
1. Npp са (двама) християни.
2. Господ е добър. (по default)
3. Господ обаче не им помага.
4. Но как Господ е добър ако не им помага?
5. Много просто, Господ трябва да е заспал.
6. Но какъв е смисъла да боготвориш заспал и безсилен Бог?
7.Много просто, ако се молим достатъчно, някога в неизвестното бъдеще той ще се събуди и всичко ще бъде рай.
8. Но дотогава, всяко угодно дело може да се припише на полу-силата на полу-събудения Бог, а всяко неугодно дело - на полу-безсилието на полу-заспалия Господ.

Колко удобно.... хем те имат житейска мисия, хем Бог си остава добър.

Винаги ме изумява до какви измишльотини може да се стигне, когато хората се опитват да интегрират реалността в детските си вярвания....

нито истинският Бог е напълно заспал, нито е виновен за злото, понеже Той няма вина за това че изпада в състояние на полусън от седмият ден нататък, но първопричината за злото е именно явлението на "тъмнината" т.е. лукавият, а колкото повече човеци започнат да проявяват съвършена любов към останалите, толкова по-голям става шансът истинският Бог да се събуди напълно и да спаси всички, ето защо в библейските писания не става въпрос просто за вяра и молитва, но за съвършена любов, докато вярата и молитвата са представяни като естествено следствие от проявата на любов към другите, понеже онзи, който обича истински другите, е готов да направи всичко за тяхното спасение, именно такива човеци започват да търсят/следват и призовават истинският Господ Бог за спасение на всички, а истинските Светии са онези от тях, които остават верни докрай на това, например кой би се молил най-много и най-съвършено за благото на другите човеци, този, който не ги обича истински, или онзи, който ги обича истински?!

"Понеже в Христа Исуса нито обрязването(т.е. нито обвързването) има някаква сила, нито необрязването(т.е. нито необвързването), но вяра, която действува чрез любов(т.е. но вяра в истинският Бог, която действува въз основа на чиста любов към човеците/одушевените)." Галатяни 5: 6

defender
09-08-2013, 20:23
докторе само да долъня към предишния си пост, че ей такива като тебе пълнят сектите на нпп-питатата по света................

npp
09-08-2013, 20:36
докторе само да долъня към предишния си пост, че ей такива като тебе пълнят сектите на нпп-питатата по света................

аз нямам секта/деноминация, нито съм последовател/член на което и да е от познатите вероизповедания, но ето как самият ти си последовател на една от религиите - един от онези, които пълнят храмовете на православието

defender
09-08-2013, 20:38
нито истинският Бог е напълно заспал, нито е виновен за злото, понеже Той няма вина за това че изпада в състояние на полусън от седмият ден нататък, но първопричината за злото е именно явлението на "тъмнината" т.е. лукавият, а колкото повече човеци започнат да проявяват съвършена любов към останалите, толкова по-голям става шансът истинският Бог да се събуди напълно и да спаси всички, ето защо в библейските писания не става въпрос просто за вяра и молитва, но за съвършена любов, докато вярата и молитвата са представяни като естествено следствие от проявата на любов към другите, понеже онзи, който обича истински другите, е готов да направи всичко за тяхното спасение, именно такива човеци започват да търсят/следват и призовават истинският Господ Бог за спасение на всички, а истинските Светии са онези от тях, които остават верни докрай на това, например кой би се молил най-много и най-съвършено за благото на другите човеци, този, който не ги обича истински, или онзи, който ги обича истински?!

Бог не е зависим от нас за каквото и да било (камо ли да бъде зависим от хората за да се събуди), ако Бог е зависим от хората то значи че не е Бог. Отделно не Бог има нужда от нашите молитви и прочие, а Той прави всичко това от любов защото ние имаме нужда от тези молитви. Молитвата е проява на любов на Бога към творението а не задоволяване на его нужди на Бог - демек молете ми се та да ме събудите и да ми надръгнете егото и нуждата. .................. нпп какъвто ти е измисления, нафантазиран бог такъв му е и свидетеля т.е. ти - измислен.

npp
09-08-2013, 21:04
Бог не е зависим от нас за каквото и да било (камо ли да бъде зависим от хората за да се събуди), ако Бог е зависим от хорта то значи че не е Бог. отделно не Бог има нужда от нашите молитви и прочие, а Той прави всичко това от любов защото ние имаме нужда от тези молитви. Т.е. нашите молитва не са някаква его нужда на Бог за да бъде събуден. ..................... а молитвата ни се дава защото хората имат нужда от нея. Тя е проява на любов на Бога към творението а не задоволяване на его нужди на Бог - демек молете ми се та да ме събудите и да ми надръгнете егото и нужадата.

винаги сме изповядвали че човеците са марионетки в ръцете на Бог, но никога не сме изповядвали обратното т.е. че Бог е марионетка в техните ръце, и не сме засвидетелствували че истинският Бог има егоистични нужди, нито сме изтъкнали задоволяване на егоистични нужди, но съвсем друго нещо е фактът че истинският Бог изпада в състояние на полусън от седмият ден нататък, който продължава до не повече от около 5-6 хилядолетия, ала не Той предизвиква това, нито се преструва на заспал, как например ако си работил цял ден и в краят на денят си капнал заспиваш лесно и неусетно и се събуждаш чак на сутринта?!, по подобен начин и истинският Бог просто изпада в състояние на хилядолетен полусън от седмият ден нататък, но не просто от преумора - истината е че дори и да няма нито един човек, който да Го събуди, Той пак ще се събуди, защото така или иначе неговият полусън не може да продължи до повече от около 5-6 хилядолетия, обаче ако бъде събуден по-рано, тогава страданията на човеците/одушевените ще бъдат съкратени по-рано и ще наследят изобилен живот по-скоро отколкото иначе

defender
09-08-2013, 21:12
няма значение дали се преструва на заспал или не.................. ако се преструва на заспал е лъжец, ако пък не се преструва значи има своя нужда и използва хората като средство за удовлетворяване на тази своя нужда, а това не е любов, а използване. ................. абе нпп твоя бог много прилича на доктора бре................ хихи ..............абе вие сте някаква комбина бе, баси. ................... я кажи, колко му плащаш на онова диване.

npp
09-08-2013, 21:29
няма значение дали се преструва на заспал или не.................. ако се преструва на заспал е лъжец, ако пък не се преструва значи има своя нужда и използва хората като средство за удовлетворяване на тази своя нужда, а това не е любов, а използване. ................. абе нпп твоя бог много прилича на доктора бре................ хихи ..............абе вие сте някаква комбина бе, баси. ................... я кажи, колко му плащаш на онова диване.

че какво е виновен спящият за това че е заспал без да иска след като просто се е унесъл неволно?!, например какво е виновен някой човек ако неволно почне да губи съзнание, но докато е още легнал в полусъзнание започне да инструктира детето си как да му помогне за да може отново да дойде в пълно съзнание?!, ти просто сякаш въобще не разсъждаваш, но бързаш да спориш с другите?!

defender
09-08-2013, 21:32
че какво е виновен спящият за това че е заспал без да иска след като просто се е унесъл неволно?!, например какво е виновен някой човек ако започне да губи съзнание, но докато е още легнал в полусъзнание започне да инструктира детето си как да му помогне за да може отново да дойде в пълно съзнание?!, ти просто сякаш въобще не разсъждаваш, но бързаш да спориш с другите?!

тук винаги има използване, той инструктира детето си, но за своя изгода, а детето е средство.

Отделно ти придаваш на Бог материални потребности т.е. нужда от сън. Също му преписваш и нужда от време за сън т.е. зависимост на Бог от времето.

Също ако Бог е съвършен значи Той е неизменяем, не може нещо, което е неизменяемо да променя състоянието си от сън на полусън и на будно състояние т.е. тук има промяна в Бог.

ПП: Откажи се брат ................ ти си един лъже-маже свидетел. .................

npp
09-08-2013, 21:36
тук винаги има използване, той инструктира детето си, но за своя изгода, а детето е средство.

Отделно ти придаваш на Бог материални потребности т.е. нужда от сън. Също му преписваш и нужда от време за сън т.е. зависимост на Бог от времето.

Също ако Бог е съвършен значи Той е неизменяем, не може нещо, което е неизменяемо да променя състоянието си от сън на полусън и на будно състояние т.е. тук има промяна в Бог.

ПП: Откажи се брат ................ ти си един лъже-маже свидетел. .................

защо да е за собствена изгода?!, например, ако са в прерията и в радиус от хиляди километри няма вода, и бащата каже на детето си: "не се безпокоя за себе си, но се страхувам за теб, понеже ако не дойда в съзнание, ти можеш да останеш без вода и да умреш от обезводняване, затова имам нужда от помощта ти за да дойда в пълно съзнание", нима тогава той ще търси своята си полза?!

а защо мислиш че е невъзможно истинският Бог да се окаже в положение на непълна състоятелност?!, и защо бързаш да свързваш това с материална потребност или зависимост от времето за истинският Бог?!

няма промяна у Него, Той просто изпада в състояние на полусън така както човек заспива непроменен и после се събужда непроменен, нима след толкова много дни и нощи на будност и сън ти си се променил?!, но виж как отново си все същият религиозен дон кихот

defender
09-08-2013, 21:45
защо да е за собствена изгода?!, например, ако са в прерията и в радиус от хиляди километри няма вода, и бащата каже на детето си: "не се безпокоя за себе си, но се страхувам за теб, понеже ако не дойда в съзнание, ти можеш да останеш без вода и да умреш от обезводняване, затова имам нужда от помощта ти за да дойда в пълно съзнание", нима тогава той ще търси своята си полза?!

Значи това е едно готино взаимно използване - аз ти давам вода ама ти ми даваш пробуждане от сън ............. демек твоя бог си прави сделчици ...............

а защо пък на Бог му е необходимо сън ............. какво си възстановява с този сън............... хемоглобина и тонуса ли.

А защо в Библията пише така: "не дреме и не спи, Който пази Израиля"

defender
09-08-2013, 22:11
няма промяна у Него, Той просто изпада в състояние на полусън така както човек заспива непроменен и после се събужда непроменен, нима след толкова много дни и нощи на будност и сън ти си се променил?!, но виж как отново си все същият религиозен дон кихот

има промяна в състоянието Му на съществуване - в единия случай съществува в будно състояние, а в другия съществува в заспало. Не може един съвършен Бог да променя състоянието си на съществуване, като в заспало състояние дори допуска и неправда- т.е. не само променя състоянието си но и променя и правилата на играта.
И не може да сравняваш Бог с хората, хората са ограничени и не са и съвършени.

Също щом Бог е всемогъщ, как тогава неговото събуждане би зависило от някои друг ........................ изобщо твоето свидетелство и твоя измислен бог са една мътна Индия. ................ те по никакъв начин не са Библейския Православен Бог.

npp
09-08-2013, 22:13
Значи това е едно готино взаимно използване - аз ти давам вода ама ти ми даваш пробуждане от сън ............. демек твоя бог си прави сделчици ...............

а защо пък на Бог му е необходимо сън ............. какво си възстановява с този сън............... хемоглобина и тонуса ли.

А защо в Библията пише така: "не дреме и не спи, Който пази Израиля"

ами ако си заключен в килия, а пред килията има ранен със стрела човек, който може да ти помогне да излезеш оттам в случай че ти си протегнеш ръката през решетката и му извадиш стрелата от кракът, защо да е сделка ако раната му така или иначе не е смъртоносна, но от твоето решение зависи дали ще излезеш от килията, понеже пазачът се връща след малко?!

а защо си мислиш че на Бог Му е необходим полусън било то за да Си възстановава нещо или заради друго?!

писано е че Онзи, Който пази Израиля не дреме и не спи защото праведните човеци Го будят с проявата си на чиста любов към оставалите хора и така Той е достатъчно буден за тях

defender
09-08-2013, 22:27
писано е че Онзи, Който пази Израиля не дреме и не спи защото праведните човеци Го будят с проявата си на чиста любов към оставалите хора и така Той е достатъчно буден за тях

тогава това означава, че за тебе Бог е събуден, тогава защо казваше, че страдаш (т.е. щом Бог е буден за тебе защо пак допуска да страдаш)................ защо праведните апостолите са страдали щом Бог и за тях е бил събуден. ............... според твоето лъжесвидетелство

npp
09-08-2013, 22:34
има промяна в състоянието Му на съществуване - в единия случай съществува в будно състояние, а в другия съществува в заспало. И не може да сравняваш Бог с хората, хората са ограничени и не са и съвършени.

то от тази гледна точка всяко действие е промяна на състояние(-то), а нима истинският Бог не се движи?!

"и Божият Дух се носеше над водата." Битие 1: 2

и защо да не може Бог да бъде сравняван с хората след като човеците си почиват, а е писано че Бог също си е починал в седмият ден(Битие 2:2-3)?!

Също щом Бог е всемогъщ, как тогава неговото събуждане би зависило от някои друг ........................ изобщо твоето свидетелство и твоя измислен бог са една мътна Индия. ................ те по никакъв начин не са Библейския Православен Бог.

как човека може да се събуди от само себе си, но може да бъде събуден и преди това от някой друг?!, така и истинският Бог може да бъде събуден по-рано отколокото иначе - православният Бог е православен, докато истинският е истински

npp
09-08-2013, 22:39
тогава това означава, че за тебе Бог е събуден, тогава защо казваше, че страдаш (т.е. щом Бог е буден за тебе защо пак допуска да страдаш)................ защо праведните апостолите са страдали щом Бог и за тях е бил събуден. ............... според твоето лъжесвидетелство

досега немалко от истинските Светии страдаха в телата си, но всички Те бяха будни за Правдата, докато неправедните духовни работници/служители не са будни за правдата, но са будни за неправдата, ето как истинсикят Господ Бог пази праведните будни за Правдата

defender
09-08-2013, 22:40
как човека може да се събуди от само себе си, но може да бъде събуден и преди това от някой друг?!, така и истинският Бог може да бъде събуден по-рано отколокото иначе - православният Бог е православен, докато истинският е истински

нима Бог не може сам да се събуди в точния момент, ами ще чака някой друг да го събуди по-рано. И ако Бог се събуди по-рано т.е. събуди се във време различно от точния момент така Той пак върши неправда, защото ако Бог е съвършен то Той трябва да се събуди в точния момент, а събуждането му по-рано показва че То ще извърши неправда против съвършенството - т.е. неправда против събуждането в точния момент.................... значи твоя измислен напаснат бог е несправедлив.

defender
09-08-2013, 22:42
досега немалко от истинските Светии страдаха в телата си, но всички Те бяха будни за Правдата, докато неправедните духовни работници/служители не са будни за правдата, но са будни за неправдата, ето как истинсикят Господ Бог пази праведните будни за Правдата

праведните за които казваш че Бог е буден не би трябвало да страдат ............ според твоята лъжлива логика и лъжливо свидетелство............... а те страдат.

defender
09-08-2013, 22:49
"и Божият Дух се носеше над водата." Битие 1: 2

Бог е навсякъде така че движението Му в Себе Си не променя състоянието Му на съществуване, че Той е навсякъде, нито променя състоянието Му в пространството.

npp
09-08-2013, 22:50
нима Бог не може сам да се събуди в точния момент, ами ще чака някой друг да го събуди по-рано. И ако Бог се събуди по-рано т.е. събуди се във време различно от точния момент така Той пак върши неправда, защото ако Бог е съвършен то Той трябва да се събуди в точния момент, а събуждането му по-рано показва че То ще извърши неправда против съвършенството - т.е. неправа против събуждането в точния момент.

ами ако Бог не може да се събуди от само себе си по-рано отколкото иначе поради това че това не зависи от Него, защо тогава вината да е Негова?!, ти как не си виновен за това когато не можеш да се събудиш от само себе си по-рано отколкото когато някой друг или нещо друго те (съ-)буди?!, ако някой съвършен по сила културист заспи, това ще го направи ли по-малко силен?!, но знаеш как след като се събуди той отново ще е също толкова силен колкото и преди да заспи

npp
09-08-2013, 22:52
праведните за които казваш че Бог е буден не би трябвало да страдат ............ според твоята лъжлива логика и лъжливо свидетелство............... а те страдат.

това не е моята погрешна логика, но твоята, аз не мисля така както ти го представяш тук, а дори и да ми хрумнат такива неща, не бързам да заключавам

defender
09-08-2013, 22:56
ами ако Бог не може да се събуди от само себе си по-рано отколкото иначе поради това че това не зависи от Него, защо тогава вината да е Негова?!, ти как не си виновен за това когато не можеш да се събудиш от само себе си по-рано отколкото когато някой друг или нещо друго те (съ-)буди?!, ако някой съвършен по сила културист заспи, това ще го направи ли по-малко силен?!, но знаеш как след като се събуди той отново ще е също толкова силен колкото и преди да заспи

аха, Всемогъщия, пък не зависи от Него, ами от кой зависи, от филанкешията ли...............

нпп от твоята лъжлива логика излиза, че всъщност ти си бог на твоя лъжлив бог. ............. хайде отивай да го събуждаш твоя бог, че той се нуждае от тебе, ама и да го събудиш се вижда че пак файда нема................ хайде до утре да си измислил и напаснал нещо друго.......... дръж се братче ние сме с тебе.

npp
09-08-2013, 22:59
Бог е навсякъде така че движението Му в Себе Си не променя състоянието Му на съществуване, че Той е навсякъде, нито променя състоянието Му в пространството.

нали именно Бог движи всички частици(атоми и пр.) и тела в пространството както и всички одушевени същества, как тогава казваш че Той не се движи в пространството?!, ако Той не се движеше в пространството, тогава нито ние щяхме да се движим, но в най-добрият случай щяхме да сме в състояние на несъществуване

npp
09-08-2013, 23:05
аха, Всемогъщия, пък не зависи от Него, ами от кой зависи, от филанкешията ли...............

нпп от твоята лъжлива логика излиза, че всъщност ти си бог на твоя лъжлив бог. ............. хайде отивай да го събуждаш твоя бог, че той се нуждае от тебе, ама и да го събудиш се вижда че пак файда нема................ хайде до утре да си измислил и напаснал нещо друго.......... дръж се братче ние сме с тебе.

защо тогава е писано че Бог си е починал на седмият ден ако (както казваш ти) Той може да не си почива?!, ето как ти си който противоречи на фактите и истината, плюс това има нужда не просто от един, но от мнозина събуждащи, особено след като десетките посочени истински Светии в Писанието не са били достатъчно за да го събудят напълно веднъж завинаги

defender
09-08-2013, 23:20
чети православни книги, не чакай да ти се налива наготово, и да спориш. Щом сам не проявяваш старание значи и ентусиазма ти е лъжлив и задаването на въпроси. Четеш, изниква въпрос ходиш питаш хората които са затова и така.

Аз съм дошъл ако мога да запалвам искри, и после всеки сам да разгори огъня си, ако намеренията му са искрени.

3aBuCu
09-09-2013, 00:02
http://bretcontreras.com/wp-content/uploads/BS-Detector.png

npp
09-09-2013, 09:18
чети православни книги, не чакай да ти се налива наготово, и да спориш. Щом сам не проявяваш старание значи и ентусиазма ти е лъжлив и задаването на въпроси. Четеш, изниква въпрос ходиш питаш хората които са затова и така.

Аз съм дошъл ако мога да запалвам искри, и после всеки сам да разгори огъня си, ако намеренията му са искрени.

не стига че с всяко твое изречение ръсиш лъжи, но и си тръгнал да спориш с свидетелите на истинският Господ Бог, и въпреки многобройните изобличения, които получи, продължаваш да изкарваш Неговите люде за некометентни, а себе си за по-компетентен от всички?!, и всичко това го правиш от най-примитивни форми на злото - горделивост, завист и злоба, виж че православните книги и вярващи въобще не са те научили да чуваш и разбираш Словото, но сте заблудени в хиляди отношения и затова вярата ви е неефективна

"Горко им! защото ходят по Каиновия път, заради печалба се впускат във Валаамовата заблуда, и погиват в Кореевото упорство." Юда 1: 11

defender
09-09-2013, 10:15
не стига че с всяко твое изречение ръсиш лъжи, но и си тръгнал да спориш с свидетелите на истинският Господ Бог, и въпреки многобройните изобличения, които получи, продължаваш да изкарваш Неговите люде за некометентни, а себе си за по-компетентен от всички?!, и всичко това го правиш от най-примитивни форми на злото - горделивост, завист и злоба, виж че православните книги и вярващи въобще не са те научили да чуваш и разбираш Словото, но сте заблудени в хиляди отношения и затова вярата ви е неефективна

"Горко им! защото ходят по Каиновия път, заради печалба се впускат във Валаамовата заблуда, и погиват в Кореевото упорство." Юда 1: 11

аз от тебе слушам не словото, а 90% лъжи и съчинения за словото............. и то от някакъв самоиздигнал се за "свидетел на словото" ................. по тая логика Братя Грим също може да са свидетели на словото. .................... По какво ти се различаваш от един средностатистически сектант............... кажи................. всички са почнали като тебе.

Kaley
09-09-2013, 10:24
defender, да ти кажа честно, ако не си забелязал, няма абсолютно НИКАКЪВсмисъл да спориш с нпп. Той си вчрва в своите си измишльотини, да си вярва. Един ден всички ще видят къде е истината. Аз се отказвам, просто няма смисъл в подобни спорове. Никой няма да убеди никого в нищо, всеки си държи на своето.

npp
09-09-2013, 16:21
аз от тебе слушам не словото, а 90% лъжи и съчинения за словото............. и то от някакъв самоиздигнал се за "свидетел на словото" ................. по тая логика Братя Грим също може да са свидетели на словото. .................... По какво ти се различаваш от един средностатистически сектант............... кажи................. всички са почнали като тебе.

сектант е човек, който вярва на други или на себе си, но не изпитва нещата за да провери дали всичко онова, което те му поднасят или той сам вярва е истина или не

"който не вземе кръста си и не върви след Мене, не е достоен за Мене." Матей 10: 38,

"ако някой мисли себе си да е нещо, като не е нищо, той мами себе си. Но всеки нека изпитва своята работа, и тогава ще може да се хвали само със себе си, а не с другиго; защото всеки има да носи своя си товар. А тоя, който се поучава в Божието слово, нека прави участник във всичките си блага този, който го учи." Галатяни 6: 3-6

а истината е спасението и доброто като цяло, докато останалото е лъжа(-та)

"Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща." Йоан 8: 44,

"Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света. По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога; а никой дух, който не изповядва Спасителя, не е от Бога; и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че иде, и сега е вече в света..... Ние знаем, че сме преминали от смърт в живот, защото любим братята. Който не люби, остава в смърт. Всеки, който мрази брата си, е човекоубиец; и вие знаете, че в никой човекоубиец не пребъдва вечен живот." 1 Йоаново 4: 1-15

ето как още преди 2 хилядолетия е имало много лъжепророци, дори и такива, които са се представяли за християни, а какво остава за настоящото вереме?!

"боя се да не би, както змията измами Ева с хитростта си, да се разврати умът ви и отпадне от простотата и чистотата, която дължите на Христа. Защото, ако дойде някой и ви проповядва друг Исус, когото ние не сме проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно го търпите. Обаче мисля, че аз не съм в нищо по-долен от тия превъзходни апостоли!..... Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли. И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел; тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им." 2 Коринтяни 11: 3-15,

"Зная твоите дела, труда и търпението ти, и че не можеш да търпиш злите човеци, и си изпитал ония, които наричат себе си апостоли, (а не са), и си ги намерил лъжливи;" Откровение 2: 2

ето защо ние двамата свидетели на истинските Бог и Исус не смеем да се доверяваме безусловно на когото и да е от човеците, но винаги изпитваме нещата, като самите ние имаме Отца, Синът и Св. Дух, поради което не се нуждаем от друг да ни наставлява/учи, понеже помазанието от Св. Дух ни е достатъчно, пък и така имаме пълна надежда и не подлагаме на риск живота на другите

"а колкото за вас, помазанието, което приехте от Него, остава във вас, и нямате нужда да ви учи някой; затова, както Неговото помазание ви учи за всичко, и е истинско, а не лъжливо, пребъдвайте в Него, както ви е научило да правите." 1 Йоаново 2: 27

за да разбираш Истината/Правдата трябва поне да си (благо-)разумен, иначе няма да можеш да разбираш нещата правилно ако поне не разсъждаваш истинно/праведно:

"Ето, Аз ви изпращам като овце посред вълци; бъдете, прочее, разумни като змиите, и незлобиви като гълъбите." Матей 10: 16,

"Пиша ви, не защото не знаете истината, но защото я знаете и разбирате, че никаква лъжа не е от истината." 1 Йоаново 2: 21,

"Братя, не бивайте деца по ум, но, бидейки дечица по злобата, бивайте пълнолетни по ум." 1 Коринтяни 14: 20

а ето как ти почти не разсъждаваше адекватно досега, нито проявяваше вярност към доброто, но бързаше да рецитираш наизустеното, което разни вярващи са ти поднесли на тепсия, което никак не е разумно в днешно време, защото точно сега повече от всякога е пълно с милиони лъжепророци, от които немалко християнски

cvetemoe
09-09-2013, 19:20
npp, ако сънят на Бог е причина за злото в света, то тогава излиза, че сьнят на Бог е Негова слабост, а това е недопустимо.

Къде в Библията пише, че Бог спи полусън, къде пише, че сънят на Бог е причина за злото и къде пише, че хората трябва да го събудят - цитирай.

defender
09-10-2013, 11:54
ето защо ние двамата свидетели на истинските Бог и Исус ......................... като самите ние имаме Отца, Синът и Св. Дух, поради което не се нуждаем от друг да ни наставлява/учи, понеже помазанието от Св. Дух ни е достатъчно,

брех, двамата имали Светия Дух и на тях не им трябва наставници .............. кво туй достойнство .......................... някои хора изфърчаха вече в облаците........ я се огледай брато гравитацията още действа ли ти.. .............. Бог иска от тебе не да виждаш колко си свят, а да виждах колко си грешен. ....................................

npp
09-10-2013, 11:59
npp, ако сънят на Бог е причина за злото в света, то тогава излиза, че сьнят на Бог е Негова слабост, а това е недопустимо.

Къде в Библията пише, че Бог спи полусън, къде пише, че сънят на Бог е причина за злото и къде пише, че хората трябва да го събудят - цитирай.

както бе казано и по-горе, истинският Бог не е причина за злото на света - ето от този пост нататък можеш да намериш отговорите, които търсиш (понеже не си заслужава да повтаряме същите неща отново): http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/550453-%D0%91%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D 0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%91%D0%BE%D0%B3-%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D1%8F%D1%89-%D0%B1%D0%B0%D1%89%D0%B0?p=10853044&viewfull=1#post10853044

defender
09-10-2013, 12:05
както бе казано и по-горе, истинският Бог не е причина за злото на света - ето от този пост нататък можеш да намериш отговорите, които търсиш (понеже не си заслужава да повтаряме същите неща отново): http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/550453-%D0%91%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D 0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%91%D0%BE%D0%B3-%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D1%8F%D1%89-%D0%B1%D0%B0%D1%89%D0%B0?p=10853044&viewfull=1#post10853044

Той иска да ти каже, че не може злото да намира повод да съществува по причина на някаква характеристика или качество отнасящи се до Бог................. т.е. не може злото да намира повод да съществува в някакво качество на Бог (например от това, че Бог спи, злото да си намира повод да съществува), защото тогава в това качество на Бога ще има несъвършенство.

npp
09-10-2013, 12:35
Той иска да ти каже, че не може злото да намира повод да съществува по причина на някаква характеристика или качество отнасящи се до Бог................. т.е. не може злото да намира повод да съществува в някакво качество на Бог (например от това, че Бог спи, злото да си намира повод да съществува), защото тогава в това качество на Бога ще има несъвършенство.

дори и мнозина да го наричат "несъвършенство", това че истинският Бог изпада в състояние на полусън не е по Негова вина, просто такава е вселенската природа че в началото на всяка вечност Той неминуемо изпада в състояние на полусън за около 5-6 хилядолетия, точно както малкото момче няма вина за това че не може да носи 40 килограма на двете си ръце след като още не е пораснало и станало зрял/голям мъж способен да прави това, с тази разлика че истинкият Бог още от самото начало е напълно всемогъщ за всяко добро дело в рамките на вечността, но просто изпада в състояние на полусън, което не го прави по-малко могъщ/способен, както културистите не губят мускулите и силата си докато спят, но като се събудят (на сутринта) са все така силни и способни както преди(предният ден)

defender
09-10-2013, 12:45
дори и мнозина да го наричат "несъвършенство", това че истинският Бог изпада в състояние на полусън не е по Негова вина, просто такава е вселенската природа че в началото на всяка вечност Той неминуемо изпада в състояние на полусън

Ако Бог е съвършен то Той не би трябвало да има качество, от което злото да си намира повод да съществува - т.е. това е слабост и бъг в системата.

Например когато някоя операционна система има някоя характеристика от която даден вирус си намира повод да я зарази, значи операционната система е създадена несъвършена и има слабост.

ПП: Чакай сега, Бог ли зависи от вселенската природа или вселенската природа зависи от Бог ........... баси.

И ако може да ми се представиш сега с кой "свидетел" говоря.

npp
09-10-2013, 12:50
брех, двамата имали Светия Дух и на тях не им трябва наставници .............. кво туй достойнство .......................... някои хора изфърчаха вече в облаците........ я се огледай брато гравитацията още действа ли ти.. .............. Бог иска от тебе не да виждаш колко си свят, а да виждах колко си грешен. ....................................

а защо Му е на истинският Господ Бог да държи Своите люде в ограничението на някакъв си укор вместо да ги прави свободни за доброто дело?!, какво е това вашето криворазбиране за грях - сякаш грехът е нещо съвсем добро?!, ти би ли искал да си в ограничението на непрестанен укор вместо да си свободен за добрият живот?!, що за суета е да прекараш дори и един месец в супер безсмисленото ограничение на някакъв безполезен укор - нима това ще направи живота по-добър?!, не е ли укорът по причина на грехът, и не е ли първородният и същинският грях именно духовното/религиозното беззаконие - коренът на всяко зло?!, и не би ли било закономерно онези, които причиняват зло ближнему да изпитват угризения, а не онези, които не причиняват?!

defender
09-10-2013, 12:56
^
искам да ти кажа, че ти изобщо не познаваш Библията, направо почвай отначало. .................. така се получава с тези дето хвърчат в облаците, казват че нямат нужда от наставници и се изживяват като подобни на свети Павел и Петър.

npp
09-10-2013, 13:13
Ако Бог е съвършен то Той не би трябвало да има качество, от което злото да си намира повод да съществува - т.е. това е слабост и бъг в системата.

Например когато някоя операционна система има някоя характеристика от която даден вирус си намира повод да я зарази, значи операционната система е създадена несъвършена и има слабост.

ПП: Чакай сега, Бог ли зависи от вселенската природа или вселенската природа зависи от Бог ........... баси.

И ако може да ми се представиш сега с кой "свидетел" говоря.

а защо тогава досега имаше зло в продължение на 5-6 хилядолетия (считано от първородният грях), след като според теб във вселената има някакво абсолютно съвършенство, което не позволява на злото да се прояви?!, иначе даде много добър пример с операционните системи на компютрите, защото е съвсем логично да се работи за достатъчно пълно усъвършенствуване когато има критични пропуски в системата, понеже ако човеците поправят грешките си така щото да не се случват толкова лоши неща отново, тогава колко повече истинският Бог не би допуснал едно и също зло да се случва повече?!

истинският Бог е част от изначалната вселенска природа, при все че Той е най-висшето нейно явление, докато тя е по-скоро нещо, което съществува - Той е Нещото, Което я движи и систематизира правилно

npp
09-10-2013, 13:17
^
искам да ти кажа, че ти изобщо не познаваш Библията, направо почвай отначало. .................. така се получава с тези дето хвърчат в облаците, казват че нямат нужда от наставници и се изживяват като подобни на свети Павел и Петър.

никак не внимаваш достатъчно в написаното Слово - ето прочети отново какво пише:

"а колкото за вас, помазанието, което приехте от Него, остава във вас, и нямате нужда да ви учи някой; затова, както Неговото помазание ви учи за всичко, и е истинско, а не лъжливо, пребъдвайте в Него, както ви е научило да правите." 1 Йоаново 2: 27

ние двамата свидетели на истинските Бог и Исус сме такива още от самото начало на тази вечност, а и няма нужда от друг бог или христос или дух в качеството на отец/учител/наставник

"И казва ми: Напиши: Блажени които са призовани на вечерята на свадбата на Агнето. И казва ми: Тези са истинните думи Божии. И паднах пред нозете му да му се поклоня; и рече ми: Внимавай да не сториш това: аз съм съслужител твой и от братята ти които имат свидетелството Исусово: поклони се Богу; защото свидетелството Исусово е духът на пророчеството(т.е. Духът на истинското Слово/пророчество)." Откровение 19: 9-10

defender
09-10-2013, 13:23
а защо тогава досега имаше зло в продължение на 5-6 хилядолетия

само ако се откажеш от лъжесвидетелството пред целия форум и станеш православен............... иначе го приемам като просто опит да продължиш да спориш................ и файда никаква.

истинският Бог е част от изначалната вселенска природа, при все че Той е най-висшето нейно явление, докато тя е по-скоро нещо, което съществува - Той е Нещото, Което я движи и систематизира правилно

ааааа, ясно, Бог бил явление на вселенската природа.............. бегай.................. и на твоето измислено от тебе божество.......... много здраве.

defender
09-10-2013, 13:28
ние двамата свидетели на истинските Бог и Исус сме такива още от самото начало на тази вечност,

ко рече, ко

Ти на колко години си бре ..................... да не си някакъв прероден махараджа...... хихи

npp
09-10-2013, 13:36
само ако се откажеш от лъжесвидетелството пред целия форум и станеш православен............... иначе го приемам като просто опит да продължиш да спориш................ и файда никаква.

ааааа, ясно, Бог бил явление на вселенската природа.............. бегай.................. и на твоето измислено от тебе божество.......... много здраве.

ние свидетелите на Бог и Исус не се отказваме от правилната вяра и не предпочитаме никаква друга, а файдата е от проявата на чиста любов към човеците особено към погиващите/погиналите/неспасените, понеже истинският Бог вижда, чува и знае всичко - за Него е достатъчно дори когато човеците проявяват чиста любов към съжителите си

растенията ли раждат почвата, или почвата растенията?!, ето защо Исус представя истинският Бог Отец като дърво, което се ражда от почвата, която е вселенската изначална природа:

"При това каза: На какво да оприличим Божието царство(т.е. произходът на Бог Отец)? или с каква притча да го представим? То прилича на синапово зърно, което, когато се посее в земята, е по-малко от всичките семена, които са на земята; но когато се посее, расте, и става по-голямо от всичките злакове(т.е. и става по-голямо от всички същества на вселената), и пуска големи клони, така че под сянката му могат да се подслонят небесните птици(т.е. множество Небесни Ангели)." Марк 4: 30-32

defender
09-10-2013, 13:50
ние свидетелите на Бог и Исус не се отказваме от правилната вяра и не предпочитаме никаква друга, а файдата е от проявата на чиста любов към човеците особено към погиващите/погиналите/неспасените, понеже истинският Бог вижда, чува и знае всичко - за Него е достатъчно дори когато човеците проявяват чиста любов към съжителите си

Значи ти си готов и на престъпника да помогнеш в престъплението като израз на чиста любов.
Ще дадеш ли пари на някои АКО ЗНАЕШ, че тоя с тях ще си купи алкохол и ще се напие или ще злоупотреби с тях ............. така все едно ставаш съучастник в злото му - тук е същото.

npp
09-10-2013, 14:09
Значи ти си готов и на престъпника да помогнеш в престъплението като израз на чиста любов.
Ще дадеш ли пари на някои АКО ЗНАЕШ, че тоя с тях ще си купи алкохол и ще се напие или ще злоупотреби с тях ............. така все едно ставаш съучастник в злото му - тук е същото.

когато се угажда на нечие злодеяние, тогава това няма да е израз на чиста любов, но чиста любов значи да се прави добро, но без да се угажда на злото - затова и сме написали "чиста любов", по принцип лично аз не давам пари за опиати и тям подобни(-те), обаче обикновено съм склонен да помагам на сиромасите с храна, облекло, и пр.

defender
09-10-2013, 14:17
ами тогава защо да давам материал на еретика, като знам че той не иска да се откаже от лъжесвидетелството си и да използва това, което му казвам за да продължи да хули словото с лъжесвидетелства.

ПП: кво ше кажеш а ........... готин ли съм............. е ся направи една салата.

npp
09-10-2013, 14:50
ами тогава защо да давам материал на еретика, като знам че той не иска да се откаже от лъжесвидетелството си и да използва това, което му казвам за да продължи да хули словото с лъжесвидетелства.

ПП: кво ше кажеш а ........... готин ли съм............. е ся направи една салата.

ако говориш само Истината от истинският Господ Бог когато свидетелствуваш Словото, тогава можеш да го свидетелствуваш винаги, но ако продължаваш да лъжеш, тогава ще е по-добре да спреш и да не свидетелстваш повече лъжи

"Ако стопанинът на дома нарекоха Веелзевул, то колко повече домашните му(т.е. неговите (духовни) служители)! И тъй, не бойте се от тях; защото няма нищо покрито, което не ще се открие, и тайно, което не ще се узнае. Това, което ви говоря в тъмно, кажете го на видело; и което чуете на ухо, прогласете го от покрива." Матей 10: 25-27

defender
09-10-2013, 14:56
че аз никога съм нямал великите претенции, че съм някакъв спасител и свидетел на словото и говорител на Бога, нямащ нужда от наставници, учител на другите и прочие - но като човек запознат с православието и четящ, знам че твоето свидетелство на словото е лъжа.................. аз през цялото време това казвам, ................. а не че имам великите претенции да съм някакъв пророк, свидетел на словото, спасител и учител на другите............ като някой друг от форума.

npp
09-10-2013, 16:58
че аз никога съм нямал великите претенции, че съм някакъв спасител и свидетел на словото и говорител на Бога, нямащ нужда от наставници, учител на другите и прочие - но като човек запознат с православието и четящ, знам че твоето свидетелство на словото е лъжа.................. аз през цялото време това казвам, ................. а не че имам великите претенции да съм някакъв пророк, свидетел на словото, спасител и учител на другите............ като някой друг от форума.

харесала ти е някаква религия/секта, защото там ти предлагат удобства каквито ти допадат на теб, а не защото там намираш Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог и Неговите истинскии Светии, но "Човешкият Син няма къде глава да подслони":

"Слушайте сега вие, които казвате: Днес или утре ще отидем в еди-кой-си град(т.е. в еди коя си религия/секта), ще преседим там една година(т.е. ще изкараме там докрай), и ще търгуваме(т.е. ще служим) и ще спечелим, - когато вие не знаете какво ще бъде утре. Що е животът ви? Защото вие сте пара, която се явява, и после изчезва. Вместо това, вие трябва да казвате: Ако ще Господ, ние ще живеем и ще направим това или онова(т.е. едно или друго добро дело). Но сега славно ви е да се хвалите. Всяка такава хвалба е зло. Прочее, ако някой знае да прави добро и го не прави, грях е нему." Яков 4: 13-17

defender
09-10-2013, 17:18
харесала ти е някаква религия/секта, защото там ти предлагат удобства каквито ти допадат на теб, а не защото там намираш Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог и Неговите истинскии Светии, но "Човешкият Син няма къде глава да подслони"

мда, много по-лесно и самоугодно е сам да си нафантазираш и да си тълкуваш Словото както на тебе да ти отърва, отколкото да приемеш истината, отричайки се от своята фантазия. Ако започна аз да ти тълкувам словото както на мен ми отърва тогава твоето нафантазирано свидетелство ще бледнее просто пред моето - това ясно показва, че този начин на отношение към словото е грешен и измислен.

npp
09-10-2013, 17:37
мда, много по-лесно и самоугодно е сам да си нафантазираш и да си тълкуваш Словото както на тебе да ти отърва, отколкото да приемеш истината, отричайки се от своята фантазия. Ако започна аз да ти тълкувам словото както на мен ми отърва тогава твоето нафантазирано свидетелство ще бледнее просто пред моето - това ясно показва, че този начин на отношение към словото е грешен и измислен.

ние двамата свидетели чуваме и приемаме Словото на истинският Господ Бог дриректно от Неговата Уста, а не се основаваме на четене и тълкуване на Библията макар и много пъти да сме я цитирали и перифразирали, разликата е както между това да разбираш някакъв чужд език и (това) да не го разбираш, ти не слушаш истинският Господ Бог защото не вярваш в Него, понеже не си Му достатъчно верен, тъй като предпочиташ да следваш човеци вместо да се основаваш изцяло на правилната вяра в Него

defender
09-10-2013, 17:48
ние двамата свидетели чуваме и приемаме Словото на истинският Господ Бог дриректно от Неговата Уста, а не се основаваме на четене и тълкуване на Библията

Ето поредната ти лъжа и лъжесвидетeлство, виж какво пише:

"Говори ти с нас, и ние ще слушаме, но да не говори с нас Бог, за да не умрем"
"Вярата иде от слушане, а слушането от словото Божие"

казвам ти, този дето ти говори не знам какъв е, но не е Бог.

ПП: а и как Бог ще ти говори, нали казваше, че спи.......... последно - спи или говори ......

Otis_Driftwood
09-10-2013, 18:33
Дефендъре, нпп е прав. Твоята религия е социално творение, на което ти си отдал съзнанието си, в името на групово-"нафантазьорена", истина. Неслучайно основния мотив в християнството се върти около отношението към ближния, по този начин създавайки една удобна за всички договорка. Глупостите с Бог и сътворението на света са просто пълнеж, понеже Бог като абстракция за да бъде повярвано в реалното му съществуване трябва постоянно да се привижда влиянието му в реалността. Споровете за този измислен персонажи са резултат от това, че всеки прикачва различни характеристики на идола си, съответствено на самия човек разбира се. Затова и образът на Бог е толкова различен, затова и има различни богове всъщност. И тук идва груповия елемент - индивидите, "членове" на една и съща група преживяват една и съща реалност, затова и Боговете придобиват идентичен образ, още повече че груповия "резонанс", рефлектира много силно върху всеки индивид. Така постепенно се уподобява образа. Разликата в географско, и съответно битово, положение променя уравнението, понеже влияе върху цялостното развитие на хората там.
Самата вяра, като комплексно колективно явление, има нужда от социума за да се консолидира - тя оттам произхожда, като следствие от групово договорената реалност. Попълването на празнотите в познанието използвайки готови истини е толкова примамливо, именно защото въпросните истини са вече свързани заедно в една обща картина, създавайки фалшива представа за последователност и логичност. Подобна картина се създава именно чрез груповото вярване и "привиждане" на вярата във всичко.
Та, Групово-договорения характер на една концепция не доказателство за истинността на същата концепция. Даже обратното.

defender
09-10-2013, 19:50
естествено, че религията е социално явление, а не социално творение.

ПП: ако искаш опитай се да спазваш правилата на религията пък да видим колко удобна договорка ще ти е............ ти изобщо няма да се опиташ защото изобщо няма да ти угодна ............. що си мислиш, че аз като съм започнал ми е била много угодна на мисленето ми коета съм си бил напаснал по мой си правила, аз съм почнал като тебе, от твоето ниво. .................. по-лесно от това да ходиш по своите си прищевки и нагаждачески мисли няма............ ти си точно от тея.......... щом е толко лесно, айде пробвай да се откажеш от начина си на мислене заради религията, ае пробвай бе...................... нагаждач.

npp
09-10-2013, 21:07
Ето поредната ти лъжа и лъжесвидетeлство, виж какво пише:

"Говори ти с нас, и ние ще слушаме, но да не говори с нас Бог, за да не умрем"
"Вярата иде от слушане, а слушането от словото Божие"

казвам ти, този дето ти говори не знам какъв е, но не е Бог.

ПП: а и как Бог ще ти говори, нали казваше, че спи.......... последно - спи или говори ......

ако продължаваш да свидетелстваш така лъжливо рискуваш да отнесеш някое наказание, затова по-добре недей да продължаваш с лъжите, първият цитат, който си показал е от книгата Изход 20 гл. където израелтяните остават твърде уплашени от явлението на Иеова, затова Моисей ги утешил като им казал че истинският Господ Бог е в основата на това явление и че не трябва да се страхуват от сатана:

"И всичките люде гледаха гръмежите, светкавиците, и гласа на тръбата, и гората която димеше; и като видяха людете това нещо оттеглиха се и застанаха отдалеч. И рекоха на Мойсея: Ти говори с нас, и ние ще слушаме; и нека не говори с нас Бог, за да не умрем. И Мойсей рече на людете: Не бойте се: Бог дойде да ви опита, и да бъде страхът му пред вас, за да не съгрешавате." Изход 20: 18-20,

"И съживи вас, когато бяхте мъртви чрез вашите престъпления и грехове, в които сте ходили някога според вървежа на тоя свят, по княза на въздушната власт, на духа, който сега действува в синовете на непокорството;" Ефесяни 2: 1-2

вторият цитат е от посланието към Римляните 10 гл. където се говори именно за слушането на живото Божие Слово, което излиза директно от устата на истинският Господ Бог, а не за четене на писание(-то) според човешка традиция или слушане на човешки проповеди, нито за самомнителни заключения:

"няма разлика между юдеин(т.е. няма разлика между традиционни(-те) праведни) и грък(т.е. и нетрадиционни) защото същият Господ е Господ на всички, богат към всички, които Го призовават. Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси". Как, прочее, ще призоват Този, в Когото не са повярвали? И как ще повярват в Този, за Когото не са чули? А как ще чуят без проповедник? И как ще проповядват, ако не бъдат пратени? Както е писано: - "Колко са прекрасни Нозете на тия, които благовествуват доброто!" Но не всички послушаха благовестието; защото Исаия казва: "Господи, кой от нас е повярвал на онова, което сме чули"? И тъй, вярването е от слушане(т.е. от следване(-то) на истинското Божие Слово), а слушането - от Христовото слово(т.е. от живото Слово на истинският Господ Бог). Но казвам: те не са ли чули? Наистина, чули са: - "По цялата земя е излязъл гласът им, И думите им до краищата на вселената". Но пак казвам: Израил не е ли разбрал? Разбрал е, защото първо Моисей казва: - "Аз ще ви раздразня до ревнуване с тия, които не са народ(т.е. които не са последователи на религия/секта); С народ несмислен(т.е. с люде, които за вас са несмислени) ще ви разгневя"; а Исаия се осмелява да каже: - "Намерен бях от ония, които не Ме търсеха(сиреч, от невярващи(-те)/неокултисти(-те)); Явен станах на тия, които не питаха за Мене(сиреч, на невярващи(-те)/неокултисти(-те)); а за Израиля казва: - "Простирах ръцете Си цял ден Към люде непокорни и опаки"" Римляни 10: 12-21,

"И тъй, фарисеите и книжниците Го запитват: Защо не вървят Твоите ученици по преданието на старейшините, но ядат хляб с нечисти ръце? А той им рече: Добре е пророкувал Исаия за вас лицемерите, както е писано: "Тези люде Ме почитат с устните си, Но сърцето им отстои далеч от Мене. Обаче напразно Ме почитат Като преподават за поучения човешки заповеди". Вие оставяте Божията заповед и държите човешкото предание, [измивания на шулци и на чаши; и много други неща правите]. И каза им: Хубаво! вие осуетявате Божията заповед за да спазите своето предание!" Марк 7: 5-9

и така, слушането на живото Слово на истинският Господ Бог е в основата на Божиите Заповеди:

"А един от книжниците, който дойде и ги чу, когато се препираха, като видя, че им отговори добре, пита Го: Коя заповед е първа от всички? Исус отговори: Първата е: "Слушай, Израилю; Господ нашият Бог е един Господ; и да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа, с всичкия си ум и с всичката си сила". А ето втората [подобна на нея] заповед: "Да възлюбиш ближния си като себе си". Друга заповед по-голяма от тия няма." Марк 12: 28-31

defender
09-10-2013, 21:13
абе ти за някакъв светия ли се имаш бе............... що за мерзост на запустението

npp
09-10-2013, 21:41
абе ти за някакъв светия ли се имаш бе............... що за мерзост на запустението

"мерзостта на запустението на светото място" е когато много вярващи обричат мнозина невинни на погибел, това е все едно както ако някакви управници дойдат на власт и заповядат: "всеки, който не чепка вълна в нашият обор/като нас, ще бъде санкционирван", така и неправедните вярващи обричат на погибел всички човеци, които не следват тяхната религия/секта

"И от него ще се подигнат сили, които ще омърсят светилището, да! крепостта, ще премахнат всегдашната жертва, и ще издигнат мерзостта, която докарва запустение..... Но известия от изток и от север ще го смутят; затова ще излезе с голяма ярост да погуби мнозина и да ги обрече на изтребление. И ще постави шатрите на палата си между моретата, върху славния свет хълм; но при все това, ще постигне края си, и не ще има кой да му помага." Данаил 11: 31-45,

"И като повика народа, рече им: Слушайте и разбирайте! Това, което влиза в устата(т.е. консумацията сама по себе си), не осквернява човека; но това, което излиза от устата(сиреч, лъжепророкуването/духовното беззаконие), то осквернява човека. Тогава се приближиха учениците и Му рекоха: Знаеш ли, че фарисеите(т.е. духовните служители на човешката(666) религия) се съблазниха(т.е. се смутиха) като чуха тая дума? А Той в отговор рече: Всяко растение, което Моят небесен Отец не е насадил, ще се изкорени. Оставете ги; те са слепи водачи; а слепец слепеца ако води, и двамата ще паднат в ямата." Матей 15: 10-14,

"По онова време, в една събота, Исус минаваше през посевите; а учениците Му, като огладняха, почнаха да късат класове и да ядат. А фарисеите, като видяха това, рекоха Му: Виж Твоите ученици вършат каквото не е позволено да се върши в събота. А Той им рече: Не сте ли чели що стори Давид, когато огладня той и мъжете, които бяха с него, как влезе в Божия дом и яде от присътствените хлябове, които не бе позволено да яде ни той, нито ония, които бяха с него, а само свещениците? Или не сте ли чели в закона, че в съботен ден свещениците в храма нарушават съботата, и пак не са виновни. Но казвам ви, че тук има повече от храма. Но ако бяхте знаяли що значи тая дума: "Милост искам а не жертва", не бихте осъдили невинните." Матей 12: 1-7

3aBuCu
09-10-2013, 23:18
FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP

defender
09-11-2013, 09:40
много вярващи обричат мнозина невинни на погибел,

кога, кой, кого е обрекъл на погибел.................. аз с някакъв друг човек ли говоря?

Skeletoner
10-06-2013, 16:17
Защо се ражда дете с умствено заболяване. Защо има уродливости всякакви при децата. Смъртност при новородените. Кой решава ? Защо има страдане ? Повтарям - "Защо има страдание ?" :)))))

Fisherman
10-06-2013, 16:44
Защо се ражда дете с умствено заболяване. Защо има уродливости всякакви при децата. Смъртност при новородените. Кой решава ? Защо има страдане ? Повтарям - "Защо има страдание ?" :)))))

сигурно защото родителите им са грешили

Skeletoner
10-06-2013, 18:57
сигурно защото родителите им са грешили

От религиозна гледна точка е другоятче и е в сериозен разрез с идеята за Бог, затова изучаващите редовете на Библията не пишат :)))

npp
10-07-2013, 13:09

поради системата на духовно(-то) беззаконие, понеже точно тя е източникът на всички злини, това са множество сатанисти, кришнаисти, йоги, индуси, окултисти, езотерици, духовници, духовни работници, поклонници, вярващи, и пр., които вършат духовно беззаконие като се отнасят осъдително към човечеството обричайки мнозина на различни видове беди, болести, бедствия, страдания, мъки, и т.н. чрез своята чрезмерна вяра/духовност/религия/окултна дейност, понеже именно духовното е (в) основата на всяко нещо във вселената, Бог е Дух и Неговото Царство е Духовно, и дявола е дух и неговото царство също е духовно, ето защо именно духовното беззаконие е източникът на всички останали беззакония и злини на вселената, а за съжаление истинският Бог беше досега в състояние на полусън, поради което не можеше веднъж завинаги да премахне "грехът" т.е. (системата на) духовно(-то) беззаконие, затова и е правилната вяра в истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос, понеже чрез нея истинският Бог може да бъде събуден и така Той да отмахне/премахне злото веднъж завинаги

"И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница(т.е. на човешката(666) религия/духовност/вяра), която седи на много води(т.е. която има много вероучения/вероизповедания/секти); с която блудствуваха земните царе(т.е. с която "земните" духовни служители/работници беззаконстваха), и земните жители(т.е. и множество човеци) се опиха от виното(т.е. бяха афектирани/засегнати/обладани от нечистотиите) на нейното блудствуване(т.е. на нейното беззаконие). И тъй, той ме заведе духом в една пустиня(т.е. на мястото на "запустението" - виж Матей 24:15), гдето видях жена(т.е. верческа/духовна/религиозна/окултна дейност), седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога(т.е. който имаше 7 и дори 10 а даже и 12 чакри, които са зли духове). Жената бе облечена в багреница(т.е. тя упражняваше власт от вселенски мащаб) и червено(т.е. и предлагаше множество привилегии на своите последователи) и украсена със злато(т.е. и имаше велика слава), със скъпоценни камъни и с бисери(т.е. с велики човешки вероучения и заповеди), и държеше в ръката си златна чаша(т.е. велика съдба), пълна с мръсотии и с нечистотиите(т.е. пълна с несъвършенствата и неправдите) от нейното блудствуване(т.е. от нейното беззаконие). И на челото й имаше написано това име: Тайна(т.е. окултното/езотеричното); великий Вавилон(т.е. "старата" човешка(666) религия/духовност/вяра), майка на блудниците(т.е. майка на неправедните/лошите вярващи/духовни служители/работници и на злодеите) и на гнусотиите(т.е. както и на всички злини/аномалии/страдания по лицето) на земята. И видях, че жената се беше опила(т.е. и видях че тя проливаше и паразитираше) от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много(сиреч, бях шокиран от реалният факт как считаната за най-голяма светиня от (страна на) множество(-то) вярващи/поклонници на земята се оказва че е самото царство на звярът(666)). Но ангелът ми рече: Защо се зачуди? Аз ще ти кажа тайната на жената..... жената, която си видял, е големият град(т.е. системата на чрезмерната вяра/духовност/религия), който царува над земните царе(т.е. която царува над "земните" вярващи/духовни служители/работници)." Откровение 17: 1-18

Skeletoner
10-07-2013, 13:39
1. Вярващи човече, как си позволяваш да слагаш (т.е......), та твоите тълкувания над Светото Писание най-праведни ли са, а правилни ли са ?
2. Чакри ? Откъде пейстна този текст ?

С прости слова ти казвам, че нито ред от този текст не отговаря на въпросите, които съм задал. Ти приемаш ли, че едно дете (лишено от грях и напълно чисто) може да плаща за греховете на другите. Ще приемеш ли, че баща ти се е напил и е прегазил някой и след това да те гръмнат теб ?? Не говоря в момента с библейски мотиви. Вярваш ли в този вид правосъдие от чисто човешки план и смяташ ли, че той е близък до човека ? Говоря за пресъпление и правосъдие !

Поздрави,
Батя Skeletoner

P.S. Ако ще ми отговаряш, ще съм благодарен, ако го направиш без текст, който може да бъде намерен в Google. :)

defender
10-07-2013, 15:30

А на тебе какво точно ти пречи страданието в отношението ти към Бог? Къде в Библията пише че хората като вярват в Бог и няма да имат страдания ............. ?

И всъщност какво за тебе е страдание, например за един крадец страдание е че са го хванали като обира банката и парите на хората.

Skeletoner
10-07-2013, 19:33
А на тебе какво точно ти пречи страданието в отношението ти към Бог? Къде в Библията пише че хората като вярват в Бог и няма да имат страдания ............. ?

И всъщност какво за тебе е страдание, например за един крадец страдание е че са го хванали като обира банката и парите на хората.

Адмирации за интереса ти по тази проблематика ! Прочети следващият ми пост(след този който цитираш - от 13:39). Не мога да отговоря на така поставените ти въпроси. Просто са крайно далече, колкото и близо да ти се струват.

Поздрави,
Батя Skeletoner

П.С. Изключително Накратко: Какво мислиш за страданието на детето на 4 годинки, което баща му в пиянският си ден идва и го пребива от бой. Детето няма грехове. Не ме питай какво общо има това с любящия Бог Отец :)

defender
10-07-2013, 21:46
значи казваш, че щом Бог не отговаря и не угажда на критериите за света на Егото ти с , то тогава ти обожествяваш Егото си и неговите заповеди за справедливост ли.

Skeletoner
10-07-2013, 22:34
значи казваш, че щом Бог не отговаря и не угажда на критериите за света на Егото ти с , то тогава ти обожествяваш Егото си и неговите заповеди за справедливост ли.

Хай,

Егото е хубава дума, използваш я доста смело и обилно. Прочети моля отново предните ми постове отричам ли нещо или не и ако отричам нещо то какво всъщност ? Не гледаш от нужната гледна точка. Все пак човек върви по земята със своят личен избор дали и в какво да вярва :). Нито аз, нито ти можем да дадем отговор на някои от основните въпроси. Ако можехме да сме направили революция :)

Лека вечер,
Батя Skeletoner

P.S. Всичко написано от мен в този раздел е личностно мнение, а не препоръка и не желая да повлиявам по никакъв начин на религиозните виждания и философия на когото и да било.

defender
10-07-2013, 22:52
Да, отричаш, отричаш Божията любов и не само я отричаш, ами искаш да я принизиш до някакви твои критерии за любов, и отгоре на всичко искаш да и предадеш само материални ограничения и материален израз и от там и логиката ти за страдание придобила малко изкривен привкус. ................... Сам Иисус е страдал несправедливо заради нашите грехове.

Skeletoner
10-07-2013, 23:40
Хай,

Библейският Бог - тиранин или любящ баща?
Напомням ти темата.
Разликата е огромна между Съдбата и Любящият Баща.
Живея в материалния свят и още не съм видял духовния.
Моля, приеми моите извинения, ако изводите и логиката ми идва от материалния свят :)

Споменавайки Иисус, какво мислиш за думите Му "Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил?"

Поздрави,
Батя Skeletoner

P.S. Всичко написано от мен в този раздел е личностно мнение, а не препоръка и не желая да повлиявам по никакъв начин на религиозните виждания и философия на когото и да било.

defender
10-08-2013, 00:07
Разликата е огромна между Съдбата и Любящият Баща.
няма съдба, всичко е последствие от делата ни, няма съдба върху която да прехвърлим отговорността за делата си.

Споменавайки Иисус, какво мислиш за думите Му "Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил?"

Христос го казва за да покаже какво е заслужавал всеки човек и какво Той поема върху себе си за да може ние да не бъдем оставени от Бога ............... всъщност в тези думи се изразява какво представлява ада. (т.е. в тези думи всеки човек трябва да вижда себе си)

Skeletoner
10-08-2013, 00:26
няма съдба, всичко е последствие от делата ни, няма съдба върху която да прехвърлим отговорността за делата си.

Христос го казва за да покаже какво е заслужавал всеки човек и какво Той поема върху себе си за да може ние да не бъдем оставени от Бога ............... всъщност в тези думи се изразява какво представлява ада. (т.е. в тези думи всеки човек трябва да вижда себе си)

"няма съдба, всичко е последствие от делата ни" - Какви дела е извършило едно детенце на 5 та баща му идва и го пребива, какво е било това следствие, какъв е бил този грях за който да плаща ?
Църквата и философията се превиват от векове за това изречение на Иисус ти взема,че го реши с едно изречение свободен текст.

Това е последният ми пост, в който водя дискусия с теб.
Не желая да те убеждавам в нищо !

Лека вечер,
Батя Skeletoner

npp
10-08-2013, 10:47
най-напред има вечност, която има начало и край, но винаги след краят следва "ново" начало така щото тя е хем периодична хем безкрайна, обаче няма нищо ново, което (да) не е било/(да) не се е случвало през всяка предишна/минала вечност, тъй като винаги в началото на вечността Бог е под формата на семе така както единицата в математиката е винаги същата независимо (от това) колко пъти ще се яви в математическите изрази, и както единицата умножавана по 2 в прогресия винаги дава едни и същи резултати: 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024, и т.н., така и Бог винаги се развива по един и същ(-и) начин така щото у него няма и "сянка(следа) от промяна"(Яков 1:17) - Той винаги е същият, в краят на вечността Той се връща във формата си на семе, а после в началото на следващата вечност Той израства отново в зрялата си форма бидейки абсолютно същият както във всяка една от предишните/миналите вечности, Той отново започва да изминава същият път точно както последователността от резултатите в математическата прогресия едно по две е винаги все същата: 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024, и т.н., обаче представен от тази гледна точка, Бог е разглеждан като изначално(-то) божествено, което се дели на два основни аспекта: "Светлина(-та)" т.е. истинският Бог Отец плюс истинският Господ Исус Христос, и "тъмнина(-та)" т.е. сатана, "звяра"(в това число и вторият "звяр"), "смъртта", "адът", и пр., истинският Господ Бог е само "Светлина" и в Него няма никаква "тъмнина"(1 Йоаново 1:5), докато "тъмнината" може да краде от "Светлината" с цел да осигурява своите служители с благодат за да (може да) ги мами по-лесно, но затова пък истинският Господ Бог може да ограничава и редуцира явлението на "тъмнината"

"Аз създавам светлината и творя(т.е. и ограничавам) тъмнината; Правя мир, творя и зло(т.е. и редуцирам злото)! Аз Господ съм, Който правя всичко това." Исая 45: 7

в началото на вечността (считано от седмият ден нататък) истинският Бог Отец по неволя изпада в състояние на полусън-полубудност за около 5-6 хилядолетия, вследствие на това явлението на "тъмнината" успява да "изникне" и да влезе в света под формата на система(-та) на духовно(-то) беззаконие посредством духовните беззаконници - така злото се явява на света и обзема не само човеците, които вършат духовно беззаконие, но също и човеци, които не вършат духовно беззаконие

"И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина(т.е. от седмият ден нататък Той изпадна в хилядолетно състояние на полусън-полубудност) от всичките дела, които беше създал. И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина(т.е. защото в него Той изпадна в хилядолетно състояние на полусън-полубудност) от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил." Изход 2: 2-3,

"чрез един човек(т.е. чрез родът на духовните беззаконници) грехът(т.е. дявола и системата на духовното беззаконие) влезе в света, и чрез греха смъртта(т.е. и чрез "грехът" също и влошаването), и по тоя начин смъртта мина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха(т.е. и по този начин мнозина човеци се оказаха обзети от "грехът" и "смъртта", някои като служители на злото, други като жертви), - (защото и преди закона(т.е. защото и преди явлението на човешката религия/духовност) грехът беше в света(т.е. "тъмнината" беше в вселената), грях, обаче, не се вменява, когато няма закон(т.е. там където не се върши духовно беззаконие); при все това от Адама до Моисея смъртта царува и над ония, които не бяха съгрешили според престъплението на Адама(т.е. "смъртта" царуваше и над човеци, които не вършиха духовно беззаконие)" Римляни 5: 12-14,

"Седемте глави са седем хълма(т.е. седем зли духа), на които седи жената(т.е. на които системата на духовното беззаконие се основана); те са и седмина царе(т.е. те са и седем времена), от които петимата паднаха(т.е. от които се очаква 5 хилядолетия да изминат), и единият сега е(т.е. и пълното събуждане на истинският Бог и свършекът на царството на "тъмнината" да стане някъде в шестото хилядолетие), а другият още не е дошъл(т.е. а времето, през което явлението на "тъмнината" ще царува в шестото хилядолетие ще бъде само докато истинският Бог да се събуди напълно), и когато дойде, трябва само малко да постои(т.е. но това време ще бъде кратко);" Откровение 17: 9-10

ето защо правилната вяра е необходима, понеже чрез нея събуждането на истинският Бог може да бъде ускорено и така злото да бъде напълно и перманентно премахнато от вселенското творение много по-скоро отколкото иначе, понеже само Той може да направи това

"Гледах догдето се положиха престоли(т.е. догдето числото на истинските Светии се попълни), и Старият по дни седна(т.е. и тогава истинският Бог се събуди напълно и перманентно)" Данаил 7: 9,

"И каза им: Тоя род с нищо не може да излезе, освен с молитва(т.е. освен с добра молитва) и [пост(т.е. и загриженост за пълното спасение и осигуряване в истинският Бог на човеците)]." Марк 9: 29,

"И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните(т.е. но поради молитвите на истинските Светии), ония дни ще се съкратят." Матей 24: 22,

"И когато взе книгата, четирите живи същества и двадесетте и четири старци паднаха пред Агнето, като всеки държеше арфа и златни чаши пълни с темян, които са молитвите на светиите." Откровение 5: 8,

"И кадилният дим се издигна пред Бога от ръката на ангела заедно с молитвите на светиите." Откровение 8: 4

именно доброто отношение към другите човеци и добрите молитви за тяхното спасяване събуждат истинският Бог, ето защо и не бива да се върши духовно беззаконие, а най-вече не бива да бъдат следвани/практикувани неща като: сатанизъм, магьосничество, окултизъм, езотерика, йога, кришнаизъм, хиндуизъм, шиваизъм, сикхизъм, будизъм, ислям, и въобще каквато и да било човешка(666) религия/духовност сиреч която не е изцяло по Волята на истинският Бог Отец и според Словото на истинският Господ Исус Христос

а колкото повече страданието на един или друг човек бъде удължавано, толкова повече ще се удължат и страданията на всички други души, понеже абсолютно всички събития от настоящата вечност ще се повторят през всяка следваща вечност с тази разлика че ролите на душите се сменят с една стъпка напред за всяка последователна вечност, и така всеки един ще влезе в ролята на всеки друг и ще има същата съдба, която (е) има(-л) и той, и ще изглежда по същият начин както е изглеждал и той, и ще премине през същите неща, които и той е преживял/претърпял, а онези, които продължават да вършат духовно и физическо беззаконие рискуват да бъдат наказани още в настоящата вечност, понеже има наказание на земята, но и след физическата смърт има пъкъл където злите хора могат да бъдат измъчвани дълго от неприятни и непоносими страдания, онзи пъкъл е нещо като симулационна реалност където всеки злодей може да преживее/претърпи всички онези злини, които е сторил на своите жертви на земята

"Каквото е станало(сиреч, в настоящата вечност), това е, което ще стане(сиреч, във всяка следваща вечност); И каквото е било извършено(сиреч, в настоящата вечност), това е, което ще се извърши(сиреч, във всяка следваща вечност); И няма нищо ново под слънцето. Има ли нещо, за което може да се каже: Виж! това е ново? То е вече станало във вековете(т.е. във вечностите), които са били преди нас(сиреч, преди настоящата вечност с настоящите роли на душите). Не се помнят предишните поколения(т.е. кои са били ролите на душите във всяка една от миналите вечности); Нито ще се помнят послешните, грядущите, поколения, Между ония, които ще идат подир(т.е. така и няма да се помнят кои са били ролите на душите от всяка една следваща вечност в по-следващите)." Еклесиаст 1: 9-11,

"огненото езеро, което гори с жупел(т.е. пъкълът, където всеки злодей може да преживее/претърпи злините, които е вършил на земята)." Откровение 19: 20,

"ще бъде мъчен с огън и жупел(т.е. ще бъде насилен да преживее/претърпи сторените от него злини) пред светите ангели и пред Агнето. И димът(т.е. и възмездието) от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове(т.е. може да трае дълго време);" Откровение 14: 10-11

например ако си причинявал зло на хиляда човека в продължение на 1 година, тогава наказанието в пъкълът може да продължи 1000 години, а ако си причинявал зло на милиони човеци в продължение на 3 години, тогава наказанието там може да продължи 3 милиона години, ето защо не е добре да се върши духовно беззаконие, понеже чрез него може да бъде причинено голямо зло на милиарди одушевени същества и то за продължително време, докато чрез физическото беззаконие е много по-трудно да се причини толкова голямо зло на толкова много хора и за толкова продължително време, понеже за един човек е трудно да организира световна война, в която оръжията са само: карабини, картечници, пистолети, гранати, снаряди, бомби, и пр., сиреч които не могат да погубят душата, но само тялото, пък и тя не би могла да продължи повече от няколко години

"Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си, той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му;" Откровение 14: 9-10

"звяра" е "богът" на човешката(666) религия/духовност

npp
10-08-2013, 11:22
злото това са злодеянията и страданията, а "тъмнината" е първопричината/първоизточникът на всички злини, докато истинският Бог е абсолютно добър и ни най-малко зъл - Той никога не е вършил зло досега, нито ще извърши някога, но именно явлението на "тъмнината" е първопричинителят на всяко зло

defender
10-08-2013, 12:13
злото това са злодеянията и страданията, а "тъмнината" е първопричината/първоизточникът на всички злини, докато истинският Бог е абсолютно добър и ни най-малко зъл - Той никога не е вършил зло досега, нито ще извърши някога, но именно явлението на "тъмнината" е първопричинителят на всяко зло

а защо тогава позволява на тъмнината да върши зло, значи излиза че тъмнината е по-силна от твоя бог, (който не е Истинския Бог)

npp
10-08-2013, 13:43
а защо тогава позволява на тъмнината да върши зло, значи излиза че тъмнината е по-силна от твоя бог, (който не е Истинския Бог)

истинският Бог не позволява на "тъмнината" да върши зло, затова и я е ограничил за да може да я контролира по-изкъсо(Битие 1:4-5), обаче досега Той се намираше в състояние на полусън-полубудност и затова не беше в състояние да спре злото напълно веднъж завинаги, затова и (съз-)даде вярата за да може праведните да го събудят по-лесно чрез нея

"в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина(т.е. а на седмият ден изпадна в хилядолетно състояние на полусън-полубудност); затова Господ благослови съботния ден и го освети(т.е. затова Той (съз-)даде вярата за да бъде събуден чрез нея)." Изход 20: 11

defender
10-08-2013, 13:48
значи съня на твоя бог се явява негова слабост щом е причина за злото да продължава да същества. Нали Бог е съвършен и всемогъщ как така злото ще се възползва от съня му, значи щом твоя бог спи е по-слаб от злото, значи не е Бог. Излиза, че всъщност злото е бог на твоя бог, когато той спи.

npp
10-08-2013, 14:26
значи съня на твоя бог се явява негова слабост щом е причина за злото да продължава да същества. Нали Бог е съвършен и всемогъщ как така злото ще се възползва от съня му, значи щом твоя бог спи е по-слаб от злото, значи не е Бог. Излиза, че всъщност злото е бог на твоя бог, когато той спи.

а защо наричаш истинският Бог "зъл" заради пътят, който Той изминава, особено след като най-малкото има нужда от правилна вяра и добри молитви за да може Той да бъде събуден по-скоро отколкото иначе?!, например ти как трябва да изминеш път докато стигнеш до мястото където намираш храна за да се нахраниш, а не е да имаш винаги от всяка храна навсякъде без да трябва да се придвижваш въобще?!, така и истинският Бог изминава някакъв път в началото на вечността, или както цар Соломон е казал: "Каквото съществува е станало вече; И каквото ще стане е станало вече; И Бог издирва наново онова, което е било оттласнато."(Еклесиаст 3:15), защото ако наистина нямаше никакво бреме за Него така както ти твърдиш, тогава едва ли толкова човеци щяха да бъдат сполетявани от зло в продължение на 5-6 хилядолетия досега, но ето какво казва самият Господ: "Моето иго е благо, и Моето бреме е леко."(Матей 11:30), от което се вижда че за истинският Бог (все пак) има някакво бреме, но като го "носи" Той го прави за добро, а не за зло, ето защо казва: "Моето иго е благо, и Моето бреме е леко.", нима човек би се оказал зъл ако не успее да остане напълно буден в продължение на цял месец без въобще да се унесе/да заспи дори и за миг през цялото това време?!, така и истинският Бог не е виновен, но вината е по-скоро на неправедните/злите духовни работници/служители, понеже злото влиза и работи в света именно чрез тях: "чрез един човек(т.е. чрез един род човеци) грехът влезе в света(сиреч, именно чрез родът на духовните беззаконници)"(Римляни 5:12), "Ако стопанинът на дома(т.е. дявола) нарекоха Веелзевул, то колко повече домашните му(т.е. неговите духовни работници/служители)!"(Матей 10:25)