Влез

View Full Version : Котката ми иска да си изяде малките

hristo99
07-27-2013, 09:34
Здравейте! В сряда вечерта котката ми роди три котенца и вече са на два дни. Но майката стана адски капризна. Не иска да яде от котешката си храна, не яде хляб, пробвахме и супи да и даваме, но не иска. Яде само пастет, салами и кашкавал. Понеже тези неща са скъпи (а и не знам колко ли са вредни за нея) отказваме да и ги даваме и си помислихме, че ще и пригладнее доста и ще вземе да яде от котешката си храна. Но сгрешихме. Упорито отказва. Толкова е гладна, че тръгнала да яде едното си коте. Добре че сестра ми е била тогава там и аз изведнъж почнах да чувам "НЕ! НЕ! НЕ!". В този момент котката е държала дъщеричката си в устата и сестра ми някак е успяла да накара майката да я пусне , но котката продължавала да напада. Отивам в стаята на сестра ми и виждам как котенцето седи самичко (за щастие нищо му нямаше), а сестра ми се опитва да удържи майката и ми каза "бързо и дай нещо да яде". Отидох в кухнята, за да взема малко пастет и и го дадох. Решихме да оставим за момент котето и майката, за да проверим дали пак ще го нападне, а аз стоях точно до котето. Котката отново тръгна да слага главата на котето в устата си (тя не тръгна да го хваща за врата, а си отвори устата откъм лицето на котето) и аз веднага я бутнах и повдигнах котето (тогава го пипнах за първи път), за да го сложа при другарчетата си. Дадохме още пастет на котката и тя се поуспокои. Легна при трите си дечица, почна да ги мие и им даваше да бозаят. А в момента обикаля из къщата доста странно. Какво да я правим? Това нещо с котенцата и ще се повтори. Много е гладна, а не иска нищо да яде, само салами, пастет, кашкавал и очевидно дечицата си :( при положение, че купичката и с купената храна беше точно до леглото и. Купичките ги мием често, не са мръсни, а специално тази, в която беше котешката и храна беше плитка и широка. Не разбирам. :(

xoxi
07-27-2013, 09:41
Опитвайте различни котешки храни, има достатъчно разнообразие по магазините. Каква храна й давате? Експериментирайте със суха храна, консерви...

TheBeliever
07-27-2013, 09:47
С гранули ли я храните по принцип?

Иска салами и пастети защото има недостиг на протеини. Давайте й, или тях, или котешки консерви, не суха храна, в противен случай наистина ще изяде някое от малките.

hristo99
07-27-2013, 09:52
Да, гранули и даваме. Не се бях сетил за консервите. Ще попитам майка ми. Благодаря за предложението. :)

FuCKkK13
07-27-2013, 09:53
С гранули ли я храните по принцип?

Иска салами и пастети защото има недостиг на протеини. Давайте й, или тях, или котешки консерви, не суха храна, в противен случай наистина ще изяде някое от малките.
+
а и дори и да са скъпи ви трябват точно 40-45 дена,за да започнат малките да се хранят самостоятелно ( т.е не от майкат) така че това е временно .. а и ако я държите гладна дори и да не ги яде,няма да им дава да се хранят от нея и ще умрат ..за това просто и давайте каквото иска и експериментирай с храната,но щом не иска гранули просто и купи нещо друго

TheBeliever
07-27-2013, 09:57
+
а и дори и да са скъпи ви трябват точно 40-45 дена,за да започнат малките да се хранят самостоятелно ( т.е не от майкат) така че това е временно .. а и ако я държите гладна дори и да не ги яде,няма да им дава да се хранят от нея и ще умрат ..за това просто и давайте каквото иска и експериментирай с храната,но щом не иска гранули просто и купи нещо друго

И толкова няма. До две седмици малките ще прогледнат и тя вече няма да гледа на тях като на възможен източник на храна и ще се върне към нормалните си хранителни навици. Но първите дни след раждането са ключови, организмът й е изтощен и инстинктът са самосъхранение е по-силен от всякога.

hristo99
07-27-2013, 10:06
В момента майката е при котетата и изглежда много грижовна след като и дадох малко салам. Обадих се на майка ми (тя е на работа) и ми каза "Ще видим. Ще го измислим. Купила съм пилешки фенери и довечера ще ги сварим.". Пилешките фенери дали ще бъдат полезни на майката?

hristo99
07-27-2013, 11:53
Ето снимки:
http://oi41.tinypic.com/350q5h2.jpg
http://oi39.tinypic.com/214y54y.jpg
http://oi42.tinypic.com/2na8yvk.jpg
:)
Малкото котенце, което щеше да бъде изядено е най-отпред на първите две снимки.

Баща Ти
07-27-2013, 12:16
Когато пак се опита да го изяде, я полейте с горещо олио.

hristo99
07-27-2013, 12:20
Когато пак се опита да го изяде, я полейте с горещо олио.

И къде е смисълът?

psychopath
07-29-2013, 13:34
Има консерви за кърмещи котки.