View Full Version : Кое е по добре да си купя?: Супермото или Пистов ?
Благодаря ви предварително :)
Като се има в предвид че ще взимам 125 кубика и се чудя кое от двете
AnarchyBoy
07-29-2013, 10:21
Като цяло не си вземай 125-ца, много са леки и хвъркат лесно..
На някой завой ще се разчекнеш..
Вземи нещо поне 250, бих заложил на нещо голо, научи се да караш първо, е минуса е, че няма да изглежда много добре отначало и путките няма да те "аресват" толкова много, но голото се кара по лесно и ще се понаучиш! Някой гол хорнет ще е супер..
Не вземай по-голямо от 250, но не и по-малко от 250.. Според мен това са перфектните кубици, за да се научиш да караш + че се подържат лесно...
Ок, но аз съм на 16 и ми трябва 125-ца
Smrazqvashta
08-01-2013, 14:00
Сподели повече информация с нас, не сме гадатели. На каква настилка смяташ да караш? Пробвал ли си да караш и от двата типа мотори? Как ги чувстваш, като удобство?
Аз бих ти казала твърдо: пистов, но ще ти обясня и защо. Това е моят тип мотор, просто ми приляга напълно. Като удобство, като начин на возене, като начин на поведение.
Иначе двата типа мотори са коренно различни. Супермото са нещо, като хибриди относно настилка, т.е могат да се карат на нормална настилка, но също и на неравни терени. При пистовете вече е друго. Това са шосейни мотори, които трудно биха преодолели препятствията, които супермото могат. Давам ти пример, легналите полицаи в града, при пистовите трябва да минеш през тях с доста съобразена скорост, в противен случай просто рискуваш да изгубиш управление и да излетиш от пътя, при супермото не е така. Лично аз при тях усещам една прекалена стабилност, която на мен ми идва в повече и от там ми се губи и тръпка и удоволствие. За сметка на това пистовите залагат на скорост, наистина много висока скорост. Те ускоряват много бързо, мощни са и самото разположение върху пистовия мотор е много по-различно. Там самото тяло е по-наклонено към резервоара обясних и защо, заради скоростта, която развиват. Също така един пистов мотор е много по-лек от един супермото.
И така, накратко, като цяло прецени: дали искаш препятствие и подскачане за сметка на скорост или много висока скорост за сметка на препятсвия.
На 16 изобщо имаш ли право на 125 кубика ?!
Smrazqvashta
08-01-2013, 17:50
Има. За А1 се искат минимум 15г и 11месеца.
да имам :)
Supermassive____
08-02-2013, 13:16
Много зависи за какво ще го ползваш. И двата вида мотори си имат плюсове и минуси. Супермотото са перфектни за в града(предвижването в натоварения трафик, бордюри, препятствия) Както и за извън него смяната на асфалт с чакъл и силно пресечени местности. Много по-издръжливи и стабилни са в това отношение. А пистовия мотор си е за скорост, за асфалт. Много по-нервни са и не прощават грешки. Карал съм и двата вида мотори. И мога да ти кажа, че всичко си е до личен избор. Каквото на теб ти хареса и допадне, взимай го. А що се отнася до споменатата от теб кубатурата (125) Взимай по-добре супермотото.
Много зависи за какво ще го ползваш. И двата вида мотори си имат плюсове и минуси. Супермотото са перфектни за в града(предвижването в натоварения трафик, бордюри, препятствия) Както и за извън него смяната на асфалт с чакъл и силно пресечени местности. Много по-издръжливи и стабилни са в това отношение. А пистовия мотор си е за скорост, за асфалт. Много по-нервни са и не прощават грешки. Карал съм и двата вида мотори. И мога да ти кажа, че всичко си е до личен избор. Каквото на теб ти хареса и допадне, взимай го. А що се отнася до споменатата от теб кубатурата (125) Взимай по-добре супермотото.
А може ли да ми предложиш някой дето не е повече от 2000 лв ?
Supermassive____
08-02-2013, 14:51
Трудно за под 2000 лв. Но ето някой предложения - yamaha yzf или dt 125; aprilia mx 125; huskwarna 125; honda cr 125. Погледни и cagiva raptor 125 той по блъска към пистовите но.. Може и някоя кросарка да преработиш. Подменяш гумите, ровичкаш малко по окачването и си ти.