PDA

View Full Version : Инфекция

theroux
08-03-2013, 22:09
Здравейте. Момиче на 17 години съм и имам проблем.
Преди повече от година имах силен сърбеж долу както и бяло течение. Отидох на гинеколог, който след прегледа ми заяви, че ми няма нищо. След като бях убедена, че ми има нещо, посетих друг гинеколог, който ми изписа свещички против гъбички. Излекувах се УЖ. Искам да подчертая, че имам добра хигиена, мия се редовно.
След известно време се започна пак. Отново отидох на гинеколог, нямало ми нищо, лекувах се с някакви домашни методи и уж всичко беше добре.
Тогава започнах да водя полов живот. Правя го винаги с предпазни средства и след всеки път се мия. Въпроса е, че това нещо отново е тук. Вече няма безумен сърбеж, а само някакво течение - бяло, биещо понякога към жълто и е много силно преди цикъл. Предположих, че това не е нормално, но гинеколога при който отидох ми каза, че ми е нямало нищо... отново
Въпроса ми е дали е добра идея да използвам същите свещички, които ми бяха предписани преди известно време, защото ми омръзна да си губя времето с тези гинеколози. Не мога да попадна на нито един читав.
Благодаря.

Schliwobeatz
08-03-2013, 22:38
Според мен намери сили и се разтърси за най- добрия гинеколог и иди при него. Разгледай абсолютно всички форуми и си приготви повечко пари. Ако имаш пък познати лекари- най- добре. Настрой се психически, че може би няма да изчезне веднага и ще трябва известно време лечение.

Повечето лекари като видят млад човек с проблем, при който дори да се влоши, няма как да стане опасно (по критериите на лкаря, не на пациента), или не се вглеждат сериозно, или те бават, за да те "лекуват" по- дълго време.

Schliwobeatz
08-03-2013, 22:39
*бавят

existenz55
08-04-2013, 06:38
Бе само аз ли си мисля, че всеки втори гинеколог преписва лекарства срещу гъбички ?!?!? Колко мои познати жени все ходят на гинеколог и при единия всичко е наред, при другия гъбички..... Просто според мен някои ей така си предписват медикаменти (че и хапчето за мъжа, ако жената е сексуално актива и има един партньор)... Да се случи един път два пъти да, ама не може почти всеки път единия да казва едно, другия да казва гъбички....

baby_baby
08-04-2013, 12:21
Според мен трябва да си намериш друг гинеколог който разбира повече явно тея дето си ходила при тях не разбират нищо

LadyTerrible
08-04-2013, 13:31
Според мен недей да си изписваш сама лечение.Сама каза,че оплакванията не са като миналия път,така че може би нямаш нужда от свещичките.Като по-малка ми се е случвало това,на мен ми предписаха хапче,което се пие един път и всичко от раз изчезна.И аз те съветвам да се разтърсиш за по-добър специалист,а не да се ограничаваш само с тези мнения.

gersinkaa
08-04-2013, 13:52
И аз имам същия проблем. И дори знам от какво го получих! Бях малка (9 годишна някъде) и се бях измила с един душ-гел на Дав и от тогава до ден днешен няма нещо, което да не съм си пъхала отдолул, подобрение-йок. В началото имах най-ужасния сърбеж, който съм изпитвала, отидох на лекар, сложих свещичките, няма подобрение. После сложих още някакви по предписание, сърбежа спря, но течението не. Ходих при втори лекар пак различно лечение и през устата и вагинални истории-оправих се, но всичко това само до преди година. От миналата година пак ме хвана тая гадост и започнах да ходя отново по лекари. Изписват ми нови и нови неща, всичко спира и минава, но след като ми дойде цикъла и всичко започва на нова сметка. Мислихме дали не е от превръзки или нещо, сменях, правих, няма братче, не минават тия гадости. Пак започнах лечение и подобрение никакво. Миналия месец ми беше последната назначена ''схема'' по която трябваше да се лекувам, но не се оправих.
Диагноза-Candida albicans. Всички микробиологии това показват. Един път не се махна от мен тая противна бактерия! Аз се отказах от каквото и да било лечение. Не мога 6 години да се тъпча с хапове и да си навирам всякакви боклуци отдолу без ефект. Сега сърбеж нямам, но гадното, противно, ужасно течение не спира.. Бактерията се е загнездила в мен и просто съм идеалната среда да продължава да се развива. Нищо не я умори. И все пак, ако някой може да ми каже нещо по темата, да ми даде съвет какво да правя, нека го направи. Гинеколозите в моя град ги обиколих всички, и в други градове съм ходила, но... Просто нямам думи..

LadyTerrible
08-04-2013, 13:59
И аз имам същия проблем. И дори знам от какво го получих! Бях малка (9 годишна някъде) и се бях измила с един душ-гел на Дав и от тогава до ден днешен няма нещо, което да не съм си пъхала отдолул, подобрение-йок. В началото имах най-ужасния сърбеж, който съм изпитвала, отидох на лекар, сложих свещичките, няма подобрение. После сложих още някакви по предписание, сърбежа спря, но течението не. Ходих при втори лекар пак различно лечение и през устата и вагинални истории-оправих се, но всичко това само до преди година. От миналата година пак ме хвана тая гадост и започнах да ходя отново по лекари. Изписват ми нови и нови неща, всичко спира и минава, но след като ми дойде цикъла и всичко започва на нова сметка. Мислихме дали не е от превръзки или нещо, сменях, правих, няма братче, не минават тия гадости. Пак започнах лечение и подобрение никакво. Миналия месец ми беше последната назначена ''схема'' по която трябваше да се лекувам, но не се оправих.
Диагноза-Candida albicans. Всички микробиологии това показват. Един път не се махна от мен тая противна бактерия! Аз се отказах от каквото и да било лечение. Не мога 6 години да се тъпча с хапове и да си навирам всякакви боклуци отдолу без ефект. Сега сърбеж нямам, но гадното, противно, ужасно течение не спира.. Бактерията се е загнездила в мен и просто съм идеалната среда да продължава да се развива. Нищо не я умори. И все пак, ако някой може да ми каже нещо по темата, да ми даде съвет какво да правя, нека го направи. Гинеколозите в моя град ги обиколих всички, и в други градове съм ходила, но... Просто нямам думи..
Пробвала ли си с хомеопатия? Хомеопатичните препарати нямат странични ефекти и на мен винаги ми помагат за всички диагнози,минава много бързо.

gersinkaa
08-04-2013, 14:00
Не съм пробвала

LadyTerrible
08-04-2013, 14:04
Пробвай,няма да останеш разочарована.От собствен опит го казвам.Авторката също може да пробва,стига в градовете ви да има добър хомеопат.

gersinkaa
08-04-2013, 14:06
В моя мисля, че няма...

theroux
08-04-2013, 14:17

Точно това е и при мен! Абсолютно същата гъбичка не се маха от мен вече толкова време.
Ти ме наплаши с твоя коментар, като се замисля, че и аз пробвах какво ли не, ама резултат - малък, почти нулев.
Рових в интернет страшно много, обиколих стотици недъгави гинеколози. Няма да спра да опитвам, но се надявам това да не е толкова страшно, че да доведе до много сериозни последици... не искам да си помислям, че повече няма да изпитвам удоволствие от секс или куп ужасни неща като безплодие... ама се надявам само да се филмирам. Все пак хигиената ми далеч не е лоша, грижа се за себе си...

gersinkaa
08-04-2013, 14:28
Аз от прекалена хигиена се докарах на този ред.. Интимните части се мият САМО С ВОДА.. иначе просто от към хигиенна гледна точка съм 6, не съм някоя мърлячка.. И особено с това неприятно течение.. неизбежно е

theroux
08-04-2013, 15:11
При мен се усилва значително преди цикъл...
Иначе аз ползвам интимни сапуни, предназначени специално за това, съмнявам се да е от тях, ама кой знае.

BloodyDreamer
08-04-2013, 15:27
А замисляли ли сте се, че след като сте ходили хиляди пъти на гинеколог и всеки път са ви казвали, че нищо ви няма, може би наистина ви няма нищо?
Аз не можах да разбера - кога идва това "бяло течение"? Постоянно ли, или само преди цикъл?
Мия се редовно (ще рече всеки ден), интимен сапун само когато си мия и косата (демек през два-три дена), защото много хубаво не е хубаво. Имам бяло течение, което се появява преди цикъл, но самият цикъл си идва навреме, всичко е точно. Напълно здрава съм. Никакъв сърбеж, никакви болки.

kalpazanka
08-04-2013, 15:39
Кръвна захар изследвали ли сте? Взимали ли са ви секрет за микробиологично изследване или кандидозата я поставиха като диагноза така "на око"?
След приключване на лечебния курс изпрахте ли си бельото на 90 градуса? А изгладихте ли го? А самобръсначките /ако ползвате за триъгълник/ сменихте ли ги?

6mateto
08-04-2013, 16:55
Значиии, тези гъбички са много упорити. Аз имах такъв проблем. И аз пих много лекарства, капсули и какво ли не. Това течение (причинено от гъбичките) се дължи на употреба на антибиотици. Антибиотика отслабва имунната система и затова има течение. Не се мий със какво ли не. Само чиста вода, а понякога отвара от смрадлика (антибактериално е). За сърбежа- натрий се 3-4 пъти със сода бикарбонат и измий. "Нистатин", "Дактакорт" или "Флуцинар"за мазане.
Моят проблем беше премахнат напълно. Само, че след това се случи да правя секс с човека с когото попринцип си правя. Попринцип в началото(като се срещнахме) го правихме без презерватив, но после започнахме със. След като вече моите сърбежи и течения минаха(след доста време откакто се познаваме и го правим), правих секс с него, но без презерватив и познай какво- Всичко на нова сметка. Мъжете са разносители на тези гъбички и затова (макар и да няма видни симптоми), ако имаш или нямаш постоянен секс партньор, трябва и той успоредно да се лекува с теб.
Та както казах антибиотиците го причиняват, затова ако си болна от грип или гинеколога ти предпише антибиотик трябва да пиеш една капсула "кандизол" преди антибиотика и една след него (не знам дали са ти го предписвали, но "кандизол" предпазва от гъбките)
Цитонамазка правиха ли ти. Аз от толкова лекарства и антибиотици не мога да пия абсолютно никакви лекарства и много ми отслабна имунната система. Много са упорити и много пари заминават, но веднъж разкараш ли ги, има начини повече да не се появят :)

gersinkaa
08-04-2013, 18:00
Kalpazanka, кръвната ми захар беше 2.4 преди 1 месец. Взиман ми е секрет всички пъти, когато ми е назначавано лечение, но това е защото аз настоявам. Бельото винаги си го пера на 90 градуса и го гладя, самобръсначката я сменям след всеки курс на лечение, а по принцип я сменям на 6-7 дни.
6mateto антибиотици съм взимала толкова много, че вече не помня кога последно не съм взимала. Скоро и болницата посетих. Преди всякакъв антибиотик пия или Дифлукан или Кандизол. Пък тези нистатин и подобни... просто вече съм ги ползвала и по 2 пъти.. без ефект.
Секс правя само с презерватив.
Личната ми лекарка пък (тая заблудена кранта) ми вика ''а аз направление за гинеколог няма да ти дам, едни гъбички, какво са едни гъбички? Организма ти ще се самоизчисти, той има това свойство да се самоизчиства от кандидата, може след 10 години да стане, но ще стане. И без това нямам направления.. послушай ме'' и направо ме разби с този лаф. Естествено отидох на часно..

gersinkaa
08-04-2013, 18:06
BloodyDreamer, няма как да ми няма нищо, щом на всяка микробиология резултата е написан с толкова отчетлив шрифт Candida Albicans. Течението ми е ПОСТОЯННО без ден да пропусне, сменя си цвета и е много гадно и неприятно

BloodyDreamer
08-04-2013, 21:03
Това, което ти го имаш, и това, което авторката на темата евентуално го има, са различни неща. Не обичам да споря с лекари и хора, които работят в лаборатории. Точно затова предположих, че на авторката може би наистина нищо й няма. Ако все пак е толкова убедена, че страда от някакво заболяване, има три опции: 1. Търси други, по-компетентни доктори; 2. Не прави нищо и чака организмът й да се пребори с "инфекцията"; 3. Лекува се сама (задължително със знанието на родител или настойник, другото е чиста лудост)
От всички опции третата според мен е най-лоша, защото освен, че може нищо да не се получи, може и да си докара нещо друго. Бих препоръчала първото, но на нея като гледам й е писнало от доктори. Тук не вярвам някой да може да й помогне, аз лично не бих се доверила на информация от Интернет (поне не относно здравето ми), защото така много лесно може да си направиш самодиагноза рак, сънна болест, туберкулоза, алцхаймер и какво ли още не.

theroux
08-04-2013, 21:22
Когато бях на преглед при гинеколога, изписал ми свещичките, ми каза, че имам точно въпросната Candida.
И аз се бях замислила дали вече ми няма нищо, но въпросното течение се появява абсолютно всеки ден и е бяло, понякога даже жълто - това ме плаши. Организма ми си е горе/долу слабичък - от дете съм податлива на болести, така че нищо чудно да съм ги хванала тея гъбички от някой басейн или нещо такова. Както съм чела, че може от какво ли не да се хванат - тоалетна хартия примерно... не знам.
Всичко си е наред при мен освен това течение. Идея си нямам как да го махна. Ще намаля малко промивките с интимния сапун, както ме посъветвахте, ще го давам само на вода, ще пробвам и със сода бикарбонат.

gersinkaa
08-04-2013, 21:52
theroux виж си личните съобщения

kalpazanka
08-05-2013, 06:09
Kalpazanka, кръвната ми захар беше 2.4 преди 1 месец. Взиман ми е секрет всички пъти, когато ми е назначавано лечение, но това е защото аз настоявам. Бельото винаги си го пера на 90 градуса и го гладя, самобръсначката я сменям след всеки курс на лечение, а по принцип я сменям на 6-7 дни.

Орален глюкозотолерансен тест ти предлагам да направиш. При такава упорита кандида е редно да изключим нарушение във въглехидратната обмяна. Пусни си за всеки случай и изследване за ХИВ.
Пробиотици слагаш ли във влагалището?
Колебая се дали би имало смисъл да си правиш тоалет на гениталиите с Розалгин... докато тук светилата те съветват да се подмиваш с чиста вода /ама че анусът е близо и може да има ешерихия- голям праз/...

Антибиотика отслабва имунната система и затова има течение.
Направо бих ти отлепила шамар за тва мнение, ако си ми пред очите. Антибиотикът нарушава баланса в естествената ти микрофлора- избива освен гадните, и добрите бацили в теб, били те в дебелото черво, влагалището и т. н. Дисбактериозата и развитието на патогени са причината за течението.

Не се мий със какво ли не. Само чиста вода, а понякога отвара от смрадлика
Отново глупости. Нали има там бактериален растеж, нали уретрата е само четири сантиментра! Най-малкот, което може да си докарате с подобни врели-некипели, е уретрит или цистит, а ако сте по-усърдни в простотията, може и пиелонефрит да си докарате от невежество. Анусът е близо, как може да ви мине през ума да се плацикате само с вода? :smt103

Цитонамазка правиха ли ти.

Цитонамазка от възпалени лигавици не се взима, защото ще даде висока група по Папаниколау и ще ви се изкарат ангелите! Когато се излекува възпалението, тогава се търси патология по маточната шийка!

gersinkaa
08-05-2013, 12:36
kalpazanka, май месец си пуснах пълна кръвна картина, ама пълна. Всичко ми е 6. И ХИВ правих, всичко е ОК. Розалгина съм го ползвала вече.. Какво представлява този орален глюкозотолерансен тест?

6mateto
08-05-2013, 13:04
Орален глюкозотолерансен тест ти предлагам да направиш. При такава упорита кандида е редно да изключим нарушение във въглехидратната обмяна. Пусни си за всеки случай и изследване за ХИВ.
Пробиотици слагаш ли във влагалището?
Колебая се дали би имало смисъл да си правиш тоалет на гениталиите с Розалгин... докато тук светилата те съветват да се подмиваш с чиста вода /ама че анусът е близо и може да има ешерихия- голям праз/...

Направо бих ти отлепила шамар за тва мнение, ако си ми пред очите. Антибиотикът нарушава баланса в естествената ти микрофлора- избива освен гадните, и добрите бацили в теб, били те в дебелото черво, влагалището и т. н. Дисбактериозата и развитието на патогени са причината за течението.

Отново глупости. Нали има там бактериален растеж, нали уретрата е само четири сантиментра! Най-малкот, което може да си докарате с подобни врели-некипели, е уретрит или цистит, а ако сте по-усърдни в простотията, може и пиелонефрит да си докарате от невежество. Анусът е близо, как може да ви мине през ума да се плацикате само с вода? :smt103

Цитонамазка от възпалени лигавици не се взима, защото ще даде висока група по Папаниколау и ще ви се изкарат ангелите! Когато се излекува възпалението, тогава се търси патология по маточната шийка!
Не мога да разбера защо винаги гледаш да се заяждаш- не само с мен в случая, а и с други. Аз говоря за моя случай, какво е станало и как се е оправило. Не съм си го измислила и прочела от някъде. Може нещо от моите неща да е съвпаднало с проблемите на другите момичета. С това за антибиотика си хвърли камъни в твоята градина, защото хем ми спориш и ще ме биеш, хем обясни по- точно, това което аз казах.
И все пак понякога народната медицина е по- добра и не вреди толкова, колкото съвременната ;)

kalpazanka
08-05-2013, 14:41
Антибиотикът не води до имунен дефицит, както ти си написала:

Това течение (причинено от гъбичките) се дължи на употреба на антибиотици. Антибиотика отслабва имунната система и затова има течение.

6mateto, и цитонамазката от възпалени гениталии ли спада към народната медицина?

Какво представлява този орален глюкозотолерансен тест?
Отиваш гладна и жадна в лабораторията и ти взимат кръв. След това ти разтварят 1 пакетче глюкоза и го изпиваш. Взимат ти кръв след 1 час, а също и на втория час.

gersinkaa
08-05-2013, 16:05
И той всъщност какво точно показва? В смисъл каква е разликата между обикновеното изследване на кръвна захар и това?

kalpazanka
08-05-2013, 16:08
И той всъщност какво точно показва? В смисъл каква е разликата между обикновеното изследване на кръвна захар и това?

Може да имаш нарушение във ВХ обмяна, без да имаш високи кръвни захари сутрин на гладно. Дефектът в инсулиновата секреция може да се появява само при обременяване и още да не е преминал в изявен диабет. ;)

gersinkaa
08-05-2013, 16:37
Много благодаря за обяснението! Но дали във всички градове в страната се прави това изследване?

$cream
08-05-2013, 16:52
А замисляли ли сте се, че след като сте ходили хиляди пъти на гинеколог и всеки път са ви казвали, че нищо ви няма, може би наистина ви няма нищо?
Аз не можах да разбера - кога идва това "бяло течение"? Постоянно ли, или само преди цикъл?
Мия се редовно (ще рече всеки ден), интимен сапун само когато си мия и косата (демек през два-три дена), защото много хубаво не е хубаво. Имам бяло течение, което се появява преди цикъл, но самият цикъл си идва навреме, всичко е точно. Напълно здрава съм. Никакъв сърбеж, никакви болки.

може би наистина проблем е било само сърбежа и те докторите са ви помогнали, и ето че не ви сърби.....наистина, може да не сте болни от нищо, замислете се...

kalpazanka
08-05-2013, 16:56
Много благодаря за обяснението! Но дали във всички градове в страната се прави това изследване?
За нищо. :)
Да, банално изследване е. :) Не мога да ти кажа цена, обаче. :(

gersinkaa
08-05-2013, 18:47
Огромно благодарско калпазанка! Цената.. аз толкова пари дадох за лекарства.. едва ли ще се изплаша много :D
scream, при наличие на candida albicans в микробиологията няма как да лекувам само сърбеж.. замисли се..

theroux
08-05-2013, 21:44
Трябва и аз да си направя тези изследвания със сигурност... и аз ти благодаря за мнението, kalpazanka. Иначе са ми взимали секрет при всеки преглед и както споменах резултатът варираше от "нищо ти няма" до въпросната Candida.
$cream, да, наистина сърбежът изчезна, но едва ли е нормално да имам това жълтеникаво течение. Виж, вече ако беше изцяло бяло винаги и в по-малки количества и само преди цикъл, можех да го приема за по-нормално, защото уж било.