View Full Version : Все едни и същи грешки в тоя раздел
Абе, мацки (надявам се, че мацки пишат тука), не съм голям козметик. :D
Но пък разбирам от спорт и ядене и гледам, че все едни и същи грешки правите.
Първо, не знам как си изчислявате калорийния баланс, ама всички масово гладувате ?!?
Какви са тия изцепки: "ами аз живея с 900 калории", "ама аз хапвам по 1 ябълка и 2 яйчица и няколко бисквитки за деня". Като си недояждате си мислите, че ще отслабнете, ама после ви се налага да пускате теми "Имам проблем с цикъла" или "Препоръчайте ми лекар за бъбреците" и прочие неща.
Знам, че жените не любят много математиката (повечето), ама ето ви една проста формула, която да си изчислите колко трябва да ядете:
За мъже - RMR = 66 + (13,7 х тегло в кг.) + (5 х височина в см.) - (6,8 х възраст в години)
За жени - RMR = 655 + (9,6 х тегло в кг.) + (1,8 х височина в см.) - (4,7 х възраст в години)
RMR = Resting Metabolic Rate = Калориите, които горите на 24 часа, без да вършите абсолютно нищо.
После, в зависимост от това колко спортувате, умножавате по съответния коефициент:
1,2 - Заседнал начин на живот
1,375 - лека активност (спортуване 1-3 пъти в седмицата)
1,55 - умерена активност (спортуване 3-5 пъти в седмицата)
1,725 - висока активност (спортуване 6-7 пъти в седмицата)
И получавате колко трябва да ядете.
Съответно излиза, че едно момиче трябва да яде ~1800 калории на ден, ако спортува умерено.
Разделено на 5-6 приема е съвсем лесно да ги изядете.
Второ. Научете какво е "слабо", "стегнато" и "дебело". Определя се не от това колко кила си, а колко от тях са мускул и колко мазнина. Мускулите придават на тялото стегнат вид, а мазнините - отпуснат. Тоест, дори и да не тежиш много, ако имаш основно мазнини - пък ще изглеждаш зле.
http://chronicclimberchick.com/wp-content/uploads/2012/12/muscle-vs-fat.jpg
Ето ви една снимка за сравнение. Мазнините заемат много повече място от мускулите. Тоест едно момиче, при даден ръст, при 50 кг мускул ще изглежда много по-добре от 42 кила мас и лой.
Трето. Много ми е възмутително, като някакви жени (сори, че не казвам "дами", ама в леглото дами няма) се оправдават с извинението "Не искам мъжки мускули". Нямате тестостерон колкото мъжете, че да направите такива мускули.
Четвърто. Стига с тия маркетингови продукти "Отслабни за 30 дни", "Направи тяло за 90 дни" и т.н. Хората тренират години и пак се развиват, 30/90 дни са доста малък период за каквото и да е.
Всичките тия програми действат на два принципа:
Интервални тренировки: Редуване на периоди с голямо натоварване с такива с малко. Примерно Спринт с нормално тичане. Идеята е да държите пулса висок и после да имате момент, в който да падне (но може и да е по-висок от нормално). Заради това ако Редувате Спринт и крос, или бързо въртене и бавно на колелото ще имате повече ефект, ако правите само второто. И заради това има хора, които тичат с години, но след един момент спират да се развиват (реално).
Може да погледнете методът Табата и да си направите всякакви упражнения така.
Интервалните тренировки може и да са с тежести.
Силова част: Тука няма да се впускам в обяснения, но за хубаво тяло ви трябват много малко упражнения. Клек, да - КЛЕК, а не 4-5 машини за крака, напади, набирания, лицеви и други такива по-базови неща.
Ако вземете базовите упражнения и ги направите кръгово (изпълнявате едно след друго) - тренировката става интервална и няма нужда да тичате.
Това е засега. По принцип предпочитам твърд алкохол, но може и коктейлче, ако съм ви зарадвал много.
brutaLxxbunny
08-11-2013, 21:09
Направете го това ВАЖНА тема?! Once for all, stop this bullshit.
strawberry88
08-11-2013, 23:34
^Подкрепям!Много добра тема, браво!
Mary_Jane_69
08-12-2013, 00:23
Уиски приемаш ли хаха
black pearl
08-12-2013, 06:02
Евала ! :)
и аз гласувам за важна тема! :)
BonnieandClyde666
08-12-2013, 06:55
Браво пич! Наистина добра темичка. Нека тъпите кифли да 4етат и да се ограмотяват, а не да си мислят че с една Активия на ден ше отслабнат или пък ако тренират с тежести ше заприличат на културисти. :lol:
mimsssssss
08-12-2013, 07:28
С доста неща не съм съгласна, няма да навлизам в подробности. Това което ме шокира беше, че с 900калории на ден не се живеело. Е, познавам спортуващи мацки по 55кг. с хубаво тяло, които приемат по 1000калории на ден, но здравословна храна. Да, има значение дали ще изядеш една Активия бъкана с химия и захар, или една салата...
Не можеш да кажеш, че на момиче 1,55 и 45кг са му нужни 1800калории и на едно 1,75 и 60кг. са му нужни същите калории. Изчисляват се много фактори - главно дали спортува и какво цели - та да се следи и каква храна яде.
А, и това за мускулите. Ами има си точно жени, които много бързо оформят мускул. Както има мъже, които бавно го оформят. Така че ако една жена е изчистила мазнините в излишък и тренира силово - определено мускула почва да се оформя и да едрее.
И само да кажа, че не говоря за културистки и т.н. жени с мазнини под 9-10%.
Rocknroll
08-12-2013, 07:38
Добра темичка ^^ :)
FuckingFreak
08-12-2013, 08:51
С доста неща не съм съгласна, няма да навлизам в подробности. Това което ме шокира беше, че с 900калории на ден не се живеело. Е, познавам спортуващи мацки по 55кг. с хубаво тяло, които приемат по 1000калории на ден, но здравословна храна. Да, има значение дали ще изядеш една Активия бъкана с химия и захар, или една салата...
Не можеш да кажеш, че на момиче 1,55 и 45кг са му нужни 1800калории и на едно 1,75 и 60кг. са му нужни същите калории. Изчисляват се много фактори - главно дали спортува и какво цели - та да се следи и каква храна яде.
А, и това за мускулите. Ами има си точно жени, които много бързо оформят мускул. Както има мъже, които бавно го оформят. Така че ако една жена е изчистила мазнините в излишък и тренира силово - определено мускула почва да се оформя и да едрее.
И само да кажа, че не говоря за културистки и т.н. жени с мазнини под 9-10%..
Да, има такива жени. Но обикновено женичките, които пищят, че не искат мускули, че виж ти бързо оформяли такива, са пълните с лой отвсякъде, които просто не могат да приемат, че са дебели и се оправдават с това, че от 10 клека са станали много "мускулести".
И да, цифрите за всеки са индивидуални, автора никъде не е написал, че има златно правило, точно затова и е дал формула, боже. Но 1000 калории са си гладуване, откъдето и да го погледнеш. Виж, не знам какви мацки познаваш, но хич не им завиждам, както бях писала в една друга тема. Аз също съм дребна (под 1,60, около 45-46 кила), но вместо да ям по две салати на ден, предпочитам да тренирам, и да си хапвам спокойно минимум 1500 калории, има и дни, в които надхвърлям 2000. О, и да не забравя да спомена факта, че имам плочки и не съм от онези богопомазаните с метаболизъм на космически кораб, дето по цял ден тъпчат пици и кроасани и са слаби. See my point?
Организмът е изключително адаптивен и зависи от теб как ще избереш да го настроиш. Ако му даваш малко храна - ще свикне така както ще свикне и ако му даваш повече.
Браво за темата иначе. Има много митове, разпространени сред жените, за които и още един цял век май няма да стигне да бъдат разбулени... :D
mimsssssss
08-12-2013, 09:02
Пиша примерно меню под 1000 калории, което не е гладуване. Не знам защо си мислите че 90% жените ходят с къркорещи стомаси.
2бр. варени яйца - 80к. х 2 = 160 калории
кисело мляко 3,6 - 300гр. = 180 калории
пилешко бутче 300гр. = 350 калории
риба тон във вода 100гр. = 90 калории
2 грейпфрута = 50 калории
200 гр. ягоди = 50 калории
до тук 880 калории
не мога да сметна черното кафе и зелена салата (маруля, репички, рукола, краставички) колко калории е.
Но определено няма глад.
п.п. Менюто е на познатата, която тренира. И да, не яде всеки ден едно и също, но не вдига над 1000 калории определено.
п.п.2 Хулете. Ваш ред е.
И аз гласувам да стане важна тема.
А извинението ''Не искам мъжки мускули'' няма да го коментирам,защото постоянно го чувам.Бих го нарекла и самоуспокоение до известна степен.8-)
Barbie47
08-12-2013, 09:32
Темата е супер. Хайде и аз да изразя възмущенията си, както си му е редът. :D Едно не разбирам: Защо хората(главно момичета) консумират т.нар. Активия? Едно кисело мляко с малко натрошени бадеми не е ли по-добър вариант? Първо Активията хич не е здравословния избор, тъй като съдържа много захар, консерванти и т.н., а и е по-скъпа от едно хубаво кисело мляко, което е и по-голямо като грамаж. Просто не го разбирам... о.О
BonnieandClyde666
08-12-2013, 10:04
А аз пък не разбирам малоумниците, които избират цигарите и алкохола пред спорта, или пък да висят по цял ден по кафенетата! Тва трябва да е наказуемо!!!
Активията е рекламен продукт, който е толкова популярен заради телевизията. В интернет има достатъчно изследвания на кисели млека, мен Пършевица :D ми харесва наймного, а и е качествено.
anonymous895156
08-12-2013, 10:45
А аз пък не разбирам малоумниците, които избират цигарите и алкохола пред спорта, или пък да висят по цял ден по кафенетата! Тва трябва да е наказуемо!!!
Наказуема е убийствената ти глупост.
BonnieandClyde666
08-12-2013, 10:47
^За други глупост, за мен не! :)
anonymous895156
08-12-2013, 10:49
^За други глупост, за мен не! :)
Хубаво си се надъхвайте, че ще живеете здравословно, след като сте прочели две статии в cosmopolitan.bg, 'ма не съдете другите хора и техния избор.
BonnieandClyde666
08-12-2013, 10:53
^Не всички се водиме от Космополитън! :)
FuckingFreak
08-12-2013, 10:55
mimsssssss, да, сигурно не гладува. Тя вероятно и ядки не окусва, че да не мине свещените 1000 калории; месо, различно от пилешко, може би и сирене и кашкавал, даже се очудих, че яде жълтъците на яйцата. Само че аз, както и по-умните хора, които сме здравомислещи, не се ограничаваме с 1000 калори. Иии да, не дебелеем от този избор.
mimsssssss
08-12-2013, 11:10
Знам, че яде сурови ядки и предимно бадеми. Тук имаме градини с нарове и често ядем по няколко нара на ден. Иначе и за стафиди знам, че си слага в млякото.
Близо сме до морето - постоянно в магазините има октоподи, скариди, миди и т.н. Така, че тук се яде много морска храна. Но просто включих примерно меню аз, няма да питам момичето кво яде всеки ден я.
Просто сте ми смешни. Не може момиче 55кг и на 16 години да приема 2500 калории и да казвате, че това е ОК. Ами не е.
Пък всеки си има право на мнение. Просто не тръгвайте с табелите и плакатите тип "Аз знам всичко". Темата не може да стане важна, тъй като е плоско скопосана и има много пропуски. И всеки човек си е индивидуален, не може една и съща програма и храна да пасват на двама човека.
На теория нещата са много сложни, като започне човек да си ги прилага на практика - тогава вече е по-лесно. Айде спирам да си разтягам лукумите и да навлизам в излишни спорове.
Много хубава тема,нека да се направи важна.
Въпроса не е да седиш гладен. Има адски много храни, които са просто баласт. Аз имам разширен стомах от много години, имам предразположеност към наднормено тегло и с'а ми е неудобно, че се ще се самоизтъкна, но не се сещам за по-фрапиращ случай в момента, но свалих 40кг без да стоя дори секунда гладна. Или не, извинявам се, за 18 месеца два пъти ми се е случвало да правя "воден" ден (докато спазвах мнооого модифицирана версия на 90-дневната диета). Дори във времето, в което най-активно свалях се изяждаха няк'ви невъзможни количества храна. Никакъв проблем не ми е в рамките на две хранения да унищижа 13-килограмова диня или цяла кофа домати. А, и между другото, голямо буу хуу за всички, 'дето ще се разпищят, че съм сваляла мускулна маса, 'щото едно, че се пръсвах от млечни продукти и второ, защото съм си следяла мускулната маса и тя прогресивно растеше (като процентно съотношение за целия ми организъм).
Както съм казвала, в университета ни правят едни изследвания и един от показателите е точно RMR, който за мен беше малко над 1700 kcal. Смятай... Мисълта ми беше, че при нормалната ми физическа активност, която включва ежедневните ми задължения (университет, излизания, нищо специално и без тренировки), поглъщам все така огромни количества храна и не пълнея. Започнах да качвам едва когато си останах вкъщи лятото и буквално не си мръдвам гъза на по-далечна дестинация от легло-тоалетна. За к'во говорим?
FuckingFreak
08-12-2013, 11:23
Просто сте ми смешни. Не може момиче 55кг и на 16 години да приема 2500 калории и да казвате, че това е ОК. Ами не е.
Пък всеки си има право на мнение. Просто не тръгвайте с табелите и плакатите тип "Аз знам всичко".
Не е ОК? Според кого? Дали има някой по интернет,телевизия или списание да ми каже, че това, което ям не е нормално и е много? Сигурно да съм станала 100 кила до сега.
Все пак за мен 1000 калории си остават малко, и ако момичето правеше наистина качествени тренировки, щеше да го усети много скоро и веднага щеше да си поправи яденето. Но явно и тя "тренира" колкото да се каже, че върши нещо.
Мисълта ми беше, защо да се храня с 1000 калории, като мога да погълна 2000 и да изглеждам по същия начин, с тази разлика, че изпълнението ми на тренировки ще бъде в пъти по-добро и метаболизмът ми - в пъти по-бързо работещ?
Животът си е ваш, ако искате не с 1000, много са, даже карайте на по 100 калории, решението е ваше как ще изтезавате тялото си. Аз съм си добре, хапвам си добре, не си броя калориите, и не ме интересува. Приключвам с конкретната дискусия.
~The Smile~
08-12-2013, 12:16
+1
Темата много ми харесва. Нека я направят важна.
DownloadVirus
08-12-2013, 12:25
Въпроса не е да седиш гладен. Има адски много храни, които са просто баласт. Аз имам разширен стомах от много години, имам предразположеност към наднормено тегло и с'а ми е неудобно, че се ще се самоизтъкна, но не се сещам за по-фрапиращ случай в момента, но свалих 40кг без да стоя дори секунда гладна. Или не, извинявам се, за 18 месеца два пъти ми се е случвало да правя "воден" ден (докато спазвах мнооого модифицирана версия на 90-дневната диета). Дори във времето, в което най-активно свалях се изяждаха няк'ви невъзможни количества храна. Никакъв проблем не ми е в рамките на две хранения да унищижа 13-килограмова диня или цяла кофа домати. А, и между другото, голямо буу хуу за всички, 'дето ще се разпищят, че съм сваляла мускулна маса, 'щото едно, че се пръсвах от млечни продукти и второ, защото съм си следяла мускулната маса и тя прогресивно растеше (като процентно съотношение за целия ми организъм).
Както съм казвала, в университета ни правят едни изследвания и един от показателите е точно RMR, който за мен беше малко над 1700 kcal. Смятай... Мисълта ми беше, че при нормалната ми физическа активност, която включва ежедневните ми задължения (университет, излизания, нищо специално и без тренировки), поглъщам все така огромни количества храна и не пълнея. Започнах да качвам едва когато си останах вкъщи лятото и буквално не си мръдвам гъза на по-далечна дестинация от легло-тоалетна. За к'во говорим?
Е как няма да сваляш като си била мазна дебела свиня(без извинения) С наднормено тегло при най-малкото внимание и рестрикция на калории почваш да сваляш.Като ги изкараш нещата до детайл тогава говориш. И не само да ги докараш чрез един метод само,ами с различни,за да видиш как ти се отразява..
Ами ако четейки повече разбираш, отколкото се чудиш как да окачествиш хората, може и да ти стане ясно какво съм имала предвид. Още повече, че очевидно ме следиш по темите... Къде видя да съм казала, че съм спазвала само един режим? Т'ва че съм писала в една тема за прословутата 90-дневна, не значи, че не съм пробвала и друго. 'Щото не знам на колко си (освен, че не ме интересува), но съм сигурна, че диети съм пазила дет' се вика когат' прави си ходел под масата.
Не минавате 1000 калории на ден, а спортувате? Или калориите не са толкова или спорта ви не е спорт.
1000 калории са гладуване, да, но не съм съгласна и с 2000 (+) на ден системно, освен ако не си с висок ръст, с висок процент активно тегло и със системни, тежки тренировки.
1000 калории са гладуване, да, но не съм съгласна и с 2000 (+) на ден системно, освен ако не си с висок ръст, с висок процент активно тегло и със системни, тежки тренировки.
За това съм дал формулка :)
За това съм дал формулка :)
Знам я :Д коментирах по горните мнения
DownloadVirus
08-12-2013, 21:36
Ами ако четейки повече разбираш, отколкото се чудиш как да окачествиш хората, може и да ти стане ясно какво съм имала предвид. Още повече, че очевидно ме следиш по темите... Къде видя да съм казала, че съм спазвала само един режим? Т'ва че съм писала в една тема за прословутата 90-дневна, не значи, че не съм пробвала и друго. 'Щото не знам на колко си (освен, че не ме интересува), но съм сигурна, че диети съм пазила дет' се вика когат' прави си ходел под масата.
Със същият неуспех явно от бая години насам.. А това,че си пробвала различни диети не означава нищо.Какви диети са те?Как си експериментирала с макронутриентите,каква е храната,какъв грамаж,кога си я яла,ами как си тренирала тогава? Пробвала ли си цх,войнска диета.Ако диета е диетата на пиер дюкан д-р доцент пръднипишкова от нета и всякаква,която не четеш и не влагаш грам мисъл не се брои въобще като опит.
/Почти на 19 съм.
Със същият неуспех явно от бая години насам.. А това,че си пробвала различни диети не означава нищо.Какви диети са те?Как си експериментирала с макронутриентите,каква е храната,какъв грамаж,кога си я яла,ами как си тренирала тогава? Пробвала ли си цх,войнска диета.Ако диета е диетата на пиер дюкан д-р доцент пръднипишкова от нета и всякаква,която не четеш и не влагаш грам мисъл не се брои въобще като опит.
/Почти на 19 съм.
С успех или не, надали точно ти си човекът, който да преценява. Нито имам намерение да доказвам нещо на някого (най-малко на теб), нито да се изтъквам. Аз за мен си съм намерила начин да се поддържам в граници, които смятам за допустими. Нито спортни цели съм имала някога, нито съм се занимавала с цел да поддържам атлетична фигура. Искала съм да се чувствам добре в кожата си и съм го направила. Нито си налагам режима/вижданията на някого, нито претендирам, че на тема режими и тренировки съм непоклатима, не те знам какъв ти е кяра да ми се обясняваш за макронутриентите (колко тъпа дума :D ). Може и да си компетентен, към теб специално съм се обръщала с въпроси, благодарна съм, когато ми е отговорено, че ми е отговорено. Надявам се егото ти да си спи спокойно, аз не смятам да продължавам с каквото и да било по темата.
marrcandy
08-13-2013, 07:02
Браво на 'баща ти' за темата! Цялата информация която е нужна ма 'разбирачите' и те пак спорят.
На тази , където имала приятелка ,която спортува и ядяла по 1000 калории, толкова са и и хубави тренировките на приятелката ти,с 1000 калории за какво възтановяване говорим.
На тая дето е отслабнала с 40 кг - ти ще отслабваш ,само като намалиш хранта ,която изяждаш,дори не ти е нужен кой знае какъв режим. Не си открила топлата вода.
Абе човек ви поднася информацията на готово вие пак намирате С какво да се заядете,мисля че не заслужавате толкова внимание да ви се обръща.
DownloadVirus
08-13-2013, 08:09
С успех или не, надали точно ти си човекът, който да преценява. Нито имам намерение да доказвам нещо на някого (най-малко на теб), нито да се изтъквам. Аз за мен си съм намерила начин да се поддържам в граници, които смятам за допустими. Нито спортни цели съм имала някога, нито съм се занимавала с цел да поддържам атлетична фигура. Искала съм да се чувствам добре в кожата си и съм го направила. Нито си налагам режима/вижданията на някого, нито претендирам, че на тема режими и тренировки съм непоклатима, не те знам какъв ти е кяра да ми се обясняваш за макронутриентите (колко тъпа дума :D ). Може и да си компетентен, към теб специално съм се обръщала с въпроси, благодарна съм, когато ми е отговорено, че ми е отговорено. Надявам се егото ти да си спи спокойно, аз не смятам да продължавам с каквото и да било по темата.
Еми браво на теб,аз за това ти казвам да не спориш,защото аз чета и ставам опитно мишле да тествам теорията и имам повече практика,с тренировки и храна,макар и болезнена,защото ме е връщала назад.Повечето хора търсят утвърдени неща,неща които със сигурност носят резултат и малко остават такива,които са готови да експериментират с цел да разберат кое им се отразява най-добре.За всеки е най-лесно да попита тази програма/диета какъв резултат имаше при теб,я дай ся и аз да пробвам и така.. А иначе аз ти казвам за по-нисък процент подкожни,фибри на гърди рамена крака (на гъза съм нямал за сега фибри) а за това трябва за пипнеш хубаво храната и тренировките и се иска вече малко повече знания в детайл.Пък като го правиш сам иска двойно.
FuckingFreak
08-13-2013, 09:26
Точно за това трябва експериментиране. НВД, ЦХ, ВВД, ДГД,.... универсален режим няма.
Искам да видя твоя снимка със сегашните ти килограми. Виждала съм само някакви, на които си дебела, преди 2-3 години. Може ли? :Д
Може и да си пускала, ама ме мързи да те столквам честно казано.
Ако си станала шлядка.палава.фолкзвИзда.95 ще зарадваш и голяма част от мъжката аудитория :D :D :D
Не знам защо темата за отслабването тук е най-спорната!!! даже въпросите "бременна ли съм" получават по-малко подигравки. Разбирам,че има хора,които имат повече опит в сферата, но все пак това не е толкова лесно да се постигне и незапознатите искат съвет.А и най-любимото ми е когато двама разбирачи спорят дъъъълго време кой режим е най-добър и накрая стигнат до извода,че си зависи от организъм, но когато се появи незапознат и спомене че има различен метаболизъм и проблеми следва голямото оплюване. Аз и преди съм писала в такива теми и понякога получавам адекватни отговори, понякога се оказва че съм дебела, мързелива и ненормална.Абе защо ли се намесвам като знам че пак ще ме яде жегата
Да не забравяме само, че темата не е направена за мен. Кат' искате снимки - ето ви снимки. Аз нямам какво да крия...
http://i43.tinypic.com/10z3jad.jpg
http://i40.tinypic.com/b8u4oy.jpg
http://i40.tinypic.com/2v97n2b.jpg
Да не забравяме само, че темата не е направена за мен. Кат' искате снимки - ето ви снимки. Аз нямам какво да крия...
http://i43.tinypic.com/10z3jad.jpg
http://i40.tinypic.com/b8u4oy.jpg
http://i40.tinypic.com/2v97n2b.jpg
Браво за труда. :)
Аз като помолих за снимки въобще не го направих, защото не вярвам или защото смятам, че имаш какво да криеш, просто ми беше интересно преди-след. :)
рИспект от мене, майна, супер промяна!
Имаше тема за преди и след,но нещо замря много сериозно.А си е хубава мотивация за отслабващите или задържащите килограми.
Barbie47
08-14-2013, 17:21
Браво за труда, промяната е страхотна! ^ Наистина би било интересно пак да се споделят снимки преди и след.