View Full Version : Маска за много изтощена коса
antevasin
08-12-2013, 13:01
Здравейте. Рових по нета и видях доста маски, но повечето съм ги пробвала и не помагат.
От около 1, може би дори почти 2 години, всеки ден си изправях косата с преса на 200 градуса и косата ми много изгоря.. отделно 2 или 3 пъти я боядисвах и от това съвсем заприлича на метла :D
Taa сега от 1 месец вече не си я изправям и дори не я суша със сешуара.. вече започна да се къдри малко и не седи като в началото като метла :D Използвам шампоан и балсам на "Българска Роза" и съм много доволна , но все пак косата ми изглежда доооста изтощена.. не ми се иска да я режа, защото до скоро бях с къса коса и тамън започна да ми расте... има ли някакви маски които ще ми помогнат да спре да ми седи тооолкова гадно? Под гадно имам в предвид, че стърчи от всякъде, има много връхчета ии.. просто не изглежда никак добре :/ Като излизам си слагам кристали за коса и изглежда що годе добре, но все пак нещо не ме кефи.. Някакви идеи какво ще ми помогне?
П.П. Преди да започна да я мъча с боядисвания и изправяния ми седеше горе долу така без да и правя нищо:
http://www.kozmetikata.com/showimg.php?filename=zx180_10040.jpg
Сама си се накъдряше и ставаше супер добре.. но нз защо повече се харесвах с права коса :D
В момента ми седи така:http://www.schwarzkopf.bg/dam/sk/de/home/haarpflege/pflegen_waschen/lockenpflege/lockenpflege_420.jpg
FuckingFreak
08-12-2013, 15:55
Като имаш връхчета, заминавай на фризьор. От клепане с маски и слагане на кристали няма да се махнат.
Anastasiq5910
08-12-2013, 17:30
отиди на фризйор и попитай какво да правиш или я пострижи
stelkastel
08-12-2013, 18:44
Няма как, трябва малко да я подрежеш, щом ти е настръхнала. Иначе си вземи кокосово масло (най-добре екстра върджин, от онова в големите буркани). Мисля, че дори и само с него да се мажеш, ще ти подхрани добре косата.
BEaUty_girl
08-13-2013, 08:22
еми трябва поне 2-3см да пожалиш и да отрежеш и после почвай с домашни маски 1-2 месеца докато се заздрави и така...
ето моята маска много е ефестивна аз вече от 2 не си изправям, къдря и не използвам сешоар и е много здлава:
кокосово масло, кисело млако, жълтък, мед може и други масла да слагаш
kalpazanka
08-13-2013, 08:25
Момиче, иди се подстрижи и на връщане се отбий през аптеката за Герикапс. Вземи си и био кокосово масло, може и от пшеничен зародиш, за да ги редуваш.
Допреди 4 години трудно можех да си представя, че ще пусна дълга коса /по моите представи/, но вчера щом майка ми отбеляза, че косата ми не цъфти и е пораснала много, смятай за какъв напредък става дума. :) и напредъкът е герикапс и мацане с масла :)
Сешоар ползвай само в студените месеци и то когато ти се налага да излизаш, след като си се изкъпала.
BEaUty_girl
08-13-2013, 10:45
Момиче, иди се подстрижи и на връщане се отбий през аптеката за Герикапс. Вземи си и био кокосово масло, може и от пшеничен зародиш, за да ги редуваш.
Допреди 4 години трудно можех да си представя, че ще пусна дълга коса /по моите представи/, но вчера щом майка ми отбеляза, че косата ми не цъфти и е пораснала много, смятай за какъв напредък става дума. :) и напредъкът е герикапс и мацане с масла :)
Сешоар ползвай само в студените месеци и то когато ти се налага да излизаш, след като си се изкъпала.
На мен герикапс не ми действа, всеки има различен организам , ама ти от много време предполагам, че ги пиеш. Аз изпих 2 опаковки и не видях промяна и спрях :D
Е, тя ако е накъсана как няма да стърчи? На мен горния ми пласт е доста накъсан и независимо к'во ще правя, ако не е изправена си стърчат няк'ви работи. За да ги махна, трябва да си отрежа целия горен пласт.
Иначе, мацай там к'вото ти казват и чакай да израсте, друг начин няма. И аз в началото на лятото направих грешката да се боядисам два поредни месеца с евтина боя, бъкана с амоняк, та чак скалпа ми прегаряше. Кат' приключих с експериментите косата ми спря да се омазнява. Направих си експеримент и на 7-мия ден още нямаше и зачатък на омазняване. :Д Подстригах връхчетата, вечната ми маска на Денис (жълтата капачка) и допълнително домашни маски (с к'вото сваря в хладилника) и миналата седмица дори успя да се омазни! :D
anonymous708973
08-13-2013, 11:14
Яко подстригване + витамини + домашни маски 2-3 пъти в седмицата с доста масла + спиране на преса и маша, ако можеш и сешоар. Това е. Няма друга формула.
Нямало ефект от повечето маски, ти да не очакваш ефект на втория път? Я се мацай 3-4 месеца да видиш ква разкошна коса ще имаш. Утре след фризьора ще ти пусна снимки преди (тоест, сега, когато косата ми е стабилно дълга) и след (подстригана) и за сравнение една снимка от зимата да видиш как ми беше косата до раменете, в момента е почти до кръста :) Хем съм я горила повече от теб - вярно, не съм я боядисвала, но пък я горях с пресата през ден в продължение на около 3 години :)
kalpazanka
08-13-2013, 11:27
На мен герикапс не ми действа, всеки има различен организам , ама ти от много време предполагам, че ги пиеш. Аз изпих 2 опаковки и не видях промяна и спрях :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
Моме, пия го от поне три години :D
antevasin
08-13-2013, 11:45
Аз бях на фризиор, но косата ми мисля че стана още по-зле.. или тая нищо не направи :/ Имам в предвид, че даже да отида на фризиор супер бързо ми се появяват връхчетата.. има няма 1 седмица и вече ги забелязвам. А за маските казах че тея не ми помагат щото съм се мацала 1 месец и няма АБСОЛЮТНО никакъв ефект. В смисъл не очаквам да ми стане няква супер яката за толкова малко време, ама трябва да има поне малка промяна нали?
А също така от около 2 седмици косата ми яко пада. Като се разресвам,като си махам ластика (даже да не е стегнат), дори когато си я пипна и ми остават косми по ръцете :D Може би порсто ми трябват някакви витамини?
Ще пробвам всичко, което сте ми препоръчали пък дано да помогне :)
П.П. А за косата нямах в предвид, че въобще не искам да я режа.. всеки месец си ходя на фризиор и ми маха 1,2 см, но не искам да има някво драстично рязане като например чак до раменете.. сега ми е до кръста.
BooNBooN4eToo
08-13-2013, 11:56
kalpazanke, започнах ги тези витамини(Герикапс) преди 5 дни и се чудя прави ли се почивка през 1 месец или не ?
kalpazanka
08-13-2013, 12:02
kalpazanke, започнах ги тези витамини(Герикапс) преди 5 дни и се чудя прави ли се почивка през 1 месец или не ?
Я кажи по каква схема ги пиеш :)
BooNBooN4eToo
08-13-2013, 12:40
Ами всъщност някъде из форума беше коментирала Герикапс, и осъзнах че точно това ми трябва. Косата ми е е много тъничка(съответно и бързо се изтощава) и попринцип доста капе. Затова реших да ги започна - пия всеки ден по 1 :)
kalpazanka
08-13-2013, 12:44
За 20 дни ли?
Аз бях на фризиор, но косата ми мисля че стана още по-зле.. или тая нищо не направи :/ Имам в предвид, че даже да отида на фризиор супер бързо ми се появяват връхчетата.. има няма 1 седмица и вече ги забелязвам. А за маските казах че тея не ми помагат щото съм се мацала 1 месец и няма АБСОЛЮТНО никакъв ефект. В смисъл не очаквам да ми стане няква супер яката за толкова малко време, ама трябва да има поне малка промяна нали?
А също така от около 2 седмици косата ми яко пада. Като се разресвам,като си махам ластика (даже да не е стегнат), дори когато си я пипна и ми остават косми по ръцете :D Може би порсто ми трябват някакви витамини?
Ще пробвам всичко, което сте ми препоръчали пък дано да помогне :)
П.П. А за косата нямах в предвид, че въобще не искам да я режа.. всеки месец си ходя на фризиор и ми маха 1,2 см, но не искам да има някво драстично рязане като например чак до раменете.. сега ми е до кръста.
Нормално е т'ва с косопада да го има по т'ва време на годината. И мен ме натегна преди няколко седмици. Горещо препоръчвам маската против косопад на Криста Джи. По-скъпичка е, но бях адски доволна от нея. Т'ва е единствената маска, с която бих си сменила Денис-а.
Пантерке, за домашните маски какви масла употребяваш точно и в комбинация с какво?
BooNBooN4eToo
08-13-2013, 12:51
За 20 дни ли?
Ами ии аз не знам, затова теб питам. Да ме посъветваш как да ги пия :)
kalpazanka
08-13-2013, 12:56
10 дни по две капсули. Започваш, когато ти дойде менструацията. :)
10 дни по две капсули. Започваш, когато ти дойде менструацията. :)
После предполагам се прави почивка до следващия цикъл?
kalpazanka
08-13-2013, 12:59
Да, нова опаковка се започва на първия ден на следващия цикъл.
BooNBooN4eToo
08-13-2013, 13:00
Охх, ами аз нямам такава вече 3-ти месец
А 10 дена и след това какво правя :D :)
kalpazanka
08-13-2013, 13:02
Охх, ами аз нямам такава вече 3-ти месец
На колко си?
От колко време имаш М? Колко тежиш? Колко си висока? Храниш ли се нормално? Акне и мазна кожа имаш ли?
А 10 дена и след това какво правя :D :)
Мацаш масла по косата, не ползваш сешоар, преса, купуваш си подходящ шампоан и те така :)
BooNBooN4eToo
08-13-2013, 13:05
на 16 почти
Имам М от около 4 години. Храня се съвсем нормално(даже малко повече от колкото трябва)
и съм около 55 кг при ръст 165. С нормална кожа съм и без акне засега
Общо взето не знам каква е причината за липсата на М. :)
anonymous708973
08-13-2013, 18:27
Нормално е т'ва с косопада да го има по т'ва време на годината. И мен ме натегна преди няколко седмици. Горещо препоръчвам маската против косопад на Криста Джи. По-скъпичка е, но бях адски доволна от нея. Т'ва е единствената маска, с която бих си сменила Денис-а.
Пантерке, за домашните маски какви масла употребяваш точно и в комбинация с какво?
Всъщност изобщо не е нормално сега да има косопад. Би трябвало да има есента и пролетта.
За маските:
бадемово, пшеничен зародиш и стимуланта на Икаров използвам най-често. Също ми се намира кокосово, зехтин, разбира се.
С жълтък и мед задължително, а ФЪК13 ми каза хитринката да добавя и 2 с.л. кисело мляко, за да не лепне меда. Можеш да сложиш и оцет за блясък, алкохол за загряване и т.н.
Авторке, няма как да не ти действат домашните маски. Това не ти е химия, че да не действа. От коса до кръста я подстрижи на коса до средата на гърба, не е такава загуба.
Калпазанке, Герикапс само 20 таблетки ли е?
kalpazanka
08-13-2013, 18:47
Калпазанке, Герикапс само 20 таблетки ли е?
Да. :)
Общо взето не знам каква е причината за липсата на М. :)
Гинеколог, мацко.
Добре де, аз... малко ми е тъп въпроса, ама тия масла мога ли да ги комбинирам в една маска или всеки път различно да слагам, примерно.
Иначе от зехтина направих разликата още на третото слагане. Изобщо не е тая слама 'дето беше станала.
Добре де, аз... малко ми е тъп въпроса, ама тия масла мога ли да ги комбинирам в една маска или всеки път различно да слагам, примерно.
Иначе от зехтина направих разликата още на третото слагане. Изобщо не е тая слама 'дето беше станала.
Аз си ги комбинирам. Например слагам бадемово масло, масло от пшеничен зародиш и зехтин плюс мед, кисело мляко и жълтък.
kalpazanka
08-14-2013, 12:16
babity, плескам се с различно масло всеки път. Не ми се занимава да си правя бъркочи.
Неизбежно е да започнеш първо с ножицата.
Изтощени дължини и краища (нацъфтяли и изгубили плътност) не се възстановяват!
Маската с тривитаминол е хубава, натурално масло от бадем или маслина, а може и зехтин. Според мен трябва да се правят редовно различни маски за коса. Аз не спирам да експериментирам и повтарям тези, които са подходящи за моя скалп и коса.
Този балсам за коса също ми действа много добре и намалява цъфтежите. Горещо го препоръчвам. http://beautyshop.bg/product/134/nelly-dvufazen-balsam-za-kosa-aqua-nelly.html
А любимият ми шампоан за коса - за бърз растеж на косата, който ползвам от около година е този - http://foryoubg.com/products.php?id=41 и го редувам с други подходящи шампоани.