PDA

View Full Version : Малко котенце - проблем

li0n
08-15-2013, 08:00
Вчера вечерта намерих едно малко котенце, бебе, но вече малко поотраснало. Та оставих го в апартамента ми в града за една вечер, докато съм си там, всичко си беше наред, яде, чишкаше си на вестника.. много чисто котенце.
Днес обаче го занесох в къщата ми на село и го оставих в единия двор, в който обаче има и доста голяма мъжка котка. (котенцето е женско)
Котарака беше доста изненадан, постоянно го гледаше, обаче ме притесни това, че като че ли го е страх от малкото котенце, хъскаше, бягаше от него.. Малкото пък и то му хъска, и то бяга.
Та притеснено ми е мъжкият да не му направи нещо, все пак постоянно ще са заедно, а то е доста малко, ще вземе да го хапе, да го дере... Има ли опасност котаракът да го изяде или да го нарани?

TheBeliever
08-15-2013, 08:09
Да, има, особено ако мъжкарят е по-териториален.

На първо време не ги оставяйте сами без надзор. Не създавайте условия за конфронтации - нека се хранят на различни места, ако галиш малкото погали и котарака и т.н.

Вероятно с времето ще си свикнат.

CuzYouLoveMe
08-15-2013, 08:11
Как може въобще да питаш ? Разбира се, че има. А иначе не може да сте постоянно до него, все ще се наложи да излезете ... според мен трябва да направиш всичко възможно, за да ги разделиш.Намери място и за малкото коте (далеч от котарака).

didi327
08-15-2013, 21:04
Опасност има, това го казвам от личен опит. Преди имах мъжка котка и за няколко дни прибрах малко котенце. След появата на котенцето, котката ми отказваше да се храни, странеше от нас и често биеше малкото котенце. Та чак като го занесох на село всичко се оправи. Намери по - скоро друго място, където да гледаш котенцето, преди да се е стигнало до лоши последици. :)

antevasin
08-18-2013, 15:16
Не си ли чувала как мъжките убиват малките котета? На село постоянно ни се случваше да намираме удушени малки котета, щото някой мъжки е минал и не са били от него.