View Full Version : Косата ми
ivonkaaaa
08-17-2013, 20:06
Искам да ми предложете какъв вид прическа да си направя. Косата ми е много тънка и права. Има нужда да й предам обем. Мисля, че като си направя пластове ще живне. В момента ми е на черта подстригана и е малко под раменцата. Бихте ли ми предложили как бих могла да и предам обем и някакви маски за коса. Благодаря ви, много! :)
Dirty Version.
08-18-2013, 00:26
според мен пластовете няма да помогнат.
има много продукти, които 'вдъхват живот' на косата. потърси нещо похдящо за твоята коса, което да я наярави по гъвкава и здрава.
в момента се сещам единствено за подхранващото масло за коса на Икаров
ivonkaaaa
08-18-2013, 06:05
По принцип аз не харесвам пластовете, защото като по искам да израснат пластовете и косата става като метла, но единствено това е решението. Благодаря все пак за отговора :)
ivonkaaaa
08-19-2013, 08:43
Хем искам да се подстрижа, хем не :)
strawberry88
08-19-2013, 10:55
Накъдри си косата с ролки или с плитки.
Пластовете наистина много помагат. И моята коса е такава и всички ми казваха, че с пластове ще е даже по зле, ще стои грозно и тн, но все пак си направих и много ми хареса резултата. Крив бретон също я прави да изглежда по-обемна, но трябва да си я правиш за по-добър ефект. Аз я правя на нещо като вафли, но по-едни за да не се виждат вълничките така, защото изобщо не ми харесва. Стои като със съвсем естествен обем (не слагам лакове и пяни). Пробвай ако искаш.
ivonkaaaa
08-19-2013, 20:56
Може ли да качиш снимка на косата си, за да видя как ти е. С вафличките и без.
Понякога пластовете наистина са решение. Имах една приятелка с такава тънка и права коса и като си направи пластовете, толкова по-добре ѝ стоеше.
Моята коса пък е бухнала и твърда и ако си направя пластове е като метла... (мрънкам си щот ми е жега на главата)
При мен пластовете определено помогнаха. Обаче не мисля, че ще свършат работа .. трябва да са наитина много, а когато косата ти е по къста става още по-добре. След като се подстрижеш си прави вафлички, да вярно е че повечето хора не ги харесват, но наистина вършат работа, ако пък не искаш ваглички започни да се топираш. Фиксираи с лак за коса.
Ако има някаква подстрижка, която да придава плътност и обем на косата, то това е чертата.
Зависи как си подстригана, с ножица ли?
Недей да си правиш вафли и не се топирай, опитай се да придобиеш естествен обем.
Вземи си един безаерозолен лак за коса. Препоръчвам ти и едни апмулки, които придават много обем на косата. Вземи си няколко или през определено време ползвай по една(седмица, две) защото са скъпички.
Ето ампулките: http://www.zlatnaribka.com/kerastase/densifique/ampula-za-sgastyavane-na-kosata-kerastase-densifique-10-ml
ето лака: http://www.zlatnaribka.com/vlagoustoychiv-sprey-philip-kingsley-weatherproof-hairspray-125-ml?filter_name=%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D1%8 0%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD
MaLkaTa_LaDy
09-02-2013, 06:49
Пълни глупости! Черта и каре се правят само на гъста и обемна коса, защото в противен случай изглежда много зле. Косата изглежда още по-рядка от преди. Аз по принцип съм с много гъста и плътна коса и като се подстригах на каре, все едно намаля на половина.
Та по темата: Направи си пластове и започвай да си правиш усилено маски за коса. Междувременно можеш да си сушиш косата с дифузер, който придава обем в корените. И също накъдрената коса изглежда по-обемна и гъста от изправената.
При мен пластовете определено помогнаха. Обаче не мисля, че ще свършат работа .. трябва да са наитина много, а когато косата ти е по къста става още по-добре. След като се подстрижеш си прави вафлички, да вярно е че повечето хора не ги харесват, но наистина вършат работа, ако пък не искаш ваглички започни да се топираш. Фиксираи с лак за коса.
Вафлите и тупирането не са решение. Вафлите са грозни, всяка втора кифла си прави. А тупирането така уврежда косата, че после ще съжаляваш.
http://www.hennafox.com/blog/2009/10/%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D 0%BF/
::NeVeR*eNd:::
09-02-2013, 08:35
Можеш да си къдриш косата, като я сплетеш на рибена кост..наистина става хубаво.Иначе косата ми е почти като твоята рядка,тънка и малко по-дълга ,но за сгъстяване и по- здрава коса много ми помогнаха конските витамини ;д
Пълни глупости! Черта и каре се правят само на гъста и обемна коса, защото в противен случай изглежда много зле. Косата изглежда още по-рядка от преди. Аз по принцип съм с много гъста и плътна коса и като се подстригах на каре, все едно намаля на половина.
Та по темата: Направи си пластове и започвай да си правиш усилено маски за коса. Междувременно можеш да си сушиш косата с дифузер, който придава обем в корените. И също накъдрената коса изглежда по-обемна и гъста от изправената.
За чертата изобщо не са глупости. Ако е подстригана кадърно с ножица и машинка косата придобива невероятен обем и плътност.
Anastasiq5910
09-02-2013, 19:04
питай фризьора си :)
young_money16
09-03-2013, 09:47
При мен пък е обратното-косата ми е ужасно гъста и понякога даже и се ядосвам, защото се чудя какво да я правя, а не искам да я подстригвам. :DВиж ако искаш маските на LORYS за обем или къдрици, нещо от тоя сорт. Или когато се изкъпеш пробвай да мокра коса да се вържеш на кок и така лени да спиш, а на сутринта би трябвало да си на вълнички. При една моя приятелка действа. Надявам се и при теб да помогне. :)