View Full Version : Носталгия към детството
koce1313
08-23-2013, 19:34
Здравейте хора !
Нека започна с това че съм едва на 13 и ме е хванала носталгия към "добрите стари времена" когато бях на 8 и нямах компютър , смартфон ,таблет и тн.
Липсва ми да седя на двора и простичко да се занимавам с кучето и котките ,да правя някоя беля , да избягам до съседите ,за да поиграем със съседчето .... ;(
Липсва ми дървото на което често се покатервах и с приятелчето шпионирахме съседите :(
Знам ,че ще започнете да ми казвате "но ти си само на 13 няма как да имаш носталгия ... " ,но моля ви не го правете просто си излях чувствата .
Rocknroll
08-23-2013, 20:28
Нали знаеш,че всички тези неща можеш да ги правиш и на 13?
Съвсем нормално е да изпитваш мъка по нещо отминало и изгубено, но пък гледай в бъдещето и живей живота си пълноценно :33
koce1313
08-23-2013, 20:42
Нали знаеш,че всички тези неща можеш да ги правиш и на 13?
Знам ,но не е същото липсват ми и хората с които прекарах своето "детство" :( Ако започна със всичко което ми липсва ,най-вече хората които бяха в моят живот тогава !!!
koce1313
08-23-2013, 20:46
Съвсем нормално е да изпитваш мъка по нещо отминало и изгубено, но пък гледай в бъдещето и живей живота си пълноценно :33
Много благодаря за съвета и за това ,че не започнахте да ме хулите заради това ,че искам да споделя чувствата си и да знам ,че има и бъдеще което планирам с удоволствие и се стремя да не мисля за миналото но когато погледна стаята в която 2-ма
мои любими хора са били това чувство се връща като бумеранг със светкавична скорост ;( Вечер когато лягам да спя също често се замислям за това и често заспивам трудно
BlackEyedPeas
08-23-2013, 20:53
Че аз и сега нямам смартфон и таблет, а съм на 16. А и сигурно ще ти е странно да разбереш, че преди 5 години и на твоите години са играли на жоменка, стражари и апаши, криеница и други все такива, и сега можеш да ги правиш, че пак не си чак толкова голяма и ще е съвсем нормално и сега да ги правиш ;дд Иначе няма лошо, че има хора (като теб) с това мислене, хубаво разсъждаваш ^.^
koce1313
08-23-2013, 21:13
Че аз и сега нямам смартфон и таблет, а съм на 16. А и сигурно ще ти е странно да разбереш, че преди 5 години и на твоите години са играли на жоменка, стражари и апаши, криеница и други все такива, и сега можеш да ги правиш, че пак не си чак толкова голяма и ще е съвсем нормално и сега да ги правиш ;дд Иначе няма лошо, че има хора (като теб) с това мислене, хубаво разсъждаваш ^.^
Хора ако знаете ,че много съм ви благодарен ,че ми споделяте такива неща ,за това че ми помагате и ме подкрепяте !! :)
Заради това човек заслужава да направи всичко за да се вслуша в тези безценни съвети които ми давате !!!
Искрено благодаря на всички ,че отделяте от времето си заради моите лични неща и че ви интересува ! Хора като вас са безценни !
Но разбираш ли ,че моите приятели не стават от компютрите с фразата "в тоя град вече няма какво да се прави " ! Заради тях аз също вися само пред лаптопа и си съсипвам живота ,защото ако стана от лаптопа и не говоря по Skype те после се сърдят и не искат дори да говорим ! :(
Ами нормално е . И аз си спомням за моето детство ,което беше прекрасно . По цял ден бяхме навън и играехме футбол или някъв друг спорт ,не стояхме пред компютрите или таблетите ,не висяхме във фейсбук .
Но тея времена отминаха .. Не се чувам вече с хората ,с които израстнах . Всеки е поел по своя път и така.. И аз понякога си спомням с носталгия за твзи времена ,но предпочитам да си живея живота ,отколкото да ве връщам назад във времето.
koce1313
08-23-2013, 21:24
Ами нормално е . И аз си спомням за моето детство ,което беше прекрасно . По цял ден бяхме навън и играехме футбол или някъв друг спорт ,не стояхме пред компютрите или таблетите ,не висяхме във фейсбук .
Но тея времена отминаха .. Не се чувам вече с хората ,с които израстнах . Всеки е поел по своя път и така.. И аз понякога си спомням с носталгия за твзи времена ,но предпочитам да си живея живота ,отколкото да ве връщам назад във времето.
Ето това време което за жалост малко ,но прекрасно беше в живота ми ми липсва ! :(
Аз съм човек който е прекалено слаб душевно ,за да забрави тези прекрасни моменти от живота ми ,но ти си прав разбира се ,че трябва да гледаме само напред ! За съжаление не можеш да се предпазиш от носталгичните моменти ,колкото и да искаш :(
За съжаление приятел си само на 13 и надали си имал такова детство ,каквото сме имали децата на 90-те . Тоя фейсбук ,тея модерни технологии така са зомбирали малките ,че не е истина просто.
koce1313
08-23-2013, 21:32
Знам ,но моето детство беше много подобно тогава имаше компютри ,но не ги притежаваха 5 годишни ! :(
Днес децата напълно са се вманячили във фейсбук ,много различни игри и тн. :(
Всъщност на теб ти липсва това, че хората са се променили и вече не можете да вършите същите бели и да си играете по цял ден както преди, нали? :)
Не се притеснявай и в бъдеще ще имаш такива моменти, важното е да си изживееш всичко и да ти е приятно, когато се сещаш за миналите моменти. Те няма да се върнат и хората ще се променят, но хубавите спомени ще ти останат. Усмихни се и продължавай да създаваш хубави моменти и се радвай дори, когато нещо е отминало - важното е че се е случило и ти е било приятно тогава. :)
koce1313
08-23-2013, 21:50
Всъщност като се замисля си права ! Липсват ми хората и моментите с тях . Моментите не се връщат ,но спомените си остават !
Тези спомени са безценни и това е нещо което винаги ще ми топли сърцето .
Благодаря ти ! :)
anonymous895156
08-23-2013, 22:02
Аз съм на твоята възраст и донякъде си прав. За мен периодът от 4- до 19 -тата година се разделя на два основни: първи - детство, втори - юношество, като влизането в гимназия най-често е индикация за начало на втория. Важно е човек да си е прекарал добре през ранното детство.
Сега си спомням летата, в които аз, сестра ми и приятелките й карахме колела на село, ходехме в местностите около него, стояхме по парковете, излизахме вечер до късно, говорехме си за паранормални явления, палехме огън с децата от село, слушахме музика от касетофони с дискове, когато си разказвахме истории за самодивите край селската чешма, правехме театрални представления пред бабите, които искрено ни се радваха, когато гледах новините в 22:00, ядейки филия с едросмляна лютеница, латиноамериканските сериали....... Когато играехме федербал/волейбол на главната улица, и съзерцавахме в далечината за коли, моментите, в които зимата се спускахме по големите хълмове с найлони, тези, в които ходехме на пикник върху огромните камъни на реката, разхождахме кучатата, организирахме мероприятия, или просто си четях някоя детска книга... :) :) :) :) Неповторими спомени и изживявания.
Радвам се, че за мен настъпва нов период, ще се възползвам максимално добре от него.