PDA

View Full Version : Курсове в осми клас.

retard.77
08-28-2013, 14:52
Здравейте, влязох си след седми клас( с да не кажа почти максимален бал) в училище с изучаване на немски- като първи и руски- като втори език. Чудя се дали сега, когато бъда осми клас, да ходя на курсове по английски, защото мисля, че е лесен и няма да ме затрудни. Сега ще бъда ниво b2. Проблемът е, че майка ми мисли, че ще ме обърка при изучаването на немския. В девети клас ще започне и руският, а това ще е още по-труден период да ходя на уроци по английски. В седми клас пропуснах заради изпитите и не ми се иска да се получи така, че да пропусна три години поред. Има и летен курс, но винаги за това се притеснявам, че нещо може да се осуети. Вие какво мислите?

Meonesssss
08-28-2013, 15:33
Че ти сама можеш да си прецениш. Ако ще се натовариш прекалено - недей. Но в осми клас принципно е лесно, защото е подготвителен клас .
Според мен няма да ти пречи, но може в девети клас да те затрудни и все пак, ако имаш мерак - давай, хубаво е човек да знае и може ! :)

retard.77
08-28-2013, 16:33
Мерси. :) Не очаквах някой да ми отговори, и аз смятам, че ще се справя, да видим пак какво мислят мама и тате. :)