View Full Version : Как се махат стрии
Някой знае ли как се махат стрии ? Кремове помагат ли ? Кажете ми как могат да се премахнат, напълно? ! :)
RainbowGirl
08-28-2013, 19:20
Не могат да се махнат напълно. Само може да се направи така, че по-бързо да избелеят, ако са все още лилави/розови.
ADMIRALKA14
08-28-2013, 20:26
Никак. Пробвала съм какви ли не мазила предписвани от дерматолози и нищо не помага. Направих и няколко процедури с лазер, но не виждам особен ефект, въпреки че има момичета, които твърдят, че са се отървали от стриите чрез микродермабразио и други процедури. При отслабване ми казаха, че се свиват, но още не съм пробвала, а е време вече. :D
Lian4ety
08-28-2013, 20:43
Не могат да се махнат напълно. Само може да се направи така, че по-бързо да избелеят, ако са все още лилави/розови.
+1
Не се махат. Ако са в някакъв начален стадий може и да стане, иначе не вярвам. Купи си някакво мазило, пробвай. Един мой приятел се мажеше с някакво на Мустела, беше много доволен. Не съм пробвала, нямам личен опит.
И аз имам на едната ръка - гледам и на другата са почнали малко :(
Иначе използвах някакъв крем за стрии, но броени пъти се мазах и не мога да споделя мнение дали работи на марката "Дева" e 10лв. струва.
Penny Lane.
08-29-2013, 17:44
Просто мажи с каквито и да е мазни (хидратиращи) кремове и масажирай. Стриите са от суха кожа. Ако са още червени/лилави/розови ще се махнат. Ако са бели най - вероятно ще посивеят, но ще намалеят.
Аз все още се мажа с това масло(от 11 август)- http://onlain-apteka.com/image/cache/data/8.BIO%20PRODUKTI/1.Ikarov/%20%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%20%D0%BF%D1%80%D 0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B2%20%D1%81%D1%82%D1%80% D0%B8%D0%B8%20%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2-500x500.jpg и има малък ефект,малка част от стриите са се махнали.Иначе,както ти казаха по-горе,мажи с кремове,масла и други такива,масажирай,ако са червени/розови/лилави стрии,може и да се заличат.Ако са бели-не мисля,но все пак нямам бели стрии,че да кажа дали се махат,или не.
И аз имам от дясната страна на таза, но са бели и явно няма надежда за мен.
Marshmallow
09-01-2013, 23:05
Както казват всички докато са розови/червеи/ливави могат да се махнат тогава тепърва се появяват, но когато вече избледнеят нямат махане.
ADMIRALKA14 - от отслбване стриите просто стават по грозни и може дори да се повят още. Стрии се появяват както от напълняване така и от отслабване.
Anastasiq5910
09-02-2013, 19:11
+1
ADMIRALKA14
09-02-2013, 19:24
ADMIRALKA14 - от отслбване стриите просто стават по грозни и може дори да се повят още. Стрии се появяват както от напълняване така и от отслабване.
Стрии се получават при наддаване или сваляне на тегло за кратък период от време поради прекаленото отпускане/опъване на кожата. При НОРМАЛНО отслабване с губенето на тегло кожата се стяга и по този начин стриите се свиват. А при наддаване на тегло могат да се разширят и да станат "по-грозни".