View Full Version : Вечерен час за навършили 16 години?
LucyInTheSky
08-31-2013, 19:41
Ами искам за всеки случай да попитам дали ако имаш навършени 16 години имаш възможност /според закона/ да стоиш до по-късно? Защото едни познати, навършили 16 години, ми казаха, че май можело до към 11 вече, но не съм сигурна нещо :D А вас до колко ви пускат/ха като бяхте/сте на 16?
П.С. Знам, че вечерен час от една страна може да ти постави законът, от друга - родителите, но все пак ми е интересно при повечето от вас как стоят нещата.
не знам...аз съм на 16 и в моя град вечерния час е Unlimited
muhatacece
09-01-2013, 01:21
Аз на 15 във Варна е Унлимитед ..
По закон е до 22. Безотговорността на родителите ви е друг въпрос.
+
Аз обикновено кисна на вън до 9-10. За протокола - на 17 съм.
chupachups
09-03-2013, 11:38
На мен са ми казали 9 часа да се прибирам, защото съм от София и не е никак безопасно да седя навън като се стъмни.
П.П и аз съм на 16 :)
По закон наистина е до 22ч.
_Precious_
09-05-2013, 21:06
Принципно баща ми не ми прави проблеми,но мама е голям песимист и кой знае ,може след 10 часа да ме отвлекат нали ? :D:D:D:D
NoOneElse
09-06-2013, 13:49
Ах, само да знаете трафика на хора чрез отвличане колко е развит в нашата страна... Ама на младите лоши неща не им се случват и всичко е розово. Даже по границата ни с Румъния ставаха отвличания на младежи в добра форма. След години чак се разбра, че жертвите са били откарвани в незаконна клиника в Румъния, където са им били продавани органите на черния пазар. Става въпрос за всички органи, които търпят трансплантация. България е в челните позиции по отвличане на деца в Европа, това говори за сигурността на държавата ни.
DoubleDMG
09-07-2013, 19:15
Аз никога не съм имал вечерен час,дори на 14 си ходих на нощни пакети в зали. Ама тогава времената бяха други , а и от семейството зависи :> По-добре да имаш вечерен час, показва уж колко твоето семейство те обича и пази ;]
Аз се мотаех лятото пиян до 02.00 и никой нищо ми не казваше.
explosion_
10-03-2013, 14:19
Вие по на 15-16 години какво искате? Да осъмвате по пейките? Има си закони и те се спазват, това че на родителите ви не им пука за вас, си е отделна тема. :)
MaybachMusicGroup
10-03-2013, 15:03
Аз никога не съм имал вечерен час,дори на 14 си ходих на нощни пакети в зали. Ама тогава времената бяха други , а и от семейството зависи :> По-добре да имаш вечерен час, показва уж колко твоето семейство те обича и пази ;]
It's trying to communicate with us.
girlwithblueeyes
10-03-2013, 15:29
+1
krasko666
10-03-2013, 16:19
mi az sum navun dokato ba6ta mi ne mi zvunne da se pribiram max do 22:30 :)
TheMan9191
10-03-2013, 16:33
Най-късно някъде към 11ч. да съм в нас. Изключение е само когато сме се събрали по някакъв повод или без повод в приятели може до по късно.
qhnalametlata
10-07-2013, 13:01
+1
Освен това, не знам как е в другите градове, но в някои райони на София в момента дори за възрастни е опасно.
qhnalametlata
10-07-2013, 13:03
Ах, само да знаете трафика на хора чрез отвличане колко е развит в нашата страна... Ама на младите лоши неща не им се случват и всичко е розово. Даже по границата ни с Румъния ставаха отвличания на младежи в добра форма. След години чак се разбра, че жертвите са били откарвани в незаконна клиника в Румъния, където са им били продавани органите на черния пазар. Става въпрос за всички органи, които търпят трансплантация. България е в челните позиции по отвличане на деца в Европа, това говори за сигурността на държавата ни.
Трафик за органи, проституция, продажба на неродени бебета и пр. ... Всеки си казва "на мен не може да ми се случи", докато не го нагази мечката.
heartlesandfreaky
10-07-2013, 19:03
Трафик за органи, проституция, продажба на неродени бебета и пр. ... Всеки си казва "на мен не може да ми се случи", докато не го нагази мечката.
Не се бях замисляла досега, но вече разбирам защо майка ми не ме пуска навън до късно.
По принцип иска в 9 най-късно да съм се прибрала, изключение правят случаите, когато сме се събрали някога и седя до 10-11, и тя все пак ме прибира, за да не си идвам самичка :D
Лолл O__O Една позната, която все още няма 13 се прибира във 11:30. А няколко момичета набор '99 всяка Събота са на дискотека и се прибират на сутринта. За кво говорим просто -_- ............
fUcKsMiLe
10-09-2013, 10:42
Принципно баща ми не ми прави проблеми,но мама е голям песимист и кой знае ,може след 10 часа да ме отвлекат нали ? :D:D:D:D
Може да те отвлекат по всяко време, въпроса е, че вечер е по-лесно.
Ако нямаш кой да те изпраща си стой до когато са ти казали да стоиш навън.
Наистина е страшно.
Аз въпреки, че живея в малък град, ако съм сама умирам от страх.
Радвам се поне, че като сме в компания, момчетата изпращат всички момичета и чак тогава се прибират.
anonymous708973
10-10-2013, 18:51
Могат да те отвлекат и по сред бял ден, докато си тръгваш от тренировка по бойно изкуство. За справка - пусни едно търсене в гугъл с ключови думи "Мирослава" и "отвлечена". Вечерта просто е по-лесно.
НИКОГА не си прави шеги с това.
По закон е 22 ч. На 16 до толкова ме пускаха, на 17 в общи линии до към 23ч, но имаше случаи да не се прибирам, ако е имало повод. Винаги са ме изпращали или винаги с такси. И пак съм умирала от страх да не ми се случи нещо в голям град, на центъра, в 15-те тъмни метра от таксито до вратата на входа.
Тоя вечерен час на родителите ви не е толкова "да не ви се случи нещо", а за да се изгради отговорност.
baby_baby
10-10-2013, 21:54
+1
lu4omitkov
01-16-2015, 17:25
Не е точно така.. Примерно аз съм футболистче и "по закон" не мога до 22ч... ама родителите ми нямат против.. Това не означава, че не им пука, ами че ни дават пълно доверие.. Според мен :)
Fragments
01-16-2015, 23:08
Нима някой спазва този вечерен час?Законите съществуват само за гледане.Никой не ги спазва.В дискотеките след 00;00 е пълно с деца между 13-17 години,а полицаите най-много да си намерят някоя млада мома за забавление вместо да си вършат работата.
DieselBlood
01-20-2015, 23:50
До колко са ме пускали ли? Че кой питаше родителите си? Никога не съм имал вечерен час.
anonymous990763
01-24-2015, 18:15
Аз половин час след като слънцето залезе трябва да съм си вкъщи :D