View Full Version : Лещи с диоптър
Samanta.M
09-04-2013, 11:02
Здравейте ! Днес ходих на очен и ми казаха , че с лещи било по-добре понеже нося очила от 10 години , тъ харесвала съм си един едногодишни лещи Omega 38%(меки) . Не съм ползвала до сега и бих искала да ми помогнете дали тези са добри понеже са евтини ако не може ли да ми препоръчате онлайн саит за лещи или някоя добра , но евтина марка за лещи ?
Първо мога да ти кажа, че добре си се ориентирала към меки лещи. Второто което е вземи си с по-високо водно съдържание...щом ще са ти първи не мисля, че 38% ще ти е удобно на окото, ето например аз нося лещи от около 13 години и гледам да е около 60%. Желателно е да си ги поръчаш от оптика, не от онлайн магазин...а щом си ходила на очен не го ли разпита той какви би ти препоръчал?
Samanta.M
09-04-2013, 11:17
Ами не съм разпитвала , понеже знам , че се взимат от оптика и там мога да попитам , но намерих онлайн оптика и лещи на добра цена , но незнам дали са добри . А какво е значението на процентите на лещите ?
Те твърди лещи много рядко правят вече. Дори не знам дали има. Моят съвет е да не взимаш едногодишни. Колкото по-често ги сменяш, толкова по-добре и хигиенично е за окото ти, тъй като лещите се замърсяват. Най-добре е едномесечни, но ако ти е трудно да си ги позволиш си вземи тримесечни. Аз лично ползвам на bausch and lomb от години и съм доволна.С високо водно съдържание също е важно да са.
Samanta.M
09-04-2013, 11:23
Една приятелка си взима 3месечни и ги ползва 6 месеца това проблем ли е ?
FuckingFreak
09-04-2013, 11:59
По-добре си поръчай от оптика. На мен лично ми е съмнително онлайн да купувам нещо, което бих си сложила след това в окото.
От процента мисля, че зависи колко кислород попада в окото ти, тоест колкото повече - толкова по-добре. Аз лично първите си лещи си ги взех от офталмолога, при който отидох.
angel4eto966
09-04-2013, 14:26
Една приятелка си взима 3месечни и ги ползва 6 месеца това проблем ли е ?
аз нося очила и не съм много запозната с лещите но според мен както и да го погледнеш нещо като ти казано да го използваш 3 месеца а ти го използваш двойно повече мисля че има някакъв риск
Тримесечните са най-добри. Няколко години ползвах Bausch & Lomb, но сега си взехах някакви испански, които са по-тънки и с по-високо водно съдържание и са много удобни. А
А това за тримесечните зависи колко време си ги ползвал. То се смята май за 3 месеца по 12 часа всеки ден, като не винаги се носят по толкова време. Аз тримесечните ги нося около 4-5 месеца и после се усеща нуждата да се сменят.