View Full Version : Няколко въпроса за бръсненето
Здравейте! На 16 съм. От около година започнах да се бръсна, като си бръсна само мустака и брадичката, не съм си бръснал бузите, бакенбардите, врата и т.н. Но скоро ще се наложи, защото ми излизат дълги черни косми. Използвам пяна на нивеа или крем каро, след бръснене слагам одеколон. Въпросът ми е има ли някакви кремове, които забавят растежа на брадата, защото иначе трябва през ден-два да се бръсна, пък не харесвам да съм с брада. Освен това, ако започнат да ми излизат пъпки какви кремове да използвам. Искам да съм подготвен, за да не се чудя какво да правя. А и също забравих да спомена, използвам от еднократните самобръсначки на gilette. Моля, помогнете. Благодаря предварително ! :)
Не знам да има кремове за забавяне на растежа. Бръсни си се на 2 дни, какъв ти е проблема?
Ползвай автършейв за да не ти се възпалява кожата.
А да ми препоръчате нещо, от което сте доволни като марка?
Бащата ползва този крем на Каро от както се помня. Доколкото знам Жилет са отвърдена марка, мисля че би трябвало да имат кремове и афтършейви. По-добре се обърни към някой мъж, тука повечето потребители са мацки.
Аз като "мацка" мога само да те посъветвам да замениш еднократните самобръсначки с нормални! Купи си качествена самобръсначка, ако не искаш да имаш след 5 години брада като на някой дядо.... Моят тати ползва тази - http://shopix.bg/img/products/orig/1608/products_7003698_1586401122.jpg до колкото знам с 5 ножчета, тука вече не разбирам, има ли значение - няма ли :D
Друго, което знам и мога да те посъветвам, е да не прекаляваш с бръсненето още от сега! Законът при самобръсначките е, че колкото повече пъти минаваш с ножчето, космите стават по-дебели, по-твърди, по-гъст и така отново ще стигнеш до дядешката брада на ранна възраст....