PDA

View Full Version : Няколко въпроса за бръсненето

TRACE
09-04-2013, 17:46
Здравейте! На 16 съм. От около година започнах да се бръсна, като си бръсна само мустака и брадичката, не съм си бръснал бузите, бакенбардите, врата и т.н. Но скоро ще се наложи, защото ми излизат дълги черни косми. Използвам пяна на нивеа или крем каро, след бръснене слагам одеколон. Въпросът ми е има ли някакви кремове, които забавят растежа на брадата, защото иначе трябва през ден-два да се бръсна, пък не харесвам да съм с брада. Освен това, ако започнат да ми излизат пъпки какви кремове да използвам. Искам да съм подготвен, за да не се чудя какво да правя. А и също забравих да спомена, използвам от еднократните самобръсначки на gilette. Моля, помогнете. Благодаря предварително ! :)

marilyn
09-04-2013, 21:24
Не знам да има кремове за забавяне на растежа. Бръсни си се на 2 дни, какъв ти е проблема?
Ползвай автършейв за да не ти се възпалява кожата.

TRACE
09-05-2013, 05:16
А да ми препоръчате нещо, от което сте доволни като марка?

tori
09-05-2013, 07:18
Бащата ползва този крем на Каро от както се помня. Доколкото знам Жилет са отвърдена марка, мисля че би трябвало да имат кремове и афтършейви. По-добре се обърни към някой мъж, тука повечето потребители са мацки.

sOniO
09-20-2013, 19:57
Аз като "мацка" мога само да те посъветвам да замениш еднократните самобръсначки с нормални! Купи си качествена самобръсначка, ако не искаш да имаш след 5 години брада като на някой дядо.... Моят тати ползва тази - http://shopix.bg/img/products/orig/1608/products_7003698_1586401122.jpg до колкото знам с 5 ножчета, тука вече не разбирам, има ли значение - няма ли :D
Друго, което знам и мога да те посъветвам, е да не прекаляваш с бръсненето още от сега! Законът при самобръсначките е, че колкото повече пъти минаваш с ножчето, космите стават по-дебели, по-твърди, по-гъст и така отново ще стигнеш до дядешката брада на ранна възраст....